- Konu Sahibi powergirls1
-
O his bana akşamları değil, güzel uyuduysam sabahları geliyorKesinlikle size katılıyorum dediğiniz gibi bu duygular da anneliğe dahildir ve olası durumlardir. Ama her şeye rağmen günün sonunda iyi ki dogurmusum hissi oluyordur muhtemelen. Yani bana çok mucizevi geliyor ya tarif edemiyorum
İnanmayacaksınız ama bana bunlar serbet geliyor ha tabikii yaşamadan böyle konuşmak kolay ama hani böyle bir gülümsüyorlar ya tüm enerjim fullenir yahu. Ah ne güzel şey...
Bence de. Hayat çocukdan mı ibaret , ne demek anlamsız ve boş?her insanın bir misyonu var bu hayatta , ve bu bir kadın için sadece annelik değil bence ,Yine yarım kadın olduğumu öğrendim :)
Keşke insanları bi kalıba sokmasak. Çocuk sahibi olmak isteyenler gibi olmak istemeyenlerde olabilir. İstemiyoruz diye yarım olmuyoruz. Hadi kendimi geçtim isteyipte olmayanlar okusa nasıl üzülür. Ne demek içi boş yarım?
Hayat kesinlikle çocuk doğurmaktan ibaret değil. Ama o hissi başka hiçbir şeyde bulamazmisim gibi geliyor. Ama bu demek değil ki bu her kadın için böyle. Kimisi de hiç istemez ki ben onları ayriyeten takdir ederim. Çünkü bunu zorunlu bir sorumluluk gibi görüp istemedikleri bir şeyin içine atmadiklari için kendileriniÇocuksuz bir hayatın anlamı yok düşüncen bana çok anlamsız geldi. Hayat çocuk doğurmaktan ibaret değil, mutluluk ve tamamlanmışlık hissi çocukla gelmiyor. Ben okul öncesi öğretmeniyim, bende çocukları çok seviyorum. Fakat.. birkaç gün seni misafir etmek isterim
Hii bir de hayallerimin meslegii. Eminim kafanız şişiyordurÇocuksuz bir hayatın anlamı yok düşüncen bana çok anlamsız geldi. Hayat çocuk doğurmaktan ibaret değil, mutluluk ve tamamlanmışlık hissi çocukla gelmiyor. Ben okul öncesi öğretmeniyim, bende çocukları çok seviyorum. Fakat.. birkaç gün seni misafir etmek isterim
Bence de. Hayat çocukdan mı ibaret , ne demek anlamsız ve boş?her insanın bir misyonu var bu hayatta , ve bu bir kadın için sadece annelik değil bence ,
Genleriyle ilgilenmedim o durumu ekstra olarak belirtmiştim sadece:) Dr un da dikkatini çekmiş çünkü üstünde durmuş baya. O sebeple o detayı vermek istedim.. Annelik yorumunuza gelince bilemiyorum belki de haklısınızdir henüz deneyimlemedigim için şöyle anne olurum böyle anne olurum diye atıp tutmak istememÇocuk sevmek okey de diğer insanlara bakıp çocuğu yok hayatı ne kadar boş ve anlamsız diye düşünmek aşırı garip değil mi? Hayatınızın anlamını başka bir insana yüklemek anormal geliyor bana. Çocuğa bağımlı olacak ve sizden ayrı bir kişilik geliştirmesine müsade etmeyecek gibi bir izlenim de verdiniz bana şu an. Bence sevgilinizin şizofren genleri için endişelenmek yerine bağımlı boğucu bir anne olma ihtimalinizi ve bu durumda çocuğun yaşayabileceği psikolojik problemleri düşünün zira bu sizin kontrolünüzde ve engel olabileceğiniz bir durum.
Bende de aman aman çocuk isteği olmadı hiç , uzaylı gibi baktıkları doğru evet hiç şaşmaz , ama bu bizim topluma özgü Malesef ve bunu en çok da kadınlar yaratıyor . Allah isteyene versin ama başka hayatlara burun sokmasınlar kafiÇünkü öyle kodlanmış toplumda. Evlendin hemen çocuk yapmalısın! Çocuksuz evlilik olmaz vs.
Eşimde çocuk istemez biz bunu söyleyince bize uzaylıymışız gibi bakıyorlar :) Ne yapalım bizde böyleyiz. Hayatta başka planlarımız var gezmek daha fazla yer görmek gibi. Anne olan kadınları hep tebrik etmişimdir, zor iş annelik. Ama bana göre değil. Özümüzde kadınız kimse kimseden üstün değil.
Bu sevgime bu düşünceme rağmen ben de böyle düşünüyorum, ki bence aksi iddia edilemez. Bu kişiden kişiye göre değişir ve herkes anne/baba olmak zorunda değil. Aslında bunun herkesin yapması gereken bir şeymiş gibi görülmesi ilginç ve saçma olan. Toplumda o kadar çok var ki sırf zamanı geldi hadi çocuk yapalım diye öylesine çocuk yapan. Sanki bir gorevmiscesine. Ben buna çok karşıyım. Keşke sadece gerçek anlamda isteyenler anne baba olsaÇünkü öyle kodlanmış toplumda. Evlendin hemen çocuk yapmalısın! Çocuksuz evlilik olmaz vs.
