Öncelikle hormon ve vitamin tahlillerinizi yaptırın. D vitamini eksikliği kilo vermenin önünde büyük bir engeldir. Tiroidlerinizin düzgün çalışıp çalışmadığı da öyle. Her şey yolundaysa, beyaz ekmeği tamamen keseceksiniz. Tahilli ve bugday ekmegini abartmadan yiyebilirsiniz. Tatliyi da keseceksiniz. Bol salata, bol yoğurt, yağsız pisirilmis yumurta, ızgara et ve balık tuketeceksiniz. Hic spor yapamiyorsaniz bile, evde youtubedan birseyler açıp 15 dakika bile olsa hareket edeceksiniz. Mumkun olduğu kadar asansörü bırakıp merdiven kullanacaksiniz. Işe okula giderken 1 2 durak erken inip yuruyeceksiniz. Genel geçer şeyler gibi gorulse de, hepsi işe yarar.
25 yasindayim, boyum 175 ve kilom 63. 5 aylık hamileyim, beyaz ekmek, pilav, paketli gidalar, abur cubur agzima bile surmuyorum. Hiç kilo almadım. Bol peynir, yogurt, yumurta vs yemeye çalışıyorum. Hamile oldugum icin kilo verdirici ya da sikilastirici spor yapamıyorum. Buna rağmen 5 ayda kilo almadım dikkat ederek. Hamilelik elbette diyet donemi degildir ama pasta borekle vucuda yuk olmaya da gerek yok