• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolarimdan kalici kurtulmak istiyorum

hapsirik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2016
6
1
1
35
Merhaba arkadaslar,

Ben oldum olasi kiloluydum, boyum 169 kilom su an 74 - 75. Bundan uc sene once azmimle uzun surede kilo verip 59'u gordum. Evlendim sonra 77'ye kadar ciktim iste. Su an 74 bazen 75 oluyorum.

Yemek yemeyi cok seviyorum. Surekli elimde bi yemek olsun beni oyalasin istiyorum durmadan atistiriyorum. Ozellikle aksamlari tv karsisinda boyleyim.

Hep boyleydim yani kucukken de bi ton biskuviyi ayni anda toplar yerdim, midem cok rahatsiz olsa da yemeye devam ediyorum bazen.

Spordan da nefret ediyorum zaten vucuduma yansimis. Bakiyorum millet 95 kilo 44 beden ben 75 kilo 44 beden. Karin bolgem kalcam cok iri. Hic bicimli bi vucudum yok. En son olcturdugumde vucut yag oranim %36 cikmisti umutsuz vakayim. Spordan daha dogrusu surdurmekten hic hoslanmiyorum birakiyorum surekli. En sevdigim hatta tek sevdigim spor yuruyus.

Evlendim kendimi saldim gibi hissediyorum malesef. Esim de kilolu surekli diyet lafi geciyo bi kere birlikte diyet yapip epey verdik de ama ilk serbest kaldigimiz an kat kat aldik. Diyete inancim kalmadi spordan da nefret ediyorum. Kilolarimdan da cok sikayetciyim nasil yapacagim hic bilmiyorum.

Gonul ister ki bi 52 kilo falan olayim butun kiyafetler olsun guzel tasiyayim. Ama artik kendime pek inancim da kalmadi canimi cok sıkıyo bu durum :KK43: nasil yapacagim nerden baslayacagim surdurme azmini nasil bulacagim kendimde hic bilmiyorum.

Yardiminiza ihtiyacim var lutfen nasil yaptiginizi neyin sizi motive ettigini soyleyin. Beni motive eden hicbi sey yokmus gibi hissediyorum artik :KK43:

Cocugum da yok yarin bi gun bu kiloyla hamile kalmayi hic ama hic istemiyorum 100 kilo olurum bi daha da asla veremem o kilolari.

Yardim lutfen.

kimse yazmamış :/

gün içinde genel olarak akşamları yemek yiyorum. gündüz işyerinde aramıyorum sadece 16:00 civarı canım hamur işi bi şeyler çekiyo, iki lokma bi şey yedim mi geçiyo hevesim. ama akşamları öyle mi

akşam güzel yemek çıktıysa yiyorum tok olsam bile gece tv karşısında cips çikolata hamurişi yemeyi çok seviyorum. kendimi en iyi en sakin hissettiğim anlar tek başıma tıkındığım bu anlar. psikolojik bi sorun heralde artık öyle bakıyorum duruma

defalarca deneyim diyeti motivasyonum kaçınca unutup yine yemeye dalıyorum, o yüzden artık kendime inancımı kaybettim. diyetle verdiğim kiloyu nasıl olsa geri alacakmışım gibi geliyo.

bi yandan da 27 yaşındayım, yıllar geçiyo. bunun hamileliği var daha. şimdi verip fit olmazsam ilerde resimlere bakınca kendime çok üzülücem. hiç kendimi giyinip süslenip püslenme modunda hissetmiyorum. yakışmıyo çünkü

selam canım. kilo vermenin ilk kuralı kendine inanmak, kilo verebileceğine inanmak. ne kadar çok "kendime inancım yok" yazmışsın bir kere bu hiç olmamış. ilk önce ben kilo vereceğim, istediğim vücuda ulaşacağım diye kendini motive etmelisin.

