kilolarım

nazlihilton

Zaten kırılmış bir kızım 👰🏻
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
2.263
4.806
Kızlar hepinizine hayırlı cumalar öncelikle :KK36:
Kilolarımla başım dertte, 83 kiloyum 1,68 boyum. Karın ve basenlerim çok fena oldu son 1 yıldır. :bicak:
Az önce kendime 1 er kglık dambıl pilates minderi ve pilates lastiği aldım. Sizce hergün evde 1 saat çalışsam kilo verir miyim? Spor salonuna gitmeden yapılabilir mi? Doktora da göründüm herhangi bir rahatsızlığım yok kilo yapıcak, bütün günde bilgisayar karşısında işim :işsiz: Yemek yemeyi de seviyorum ama kararlıyım bu sefer tutucam boğazımı. Aranızda kendi çabalarıyla kilo vermiş birileri var mı? Neler yaptınız? :KK6:

Bence yapılabilir öncelikle yemenize içmenize dikkat edin aç kalmayın herşeyden yiyin ama yedikten sonra yine açlık hissedin
Bir de çok yürüyün

dukan + karatay yapıyorum .
dukandaki yiyecek listesi ve evreleri kullanıyorum.
karataydan da hormonların çalışması kısımlarını okumştm. ara öğün ve yemek saatlerimi de ona göre düzenliyorum

ve tabiki yürüyüş yapıyorum zamanım olduğu günler en az 1 saat , diğer günler de en az 30 dk

İnsanın istedikten sonra başaramayacağı şey yok, benim kız kardeşim 120 kilo ile başladığı diyet yolculuğuna 60 kilo ile devam ediyor. Aslında bir süre diyetisyen kontrolünde yaptı, sonra aslında değiştirmesi gerekenin yaşam şekli olduğuna karar verip, kendi başına hareket etti. Sırası geldi pizza da yedi, ama 1 dilim :), dolu dolu kahvaltı da etti, baktım kıymalı makarnaları götürdüğü zamanlar da oldu. Ama hep az yedi, canı ne isterse yedi ama hep az yedi. Bazen sadece salatayla akşam yemeğini geçiştirdi bazen dolmalar yedi. Spor olarak tek yaptığı "yürüyüş"... Halen daha da hergün 1 yada 1,5 saat yürüyor.

Benim kilo sorunum yoktu, hamilelikte aldığım 12 kiloyu da yürüyüş ile verdim. Bende her akşam mutlaka 1 saat tempolu yürüyorum. Bazen dışarıda bazen evde koşu bandında.

Annemle babam diyetisyene gitti 3 ay boyunca. 2bin küsür lira para verdiler. Babam başladığında 89 kiloydu, annem 79. Babam 50, annem 46 yaşında bu arada. Şu anda babam 78 kilo, annem 68. Yediklerini kesmekle yapmadılar bunu. Her şeyi yediler ancak kararında yediler. Mesela et ve sebzeyi aynı anda yemediler. Yani etli kurufasulye, etli bezelye falan asla yemek yasak. Her şey kararında olacak. Akşamları et tavuk balık ya da salata yediler ve inanın bana inanılmaz doyurucuydu. Babam ekmeksiz yemek yiyemezdi, şu an 1 dilim ekmeği zor yiyor o da sabah kahvaltıda. He tabi ki bir süre sonra vücut kilo vermeyi durduruyor. Bu zamanda da doktor şok diyet verdi 3 gün çorba içtiler mesela haftada 1,5 kilo veriyorlardı. Boğazımı tutucam demişsiniz ama olay boğazı tutmakta değil, sağlıklı bir şekilde beslenmekte. Yemek yemeyip de kilo verilmiyor sadece.

