• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kimde hata :(

kendi başta direndi ben çalışmadan olmaz istemem diye ama babası çok uğraştı ikna etmek için bende dedim benim için sorun yok diye ama babasına çok kızıyorum neden bunların sorun olacağını düşünüp hareket etmedi diye

şimdi arayıp seni çok seviyorum demeyi o kadar istiyorum bir yanımda asla yüzüne bile bakma diyo :(

bence eşin cimrilik yapmıyor. aileler ve siz karar vererek evlenmişsiniz. adam çalışmıyor şuan ama sana yardımcı oluyor.
kardeşi gelmeden sana sormuş, sen sormamışsın

e adam düşünmez mi? bir ERKEK olarak zaten şuan para kazanamıyorum, eşimde beni hiç bir konu da takmıyor/ADAM yerine koymuyor?? belki ona anlatsanız işte kardeşime bir ayıcık alacağım sen ne dersin* gibi.

erkek kendisine ihtiyacı olunmasını ister (iyi veya kötü) kadının evde oturması gibi değil ki? belki sana diyemiyordur ama kendisini faydasız hissediyordur karımda bana sormadan maddi hertülü kararları kendisi veriyor diye düşünüyordur? ev kadınlarının hesapları/harcamaları bilmek istiyor erkek hayli hayli ister, kendisini ev geçindiren olrk görmek ister. eşin hiç çalışmamamk isteseydi. bunları demezdım ama sorumluluk almak isteyip geçici olarak "gereksz" erkek kendisini onuru kırılmış hisseder

Canım galiba çok doğru bir tespit yaptın çünkü o da buna benzer şeyler söyledi:( size anlatana kadar hep kendi tarafımdan bakıyordum ama bazı yorumları görünce demek ki böyle şeyler düşünmesi normalmiş demeye başladım:(

Evi sen gecindiriyorsun ve aldığın 10 liralik seye
Ailenin gidip gelmesine laf mi ediyor?
Pes yani!

Keske onun da okulunun bitmesini bekleseydiniz.
Cunku bir evlilik nasil baslarsa oyle gider.

Canım galiba çok doğru bir tespit yaptın çünkü o da buna benzer şeyler söyledi:( size anlatana kadar hep kendi tarafımdan bakıyordum ama bazı yorumları görünce demek ki böyle şeyler düşünmesi normalmiş demeye başladım:(

bana mı dedin? öyleyse tşk ederim. mutluluklar

Hem çalışmıyor, hem de 10 liralık oyuncağa karışıyor.
Sakın yanlış anlamayın ama, kocanız daha çok karınız, siz de kocası gibi olmuşsunuz bence.
O ne tripler öyle ? Sizden fazla küsmesi vs ?
Ama yine de 3 aylık evlilikte boşanmayı düşünmek yanlış bence.
Aşılamayacak şeyler değil bunlar.

Bence arayın, aranıza soğukluk girmesin. ne güzel evlenmişsiniz zorluklar illaki karşınıza çıkacaktır. sevginizle bunun altından kalkarsınız Allah'ın izniyle.

evet canım sana dedim kızanlar var neden öğrenciyken evlendiniz falan diye ama o kadar seviyorduk ki birbirimizi onu görmediğim günü yaşayıp yaşamadığımı anlamıyordum. ondan ayrı kalacağım günleri düşünmek o kadar korkunç geldi ki ama şimdi bunları yaşayınca o sevgiyi kaybedecem korkusu deliye döndürüyor beni:(

evet canım sana dedim kızanlar var neden öğrenciyken evlendiniz falan diye ama o kadar seviyorduk ki birbirimizi onu görmediğim günü yaşayıp yaşamadığımı anlamıyordum. ondan ayrı kalacağım günleri düşünmek o kadar korkunç geldi ki ama şimdi bunları yaşayınca o sevgiyi kaybedecem korkusu deliye döndürüyor beni:(

tam tersi onu şimdi onore edersen, ilerde o da çalışınca inşallah senin değerini daha çok bilecek. seni asıl o zaman hayat arkadaşı olarak görecek. erkeklerin doğası böyle. eşini en iyi sen tanırsın niyetinin kötü olmadığını biliyorsan (her ne kadar arkadaşlar 10tlyi sorun etse de bence mesele 10tl değiil) çabalamak lazım özellikle evliliğin ilk yılları kolay olmuyor ve siz hemen "Anormal" bir şekilde başlamaışsınız. o yüzden akşam git eşini öp:46::16:

