Kilo vermek neden bu kadar zor?

Baska birine daha yazdim bugun ben yirmi kilodan fazla verdim ilk ay belki yatim kilo anca gitmisti,spora yeni basliyordum duzenime yeni yeni alisiyordum,hem zihinsel hem bedensel...kilo verme isi sadece bedende baslamaz zihin olarak kendinizi yeni dongunuze alistirmalisiniz.beslenme duzeninizi oncelikle gozden gecirin,gercekten duzgun besleniyorsaniz haftada bir gunu dilediginizi yeme hakkini verin hem nefsinizi koreltir lendinizi iyi hissedersiniz hemde metabolik yapinizi arada sasirtmis olursunuz.Spora gelince sirtinizi terleticek sekilde spor yapin,cardioya agirlik verin arada direnc egzersizleri yapin haftanin bes gunu bir saatinizi spora ayirirsaniz bununla beraber duzgun beslenirseniz pek ala kilo verirsiniz.Bunun baska bir formulu yok.Esinize gelince sizden daha cabuk kilo kaybetmesi daha cok kas yapisina sahip oldugundandir,malesef biz kadinlar daha kolay kilo alir daha uzun sure veririz,ayrica ac kalarak kilo vermek hic matah birsey degil,bir kac aya metabolizmasi yavaslar ve bir ogunde beslense kilo vermesi durur.Bu arada tartida gordugunuz rakamlar cok yaniltir insani siz aylik olcum yapin,ben gecen ay cok zorlayici bir spor programi yaptim tartimda rakam ayni idi ama olcumlerimde 18 cm fark vardi.ilk uc dort ay kilo kaybim ay basina belki iki kilo idi ama 20 ser cm incelmeler oldu demem oki tartiyi kenara koyun giydiklerinizden goruntunuzden olcumlerinizden farki gorun

Beslenmeniz dengeli eşiniz yanlış yapıyor diyeti bıraktığı zaman bide yerse geri alır hemen .

Kahvaltınız olması gerektiği gibi sakin yumurtadan vazgeçmeyin . Hem tok tutar hem de yağ yakar .

Ekstra olarak yeşil çay ekleyebilirsiniz icebilirseniz için limonda sikarsiniz. İcemiyorsaniz limonlu ılık su tavsiye ederim . Spora giderken bir orta boy veya küçük boy elma yiyin muhakkak. Ayran veya yoğurt muhakkak tüketilmeli hergün.

İçtiğiniz kahvede şeker var mı bilemedim ama onun yerine şekersiz türk kahvesi öneririm . Tatlı isteğinizi kırmak içinde kahve yanına 1 hurma iyi bir seçenek .

Canınız bir şeyi çok çektiğinde nefsinizi koreltecek kadar yemekten sakinmayin ama sureklilikten kaçının. Arada yapılan küçük kaçamaklar devamlılık için önemli .

Kilo veremiyorum demeyin asla bu istikrarla muhakkak sonuca varırsıniz. Olumsuz düşünceyi bir kenara bırakın ve beyninizi yönlendirin ben zayifliyorum diye telkinde bulunun kendinize . Bu iş önce beyinde bitiyor.
Eşinizle de kıyaslamayın sakın o erkek bünyesi yüzünden zaten daha çabuk verecektir ama sizinki kalıcı olacak farkında olmadan yeme tarzınız değişmiş olacak .

Önemli bir tüyo daha diyete başladığınız da lütfen uzun vade olarak hesaplar yapmayın gününüzü tamamlamaya çalışın psikolojik rahatlık sağlıyor .

Arada spor saatlerinizde değişiklik yapın rutine alışmasin vücudunuz. 1 1,5 ay arada 1 haftalık veya 15 gun dinlenmeye alın vücudu spor yapmayın . Bu dinlenme aralarında vücudun nasıl toparlandigina inanamazsınız .

Ağrı sizı ya rağmen devam ediyorsanız bu işi halledersiniz siz ben size inandım siz de kendinize inanın en önemlisi bu .

Not: bu dediklerimin hepsini uyguladım

Teşekkürler yola devam :)

Canım seni cuma zayıflama yarışması 13. Takıma bekliyorum.
Birbrmize destek olarak güzelce gidiyor

Çok istiyorum gruba gelmek ama her hafta kilo bildirimi mecburi ve ben haftalık tartılınca moralim bozulup bep diyetleri bırakıyorum diye bu sefer aylık tartılma kararı aldım . Sırf bu yüzden gruplara katılamıyorum

Back
X