Kilo

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.105
108
Merhabalar, çocukluktan beri iştahlı bir birey değildim. Yemek yemeyi aramazdım. 14-15 yaşlarında ergenlikle birlikte biraz toparla/dım-mıştım. Şu an 22 yaşındayım. 161 boyundayım ve 40 kiloyum. İştahım tamamen kapalı, biraz yemek yediğimde kusacak gibi oluyorum. Psikolojik bir sorun olduğunu düşünüyorum ama fizyolojik de olabilir tabii. Giydiğim şeyler de yakışmaz oldu. Tüm pantolonlarım bol geliyor. Belimden düşecek kadar...Yine zayıftım ama 44-45 falandım.

Yakın zamanlarda kan tahlili yaptırdım, herhangi bir sorun çıkmamıştı. Ben şimdi hangi polikliniğe gitmeliyim, ya da aile sağlık merkezindeki hekime danışsam yeterli olur mu? Ya da iştah açmak için ne yapabilirim?

Hmm,diyetisyene gidin bence.Sadece kilo vermek için değil sağlıklı bir şekilde almak için de yardımcı olurlar.

Tam benim konum :D
Bundan 1-1.5 ay öncesine kadar 40 41 kiloydum.
Ama yemek yemediğimiz farkındayım, aynen senin gibi fazla yediğimde kusacak gibi oluyordum.
Ergenlikte de böyle olduğum için annem doktora götürmüştü, hiçbir problem çıkmamıştı.
Ki genetik olduğunun bizde farkındaydık zira babam engelinden dolayı 65 kilo falandır en fazla.
En son giydiğim hiçbirşey yakışmamaya başladığında kilo işine girmeye karar verdim.
Bence en iyi iştah açma yöntemi spor ve düzenli beslenme.
Ben spor yapıp yemek yiyorum. Ve hiçbir öğünü atlamamaya dikkat ediyorum. Onun dışında badem fındık içi ceviz. Bunlar kalori açısından zengin şeyler,ara öğünlerde sürekli bunları yiyorum.
Mesela kahvaltıyı asla yumurtası yapmam, 1.5 aydır ballı ya da pekmezi süt içiyorum. Dengeli beslenmeye gayret ediyorum. Her besin grubundan yemek yiyorum, karbonhidrat yüklenmiyorum.
Geceleri de cicibebe süt yapıyorum. Ama o bu aralar beni bunalttığı için önce cici bebe yiyip arkasından ballı süt içmeye başladım.
Zayıf olduğum zamanlar 3 gün ara öğünlerde geçiştirdiğimi, bir tabak yemek yemediğimi bilirim ama tartıya baktığımda motive oluyorum artık, mesela saat 23.02 ama benim önümde donatılmış bir tabak, etli pilav ekşili sarma ve ayran var. Ve yedikçe iştahım açılıyor, yedikçe yemek istiyorum. Kilom şuan 47 civarı. Hayatımda ilk kez bu kiloya çıktım, kemiklerim sayılırken şimdi buradayım. :)
Ve ben 167 boyundaydım düşün yani, bildiğin tahta gibiydim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam benim konum :KK70:
Ama yemek yemediğimiz farkındayım, aynen senin gibi fazla yediğimde kusacak gibi oluyordum.
Ergenlikte de böyle olduğum için annem doktora götürmüştü, hiçbir problem çıkmamıştı.
Ki genetik olduğunun bizde farkındaydık zira babam engelinden dolayı 65 kilo falandır en fazla.
En son giydiğim hiçbirşey yakışmamaya başladığında kilo işine girmeye karar verdim.
Ben spor yapıp yemek yiyorum. Ve hiçbir öğünü atlamamaya dikkat ediyorum. Onun dışında badem fındık içi ceviz. Bunlar kalori açısından zengin şeyler,ara öğünlerde sürekli bunları yiyorum.
Mesela kahvaltıyı asla yumurtası yapmam, 1.5 aydır ballı ya da pekmezi süt içiyorum. Dengeli beslenmeye gayret ediyorum. Her besin grubundan yemek yiyorum, karbonhidrat yüklenmiyorum.
Geceleri de cicibebe süt yapıyorum. Ama o bu aralar beni bunalttığı için önce cici bebe yiyip arkasından ballı süt içmeye başladım.
Zayıf olduğum zamanlar 3 gün ara öğünlerde geçiştirdiğimi, bir tabak yemek yemediğimi bilirim ama tartıya baktığımda motive oluyorum artık, mesela saat 23.02 ama benim önümde donatılmış bir tabak, etli pilav ekşili sarma ve ayran var. Ve yedikçe iştahım açılıyor, yedikçe yemek istiyorum. Kilom şuan 47 civarı. Hayatımda ilk kez bu kiloya çıktım, kemiklerim sayılırken şimdi buradayım. :)
Gördüğüm en yüksek kilo 47 benim ve tam olarak oralarda olmam gerekiyor. İdeal kilom diyebilirim. Şöyle bir his; yiyesim geliyor ama birden doygunluk hissi geliyor. Tatlıyla zaten hiç aram yok. Ekmek tüketmiyorum, onun yerine pilav ve makarna yiyorum ama porsiyonlarım çok küçük. Cici bebe yiyordum bir aralar, bende sivilce yapıyor, çene taraflarında. Kilo alalım derken tenimizden olmayalım diye bıraktım yemeyi. Kan testi yaptırayım da olmazsa diyetisyene falan gidicem mecbur. Tişört giyiyorum askıya asmış gibi oluyor. Bileklerim abartmıyorum fotoğraf da gönderebilirim, 13 yaşında çelimsiz kız çocuğu bileği gibi.

