Kimmik'in Günlüğü

Karataya yaz bende merak ederim :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Âl-i İmrân Suresi | 185
Her canlı (nefis) ölümü tadacaktır. Ecirleriniz (yaptıklarınızın karşılıkları) ancak kıyamet günü tastamam verilecektir. (O gün) kim ateşten uzaklaştırılır da cennete konulursa, artık o gerçekten kurtuluşa ermiştir. Bu dünya hayatı, ancak aldatıcı bir metâ (geçici zevk ve faydalanma)dan ibarettir.

Enbiyâ Suresi | 35
Her nefis ölümü tadacaktır. Bir imtihan olarak sizi şer ile de hayır ile de deniyoruz. [Hanginiz şükürde, sabırda ve sâlih amelde bulunacak veya isyan edecek diye.] (Sonunda) ancak bize döndürüleceksiniz.

Ankebût Suresi | 57
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonra bize döndürüleceksiniz.

Son düzenleme:
Şimdi 90.5

Uuu çok iyisin. ★★★ Nazar degmesin aman, tü tü tü. Ama bence her zaman tartilma. Yani istiyorsan merak ediyorsan her gun tartilabilirsin ama tokken degil, mutlaka acken tartil. Mesela bugun bir daha aksama iftardan sonra tartilma. Yarin yine iftardan önce tartilirsin.

Son düzenleme:
Çarşamba günü (dün) adına yazıyorum.

Iftardan önce tartildim: 51,3 kg.

Cuma günü tekrar tartılıp bildirim yapacağım inşaallah.

Dün 90.5
Bu gün 90.6

Dün 90.5
Bu gün 90.6

Kötü bir şey değil, üzülme hemen. Her gün tartildigin icin böyle artışlar görmen çok doğal. Haftalık tartilsan zayifladigini daha rahsy farkedersin ve motiven de dusmez boyle.

A’râf Suresi | 33
De ki: “Rabbim açığı ile gizlisi ile kötü işleri (her türlü) günahı, haksız yere isyanı/azgınlığı ve kendisine tapılması hususunda hiçbir delil indirmediği şeyi (yüceltip ona bağlanmakla) Allah’a ortak koşmanızı ve Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır.”

Ramazan olunca şimdilerde herkes Oruç Baba'ya sirke-ekmek götürüyormuş. Bir de gitmeyenleri de ayıplıyorlarmış.

Oruç Baba zannımızca o yüzlerce sapık fikirli insanın gelip sirke ekmek koyar olduğu saatlerde kabrinden çıksa gerektir.

Bu tür türbelere gidilebilir, "Ya Rabbi bu sevgili kulun hürmetine..." diyerek dua edilebilir ama işi sapıklığa çevirmek çok yanlıştır.

Ayrıca, çeşitli uğur eşyaları tamamen şirkliktir. Yok efendim "Bu kolyeyi takınca günüm çok şanslı geçiyor" ya da "Bu kalem benim uğurum, sınava girince hep yüksek alıyorum" gibi laflar tamamen Allah'tan başkasından, bir eşyadan medet umup ona güç isnad etmek ve şirk koşmak, ortak koşmak demektir.

Allah cümlemizi bu tür yanlışlara düşmekten kurtarsın. Şimdiye kadar yaptığımız bütün yanlışlardan da bizleri döndürsün, inşaallah.

Son düzenleme:
A’râf Suresi | 31
Ey Âdemoğulları! Her mescid(de yani secde edeceğiniz zaman ve mekân)da ziynet (olan temiz ve güzel elbise)nizi alın (giyinin). Yiyin, için, fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez.

Câhiliye döneminde Araplar, “içinde günah işlediğimiz elbiselerimizle tavaf etmeyiz” diyerek Kâbe‘yi çıplak tavaf ederlerdi. Bu âyet, bu hâdise hakkında nâzil oldu (Beydâvî).

●●●

Ayet iki parcadan olusuyor.

1)Temiz, güzel ve değerli elbiselerle Allah'ın huzuruna çıkıp, namazımıza durmamız gerekir.

Imam-ı Azam Hazretlerinin çok pahalı bir elbisesi vardı. Onun parasına 10 tane elbise alabilirdi. Bu elbisesini/cübbesini sadece namaz kılarken giyerdi. Sordular; "Ya imam, bu yaptığın israf olmuyor mu?"
"Hayır" dedi "Ben Allah'ın kulları için değil, bilakis Allah'ın ayetiyle amel etmek için, Allah için yapıyorum. "

Diyelim, tam namaza duracaktık, tam o sırada kapı çaldı, biri geldi, o üstümüzdeki elbiseyle çıkabilir miyiz yanına? Ölçümüz bu olmalı. Tanımadığımız bir kişinin yanına, önemli bir kişinin yanına nasıl ki temiz de olsa pijamalarımızla çıkamayacaksak Allah'ın huzuruna çıkarken çok daha ehemmiyet vermemiz gerekir.

2) Israf haramdır.

Doyduktan sonra yemek yemenin zararını en iyi diyet yapan, sağlıklı beslenen bizler biliriz. Niye hala doyduktan sonra ağımıza bir şeyler koymaya, midemizi çöplük yerine saymaya devam ediyoruz? Iyi bilelim ki, doyduktan sonra yemek de israftır. Aynen tabakta arta kalan yemeği çöpe atmanın israf olduğu gibi... Tabaklarimizi sünnetlememiz gerekir. Hatta ki, meyvelerin bile kabuklarını çok derinden soymamamız gerekir.