Kilolarımla başım dertte, 83 kiloyum 1,68 boyum. Karın ve basenlerim çok fena oldu son 1 yıldır. :bicak:
Az önce kendime 1 er kglık dambıl pilates minderi ve pilates lastiği aldım. Sizce hergün evde 1 saat çalışsam kilo verir miyim? Spor salonuna gitmeden yapılabilir mi? Doktora da göründüm herhangi bir rahatsızlığım yok kilo yapıcak, bütün günde bilgisayar karşısında işim :işsiz: Yemek yemeyi de seviyorum ama kararlıyım bu sefer tutucam boğazımı. Aranızda kendi çabalarıyla kilo vermiş birileri var mı? Neler yaptınız? :KK6:
Benim boyumda 1.68 62 ile hamile kalıp 87 yada daha fazla kiloyla gittim doğuma. Sonra kendi çabalarımla 60 a düştüm. Ama doğum kilosu vermek kolay mı zor mu bilemem. Ben zor verdim o ayrı :)

Tanıdığım bütün kilo veren arkadaşlarım diyetisyen eşliğinde başardı canım. Hem çok aç kalmadılar hem de enerjileri tükenmeden zayıfladılar. Ben bir diyetisyenle yola çık derim.
Ama yok gitmem dersen tavsiyem şu; yiyecek programını değiştir kendi çapında bir rejim uygula aç kalmadan sebze, ızgara et ve bol su ağırlıklı beslen. Şekeri hayatından tamamen çıkar. (Şeker ihtiyacını tarçın çayı karşılıyor bünye şeker istemiyor. Bunu deneyebilirsin) Bunun yanında da pilates yerine daha kardiyo bir sporla başla, bol tempolu yürüyüş en ideali. Her gün 1 saat terletsin seni. Pilatese fazla kilolarından kurtulmaya başladığında geçiş yapabilirsin. Direk başlama derim ben.
Bol motivasyon ve başarılar dilerim sana canım :KK52:

yaşla bağlantısı çok 18-30 arası kilo vercem diyor ve veriyordum
şimdi 33 yaşındayım
kolay kolay veremiyorum
çok zorladığımdada önce verip sonra alıyorum
spor şart birkere
ama hem kıçım terlemesin hem zayıflayım dersen
olmyor
spor yaparsan verirsin
2 3 gün hevesten sonra bırakırsan
mümkün değil

Sağlıklı beslenme + spor + bol su .. Bu üçünü yaptığın takdirde sağlıklı kilo verirsin :KK66:
Yalnız ilk olarak pilates değil de kardiyo ağırlıklı çalışmanı öneririm.
Ya da haftada 4 gün kardiyo ve ya yürüş,
2 gün pilates , 1 gün dinlenme günü gibi.

yemek yemeyi kim sevmez, akşamları yürüyüş yap ama düzenli, ben mesela bi anda kilo aldım sonra her gün yürüyüş yapınca o kiloyu verdim bir hafta bıraktım hemen kilo almaya başladım. bi anda kilo vermek istiyosan nesfit ye iki ay boyunca ama sadece nesfit :sampiyon:

slow karbon diyeti yaz google a ben onla spor yapmadan 60tan 48 e düştüm.

Diyet, bol bol yürüyüş ve pilates. Komşumun kızı 45 kilo verdi bu şekilde, birebir şahit oldum. Manken gibi şimdi diyetisyen eşliğinde kilo koruma programı uyguluyor.

yemek yemeyi kim sevmez, akşamları yürüyüş yap ama düzenli, ben mesela bi anda kilo aldım sonra her gün yürüyüş yapınca o kiloyu verdim bir hafta bıraktım hemen kilo almaya başladım. bi anda kilo vermek istiyosan nesfit ye iki ay boyunca ama sadece nesfit :sampiyon:

ay ben sadece onu yersem ölürüm hemde 2 ay allahııımmm :KK70::p

Doğum kilolarımı (15 kg) dukan diyeti ile verdim.Spor yapmadım ama yürüdüm her gün .Bol su içtim.3 ayda verdim bu kiloyu .Hala koruma evresindeyim .En ufak bir sarkmam olmadı .Soran herkese de tavsiye ediyorum dukanı.

X