aşkolsun ama size
konu sahibinin zekasında bir problem olduğunu düşünmedim komşun yok mu aileniz uzakta mı tanıdığınız var mı diye sorarken kendi adıma cevap vereyim ... Belki vardır ama arası bozuktur diye düşündüm ben kendisi bizden daha iyi bilir ama işin içinde stresle olunca bazen insan doğru da düşünemeyebiliyor elimizden de birşey gelmiyor ,mesela bakıcı varmış ama eşi beğenmemiş ben bu kadar müşkül durumda olsam eşimin keyfini beğenisini beklemem , çoktan yeni bakıcıyla anlaşmış olurdum bile ama konu sahibi bunu yapmıyor bunun üzerine fikirler üretiyoruz sorular soruyoruz
size mantıksız geldiğimiz için kusurumuza bakmayın
Bakın tartışmak ve konuyu sabote etmek tarzım değil ,benim yorumumdan öncede kovun diyenler olmuş o zaman hepsini alıntı yapıp "çocuklara siz mi bakacaksınız?"demeniz daha adaletli olurdu.
ben burada adalet dağıtmıyorum. herkese tek tek siz mi bakacaksınız desem asıl sabote o olurdu.
bakıcı meselesi burada sürekli açılıyor ve sürekli aynı şeyler:
"ay ananeler babanneler bakmak zorunda değil eşşek gibi kendin bakacaksın" diyenler 2. konuya "ay hiç mi bakacak kimsen yok" diyor.
"ay bakıcınıza 137238965496 milyar maaş ve sigorta yapman lazım şekerim yoksa tabii çalışmaz" diyenler kendi bebeği olunca "neee 2.5 mu ay ben 5 alıyorum zaten nasıl yarısını vereyim" diyor.
"ay bakıcı zaten yemek filan yapmaz onun görev tanımı sadece çocuk" diyenler başına gelince ya da kankasının bakıcım yemek yapmıyor konusuna "ay yemek de yapsın süpürge tutsun o kadar para alıyor çocuk zaten öğlen 2 saat uyuyormuş, o arada evin tüm işi görülür" diyor....
bunlar bakıcı konuları TOP3 cevap dağılımı. ben buraya 15 sene önce de üyeydim, kullanıcı adım başkaydı, o zaman da böyleydi...ama şimdi standart ve aşırı fazlalştı bu.
yani ben gerçekten yıldım sıkıldım bundan. burada bu kadar kadın nasıl yılmadı anlamıyorum. mantıksızlık ortada değil mi? burada bu kadar yanar döner olunan başka konu azdır, hatta belki yoktur.
hoş tekrara düşüyorum ama bence zaten burada konu bakıcı değil. biri gelir biri gider. çocuk biraz adaptasyon dönemi çeker ama aşılır.
esas sorun bu kadın eski mevzular bilinerek işe alınmış
koca kişisinin bi tarafı kalkmış
ve tüm bunların derdini stresini çekmek zorunda olan kişi de konu sahibi...
yazık yani şu memlekette, özellikle de çalışan kadının bu derdi çilesi nedir yav?
çocuk sanki sadece onun çocuğu.
kadın bunları yaşıyor bir de "acaba fesat mıyım" diye konu açıyor.
bir erkek aynı durumlar yaşansa o evdeki diğer erkeği (olmaz da hani olsa) çoktaaan def etmişti, hatta karısını bile boşamıştı... ama biz kadın olduğumuz için çocuğa kim bakacak diye evdeki kadını kovamıyoruz bile.