Kardeşim diyetisyene gitti kilo almak İçin. Yatmadan önce leblebi vermişti mesela çok kalorili besinmiş 😳

Tam benim konum :KK70:
Ve ben 167 boyundaydım düşün yani, bildiğin tahta gibiydim.
Bir de ben yumurta tüketemiyorum, görünce bile kusma hissi geliyor.

Gördüğüm en yüksek kilo 47 benim ve tam olarak oralarda olmam gerekiyor. İdeal kilom diyebilirim. Şöyle bir his; yiyesim geliyor ama birden doygunluk hissi geliyor. Tatlıyla zaten hiç aram yok. Ekmek tüketmiyorum, onun yerine pilav ve makarna yiyorum ama porsiyonlarım çok küçük. Cici bebe yiyordum bir aralar, bende sivilce yapıyor, çene taraflarında. Kilo alalım derken tenimizden olmayalım diye bıraktım yemeyi. Kan testi yaptırayım da olmazsa diyetisyene falan gidicem mecbur. Tişört giyiyorum askıya asmış gibi oluyor. Bileklerim abartmıyorum fotoğraf da gönderebilirim, 13 yaşında çelimsiz kız çocuğu bileği gibi.
Bak benim bileğim böyle.
Hemen hemen benziyoruz aslında, bende de kıyafetler askı gibi dururdu ama ne hikmetse o zayıflıkta bile göbeğim vardı.
Diyetisyen sana bir liste veriyor, onları uygulamaya çalışıyorsun.
Ama birden o kadar yemek yemeye başlayınca vücut almıyor, ben ilk günü bile tamamlayamamıştım.
Çünkü amacımız kilo almak, iştah açmak. Zaten iştahı olmayan birisi o yemekleri bir anda yiyemez, çok zor.
Ben kendi kendime başladım kilo almaya.
Bir ara kilo aldırıcı şuruplar falan kullandım ama aldığımı çok çok fazla olarak geri verdim.
Bu yoldan geçen bir çöp kız olarak sana tek tavsiyem: bir kalori hespa programı indir, oradan kalori hesaplamaya başla. Orada yazıyor zaten günlük kalori alma miktarınız falan. Hedefte belirleyebiliyorsunuz. Ve yakın bir yere tartı koy. Ben her hafta tartılıyorum, acayip motive edici. Kilo almak da vermek de motiveye bakıyor.
Ve tabiki spor.. Salona gidemesen bile yürü, bacak kasların çalışsın. Merdiven çık, şekilli bacakların olur. İnternete spor hareketleri indirip yapabilirsin, benim kalçam sağlam ama seninki çok düz falansa squat yapabilirsin kalçayı şekillendiriyor.
Spor olmadan başarmak çok zor bende salona gitmiyorum ama bol bol merdiven çıkıyorum.
Ve öğün kesinlikle atlama hatta yolda bir poşete badem fındıkiçi falan doldur otobüslerde boş olduğun zamanlarda at azına.. Elma, portakal bunları yiyebilirsin. Asitli yiyecekleri hayatından çıkarmalısın ama çünkü hem mideye zarar veriyor hemde mideyi şişiriyor. Ekmeğe çok yüklenme, hamurişi fazla yemezsen de olur. Ama bulgur pilavı özellikle tavuk göğüslü olan acayip kalorili ve kilo almaya yardımcı. Öğün atlamazsan bu işi başarırsın gibime geliyor.
Ve zayıf insanların bilekleri genelde ince olur, kilo alsakta malesef kollar kalınlaşmıyormuş. Ama şunu da söylemişti doktorum, zayıf insanlar çok çabuk kırışırlarmış mesela benim ellerim acayip kırışık, aloe vera yetiştiriyorum kendim gül suyu falan da yapıyorum ancak öyle kırışıklıkları gitti, gözeneklerim sıkılaştı ve yüzümdeki torbalardan eser kalmadı.