Son düzenleme:
bunları duymaya ne kadar ihtiyacım varmış çok çok sağol canım gelecekte ne olur bilmiyorum ama ben onu her şekilde sevmeye söz vermiştim. ama bunları yapınca sevgim korkuya kine dönüştü gibi geldi kaç gündür kime derdimi açtıysam onu hatalı buldular. kaç gündür çok kötü günler geçiriyorum tek isteğimin bu sürecin bitmesi bir an önce

barıştığımızda onunla herşeyi açık açık konuşacam neden bir oyuncağı bile sorun ettiğini sorucam ve sizlerle paylaşacam kızlar

aranıza yeni katıldım kızlar içimi dökmek yorumlarınızı almak istiyorum o kadar bunaldım ki anlatamam lütfen dışardan biri olarak bir yorum yapın. 24 yaşında 3 aylık evliyim. çalışıyorum eşim daha öğrenci yani evi ben geçindiriyorum.eşimin annesi dünya iyisi bir insan annem gibi hissediyorum. kayınbababm da iyi sayılır ama babamla iş konusunda sorun yaşadılar. kayınbabam babamdan daha hatalı. herneyse ben yine hiçbirşey olmamış gibi normal davrandım sonuçta ikisinin arasında bir problemdi.ama eşim sürekli babasını haklı görüyor babamı suçluyordu. bunun yüzünden çok kavgalar yaptık. evlendikten sonra ikimizde hiç açmadık bu konuyu. eşimle 4 sene çıktık. bazı olumsuz huylarını görüyordum ama umursamıyordum. ama artık tahammül edemiyorum. çok cimri biri kardeşime aldığım 10 liralık oyuncak için bile surat yaptı. sürekli ama sürekli kendini haklı görüyor. bir yolunu bulup kendini haklı çıkartıyor. ben ise hep alttan alıp asla küsmüyorum. ama artık canıma tak etti kardeşlerim geldi bir hafta kaldı vay efendim ben neden ona sormamışım. tek taraflı anlatmak istemiyorum diğer özellikleri ev işlerinde çok yardımcı olur. kendi işini kendi yapar ama ona o kadar kırgınım ki hiç bir iyi özelliğini göremiyorum. iki gündür küsüm benden fala surat yapıyor. tek istediğim gönlümü almasıama yok içimdeki sevginin erimeye başladığını hissediyorum.boşanmayı düşünüyorum ama cesaretim varmı bilmiyorum. nolur evliliğimizi kurtaracak birşey yap diye mesaj atmak istiyorum :(
İşte senin hatan bu.Devam et pohpohlamaya.Hem eli ekmek tutmayan biriyle evlen,onun sorumluluğunuda yüklen.Hemde kendi paranla aldığın oyuncağın UTANMADAN lafını etsin.Sen hala onu pohpohla.Ama çok iyi insan dimi.Kendi işini kendi yapması bile senin için bir iyilik.Kim yapacak sen mi?Oldu canım.Sen çalış didin.Neyine güvenerek evlendiyse,eli ekmek tutmasın.Öğrencilik nedir kji,bir de evde işyapmayacak.Hatta evliliğimizi kurtar diye mesaj at,sipariş üzerine kurtatrır.GERÇEKTEN ÇOK MERAK EDİYORUM OKUYAN ADAM NEYİNE GÜVENEREK EV BARK KURAR.