Eşimde çocuk istemez biz bunu söyleyince bize uzaylıymışız gibi bakıyorlar :) Ne yapalım bizde böyleyiz. Hayatta başka planlarımız var gezmek daha fazla yer görmek gibi. Anne olan kadınları hep tebrik etmişimdir, zor iş annelik. Ama bana göre değil. Özümüzde kadınız kimse kimseden üstün değil.
İşte benim gibi biriii. Çok sevindim. Çünkü etrafimdaki insanlar özellikle de arkadaşlarım bana uzayliymisim gibi bakıyor bu konudaSizi çok iyi anlıyorum ben de çocukları aşırı severim. Özellikle o masumiyetleri beni mahvediyor. Çok şehir değiştirdim ve taşındığımız her mahallede mutlaka bir çocuk bulup baktım, ilgilendim kendimce :) terapi gibi geliyorlar gerçekten. Hayatımın çok zor bir dönemini bile ufacık çocuğun sevgisiyle atlattım. Benim de en büyük hayalim anne olmak. Umarım hayalinize kavuşursunuz:)
Seve seveeÇocuk seven kadınlar sizi haftanin 1 günü dönüşümlü olarak bizim eve bekliyorum. Sınırsız yeme içme öpücük bedava
Benim kuzenim de böyle diyordu şimdi bebisi var 180 derece değişti duyguları. Sanırım bazen de sonrasında geliyor o duygular. Sağlıkla gelsinO iç güdü anaç yapı sende güzel fazla bende tam tersi sanki bilmiyorum doğum yapmadan bilemeyeceğim
Aynen dediklerin doğru. O kadar sevgisiz ilgisiz büyüyen çocuklar var ki. Çoğu yapmış olmak için yapıyor. Hele 3-4 ve üzeri çocuk yapan yoksul insanlar. Yarı aç yarı tok ilgisiz sevgisiz çocuklar, büyüyünce nefret dolu oluyorlar. Keşke gerçekten isteyenler anne baba olsa. Konuyla alakası yok ama annelik kadar babalıkta çok önemli bence. Burda okuyoruz babaların ilgilenmediği çocukları, anne çok iyi ama çoğu baba sevgisi bilmiyor. Eş seçimi de aşırı derecede önemli. Herkes ne anne ne baba olmamalı..Bu sevgime bu düşünceme rağmen ben de böyle düşünüyorum, ki bence aksi iddia edilemez. Bu kişiden kişiye göre değişir ve herkes anne/baba olmak zorunda değil. Aslında bunun herkesin yapması gereken bir şeymiş gibi görülmesi ilginç ve saçma olan. Toplumda o kadar çok var ki sırf zamanı geldi hadi çocuk yapalım diye öylesine çocuk yapan. Sanki bir gorevmiscesine. Ben buna çok karşıyım. Keşke sadece gerçek anlamda isteyenler anne baba olsa
Kesinlikle harfi harfine katılıyorum. Ben çocuk delisi olabilirim ama bu demek değil ki herkes dogrumali herkes uremeli kafa yapisinda asla değilim. Aksine bu cahillik geliyor. Hatta çocuk yapmanin bile ehliyeti olmaliAynen dediklerin doğru. O kadar sevgisiz ilgisiz büyüyen çocuklar var ki. Çoğu yapmış olmak için yapıyor. Hele 3-4 ve üzeri çocuk yapan yoksul insanlar. Yarı aç yarı tok ilgisiz sevgisiz çocuklar, büyüyünce nefret dolu oluyorlar. Keşke gerçekten isteyenler anne baba olsa. Konuyla alakası yok ama annelik kadar babalıkta çok önemli bence. Burda okuyoruz babaların ilgilenmediği çocukları, anne çok iyi ama çoğu baba sevgisi bilmiyor. Eş seçimi de aşırı derecede önemli. Herkes ne anne ne baba olmamalı..
Yeni okudum atlamışım. Ne güzel tam birbirinizi bulmuşsunuz bu çok hoş olmuşs. Yengeç stelyumu ilk kez duyuyorum ve şimdi hemen bakıyorum Googledan ne imiş merak ettimNesi anormal ki? Ben de misafirle değil misafir çocuğuyla otururum, kuzenlerim gece gezmesine giderken falan hep çocuklarına bakardim gece,oyun oynardik. Şimdi ortaokul çağındalar yasitim gibi geziyorum bazen onlarlasosyal sorumluluk projelerinde bile eninde sonunda alakasız kurumda bile çocukla ilgili bir projede olurum, ders için köye röportaja gittiğimde hep çocuklardan bilgi alırım seviyorum,ne yapayim. İlk işim de çocuklarla ilgiliydi.
Son sevgilim benden de beterdi. Teknik bir isi varken kovulmuş,sonra da Afrika'da yetimhanede gönüllü olduğu sene ne mutlu olduğunu hatırlayıp sıfırdan okuyup okul öncesi öğretmeni olmuş. Şimdi koca adam 2-3 yaş ogretmenligi yapıyor. Uyku saatlerinde pişpişliyor falan. Ve yolda buldugu tüm çocuklarla iletişime geçer, uzun yolda ön koltukta çocuk varsa hep çocukla oynardık
Bana anormal gelmedi yani. Gayet normal bir şey çok çocuk sevmeniz. Doğum haritaniza baktırın, belki yengeç stelyumunuz vardir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?