Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr

Dün akşam felaket bir baş ağrısı yaşadım hatta o yüzdende gece giremedim zaten
Nasıl tuhaf birşeyse sadece sol kaşımın üzerine vuruyordu ağrı ve mide bulantısıda başladı bir anda Tansiyonum mu acaba diye düşündüm ama oda normaldi

Ayağımdan pufuduklarımı çıkarmadığım halde ayaklarımda buz gibi olmuştu ve sonunda eşim ayaklarımı fönle söylene söylene ısıttı bir başladı; Eşşek işte ince giyiniyorsun, kesin üşüttün, yok efendim herkese koşturuyorsun ama kendine gelince hiç farkında olmadan üşütüyorsun falan diye söylenmeye
Aslında atletimde eksik değil, uzun kolluda giyiyorum ama sanırım balkona çamaşır sermeye çıktığımda soğuğu yedim ( balkonum kapalıda olsa buz gibi ama çamaşır sermeye mecbur çıkıyorum )
Sıcağı gören ben mayıştım ve hemen yatağa attım kendimi birde sıcak su torbasına sarıldım bir güzel uyumuşum sabahta 8de uyandım artık nasıl mayıştıysam

Küçük cimcimede dün akşam devamlı Babacığım Annem çok yoruldu bugün ondan öyle olmuştur diyip durdu ( aslında haksızda sayılmaz sonuçta bütün gün baya bir koşturdum )
Bugün şükür hiç birşeyim yok sabahta kahvaltımı yapmadan hemen salonu topladım ( sağ olsun cadı ben yatınca anında evi savaş alanına çevirmiş )

Aramıza hoşgeldin
Canım biliyorum söylemesi kolay ama cidden moralini bozma sen doktorun verdiği listeyle yine 600 grda olsa vermişsin ben inan diyetisyenin listesinden bir tık dışarı çıkmadım ve 1 ayda 3 kg almış biriyim
Yavaş yavaş kendi bünyeni tanıyacaksın belki ilk başta denemey yanılma yöntemiyle olucak ama neticede olucak
Ben kendi adıma ne zaman stres yaşasam şişiyorum, yeşil çay bende ödem yapıyor çoğunluğun aksine, diyetsiyen listelerine göre beslenmek beni geriyor ve bir müddet sonra daha beter kaçamak isteği oluyor, nasıl bir bünyem varsa yasak kelimesini duyunca anında saldırmak istiyor o şeye
O yüzden en son denediğim Karatayda karar kıldım ve 5 ayda 13 kg verdim tabi kilom çok fazla olduğu için yolum uzun ama inanıyorum yaza kadar çok daha güzel farklar göreceğim

Canım valla bende Metformin içeren ilaç kullandım insülin direnci için ve bir 3 kg onun sayesinde ilkten vermiştim ama maalesef sonradan geri geldi
Hatta uzun süre kullandıktan sonra ancak insülin direnci kırılır demişti doktor ama tık yoktu bende hatta en son baktım kiloda gitmiyor ilaçı bıraktım
Deminde dediğim gibi Karataya başladım ve inan ne ilaç ihtiyacı hissediyorum nede eskisi gibi kan şekerim fırlayıp beni maf etmiyor askine daha enerjik ve çok daha iyi hissediyorum kendimi
Eskiden her tatlı birşey gıdımda olsa yediğimde 15 dakika sonra uyuklamaya başlıyordum ama şu anda neyin bana iyi geldiğini neyin kötü geldiğini çok daha iyi bildiğimden ona göre besleniyorum ve asla o durumu yaşamıyorum 5 aydır
İstersen önce diyetisyeni dene ama bana yaramamıştı gittiğim diyetisyen inşallah sana yarar
Bazı arkadaşlarım diyetisyenlerle çok çok güzel kilolar verdiler ama maalesef bana yaramadı

Herkesin bünyesi farklı işte canım ! Ama diyete uymana rağmen kilo Alman normal değil tahlil yaptırdın mı Herşeyin normal mi ?

Ah ah şeytan diyor estetisyene git yağlarıaldır 1000 tl ye yapsalar kola koşa giderim valla

Valla okadar olsa bende kesin şimdiye kadar yaptırmıştım ama Annemin bir arkadaşı liposuction yaptırmıştı hatun kilo alınca o bölgeden değilde başka bölgeden almış ve şekli bozulmuş hatunun resmen hani onun bile kötü yanları var

BEnde bu ara şu pasif jimnastik midir bölgesel zayıflama olayına kafayı taktım hani en azından göbişle popişe az işlem yaptırsam belki ufalırda bende gaza gelirim diye düşünüyorum

Herkesin bünyesi farklı işte canım ! Ama diyete uymana rağmen kilo Alman normal değil tahlil yaptırdın mı Herşeyin normal mi ?