bana kalırsa direkt olarak diyete başlamak yerine öğünlerine çeki düzen ver. sabah güzel, sağlıklı bir kahvaltı yap, yumurta peynir ve yeşilliklerle falan. öğle yemeğini evden götürebilirsin hafif bir salata, meze veya zeytinyağlı bir yemek gibi. ben iş yerinde tost,döner yememek için hep öyle yaparım. şu akşam yediğin hamur işleri, abur cubur ne varsa at evden. alma marketten öyle şeyler. aralarda acıkırsan sağlıklı ara öğünler tüket,ki ara öğün de illa yemek zorunda değilsin toksan yeme vücudunu dinle. meyve, kuru meyve, kuru yemiş, yoğurt, süt alternatiflerin olabilir. sütlü kahve iç bazen, yeşil çay iç. suyu arttır. 3 litre su şart. ekmek çok yiyorsan azalt, birden kesme. ekmek yerine yulaf da terciih edebilirsin sabah mesela. ikinci işin sağlıklı beslenmeye alışmak olsun. hem kendini daaha mutlu ve hafif hissedeceksin emin ol. iki haftaya kalmaz alışırsın.

sonra diyet moduna geçersin kendini hazır hissedince. bazı insanlar diyet lafından hoşlanmaz, sağlıklı beslenme sağlıklı yaşam gibi isimler takabilirsin sen buna :)) illa ağır sporlar yapmana gerek yok. yürüyüş en güzel spor. benim de sporla çok aram yok ama yürüyüş, step, bisiklet severim. haftada 4-5 kere 1 saat yürüyüş kilo vermene yeter şimdilik. hem sıkılaşırsın porsiyonları da biraz azalttın mı kilo vermeye başlarsın tıkır tıkır bence. bak eşin de kiloluymuş beraber yapın ne güzel, onu da kendi tarafına çek ikna et.

tabii metabolik bir rahatsızlığın yoksa geçerli bunlar, tahlillerini yaptırıp öğrenebilirsin bunu. tek başıma yapamıyorum dersen hala diyetisyenle de görüşebilirsin öğünlerini düzenlemek için.

sağlıklı yaşamanın ve ideal kiloda olmanın keyfini hiçbir abur cuburda, hamur işinde bulamazsın :KK66: giyeceğin güzel kıyafetleri düşün. sağlıklı olmanın hafifliğini düşün. kendine inan. kolaylıklar dilerim.:KK15:

Merhaba canim, tesekkur ederim cok guzel tavsiyeler yazmissin. Motive olmaya basliyorum

Bugun bi hesap yaptim 15 kiloyu yagdan verirsem yag oranim %36dan %20'ye dusucek. O zaman da bedenim bayaa kuculur simdi 44 giydigimi dusunursek. Bu da beni gaza getirdi.

Diyetisyen listem duruyo aslinda ordan devam edebilirim. Burda cok yuruyus olanagim yok ona da bi care bulmam lazim.

Kesinlikle hamile kalmadan kilo vermelisin, yoksa sonun benim gibi olur:) ben 74 ile hamile kaldım. 90 ile doğum gittim ve şu anda 85 kiloyum. 46 beden.yavaş ve kalıcı zayıflamak istiyorum. Ama hamilelik öncesinde kilo vermiş olsaydım ah ah ahhhhh

Merhaba canım... Öncelikle şunu belirtmeliyim ki diyet filan hikaye... Yok onu yemeyi kıstım, yok bunu yemiyorum bu sefer vücudun dengesini bozuyoruz alacağı proteini vitamini tam alamıyoruz. Bi kere seda sayanın bir konuşmasına denk gelmiştim sayan diyordu ki: "o an canım makarna çektiyse yememezlik yapmıyorum. Restorantta otururken sipariş veriyorum iki çatal alıyorum ve gerisini bırakıyorum." Yani amaç o an nefsi köreltmek... Canın çeker o an yemezsin. İleriki günlerde o şey tekrar aklına gelir bu sefer yiyeceğinden fazla yersin. Annem bazen öyle yapar. Pasta çeker canı. O an dilim pasta alıp da pastaneden yemez. Ama birkaç gün sonra bir bakmışsın gün içerisinde dinlene dinlene bir baton pastayı bitirmiş. Velhasıl kelam diyet yapıyorum diye canının çektiğini yememezlik yapma. Nefsini körelticek kadar az ye.

Bu arada bende 80 kiloyum şuan. Bende 44 bedenim. Şuan bende zayıflayıp bir yandan vucudumun sarkmaması için bazı hareketler yapıyorum. Vücut sıkı durdukça bel kalça hepsi yavaş yavaş gider. Bir ara 65 e kadar düştüm ama bedenim aynıydı 46. Yani anlayacağın sporun yanında evde birkaç mekik hareketi yapabilirsin. Tavsiyedir. Tecrübeyle sabittir. :)

Merhaba canim, tesekkur ederim cok guzel tavsiyeler yazmissin. Motive olmaya basliyorum

Bugun bi hesap yaptim 15 kiloyu yagdan verirsem yag oranim %36dan %20'ye dusucek. O zaman da bedenim bayaa kuculur simdi 44 giydigimi dusunursek. Bu da beni gaza getirdi.

