Kilo vermek neden bu kadar zor?

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.667
498
Konum lütfen taşınmasın nasıl kilo vericem konusu değil çünkü.
Ilk kez diyet ve sporda ikinci ayın içindeyim. Artık haftalık değil aylık tartılıyorum haftalık olunca moralim bozulup bırakırım diye böyle bi karar aldım.
Yürüyüşte kaval kemiğim yada bacaklarım bileklerim ne kadar acısada ağrısada hiç vazgeçmiyorum tempolu 5-6 km yürüyorum haftada 5 gün. Bazen cardio viddolarınıda yapıyorum 45 dk filan. Ilk ay 4.5 kilo gtti o kdr spor diyet yapsamda. Mayıs başı tartılıcam.
Toparladdım biraz ama veremedim gibi. Çikolata tatlı yememeye alıştım ama zorlanmaya başladım yine.
Eşimde diyet yapıp spor yapmıyo benden çok veriyor. Anlamadım bu işi. Ama bence yanlış yapıyor. Aç kalıp spor yapmıyor bana gelip sen Aç kkalmıyorsun ama hangimiz daha çok veriyoruz ortada diyor. Sinir oluyorum.
Kahvaltıda ben haşlanmış yumurta yiyorum bir ya da iki tane yanında şekersz çay domates öğlen ne varsa kısır, yada bikaç tane çiğ köfte yada mercimek köftesi ya da taze fasulye ızgara tavuk yada köfte akşamda bunlardan biri. Yanında ayran, cacık ,salata yada çorba.
Eşimde Kahvaltıda yumurta yemiyor fazladan kalori alamam diyor ama o yararlı diyorum tok tutar yanlış yapıyorsun diyorum anlamıyor.
Kim veriyor kiloları görüyoruz diyor hep. Akşam fırında köfte yaptım kişi başı minik 4 adet ve mercimek çorbası bu kadar. Ben köftemi yedim yanında çeğrek ekmek yedim Eşim bi dilim ekmek iki köfte yedi.
Bana çok yiyorsun diyor yani benim kadar yiyorsun ama daha az yemen gerek diyo ama bence fazla yemiyorum.
Sonra Akşam açlıktan kıvranıyor ben acıkmıyorum.
Kim yanlış szce? Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Tek eksiğim cappiccino içmek ya da az şekerli kahve vs ..onuda Çikolata ekskliğini bastırsın diye. Nedense çok yavaş veriyorum motivasyon azalıyo. Gerçekten kilo vermek çok zor hemen vermek istiyor insan ama malesef hemen öyle olmuyor mide üstü yağlar duruyo kat kat beni çok rahatsz eddiyor. O kadar spor yapıp onlar hala orda durunca moralim bozuluyo .1.5 ayda olmaz biliyorum ama canımın istediklerini nasıl yemeden ne kadar daha dayanıcam bilmiyorum. Bi çözüm şart .Cnm çok boyoz çekiyor pasta istiyor..
15 kilo vermem lazım...

Merhaba, 15 kilo verme ihtiyacınız varsa ayda 4.5 kilo vermek diyet ve yürüyüşle güzeldir. Çünkü yağ kaybeder kas kazanırsınız. tartılmak yerine bir mezura yardımıyla ölçülürseniz sizi daha motive eden sonuçlar alacağınıza eminim. Kas kütlesi vücutta yağ kadar yer kaplamaz ama yağdan ağırdır. Bu yüzden size az kilo veriyormuşsunuz gibi gelebilir. Günde sağlam iki öğün, bol su ve yaptığınız egzersize devam etmeniz sağlıklı bir şekilde bu kiloyu vermenize yardımcı olur. Olumsuz faktörleri (eşinizin metabolizma hızı vesaire gibi) görmezden gelmeye çalışın. Her insan farklı, o kiloları 1 ayda almadık, bir ayda vermeyi de bekleyemeyiz o yüzden. Umarım sonuca zorlanmadan ulaşırsınız, başarılar. :)