Son düzenleme:
Şuanki kilom 90.3 ☺️☺️☺️☺️☺️

merhaba canım, sayfana şöyle bir göz gezdirdim de 51 kilosun maşallah, önceni hatırlayamadım, kaç kilo ile başlamıştın bilimiyorum ama şuan ki sonuç süper bence, çok tebrik ederim..

merhaba canım, sayfana şöyle bir göz gezdirdim de 51 kilosun maşallah, önceni hatırlayamadım, kaç kilo ile başlamıştın bilimiyorum ama şuan ki sonuç süper bence, çok tebrik ederim..

Aaa hoşgeldin mahzen :)) Ya biraz kilo verdikten sonra diyete ara verdim bir süre ve dolayisiyla da biraz kilo aldim. Tekrar basladigimda 57 kg idim. Sonuç olarak suan burayi guncellemesem de 52 civarlarindayim. Ramazan'da inis cikis cok yasiyorum, maalesef. Bir gun bakiyorum 51, bir gun bakiyorum 53. Ama Ramazan icin hedefim zayiflamak degil de kilo almamak oldugu icin koruma uzerinde yogunlastim daha cok.

●Zikir; tazarruyu (yalvarmayı), inkisarı (boyun kırıklığını), duayı, Allah'a devamlı sığınmayı kapsayan bir ibadettir.
●Zikretmeyen kul ibadet etmiş sayılımıyor.
●Allah'a yakın olmak isteyen kişi zikretmelidir.
●Ibadetleri yaparken Allah'ı hatırlayarak ve düşünerek yapmak gerekir.
●Kelime-i Tevhid abdest gibidir. Yani nasıl ki abdestsiz namaz kılınmaz, Kur'an okunmazsa tevhidsiz hiçbir ibadet de sahih olmaz. Abdest namaza başlamak için şart olduğu gibi tevhid çekmek de bütün ibadetlerin evvelinde yapılması gereken bir başlangıçtır.
●Kişiye bir çuval dolusu taşı sırtında taşı desen taşır da zikret desen etmez. Çünkü zikir nefse en ağır gelen şeydir.
●Zikrullahı ön plana alıp dünyalık işleri ikinci plana atmak gerekir. Bu şekilde yapan kişi Allah'a daha kolay yaklaşmış olur.
●Zikrullahı öne almayıp da "Şu işi de bitireyim, sonra tesbihi alırım elime..." diye diye ertelememek gerekir. Çünkü Efendimiz aleyhissalatu vesselam ne buyurmuş? "Helekel musevvifûn." Erteleyenler helak oldu. Hangi iş olursa olsun zikir hep dilde olmalıdır.
●Zikrullah ile meşgul olan kimsenin hem ahireti hem dünyası huzura erer. Çünkü ne buyurmuş Allah celle celaluhu? "Elâ bizikrillahi tatmeinnül kulûb." Dikkat edin, kalpler ancak Allah'ın zikretmekle mutmain olur, huzura kavuşur.
●Dünya sevgisi bir hastalıktır. Ve bu hastalığı gidermek için de yemekten önce ilaç almamız gerekir. İlacı almadan ne kadar çok doğru gıda yesek de tedavi olamaz, hatta hastalığı daha da ilerletmiş oluruz. Dünya sevgisi hastalığına karşı en etkili ilaç ise tevhiddir. Sonra diğer ibadetler arkasından doğru gıda olarak alınmalıdır.
●Dünya sevgisi hastalığı ile yapılan ibadetler kabul olmaz. Önce hastalığa çare bulmak gerekir. O da ancsk tevhid zikridir.
●Kişinin noksanlıklarını tövbe ve istiğfar ile gidermesi gerekir. Hem tevhid, hem istiğfar, hem Kur'an... Mü'min kulun boş anı olmamalıdır.

★★★Bunların hepsine ilave olarak mü'min kulun dikkat etmesi gereken en önemli husus kalp kırmamaya özen gösterir olması gerektiğidir. Kişi insanları kırma, rencide etme, ağzının payını verme imkanına ve gücüne sahip olduğu halde bile susarsa, kendisine söylenen sözleri hazmederse en büyük işi başarmış olur. Çünkü bu amellerin en zorudur. Efendimiz aleyhissalatu vesselam bir gün "Pehlivan kimdir?" diye sordu, Ashabı "Güreşte düşmanını yenendir." dediklerinde Efendimiz düzelterek "Pehlivan öfkelendiği zaman nefsine hakim olandır." buyurdu.

Allah cümlemize amel edebilmeyi nasip eylesin. Bilerek bilmeyerek yaptığımız günahlarımızı affetsin. Üzerimize hakkı geçmiş kişilerden helallik alabilmemizi nasip etsin. Elimizden Kur'an, dilimizden zikir düşmesin inşaallah. Yaptığımız her şeyi riyadan; başkaları görsün diye yapmaktan, sum'adan; duysunlar diye yapmaktan, insanlar bizim iyi iş yaptığımızı bilsin diye yapmaktan bizleri muhafaza eylesin.

Amin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…