- Konu Sahibi yalnizkus_
Yaklaşık bir yıldır kilo takıntım var ya çok az yiyorum ya yemeğe saldırıyorum sonrasında pişmanlık, vicdan azabı ve yine günlerce aç gezme. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı çözümü ne oldu?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tamamen takıntı olabilir mi? :) Fazla kaçırdığım zamandan sonra ki kısıtlamam dengelemek amaçlıBütün gün evde misiniz?
Genelde insan boştayken kiloya takıyor. Sürekli kilo alıp vermek metabolizmanıza ve size zarar verir. Düzgün bir beslenme uzmanına gidin size liste yapsın. Yeme ataklarınızı kontrol edebilmek için düzenli ve doğru beslenmeniz lazım.
Aynı zamanda psikolojik destek de alın ki altında yatan sebebi bulun. Özgüvensizlik mi, kendine değer vermemek mi kendini cezalandırmak mı nedir öğrenin.![]()
Evet bu benim :) ama her zaman değil böyle akşamları falanda hafif geçirip günü bitiriyorum ama haftada bir - iki gün yeme ataklarım oluyor o günler aşırı yiyorum. 24 yaşında 55 kiloyumkilo takıntısı ise konu, takıntılarla başa çıkmak doktor yardımı gerektirebilir
ama nedir bu takıntı, kaç kilosunuz kaç olmalısınız
günlük yaşamınız ne, yaşınız kaç, çoluk çocuk var mı bunlar önemli
beslenme düzeniniz de önemli
örneğin sabah kalkıp bir şey yemez öğle yemeğini 1 de yerseniz gün boyu aç hisseder ve ne bulursanız yersiniz
ya da işte sabah kuş kadar yiyip bununla akşam edeceğim derseniz gece yeme atağı yaşarsınız
Yaklaşık bir yıldır kilo takıntım var ya çok az yiyorum ya yemeğe saldırıyorum sonrasında pişmanlık, vicdan azabı ve yine günlerce aç gezme. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı çözümü ne oldu?
Anoreksiya kilo alma korkusu ile neredeyse hiç yemek yememeye (tabiki bir sürü başka kriter daha var ancak en basit şekilde ifade edersek böyle söylenebilir) denir. Hanımefendinin anlattıkları daha çok bulumiayı çağrıştırıyor. Abartılı diyet yapması ancak sonra yemeğe saldırması (tıkınırcasına yeme atağı) kilo alma korkusu vs. Bunun dışında bir psikolog olarak söylediklerinize tamamen katılıyorum. Siz de psikolog veya alanla alakalı bir meslektensiniz sanırım, binge eating öyle herkesin bileceği bir terim değilanoreksiksiniz yeterli besin alamadığınızda birden yemeye başlayıp kendinizi durduramıyorsunuz (binge-eating). bu döngüden tek başına çıkmak zordur. terapiye gitmenizi öneririm
ahanda beni anlatmışsınız ya :) hamilelik le 100 kilo olmuştum. Sonrası bebeğim 1 yaşına gelince ek gıda serüveni başlayınca 60 kiloya kadar düştüm. Sonrası hayat kabusum başladı . Kilo almaktan çok orkuyorum 1 kilo alsam piskolojim etkileniyor takıyorum aklımı bir süre dediğiniz gibi aç kalıp o kiloyu veriyorum . Sonrası tekrar yiyerek geri alıyorum. Biliyorum normal değilim. Yemek yapmayıda yemeyide çok seviyorum.Sanırım benimikisi canım sıkldıkça yiyorum. Bunu nasıl aşacam hiç bilmiyorum. Bulursanız bana da söylermisiniz ?Yaklaşık bir yıldır kilo takıntım var ya çok az yiyorum ya yemeğe saldırıyorum sonrasında pişmanlık, vicdan azabı ve yine günlerce aç gezme. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı çözümü ne oldu?
