burcuvet seni tebrik ederim.Çok basit şeyler uygulayarak vermişsin kilolarını.Bende eksik olan birşey sabır.Çok çabuk pes edip bırakıyorum.Benim de boyum 1.60 kilom 70.İki çocuğum var.Benim için en önemli sorun ekmek.Tatlı ve hamurişi yemeden yaşarım.Ama ekmek benim zaafım.Bugünden itibaren ekmeği sabah 2 olmak üzeretoplam 4 dilim olarak sabitleyeceğim.Ölmem herhalde değil mi.Sana o kadar özendim ki.Ben şimdi 58 olmak için dünyaları veririm.Ama sabır edeceğim ben de senin gibi.Takipçinim.Bu arada çorba=1 dilim ekmek değil mi?
(ortalama bir kepçe ile) 1 kepçe çorba 1 dil.ekmek.ben illa ki çorba içeceksem en küçük boy kaseye koyuyorum.içtikten sonrada "ohhh çok içtim" falan diye düşünüyorum.
bide çorbadan çorbaya fark var.mesela un kavrularak ve kremalı yapılan çorbalardan içerken daha dikkatli olun.fakat mercimek çorbası gibi olanları yada sebze çorbalarını(patates gibi yoğun nişasta içerenler hariç)daha rahat içebilirsiniz.hatta 1,5 kepçe içip 1 dilim ekmek sayabiliriz.
size annemin şifa çorbası tarifi verebilirm.kışın gribe birebir.
içindekiler:
tavuk suyu
soğan
kırmızı mercimek
brokoli
patates
havuç
tatlı kabak
kereviz
yapılışı:mecimekleri iyice haşlıyoruz tavuk suyunda.sonra diğer sebzelerin hepsini birkaç parçaya bölüp koyuyoruz.iyice haşlanan sebzeleri blender dan geçiriyoruz.hangi sebzenin tadını ağırlıklı olarak hissetmek istiyorsanız onu daha çok koyun.2 kase gönül rahatlığı ile içebilmek için patates koymayın.
iyicede kırmızı pul biber koyunca ve nane tabiiki.mükemmel bir şifa çorbası oluyor.herkese tavsiye ederim.
afiyet olsun