Canım benim, 3 aylık bir evlilik için erken pes ediyormuşsun gibi geliyor bana. Her ne olursa olsun, evlilik içinde senin paran-benim param diye bir şey söz konusu olmamalı bence,benim fikrim elbette bu.Herkes katılmak zorunda değil. Netice de okuyor, okul bitince o da çalışacak, o da para getirecek eve.Diğer konuyla ilgili olarak ise, kendisine haber vermediğin için bozulduğu açıkça ortada.Oturduğunuz ev, ikinizin evi.Dolayısıyla, eve misafir geleceğinde birbirinize haber vermeniz gerekiyor. Kardeşlerin elbette misafir değiller sana göre, ama şöyle düşün, gelen kişi o evde yaşayan birisi değil.Bence eşinin rahatsızlığı bundan kaynaklanıyor.Para konusunda ise, sana göre 10 liralık oyuncak için laf ediyor ama, belki de yaptığın diğer fuzuli harcamalar için (sana göre gerekli,ona göre fuzuli olan harcamalarını kastediyorum) laf etmiştir.Olayı sadece 10 liralık oyuncak olarak değerlendirme tatlım.Eğer konuşmak stiyorsan da,aç konuş.Sesini duy. Fazla uzatma bence küslüğü, kırgınlığı.Bunlar her evlilikte olabilecek şeyler.Bir taraftan bir taraf çalışmıyor ise, bu tip sorunlar çıkıyor ister istemez.

maddi olarak katkısı yok eve ama rahatız düğün paramız da var maddi olarak hiç bir sorun yok benim için o takıyor. mesela onun kardeşleri gelecekti bana sordu şu kadar süre kalma durumları var ne dersin diye bende olur dedim aynı şeyi benden bekledi galiba ama ben onun kadar ince düşünceli değilim ki aklıma gelmedi bile:(

biz üniversiteyi beraber okuduk onun bursları ve babasının yolladığı para vardı o zaman babam daha sıkışıktı babamdan hiç para istetmedi ne kadar parası varsa hep ikiye böldü. en zor anlarımda yaptıklarını düşününce bu evlilik fedakarlık değilmiş gibi geldi ama şimdi görüyorum büyük bir yükün altına girmişim

eşin okurken sana maddi destekte bulunmuş.
bu es geçilecek bir fedakarlık değil bana göre.
ayrıca ailesi de size düğün masrafı yaptırmamış,borç ta yok.
sana evlendikten sonra evin masrafını tek başına karşılamak
zor geldi sanırım.
büyük ihtimal eşin,geçmişteki destekleri adına senden daha
fazla anlayış bekliyor.yani bi anlamda sıra sende gibi olmuş.
aslında eşinde geçmişinizde maddi bağlantınız olmuşsa ve sen de herşeyi bilerek
eşinle evlenmişsen bence biraz daha sabırlı olmalısın.
ayrıca eve çağırdığın misafirle ilgili eşine danışmamak ta haksızsın.
ben ince düşünceli değilim napayım demekle olmuyor işte.
eşin de kendine göre incelikle düşünemiyor belki bazı konularda.
o zaman ne yapacaksınız,birbirinizi hoşgöreceksiniz.
tek bir hediye meselesinden kopma noktasına gelinmez.
bence senin aklında daha büyük meseleler var.
eve ben bakıyorum diyerek farklı bir psikolojide de olabilirsin
veya eşin senin davranışlarının altında hep bu duygunun
yattığını zanneder.
kim olsa böyle düşünür çünkü.
benim bir arkadaş var,eşi çalışmıyor bayan arkadaşım eve bakıyor
ve bundan dolayı çok sorun yaşıyorlar.

bende arkadasa katılıyorum.. eşiniz bence part tıme da olsa bi işe gırmelıki kendıne guvenı azda olsa gelsın.. suan kendıne guvenır bı eşiniz yok malesef o nedenlede paraya surat yapması cok normal.. bende part tıme bi iş bulabilir eşiniz.

yapma güzelim hiç 3 aylık evlilik bitirilir mi ?.. sen sabırlı ol evlilik böyle bişey ha sorarsan ben evli değilim ailemden edindiğim tecrübeden yola çıkarak anlatıyorum sana ..sabırlı olmalısın dayanmalısın eşin şu an sen ona baktığın için içten içe bunun ezikliğini yaşıyor ve bu şekilde dışa vuruyordur.bu yüzden sana 10 liranın hesabını yapıyor.sen sabırlı ol hele şu öğrenciliği bi bitsin sonra rahata erersiniz hayırlısıyla canım

