Kimmik'in Günlüğü

Bu vecizeye ek olarak şunu da söylemek istiyorum;

Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ve arastirip öğrenmedigi yetmezmiş gibi kendi kafasindan bir fikir beyan etmek ayıp!

Ben bazen gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum bu insanları, günlük... Acaba biraz araştırmacı bir insan olduğumdan mıdır? Okumayı sevdigimden midir? Niye insanlar birbirlerinden duyduğu şeylere hemen inanıp, kabul ediyorlar? Tabi bu kabul etme meselesi menfaatlerine uygun oldugu zamanlarda oluyor genellikle. Ve menfaatlerine uygun olmayan bir şeyi duyduklarinda da reddetme olayı! Biz insanogullari niye boyleyiz? Niye menfaatimize uygunsa veya degilse, her iki durumda da niye arastirip dogrusunu bulmaya bu kadar useniyoruz? Sadece birileri bize anlatsın. Armut piş, agzima düş hesabi... Hele bazilari da var ki, ne okuyor, ne birisinden dinliyor... Kendi kafasindan atip tutuyor.

Ben bu insanlara sadece şunu söylerim;
Bak, arkadaşım! Bilmiyorsun. Okumuyorsun. Konuşma!

Tavşan yapabilirim :))))

Saat:
10:45
1 adet kivi

Saat:
15:00
1 kase Supangle

Saat:
21:00
1 tabak nohut yemeği (etsiz)
Tavada tereyaginda sucuklu 1 yumurta
1 kase Kaymaklari bol yoğurt
Yarım kaşık bulgur pilavı
5 adet siyah zeytin

Arkadaslarimla disarida bulusacagiz demistim dun ve saydigim zimbirtilar arasinda Soupe Anglaise diye yazilan, Supanglez diye okunan, Ingiliz Corbasi anlamina gelen, cikolatali, kekli Fransiz tatlısı Supangle'yi saymamistim, degil mi? Evet, kural dışı büyük bir tatli zehir yedim. Itiraf ettim işte. Ama öyle böyle bogazimdan tatli tatli indiler işte.

Boool kaymakli yogurt yedim. Dogal yogurdun boyle bir güzelliği var işte; kaymak! ♥ Rahat rahat yiyebiliyorum. Çünkü biliyoruz ki, marketlerden aldigimiz o kaymakli yoğurtlar aslinda pastorize sütten yapilmis olduğu icin kaymak tutamiyor, ama üstündeki kaymagi olusturmak icin margarinle suni bir kaymak elde ediliyor ve yogurdun ustune sonradan ilave ediliyor. Boyle sahte iste...

Bu arada sabah tartildigimda 51 kg idim. Şok! Dünkü frambuazli cikolatali pastaya ragmen hizla kilo kaybediyorum. Iyi yoldayim, değil mi???

Bugun km sayacimi acmamistim ama kesinlikle 3 km'den fazla yol yurumusuzdur. Uzun zamandir NTC'yi kullanmaz oldum. Bir el atsam mi acaba bu akşam, yoga moga?

Yok, yok... En iyisi ben uyuyayim. Uykum geldi, cok yorulmusum................

Dünden beri içime dert oldu, ikimizin de haksız olduğu noktalar vardı ama tatsızlığa gerek var mı? Kendi adıma haksız olduğumu düşündüğüm için özür diliyorum kardeşim.

Kilo vermene de sevindim, umarım böyle devam edersin, arada kaçamaklar olabilir, ben sık sık yaptığım için ancak sabit kalabiliyorum veya 100-200 gram veriyorum. Sen nadir yapıyorsun ki veriyorsun. Devamını dilerim :)

Niyetim seni kırmak değildi, özür dilerim. Hakkını helal et.

1. Öğün:
12:30
1 dilim kavun
8 adet kiraz
Yarım şeftali
Domates-salatalik
3 bardak çay
2 dilim bol tereyagli eksi mayadan kizarmis köy ekmeği
Biraz beyaz peynir

Saat 1:30 gibi 15 dakika guneslendim. Daha fazla durmak isterdim ama hava çok sıcak.