hayır psikoloji alanım değil ama ben de yeme bozukluğu muzdaribiydim. kendi kendime iyileştim ama çoğu zaman tek iyileşmek çok zor bir şeyAnoreksiya kilo alma korkusu ile neredeyse hiç yemek yememeye (tabiki bir sürü başka kriter daha var ancak en basit şekilde ifade edersek böyle söylenebilir) denir. Hanımefendinin anlattıkları daha çok bulumiayı çağrıştırıyor. Abartılı diyet yapması ancak sonra yemeğe saldırması (tıkınırcasına yeme atağı) kilo alma korkusu vs. Bunun dışında bir psikolog olarak söylediklerinize tamamen katılıyorum. Siz de psikolog veya alanla alakalı bir meslektensiniz sanırım, binge eating öyle herkesin bileceği bir terim değil
Size özelden mesaj atacağım, tebrik ederimhayır psikoloji alanım değil ama ben de yeme bozukluğu muzdaribiydim. kendi kendime iyileştim ama çoğu zaman tek iyileşmek çok zor bir şey
boyum 163 ama kemiklerim ince o yüzden az kilo bile toplu gösteriyorBoyunuz kaç? Ben de 54 kiloyum (en son tartıldığımda öyleydim) ama boyum 1.55 vermek istediğim 5 kilo bir türlü gitmeyince ben de takıntı haline getirdim ve farklı şeyler uyguladım sürekli, dediğiniz gibi yeme atakları özellikle uzun süre aç kalınca oluyor kendinizi aç bırakmak yerine yediğiniz şeylere dikkat etmek daha sağlıklı ben ekmek pilav vs hayatımdan çıkardım abur cubur da aynı şekilde eskisi gibi tüketmiyorum onun dışında günde ne kadar kalori aldığıma dikkat ederek diyet illetinden kurtuldum diyebilirim. Şöyle bir şey var ki ben diyet yapacağım dediğimde baktım ki sonunda hep daha fazla yiyorum normal düzenime göre. Mutlaka bir yeme atağı geliyor ve boş yere yormuş oluyoruz kendimizi. Bu aralar herkes çok zayıfladığımı söylüyor ama tartıya çıkmayı reddediyorum sürekli takibini yapmak istemiyorum çünkü.
evet bulumia tam olarak beni tanımlıyor ya bir an önce kalori saymayı bırakıp kilo takıntısından kurtulmam lazım ya da psikolojik destek almam lazımAnoreksiya kilo alma korkusu ile neredeyse hiç yemek yememeye (tabiki bir sürü başka kriter daha var ancak en basit şekilde ifade edersek böyle söylenebilir) denir. Hanımefendinin anlattıkları daha çok bulumiayı çağrıştırıyor. Abartılı diyet yapması ancak sonra yemeğe saldırması (tıkınırcasına yeme atağı) kilo alma korkusu vs. Bunun dışında bir psikolog olarak söylediklerinize tamamen katılıyorum. Siz de psikolog veya alanla alakalı bir meslektensiniz sanırım, binge eating öyle herkesin bileceği bir terim değil
inşallah hep beraber kurtuluruz bu takıntılardanahanda beni anlatmışsınız ya :) hamilelik le 100 kilo olmuştum. Sonrası bebeğim 1 yaşına gelince ek gıda serüveni başlayınca 60 kiloya kadar düştüm. Sonrası hayat kabusum başladı . Kilo almaktan çok orkuyorum 1 kilo alsam piskolojim etkileniyor takıyorum aklımı bir süre dediğiniz gibi aç kalıp o kiloyu veriyorum . Sonrası tekrar yiyerek geri alıyorum. Biliyorum normal değilim. Yemek yapmayıda yemeyide çok seviyorum.Sanırım benimikisi canım sıkldıkça yiyorum. Bunu nasıl aşacam hiç bilmiyorum. Bulursanız bana da söylermisiniz ?
boyum 163 ah ben de baskül aldığıma bir pişmanım ki sormayın her gün tartılır oldum takıntı yaptıkça zayıflamam da zorlaşıyor haliyleboyunuz kaç Y yalnizkus_ ?
bende de kilo takıntısı var yıllardır 53-54-55 arasıyım. boyum 1.60 cm.
bir türlü 50ye düşemedim.
tabi artık yaş 33, peşinde koşturmak zorunda olduğum çocuğum var. az yemek yemek beni zorluyor dengelemeye çalışıyorum bende.
tartıyı gözümün önünden kaldırsam iyi olacak aslında.
bir - iki kilo daha vermek istiyorum ama sürekli yürüyüş, egzersiz yapıp dikkat ettiğim halde olmuyor bir türlü. Haftanın bir - iki günü çok yiyorum sadece onu da kıssam metabolizmam tamamen zayıflayacak diye korkuyorum. İyi bir beslenme düzeni edinmem şart olduKilon yok cankm niye bu kadar takinti yapiyorsun...
Spor yürüyüş sansin varsa fazla yemek kaçırdığında bununla telafi edebilirsin.