esinizimi okutuyorsunuz anlamadim
esiniz size anne baba kaprisi yapiyor heralde
sizi anne baba yerine koymus
malum evin hem erkegi hem kadini olmussunuz
bu yasta evlilik iicn ne aceöe ne gerek var
sicacik ailenizin yaninda hayatiniza bakmaliydiniz
flörte devam etseydiniz
isi gücü olmayan tahsilini devam ettiren cocuk ne bilsin evliligi kocaligi sorumlulugu
ne aski lütfen
bile bile lades bu

aranıza yeni katıldım kızlar içimi dökmek yorumlarınızı almak istiyorum o kadar bunaldım ki anlatamam lütfen dışardan biri olarak bir yorum yapın. 24 yaşında 3 aylık evliyim. çalışıyorum eşim daha öğrenci yani evi ben geçindiriyorum.eşimin annesi dünya iyisi bir insan annem gibi hissediyorum. kayınbababm da iyi sayılır ama babamla iş konusunda sorun yaşadılar. kayınbabam babamdan daha hatalı. herneyse ben yine hiçbirşey olmamış gibi normal davrandım sonuçta ikisinin arasında bir problemdi.ama eşim sürekli babasını haklı görüyor babamı suçluyordu. bunun yüzünden çok kavgalar yaptık. evlendikten sonra ikimizde hiç açmadık bu konuyu. eşimle 4 sene çıktık. bazı olumsuz huylarını görüyordum ama umursamıyordum. ama artık tahammül edemiyorum. çok cimri biri kardeşime aldığım 10 liralık oyuncak için bile surat yaptı. sürekli ama sürekli kendini haklı görüyor. bir yolunu bulup kendini haklı çıkartıyor. ben ise hep alttan alıp asla küsmüyorum. ama artık canıma tak etti kardeşlerim geldi bir hafta kaldı vay efendim ben neden ona sormamışım. tek taraflı anlatmak istemiyorum diğer özellikleri ev işlerinde çok yardımcı olur. kendi işini kendi yapar ama ona o kadar kırgınım ki hiç bir iyi özelliğini göremiyorum. iki gündür küsüm benden fala surat yapıyor. tek istediğim gönlümü almasıama yok içimdeki sevginin erimeye başladığını hissediyorum.boşanmayı düşünüyorum ama cesaretim varmı bilmiyorum. nolur evliliğimizi kurtaracak birşey yap diye mesaj atmak istiyorum :(

Merhabalar;
yanlış anlamanızı istemem lakin yatılı gelecek olan misafir geleceğini bilmesi gerekir diye düşündüm.Belki bir planı olabilir?Biz bayanlar eşimizin bize haber vermesini istiyorsak aynı şeyi bizde yapmalıyız değil mi?10 tl lik oyuncak için surat yapmış bunda haklısın.

Evi sen gecindirirken 10 liralik oyuncak icin surat asmasi gicik bisey.evine aileni davet etme hakkin tabi ki var bi citlatsan iyi olurdu esine.erkekler haksiz da olsalar hicbir zaman barismak icin adim atmiyorlar maalesef.hep kadindan bekliyorlar.bence ayriacak bi durum yok ortada.duzelir zamanla bu sinirin gecer

Ben bu konuda ne düşüneceğimi bilmiyorum ama nasıl ki kadın çalışmazken erkek evi geçindirirken adamın kendi parası olmuyor, o maaş evin geliri oluyor burda da durum bu. Nasıl ki bir koca çalışmayan bir kadına harcıyorsam kendi paramı harcıyorum her harcadığıma laf etme diyemezse bir kadın da bunu yapmamalı. Eşiniz cimri bir insan gibi de dörünmüyor. Hani üniversite zamanlarında hep sizinle paylaşmış. Bizim bilmediğimiz bir durum vardır belki o hediye mevzusunda.

Eve çağırılan misafir konusunda direk haksızsınız. Üzgünüm ben eşim gibi ince düşünemiyorum genelde erkeklerin arkasına sığındıkları bir bahane. Bence siz henüz "biz" olamamışsınız. Maaşınızı bizim evimizin geliri, evinizi ortak kararların alındığı "bizim" evimiz olarak görmediğiniz sürece de bu pek mümkün olmayacak.

Eşiniz mezun olup işe girince her şey yoluna girecek bence. O zamana kadar size düşen siz öğrenciyken fedakarlık yapmış birine bir süre fedakarlık yapmak. Misafir konusunda da özür dilemek.

Back