Merhaba, 15 kilo verme ihtiyacınız varsa ayda 4.5 kilo vermek diyet ve yürüyüşle güzeldir. Çünkü yağ kaybeder kas kazanırsınız. tartılmak yerine bir mezura yardımıyla ölçülürseniz sizi daha motive eden sonuçlar alacağınıza eminim. Kas kütlesi vücutta yağ kadar yer kaplamaz ama yağdan ağırdır. Bu yüzden size az kilo veriyormuşsunuz gibi gelebilir. Günde sağlam iki öğün, bol su ve yaptığınız egzersize devam etmeniz sağlıklı bir şekilde bu kiloyu vermenize yardımcı olur. Olumsuz faktörleri (eşinizin metabolizma hızı vesaire gibi) görmezden gelmeye çalışın. Her insan farklı, o kiloları 1 ayda almadık, bir ayda vermeyi de bekleyemeyiz o yüzden. Umarım sonuca zorlanmadan ulaşırsınız, başarılar. :)

Teşekkürler inşsllah .

Gayet güzel kilo vermişsiniz ideal olan zaten bir ayda 4 ya da 5 kilo vermek, bana göre sizin beslenmeniz eşinize göre çok daha doğru, kilo verirken karbonhidratınızı proteininizi dengeli ve yeterli bir şekilde almanız gerekiyor sağlıklı kilo vermek adına, siz spor yapıyormuşsunuz eşiniz yapmıyormuş muhtemelen siz sporla birlikte kas da kazanıyorsunuz ki sağlıklı olanı da bu zaten ama eşiniz spor yapmadığı için ve yeteri kadar besin almadığı için sudan ve kastan kaybediyor bu yüzden sağlıksız ve hızlı kilo veriyor bu da diyeti bıraktığı zaman verdiği kiloları fazlasıyla geri almasına yol açar eşinizi bunun adına uyarabilirsiniz. Pasta, boyoz vs. özlediğinizi söylemişsiniz diyetinize sıkılmadan devam edebilmek için ayda bir ya da haftada bir, 1 öğün istediğiniz canınızın çektiği tatlı, hamburger vs. yiyebilirsiniz böylece diyete sıkılmadan devam edebilirsiniz hedefinize sağlıklı bir şekilde ulaşmanız dileğiyle sevgiler..

Eşinin bünyesi ile senin bunyen tabiki ayni olmaz. Kadin vücudu yağ tutmaya daha müsait olduğu icin sakin esinle kendini kiyaslama. Ama anlamadığım birsey var. Esin seninle neden sidik yaristiriyor :D kilo verecekse gitsin az ötede versin :D

Kesinlikle tatlıyı ve hamur işi ekmeği tamamen kesersen inan bana diyet yapmadan bile sadece bu ikisini bırakarakda kilo verebilirsin.

Yeme düzenini sağlıklı buldum .ve azmin cok hoş. Yoğurt tüketmeye özen göstermelisin. Domates ve elma da.

Bak tavuk çorbası yapıp içine patates soğan havuç sarımsak ekleyip haşlama yapabilirsin. İçine salça yada sıvı yağ kullanma. Tavuğun kendi yağı yeterli olur. Bu cok güzel bi öğün olur sana. Yanına da yoğurt yiyebilirsin yada mevsim salatası.

Bide belli saatten sonra asla hicbirsey yememye çalış. Bırak karnın aç kalsın. Sabaha kadar enerjini yaglarindan yakarsin.

Öncelikle " kilo vermek zor " algınızı değiştirin bence.
Kadın ve erkek yapısı farklı olduğu içinkilo vermeleri de farklı oluyor.
Ben nedense sizin biraz kilo verme sürecinde depresif olduğunuzu hissettim.
Eft ile kilo vermeyi bir araştırın derim . Daha rahat kilo vereceğinizi düşünüyorum.

Herkes yazmis ama ben de yazayim, saglikli olan zaten ayda 4-5 kilo arasi vermektir. Bu kiloyu cok sagliksiz beslenerek bir haftada da verirsiniz, ama yaktiginiz sey kaslariniz olur. Amacimiz yag yakmak. O sebeple dogru yoldasiniz, sabirli olun. Bir de olcu odakli yapin spor ve diyetinizi. Kas yagdan daha agir oldugu icin cok aman aman kilo degisimi olmadan da birkac beden kuculebilirsiniz