Eklentiler

• Screenshot_20190520-232535.webp
    Screenshot_20190520-232535.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 61
Bak benim bileğim böyle.
Hemen hemen benziyoruz aslında, bende de kıyafetler askı gibi dururdu ama ne hikmetse o zayıflıkta bile göbeğim vardı.
Diyetisyen sana bir liste veriyor, onları uygulamaya çalışıyorsun.
Ama birden o kadar yemek yemeye başlayınca vücut almıyor, ben ilk günü bile tamamlayamamıştım.
Çünkü amacımız kilo almak, iştah açmak. Zaten iştahı olmayan birisi o yemekleri bir anda yiyemez, çok zor.
Ben kendi kendime başladım kilo almaya.
Bir ara kilo aldırıcı şuruplar falan kullandım ama aldığımı çok çok fazla olarak geri verdim.
Bu yoldan geçen bir çöp kız olarak sana tek tavsiyem: bir kalori hespa programı indir, oradan kalori hesaplamaya başla. Orada yazıyor zaten günlük kalori alma miktarınız falan. Hedefte belirleyebiliyorsunuz. Ve yakın bir yere tartı koy. Ben her hafta tartılıyorum, acayip motive edici. Kilo almak da vermek de motiveye bakıyor.
Ve tabiki spor.. Salona gidemesen bile yürü, bacak kasların çalışsın. Merdiven çık, şekilli bacakların olur. İnternete spor hareketleri indirip yapabilirsin, benim kalçam sağlam ama seninki çok düz falansa squat yapabilirsin kalçayı şekillendiriyor.
Spor olmadan başarmak çok zor bende salona gitmiyorum ama bol bol merdiven çıkıyorum.
Ve öğün kesinlikle atlama hatta yolda bir poşete badem fındıkiçi falan doldur otobüslerde boş olduğun zamanlarda at azına.. Elma, portakal bunları yiyebilirsin. Asitli yiyecekleri hayatından çıkarmalısın ama çünkü hem mideye zarar veriyor hemde mideyi şişiriyor. Ekmeğe çok yüklenme, hamurişi fazla yemezsen de olur. Ama bulgur pilavı özellikle tavuk göğüslü olan acayip kalorili ve kilo almaya yardımcı. Öğün alamazsan bu işi başarırsın gibime geliyor.
Ve zayıf insanların bilekleri genelde kalın olur, kilo alsakta malesef kollar kalınlaşmıyormuş. Ama şunu da söylemişti doktorum, zayıf insanlar çok çabuk kırışırlarmış mesela benim ellerim acayip kırışık, aloe vera yetiştiriyorum kendim gül suyu falan da yapıyorum ancak öyle kırışıklıkları gitti, gözeneklerim sıkılaştı ve yüzümdeki torbalardan eser kalmadı.
image.webp

Bu da benim bileğim, kırışık diyemem ama ellerim çabuk kuruyor. Suratım yağlıya dönük. Kalori hesabı fikri iyi en azından alternatif olur. Yiyeceğim şeyleri seçerken de zorlanıyorum. Yumurtanın hiçbir halini yiyemiyorum. Ne yazık ki...

Eki Görüntüle 2270997

Bu da benim bileğim, kırışık diyemem ama ellerim çabuk kuruyor. Suratım yağlıya dönük. Kalori hesabı fikri iyi en azından alternatif olur. Yiyeceğim şeyleri seçerken de zorlanıyorum. Yumurtanın hiçbir halini yiyemiyorum. Ne yazık ki...
Yaa lanet olsun herkesin bileği mi benimkinden kalındır :D
Kilo almak istiyorsan yemek seçmemelisin bence, gerçi bende öyleydim önceden, yemek seçtiğimiz yüzünden bu haldeyiz. :)
Bir diyetisyene git bakalım ne diyecek ona göre kendi yolunu çizersin.
Ama öğün atlamasan ve sürekli yesen kilo alırsın gibime geliyor. Mide yemek yedikçe genişleyen, yemedikçe de küçülen gir organmış. O yüzden bol bol yemek yemek lazım.

Yaa lanet olsun herkesin bileği mi benimkinden kalındır :KK70:
Kilo almak istiyorsan yemek seçmemelisin bence, gerçi bende öyleydim önceden, yemek seçtiğimiz yüzünden bu haldeyiz. :)
Bir diyetisyene git bakalım ne diyecek ona göre kendi yolunu çizersin.
Ama öğün atlamasan ve sürekli yesen kilo alırsın gibime geliyor. Mide yemek yedikçe genişleyen, yemedikçe de küçülen gir organmış. O yüzden bol bol yemek yemek lazım.
Kalın mı dkdkdkd çöp gibi fotoğrafta farklı çıktı sanırsam. Gidelim bakalım diyetisyene...

Kalın mı dkdkdkd çöp gibi fotoğrafta farklı çıktı sanırsam. Gidelim bakalım diyetisyene...
Benimkine göre biraz üstleri kalın ya, gömme kendini :D benimki tahta resmen çubuk gibi anjdjsjs
Haber bekliyorum senden, umarım güzel sonuçlar alırsın :)

Dahiliyeye bir görünün önce. Biyolojik olarak tamamiyle bi baktirin. Sonra diyetisyen .

Back
X