Ekmek olayını ara sıra yapmam lazim, her gun değil. Aslında hic yapmasam en iyisi tabii ki ama cok lezzetli oluyorlar gercekten. Daha onceden de dedigim gibi mmm, mmm, mmm, mmm, mmm :)

Karbonhidrat bombalı bir kahvaltı oldu farkindayim. Hem ekmek, hem meyve, hem sebze... Peyniri bile azicik yedim nerde kaldi yumurta hic yemedim. :/

Ara:
15:00
1 sise maden suyu

Ara:
16:00
2 bardak çay

Aslinda bu cayin yaninda önüme mantılar, samsular, dolmalar geldi de ben diyetteyim dedim yemedim. Bu kadar kolay kurtulacagimi tahmin etmiyordum ama iyi oldu, cok şükür. :)

Birazdan yoga yapacağım insaallah. Ne zamandir yapmıyorum. Dünden beri bel ağrım var, belki biraz hafifler.

Son düzenleme:
NTC'de klasik 15 dakikalık yogami yaptım ama arada biraz dinlenerek 2 sefer yaptım. Ilk seferinde süperdi. Özellikle önceden side planklerde cok zorlaniyor olmama ragmen ve en son yaptigimdan beri ustunden kac gun gecmesine ragmen cok rahat bir sekilde yaptim butun pozisyonlari. Cok mutlu oldum. Bileklerim de hic acimadı. Harikaydi iste ya, ne desem boş ♥ :)

Ikinci 15 dakikada ise bileklerimin artik agrimaya basladigini hissettim ve agrimamasi icin kendime bir teknik geliştirdim ve o sekilde yaptim butun side plank pozisyonlarini. Iyi oldu.

Yine L at the wall pozisyonunu hic denemedim bile, cok korkunc geliyor gozume gercekten.

Crow'da da ilerliyorum sanki. 1 saniye 10 salise ♡

2. Öğün:
20:00
Tavada bol tereyaginda omlet (yarim avuc beyaz peynir, 2 dilim sucuk, 1 yumurta)
2 kaşık zeytinyağlı taze fasulye
1 kase yoğurtlu pulbiberli semizotu salatası
1 avuç beyaz peynir
6 cherry domates
2 tatli sivri biber
5 siyah zeytin
1 tatlı kaşıgi zeytinyağı

Pulbiberi gecen sene annem cekmisti robotta. Cay kasiginin ucuyla bile konsa zehir gibi aci oluyor. Ben boyle bir sey yemedim ♥

Bu sabahki karbonhidrati biraz dengelesin diye yumurta, sucuk ve peynir yedim ama yine sebzeler de vardı tabii.

Son düzenleme:
Ara:
23:00
2 bardak çay

Peynirli börek ve karpuzu görmezden geldim. Canım çekmedi bugün nedense. Tok olduğum için sanırım. Yoksa börek en sevdiğim şeylerden biriydi diyetten önce. Bööö♡ööörek. :)

Saat 11:15 ile 11:30 arasi guneslendim. Öğle gibi bir fasıl daha guneslenmek istiyorum, bakalım.

1. Öğün:
12:00
1 yumurta ile domatesli biberli menemen
Avuc icim kadar beyaz peynir
Domates-salatalik-biber
2 dilim ekşi mayali köy ekmegi, bol tereyağlı
10 yesil zeytin
3 bardak cay
2 avuc ceviz
20 kiraz

Son düzenleme:
Güneşin altında 15 dakikalık yogami yaptim geldim. Hem yoga yapmis oldum hem guneslenmis oldum. Bir taşla iki kuş. :)

Birazdan zimbirti yemege gidiyorum. :))) Hadi bakalım.

Allah'a ismarladik. ♥

2. Öğün:
16:00
1 top dondurmalı Soufflé
2 çatal çikolatalı cheesecake
Çeyrek simit
Çeyrek peynirli poğaça

Ühüüuuu, gerçekten dışarıda yemek yerlerine adımımı bile atmak istemiyorum ya. Bu ne böyle? Bir tane bile düzgün bir şey yemedim. :/ Bir de kardeşim "Dur ben senin suflenin tadına bakayım sen de benim cheesecakeime bak" deyince, iyice curcuna oldu midem. :/

Aksama daha bir sey yemek istemiyorum. Bakalım yarın tartida ne göreceğim... Allah Kerim.