Erkekler kadınlardan daha çabuk kilo verir. Yani öyleymiş. Sizinki daha doğru gibi geldi. Hem eşiniz niye sizinle yarışıyor ki çok saçma. Bence doğru yoldasınız. Diyeceksiniz ki şimdi sen kilo verdin mi yoo hiç hayatımda diyet yapmadım 10 kilo fazlam var. Keşke diyet yapsam şahane olacak ama bakalım şu çay saatleri beni yakıyor yoksa çok yemek yemem öyle. Çayı boş icemiyorum. Caysiz da hayatım eksik buruk ve tatsız.:silah:

Erkekler kadınlardan daha çabuk kilo verir. Yani öyleymiş. Sizinki daha doğru gibi geldi. Hem eşiniz niye sizinle yarışıyor ki çok saçma. Bence doğru yoldasınız. Diyeceksiniz ki şimdi sen kilo verdin mi yoo hiç hssbep oluyor dikkatli sınırlı yiyin :) sonra verrmesi dertli ayatımda diyet yapmadım 10 kilo fazlam var. Keşke diyet yapsam şahane olacak ama bakalım şu çay saatleri beni yakıyor yoksa çok yemek yemem öyle. Çayı boş icemiyorum. Caysiz da hayatım eksik buruk ve tatsız.:silah:
O çay yanındakiler cidden çok kilo aldırıyor. Sınırlı yiyin sonra verrmesi dertli

O çay yanındakiler cidden çok kilo aldırıyor. Sınırlı yiyin sonra verrmesi dertli
Kesinlikle. Bu yüzden gün içinde abur cubur yemem iki öğün yerim. Hamileyken tatli yiyemiyordum bu yüzden çay da icemiyordum 10 kilo aldım sadece o da hamilelik kilosu normal , doğumdan sonra kendi kilomdaydim. Anlayacağınız beni bu güzel çaylar mahvetti.

Son düzenleme:
Gayet iyi vermişsiniz.
Ahh ahh bende de o azim olsa keşke, şu cay yanı atıştırma,ekmek ve siyah gazlı içecekten vazgecsem coook rahat kilo veririm de... Bırakamiyorumm:mad: oysa ki hamilelikten önce ne de güzel kilo vermiştim...

Yeme duzeni oturtmalisiniz. Kilo verene kadar sabredeyim diye birsey yok. 15 kilo verdin diyelim. Hemen "ohh kilolari verdim" diye boyoz, pastaya abanirsan yine eski haline dönebilirsin.

Kilo durumlari bunyeye göre degisir. Kimisi hizli, kimisi yavaş verir. Eşim gunde 2 ogun yiyor arada koşuyor ve kilosunu oyle dengeliyor.
Ben 5 ogun yiyorum hicbirsey yok. Kilo alicam diyede kendimi parcalamistim. Afedersin kusma hissi gelene kadar zorla tikindigimi bilirim kilo alana kadar. Sporu biraksam ve yeme duzenimi bozsam en fazla 5 ayda o zor bela aldigim kilolar gider.

