• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kım haklı kım haksız

git diyemezsin tabi ancak daha da doldurma. o anlatinca dinle ama uzecek yorum yapma. gerci yapmazsin.
meselelerine gelince de. kiz hakli. ben olsam gider cocuguma odayi kendim yapar maasimdan da bir kurus kocama vermezdim bi muddet.sonra guzel bir zamanimizda da olanlari konusup her iki ailenin de evliligin disinda oldugunu belirtir esimi aklini basina toplamaya davet ederdim. dua etsin altinlara el konmamis. bence bosversin. dugunu vs yi de kendileri yapmis. 7000 i borc olarak gormesin. sonucta kendine olmus. ama sundan sonra da tek kurus vermesin.

ahh arkadaşım şimdiki eşler kadında çalısıcaz ve eve katkı yapıcak mantığında oysa çoğunun anneleri ev kadını ama elin kızı hem ev kadını hem iş kadını olucak.

ama bu borç değil ki
söz vermişler tutmamışlar o başka mesele
ama borçları var ödesinler diye bi tavır olmaz
babasına verdikleri parayı da eşinin borç olarak görmesi çok ilginç
hani büyük paralar olsa neyse diyeceğim de 300 lira ya geri istenir mi babadan

Hamile bir kadına yapılır mı bu ya hoş hiçbir kadına yapılmaz da.
bunları okudukça kendi eşime daha bir bağlanıyorum. benim ailemin sıkıntıları var eşim benden önce sorar annemlere sor bir ihtiyaçları var mı yok mu diye.
bende arkadasınızın kocasının gözlerinin bir açılması lazım yazık günah hem arkadasına hem bebişine

umarım açılır kendi ailesi değil kızın ailesi yanındaydı maddı manevi o zor gunlerınde ama unutmuş demek

Kiz tabikide esini asla aramasin. Babasina ucyuz lira verilen paranin lafini yapan adam cidden hadsiz. Kiz hamile hormonlari karmakarisiktir kiyamam. Siz sadece destek olun. Yönlendirmeyin sonra siz suclu olursunuz:-(

yok canım kimsenin özel hayatıyla ilgili ağzımı açıp tek laf etmedim şimdiye kadar zatece kendini daha fazla doldurmasını istemiyorum kocası bir okuzluk yapmış ama inanın közünde iyi biridir bebekleri olucak ya nerden ne kıssak diye bakarken kızın babasına para vermesi zoruna gitmiş sanırım

siz bekarsanız bi süre kalsın.sonra ailesine anlatsın durumu.insan hamile karısının evi terkedip başka bi yerde kalmasına nasıl izin verir.

bende evliyim canım ama dediğim gibi hem benim hem de eşimin çok eski bir arkadaşımız olduğu için istediği kadar kalabilir başımızın üstünde yeri var sıkıntı olmaz

erkek ailesidir onlar hiçbişey almasa da olur kız tarafı mecbur vermek zorundadır
ama erkek ailesi olduğundan el sütünde tutulmalıdır bayramlarda ilk onlara gidilmelidir nede olsa erkek ailesidir
torun onların torunudur ailenizin sevmek ve görmek gibi hakkı yoktur çünkü babaanne ve kocası olan dede daha önemlidir
onlar ön plandadır nede olsa onlar erkek doğurmuştur oğulları onların oğullarıdır gelin de artık onlarındır onlara hizmet etmek ve çocuk doğurmakla yükümlüdür
bebeğin tüm eşyasını kız tarafı alır ama lohusa gelinin yanında kaynana kalma hakkına sahiptir
çünkü gelinin doğurduğu kaynananın torunudur gelinin annesi ile çocuğun hiç bir ilgisi yoktur
doğum yapan gelini de olsa onun yanında rahat edecektir kendi annesinin yanında rahat edemez
gelin onları kendi ailesinden daha çok sevmek zorundadır
kendi ailesi maddi anlamda zor durumdaysa kadın çalışsa bile para yardımı yapılmaz ama erkek ailesinin ihtiyacı olmasa da yapılması ceplerine harçlık konulması gerekir

erkek ailesidir onlar hiçbişey almasa da olur kız tarafı mecbur vermek zorundadır
ama erkek ailesi olduğundan el sütünde tutulmalıdır bayramlarda ilk onlara gidilmelidir nede olsa erkek ailesidir
torun onların torunudur ailenizin sevmek ve görmek gibi hakkı yoktur çünkü babaanne ve kocası olan dede daha önemlidir
onlar ön plandadır nede olsa onlar erkek doğurmuştur oğulları onların oğullarıdır gelin de artık onlarındır onlara hizmet etmek ve çocuk doğurmakla yükümlüdür
bebeğin tüm eşyasını kız tarafı alır ama lohusa gelinin yanında kaynana kalma hakkına sahiptir
çünkü gelinin doğurduğu kaynananın torunudur gelinin annesi ile çocuğun hiç bir ilgisi yoktur
doğum yapan gelini de olsa onun yanında rahat edecektir kendi annesinin yanında rahat edemez
gelin onları kendi ailesinden daha çok sevmek zorundadır
kendi ailesi maddi anlamda zor durumdaysa kadın çalışsa bile para yardımı yapılmaz ama erkek ailesinin ihtiyacı olmasa da yapılması ceplerine harçlık konulması gerekir

Altına imzamı atarım.

ama bu borç değil ki
söz vermişler tutmamışlar o başka mesele
ama borçları var ödesinler diye bi tavır olmaz
babasına verdikleri parayı da eşinin borç olarak görmesi çok ilginç
hani büyük paralar olsa neyse diyeceğim de 300 lira ya geri istenir mi babadan

yorum yapmasamda arkadaşım istemekte haklı o parayı.madem benim annem damadına dmatlığını alıp nişan salon parasını ve diğer masrafları karşılıyor kızım erkek tarafına mahcup olmasın diye bir zahmet erkek tarafıda söz verdiklerini yapsın bir zahmet hadi yapmadı eşi durumun farkında olsun

nasıl okuyorsunuz neyin kafasındasınız hanım efendi yapmayın lütfen
Pardonda neyın kafasındasınız derken???? burda konu acan sızsınız benı yargılayamazsınız... neyın kafasında oldugumda sızı ılgılendırmez... ayrıca ne okudugumu da cok ıyı bılıyorum... kocası aramadan git diyemem diye yazan sızsınız... bence sız yazdıgıınzı bır daha okuyun olur mu... size iyi günler.

kız haklı ama boyle seylerle adamı yola getıremez

Siz ortacı olun elbet barışırlar siz kötü olmayın .. Ama arkadaşınızda %100 haklı kendi babasından isteyemiyor senin babandan istemeni istiyor hepsi aynı zihniyette malesef..

Back