Diyetisyen listem duruyo aslinda ordan devam edebilirim. Burda cok yuruyus olanagim yok ona da bi care bulmam lazim.
canim istersen senle yola çıkalım ne dersin?

Kesinlikle hamile kalmadan kilo vermelisin, yoksa sonun benim gibi olur:) ben 74 ile hamile kaldım. 90 ile doğum gittim ve şu anda 85 kiloyum. 46 beden.yavaş ve kalıcı zayıflamak istiyorum. Ama hamilelik öncesinde kilo vermiş olsaydım ah ah ahhhhh

Cok almamissin canim arti 10 kilo gibi dusun onu veren bunu da verir ben de kalici zayiflamak istiyorum ayda 2 3 kilo gibi

Merhaba canım... Öncelikle şunu belirtmeliyim ki diyet filan hikaye... Yok onu yemeyi kıstım, yok bunu yemiyorum bu sefer vücudun dengesini bozuyoruz alacağı proteini vitamini tam alamıyoruz. Bi kere seda sayanın bir konuşmasına denk gelmiştim sayan diyordu ki: "o an canım makarna çektiyse yememezlik yapmıyorum. Restorantta otururken sipariş veriyorum iki çatal alıyorum ve gerisini bırakıyorum." Yani amaç o an nefsi köreltmek... Canın çeker o an yemezsin. İleriki günlerde o şey tekrar aklına gelir bu sefer yiyeceğinden fazla yersin. Annem bazen öyle yapar. Pasta çeker canı. O an dilim pasta alıp da pastaneden yemez. Ama birkaç gün sonra bir bakmışsın gün içerisinde dinlene dinlene bir baton pastayı bitirmiş. Velhasıl kelam diyet yapıyorum diye canının çektiğini yememezlik yapma. Nefsini körelticek kadar az ye.

Bu arada bende 80 kiloyum şuan. Bende 44 bedenim. Şuan bende zayıflayıp bir yandan vucudumun sarkmaması için bazı hareketler yapıyorum. Vücut sıkı durdukça bel kalça hepsi yavaş yavaş gider. Bir ara 65 e kadar düştüm ama bedenim aynıydı 46. Yani anlayacağın sporun yanında evde birkaç mekik hareketi yapabilirsin. Tavsiyedir. Tecrübeyle sabittir. :)

Katiliyorum canim o an irade gosterip yemesen de hayalini kuruyosun ilk firsatta abarta abarta yiyosun. Baska bi formul lazim.

Yagdan vermeyince beden kuculmuyo spor ve dengeli beslenme sart sanirim

Size moral vermesi açısından yazıyorum ben evlenince kilo aldım normalde 48 kiloydum 60 ile doğum yaptım ve sorunlu gebelik ten ötürü 100 kilo ile doğum yaptım bebeğimi alıp eve geldiğim de 80 kiloydum bebeğim 6 aylık olduğunda 55 kiloya düştüm bebeğim 1 yaşında 52 kiloya düştüm fakat tatilde otelde açık bufeden ötürü anormal bir şekilde yiyerek 55 kiloyum su anda yeniden spora başladım ve kendimi fazla kasmadım yemek yeme açısından ama spor yaptım yani günde en az 1 saat 65 kiloya inince spor yaptım ama ...1 buçuk ay spor yaptım...o bir buçuk ay yediklerime dikkat ettim...birde Ne yaptım 65 kiloya inene kadar sütüm olsun diye günde 1 tencere çorba içiyordum sabah az ekmekle normal kahvaltı seker katmadan incirli üzümlü hoşaf içtim 1 tencere hoşafı 3 veya 2 günde bitirdim bol yeşilçay içtim ..herkese bol kilo vermeler :)...yarim yarim yazdım aklıma geldikçe 2 saatte bir gece dahil hosafimindan veya yeşil cay yada çorba içtim yada malta içeceği...birde 5 litre su ...çok berbat bir yazı oldu ama aklıma geldikçe yazdım ondan kusura bakmayın

Back
X