• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kimde hata :(

vetfak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2014
14
2
86
34
Ankara
aranıza yeni katıldım kızlar içimi dökmek yorumlarınızı almak istiyorum o kadar bunaldım ki anlatamam lütfen dışardan biri olarak bir yorum yapın. 24 yaşında 3 aylık evliyim. çalışıyorum eşim daha öğrenci yani evi ben geçindiriyorum.eşimin annesi dünya iyisi bir insan annem gibi hissediyorum. kayınbababm da iyi sayılır ama babamla iş konusunda sorun yaşadılar. kayınbabam babamdan daha hatalı. herneyse ben yine hiçbirşey olmamış gibi normal davrandım sonuçta ikisinin arasında bir problemdi.ama eşim sürekli babasını haklı görüyor babamı suçluyordu. bunun yüzünden çok kavgalar yaptık. evlendikten sonra ikimizde hiç açmadık bu konuyu. eşimle 4 sene çıktık. bazı olumsuz huylarını görüyordum ama umursamıyordum. ama artık tahammül edemiyorum. çok cimri biri kardeşime aldığım 10 liralık oyuncak için bile surat yaptı. sürekli ama sürekli kendini haklı görüyor. bir yolunu bulup kendini haklı çıkartıyor. ben ise hep alttan alıp asla küsmüyorum. ama artık canıma tak etti kardeşlerim geldi bir hafta kaldı vay efendim ben neden ona sormamışım. tek taraflı anlatmak istemiyorum diğer özellikleri ev işlerinde çok yardımcı olur. kendi işini kendi yapar ama ona o kadar kırgınım ki hiç bir iyi özelliğini göremiyorum. iki gündür küsüm benden fala surat yapıyor. tek istediğim gönlümü almasıama yok içimdeki sevginin erimeye başladığını hissediyorum.boşanmayı düşünüyorum ama cesaretim varmı bilmiyorum. nolur evliliğimizi kurtaracak birşey yap diye mesaj atmak istiyorum :(

Anlamadığım konu eşiniz öğrenci siz evi geçindiriyorsunuz. Neden bu kadar acele ettiniz ki?

eşimin ailesi acele etti tüm eşyalarımızı aldı düğünümüzü yaptı hiç borcumuz yok bizde çok seviyorduk birbirimizi eğer evlenmezsek ayrı şehirlerde kalacaktık bu korkuttu bizi ama pişmanım :(

yapma güzelim hiç 3 aylık evlilik bitirilir mi ?.. sen sabırlı ol evlilik böyle bişey ha sorarsan ben evli değilim ailemden edindiğim tecrübeden yola çıkarak anlatıyorum sana ..sabırlı olmalısın dayanmalısın eşin şu an sen ona baktığın için içten içe bunun ezikliğini yaşıyor ve bu şekilde dışa vuruyordur.bu yüzden sana 10 liranın hesabını yapıyor.sen sabırlı ol hele şu öğrenciliği bi bitsin sonra rahata erersiniz hayırlısıyla canım

Evlenmek için acele etmişsiniz ama belki şartlarınız öyle gerektirdi.
BAna göre eşinin öğrenci olması,senin çalışarak evi geçindirmen bir handikap.
Sorun çıkaracağı çok açık.
10 liralık bir oyuncak için surat yapmak çocukca bi davranış olmuş.
KArdeşlerinin bir haftalık ziyareti öncesi eşinle konuşmadıysan geleceklerini,
eşin buna tepki göstermekte haklı.sonuçta sen de senden habersiz eve
yatılı misafir çağrılmasını istemezsin.
ama eşim önceden biliyordu geleceklerini dersen, o zaman da kaldıkları
süreye bozulmuş olabililir.
en nihayetinde eve tek maaş girdiği için sıkıntı çıkıyor gibi.
eviniz kira ise ve senin aldığın maaşla kıt kanaat geçiniyorsanız,eşin
senin yaptığın her harcamadan rahatsız olacaktır.
eşinin en ufak bir katkısı yok mu eve?
bu arada 3 aylık evlilik havlu atmak için çoook erken.
ne zaman evliliği harcadınız da kurtaracak hale geldiniz:))