Konum lütfen taşınmasın nasıl kilo vericem konusu değil çünkü.
Ilk kez diyet ve sporda ikinci ayın içindeyim. Artık haftalık değil aylık tartılıyorum haftalık olunca moralim bozulup bırakırım diye böyle bi karar aldım.
Yürüyüşte kaval kemiğim yada bacaklarım bileklerim ne kadar acısada ağrısada hiç vazgeçmiyorum tempolu 5-6 km yürüyorum haftada 5 gün. Bazen cardio viddolarınıda yapıyorum 45 dk filan. Ilk ay 4.5 kilo gtti o kdr spor diyet yapsamda. Mayıs başı tartılıcam.
Toparladdım biraz ama veremedim gibi. Çikolata tatlı yememeye alıştım ama zorlanmaya başladım yine.
Eşimde diyet yapıp spor yapmıyo benden çok veriyor. Anlamadım bu işi. Ama bence yanlış yapıyor. Aç kalıp spor yapmıyor bana gelip sen Aç kkalmıyorsun ama hangimiz daha çok veriyoruz ortada diyor. Sinir oluyorum.
Kahvaltıda ben haşlanmış yumurta yiyorum bir ya da iki tane yanında şekersz çay domates öğlen ne varsa kısır, yada bikaç tane çiğ köfte yada mercimek köftesi ya da taze fasulye ızgara tavuk yada köfte akşamda bunlardan biri. Yanında ayran, cacık ,salata yada çorba.
Eşimde Kahvaltıda yumurta yemiyor fazladan kalori alamam diyor ama o yararlı diyorum tok tutar yanlış yapıyorsun diyorum anlamıyor.
Kim veriyor kiloları görüyoruz diyor hep. Akşam fırında köfte yaptım kişi başı minik 4 adet ve mercimek çorbası bu kadar. Ben köftemi yedim yanında çeğrek ekmek yedim Eşim bi dilim ekmek iki köfte yedi.
Bana çok yiyorsun diyor yani benim kadar yiyorsun ama daha az yemen gerek diyo ama bence fazla yemiyorum.
Sonra Akşam açlıktan kıvranıyor ben acıkmıyorum.
Kim yanlış szce? Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Tek eksiğim cappiccino içmek ya da az şekerli kahve vs ..onuda Çikolata ekskliğini bastırsın diye. Nedense çok yavaş veriyorum motivasyon azalıyo. Gerçekten kilo vermek çok zor hemen vermek istiyor insan ama malesef hemen öyle olmuyor mide üstü yağlar duruyo kat kat beni çok rahatsz eddiyor. O kadar spor yapıp onlar hala orda durunca moralim bozuluyo .1.5 ayda olmaz biliyorum ama canımın istediklerini nasıl yemeden ne kadar daha dayanıcam bilmiyorum. Bi çözüm şart .Cnm çok boyoz çekiyor pasta istiyor..
15 kilo vermem lazım...

Canım seni cuma zayıflama yarışması 13. Takıma bekliyorum.
Birbrmize destek olarak güzelce gidiyor

Ben 6 ayda 40 kilo veren biri olarak yazıyorum size.Sabredin..önceleri çok zorlanıyor insan veremicek zannediyor ama sonra çok hızlı gidiyor kilolar.Öğrendiğim bişey varsa o da kilo vermenin tamamen sabır işi olduğu kolaylıklar dilerim

Peki nasıl koruyacağız ve sarkmalar için neler yapılacak

Beslenmeniz dengeli eşiniz yanlış yapıyor diyeti bıraktığı zaman bide yerse geri alır hemen .

Kahvaltınız olması gerektiği gibi sakin yumurtadan vazgeçmeyin . Hem tok tutar hem de yağ yakar .

Ekstra olarak yeşil çay ekleyebilirsiniz icebilirseniz için limonda sikarsiniz. İcemiyorsaniz limonlu ılık su tavsiye ederim . Spora giderken bir orta boy veya küçük boy elma yiyin muhakkak. Ayran veya yoğurt muhakkak tüketilmeli hergün.

İçtiğiniz kahvede şeker var mı bilemedim ama onun yerine şekersiz türk kahvesi öneririm . Tatlı isteğinizi kırmak içinde kahve yanına 1 hurma iyi bir seçenek .

Canınız bir şeyi çok çektiğinde nefsinizi koreltecek kadar yemekten sakinmayin ama sureklilikten kaçının. Arada yapılan küçük kaçamaklar devamlılık için önemli .

Kilo veremiyorum demeyin asla bu istikrarla muhakkak sonuca varırsıniz. Olumsuz düşünceyi bir kenara bırakın ve beyninizi yönlendirin ben zayifliyorum diye telkinde bulunun kendinize . Bu iş önce beyinde bitiyor.
Eşinizle de kıyaslamayın sakın o erkek bünyesi yüzünden zaten daha çabuk verecektir ama sizinki kalıcı olacak farkında olmadan yeme tarzınız değişmiş olacak .

Önemli bir tüyo daha diyete başladığınız da lütfen uzun vade olarak hesaplar yapmayın gününüzü tamamlamaya çalışın psikolojik rahatlık sağlıyor .

Arada spor saatlerinizde değişiklik yapın rutine alışmasin vücudunuz. 1 1,5 ay arada 1 haftalık veya 15 gun dinlenmeye alın vücudu spor yapmayın . Bu dinlenme aralarında vücudun nasıl toparlandigina inanamazsınız .

Ağrı sizı ya rağmen devam ediyorsanız bu işi halledersiniz siz ben size inandım siz de kendinize inanın en önemlisi bu .

Not: bu dediklerimin hepsini uyguladım

Back
X