Son düzenleme:
Bugün karşılaştığım bir fotoğraf sonucu bu yazıyı yazmaya karar verdim. Fotoğraf aynen şuydu; böceklerin ve kuşların yemesi için kenara terkedilmiş 3 top yumurta sarısı!

Bazen doğru bildiğimiz yanlışlar vardır. Mesela, diş macununun diş temizliğinde etkisi olduğunu sanmamız gibi. Halbuki dişleri temizleyen şey, diş fircamizla dişimize uyguladığımız hareketler ve bizim için özel olarak yaratılmış tukurugumuzdur. Diş macununun yaptığı etki ağız kokusunu değiştirmek olabilir ama temizlik hiç değil.

Aynen bu basit örnek gibi yumurtayı da bir çoğumuz zararlı, kolesterolü yükseltir, şişmanlatır diye biliriz. Kimimiz zararlı olduğunu düşündüğümüz için sınırlı yeriz. Kimimiz sadece sarısı zararlı diye düşünüp sırf akını yeriz. Kimimiz yumurtayı çok sevdiğimiz halde ağzımıza bile sürmeyiz. Kimimiz zararlı olduğunu kabul ede ede istediğimiz kadar yeriz. Peki doğrusu ne? Yumurta gerçekten zararlı mıdır? Zararlı değilse peki faydalı mıdır? Faydalıysa, asıl zararlı olan şeyler nedir?

Gelin, bugün yumurta ve kolesterol ile ilgili olan bu iki yazıyı hepberaber okuyalım ve hayatta doğru bildiğimiz bir yanlışı daha düzeltelim:
1) http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=1231
2) http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=1573

Son düzenleme:
Merhaba
Cumamiz mubarek olsun.
Dikkat ediyorum. Onu soyliyim.
Ramazanda da insallah her bakimdan nefsimi terbiye etmeye calisicam.
Manevi bir diyet listesi hazirlicam kendime:)
Manevi arinma

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Hayırlı ramazanlar :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayirli Cumalar olsun hepimize...

Kahvaltı:
11:00
2 bardak çay
Peynir-zeytin
Domates-salatalik-biber

Ara:
13:30
2 şeftali
10 kiraz
3 kayısı
1 avuc ceviz

Son düzenleme:
Merhaba
Cumamiz mubarek olsun.
Dikkat ediyorum. Onu soyliyim.
Ramazanda da insallah her bakimdan nefsimi terbiye etmeye calisicam.
Manevi bir diyet listesi hazirlicam kendime:)
Manevi arinma

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Ne mutlu sana! :)

İnşaallah bu güzel Ramazan ayı hürmetine Rabbim bütün manevi güzelliklere ve lezzetlerle aramıza girmiş olan maddi ve manevi bütün engellerden, kötülüklerden ve bizleri oyalayan sahte güzelliklerden arınmamızı nasip eylesin hepimize. Hakkıyla Ramazan ayını eda edenlerden olalım inşaallah.

Mukabeleler başladı bile. Yine her evden Kur'an sesleri eksik olmayacak inşaallah. Ramazan ruhunu en derinlerden hissederek sevinçle yaşayacağımızı ümit ediyorum. Biraz zahmetle tutacağız belki bu sıcaklarda oruclarimizi ama biterken de aslinda tadının damagimizda kaldığını hissedip yine bir sonraki sene için ozlem duymaya baslayacagiz diye düşünüyorum şimdiden.

Rabbim Bayrama da kavustursun insaallah. :)

Hayırlı ramazanlar :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Hayırlar getirsin inşaallah. :)

Bu mubarek Ramazan ayı, maddi-manevi yol kat etmemize engel olacak bütün yükleri üzerimizden atıp kuş gibi hafiflememize ve ruhumuzun temizlenmesine vesile olsun insaallah.

Son düzenleme:
Saat:
17:00
Yarım kase kırmızı mercimek çorbası
1 dilim kaşar peyniri
1 avuç ceviz

Saat:
19:15
3 siyah zeytin
2 kaşık soğanlı domatesli kıyma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…