merhaba canım

bu anlattıklarına bakılırsa haklısın. senin ailen tabikide gelecek evine. bunları anlamaması çok garip ama bazı erkekler evde misafir istemezler pek, rahatları kaçar. pekii kendi ailesinden biri gelince de aynı şekilde mi davranıyor? mesela kardesime aldıgım 10 liralık sey gözune battı dıyorsun. onun ailesi içinde bişeyler aldıgında aynı tepkıyı veriyor mu? benim sana tavsiyem empati kurmasını sagla. mesela bak seninde kardesin gelse ben istemesem ne hissedersin, üzülmezmisin falan diye sor. birde aklıma gelen aile bütçesine katkıda bulunamadıgını ,öğrenci oldugunu yazmıssın. belli etmesede bunu kafasına takıp sacma sapan tepkıler veriyor olabilir. bu konudada dusun bence..

umarım sorunlarınız biran önce azalır, biter demiyorum çunku sorunlar hiç bir zaman bitmıyor canım. bizde neredyse bir bucuk yıllık evlıyız. ilk aylar cok zor oluyor. yıllardır tanıdım sandıgın kısının ne huyları cıkıyor , bi anda hiç tanıyamamısım dıyosun. ama merak etme zamanla bircok sey yoluna gırıyor,uyum başlıyor evın içinde. önemli olan sey birbirnizin canının cok acıtmayın ve ailene yansıtma ,onlara bu konudan cok bahsetme. yarın öbürgün sen affedersin kocanı ama aileler hiç bir zaman unutmuyor...

evet sürekli öyle söylüyor keşke evlenmeseydik keşke bu duruma sokmasaydım kendimi diye ama ailesi çok ısrar etti. ailemin de maddi sıkıntıları vardı onları düşünmedim bir aşkın peşine düştüm ama sonu hüsran oldu :(

canım daha yeni evlisiniz, belki eşinin huyları düzeltilebilecek şeylerdir.
ilk aylarda bende eşimle olmayacakmış düşüncelerine kapıldım ama zamanla oturuyor ve iyiki ayrılmamışım basit sebeplerden diyorum.
zamana ihtiyacın var diye düşünüyorum. nelerden rahatsız olduğunu tatlı tatlı konuşarak anlatıp çözmeye çalışın.

Ne enteresan hem çalışmıyor , hem eve katkıda bulunmuyor hem de senin aldığına karışıp cimrilik mi yapıyor bence çok fazla yüz vermiş ve çok erken yaşta sorumluluk altına girmişsin sana yazık :19:

maddi olarak katkısı yok eve ama rahatız düğün paramız da var maddi olarak hiç bir sorun yok benim için o takıyor. mesela onun kardeşleri gelecekti bana sordu şu kadar süre kalma durumları var ne dersin diye bende olur dedim aynı şeyi benden bekledi galiba ama ben onun kadar ince düşünceli değilim ki aklıma gelmedi bile:(

İlk önce mantik olmali evlilikte .
Keşke esinde calissaydi .
Ama pes etme hemen .
Konusmayi dene...

Bir anlık kızgınlıkla açmışsınız bu konuyu belliki.
Eminim eşinizi çok seviyorsunuzdur, şimdi sadece gözünüze kötü yönleri batıyor.

Kardeşlerinizin sizde kalmasına neden bukadar tepki göstermiş olabilir?

Hem eve parayı sen getiriyorsun hem de eşin kardeşine aldığın oyuncağın hesabını mı yapıyor? Kusura bakma ama ne kadar yüzsüz bir erkekmiş. Benim kocam çalışmasa ben çalışsam adam ne parama karışır ne de utancından laf edebilir. Ben kocamın kazandığı parayla yeğenlerime kardeşlerime hediye alırım lafını bile etmez, edemez.
Kocan kimin parasını kimden kıskanıyo anlamadım.

Ayrıca kardeşinin gelmesine falan karışması çok ama çok saçma. Bence eşin kendini para kazanamadığı için sen evi idare ettiğin için güçsüz görüyor. O yüzden böyle davranıyor.

Son düzenleme:
biz üniversiteyi beraber okuduk onun bursları ve babasının yolladığı para vardı o zaman babam daha sıkışıktı babamdan hiç para istetmedi ne kadar parası varsa hep ikiye böldü. en zor anlarımda yaptıklarını düşününce bu evlilik fedakarlık değilmiş gibi geldi ama şimdi görüyorum büyük bir yükün altına girmişim

Üc aylik evlilikte olur ufak tefek tatsizliklar. 4 sene cok sevdik diyosun, bu kadar kolaymi bitirmek.
Birbirinizi nelerin rahatsiz ettigini konusun, ailelerin sorunlarinina karismayin.

eşimin ailesi acele etti tüm eşyalarımızı aldı düğünümüzü yaptı hiç borcumuz yok bizde çok seviyorduk birbirimizi eğer evlenmezsek ayrı şehirlerde kalacaktık bu korkuttu bizi ama pişmanım :(

Şartlar doğrultusunda hareket etmişsiniz. Artık keşke demek için çok geç.
Ama evliliğin ilk zamanları olur böyle sorunlar. Karşılıklı konuşarak eminim halledebilirsiniz.

İnsan senelerce tanısa da evlilik çok başka bir şey. Başlarda bu tarz sorunlar yaşamanız çok normal.
Zamanla birbirinizi daha da iyi tanıdıkça yavaş yavaş yoluna girmeye başlar her şey.

Canım çok gençsin ve evlilik epey sorumluluk katıyor bir insanın hayatına. Sıkılıp bunalman normal, ama acele kararlar alma. Yapıcı yaklaş olaya. Ona olan sevgine, kendi yuvana sahip olmanın verdiği mutluluğa, kayınvalideni ne kadar çok sevdiğine, bu hususta şanslı hissetiğine vurgu yap önce, sonra 5-10 TL gibi küçük şeylerin lafını bile etmemesini, evet söylemem gerekirdi önceden, ama onlarında kardeş- senin en yakının olduğu için düşünümediğini, babalarınız gibi 3. kişilerin problemlerini eve taşımak istemediğini...böyle küçük küçük şeylerin birikip sizi gereksiz yere çok üzdüğünü, ve zamanla evliliğinizi yıpranmasından korktuğunu söyle. Samimi dök içini, ama boşanma gibi bir husus böyle kolay gündeme asla getirilmemeli :6:

Canım daha çook yenisiniz evliliğe alışma süresi denen sıkıntılı bir süreç var ve siz şuan oradan geçiyorsunuz.. :17:

Ancak şu açıkçası kafamda soru işareti yarattı bir erkeğin karısının eve getirdiği parayla geçinmesi belli bir sürede olsa değişik açıkçası ben bir erkekten şunu beklerim, okulum bitsin sabretmeliyiz bu evi geçindirecek benim diye.. :44:

Maddi açıdan sıkıntınız yoksa sende çalışma o zaman bu konu sizi ilgilendirir zaten evi ben geçindiyorum dediğiniz için ben bu konunun üzerinde durdum... Bence acaba bende mi ince düşünsem bilmem ne demeleri bırak bir defa hayat böyle geçmez seni sen yapan özellikler vardır eşinin de aynı şekilde.. Daha çok yeni evlisiniz zamanla oturur her şey..

:36:
maddi olarak katkısı yok eve ama rahatız düğün paramız da var maddi olarak hiç bir sorun yok benim için o takıyor. mesela onun kardeşleri gelecekti bana sordu şu kadar süre kalma durumları var ne dersin diye bende olur dedim aynı şeyi benden bekledi galiba ama ben onun kadar ince düşünceli değilim ki aklıma gelmedi bile:(

kendı soruna kendın cevap vermıssın zaten o sormus sen sormamışsın
üzme kendını hadı iş olcagına varır
ama erkek adam calısmalı bır adım önde durmalı zıhnıyetı ıle buyutulen toplumdayız halıylen koyuyordur ona pozısyondakı acızlık

Back