Kilo aldım dediysem tartıda artı çıktı ama bu sabah eksi bile gördüm öyle dengesiz bir bünyem var
Bir bakmışsın 2 kg fazla bir bakmışsın 1 kilo eksik hani gün içinde bile değişiyor o yüzden pek takılmamaya çalışıyorum sonuçta pantalonlarım bollaştığına göre giden var

Aslında bende de diyetisyenimin verdiği liste var da gitmem gereken zamanda gitmeyince taslak gibi kaldı tam tamına uyamıyorum bu sıralar, çok iyi olur örnek olarak listenizi alabilirim yani. Ben rahatlığını gördüm diyetisyene gitmenin bu sene ama, test sonuçları da gerekiyordu falan, anlayacağınız "bir şeyler eksik" fikri odaklanmamı zorlaştırıyor.

ben baştan bir 3 kilo verebilsem kendime güvenim gelecek belki ama bir de kendimi tutamıyorum. abur cubura eski düşkünlüğüm yok da kaçamak yapıyorum arada bir de gündü neydi derken yemeyi seviyorum işin kötü yanı o işte. yemek benim için fizyolojik bir ihtiyaçtan daha öte, sanat gibi desem abartmış olur muyum?

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr

Yine ben geldimmmm

Bugünüde bitirdik şükür yarın inşallah herkes tartıda çok güzel rakamlar görür
Akşamlık hiç canım birşey yemek istemedi ama sırf metabolizmayı çalıştırmak için 2 bardak ayran içtim

Şu an felaket tokum çok güzel tıkıyor beni
Eşim biraz geçikmeli de olsa geldi ve şuanda Tvde Mümya filmini izliyor bende iki dakikada olsa bakayım dedim

Kız ben vermedim diyetisyenin listesiyle aksine aldım 3 kg
Aynen dediğin gibi yemek yemekten zevk alan biriydim önceden ama cidden artık hiç sevk almıyorum desem yeridir devamlı aman kilo yapar aman bu bana zarar diye düşünmekten o zevk yok oldu sadece 15 günde bir cumartesi günleri akraba günümüz var onda kendimi çok kasmıyorum ama o zamanda akşam yemeği yemiyorum ve sadece ayran içiyorum o akşamları dengeleniyor en azından o zaman
şu ara Glisemik indeksi düşük olan şeyleri tüketmeye gayret ediyorum o zaman çünkü daha geç acıkma hissi oluyor ve Canan karatayın dediği gibi yemekten 4 saat sonra Leptin hormonunun devreye girdiğini öğrendiğimden beri en az yemeklerimin arasında 6 - 7 saat oluyor hatta bazen dahada uzun sürüyor acıkmam ( 4 saatten sonrası çalışan hormon yağları yakıyormuş ve ne kadar geç yersem okadar çok yağ yakmış olurum tabi açlık hissi çok olduğunda o hormon duruyormuş o yüzden devamlı kendimi dinliyorum desem yeridir )
Bu arada sıvı şeyler bozmuyormuş leptini o yüzden bende 4 - 5 saat sonra ayran içince daha uzun süre tok kalıyorum ve o hormonlardan yararlanmaya çalışıyorum Umarım yaza kadar güzel fark yaratırım o sayede

Selamün Aleyküm kızlarrrrrr

Bu sabahta yine şükür 6da uyandım
Tabi büyük bir heycanla tartıya çıktım ve bir kere daha kesin kararımı verdim karabuğday bana pek yaramadı sanırım okadarda kendimi yemek için zorlamıştım

Neyse hemen aklımdayken bildirimimide yapayım;

Başlangıç; 124.5 kg

Geçen hafta; 111.9 kg
Bu hafta; 111.5 kg

Giden; - 0.4 kg ( yani vere vere 400 gr vermişim )

Toplam giden; 13 kg

Aslında çok daha güzel bir sonuç beklediğim için acıkcası biraz hayal kırıklığına uğradım hani bu hafta kesin 110u görürüm diyordum ama nasıl bir direnç varsa yine bu ara inat etti ibre aşağıları göstermiyor
Artık cidden fenalık gelmeye başladı ama yinede direniyorum beslenme konusunda kendimi salmamak için
Canım sağ olsun diyip artık bir sonraki haftaya odaklanmak istiyorum

Birde bu ara yine kan şekerim mi düşüyor yoksa fırlıyor anlamadım ama acayip uyku hali var hani kafayı koyacak yer arıyorum desem yeridir
Gecede erken yattım aslında ama şu an bile esneye esneye bir hal oldum ve bir ara oturduğum yerde gözlerim kapanmış bir anlık şu karlar biraz erisinde haftaya gidip tekrar şu vitamin değerlerime falan baktırayım sanırım b12den dolayı şu ara bu haldeyim ve kilo vermemde o yüzden direniyor olabilir

8.30 Sabah kibrit kutusu kadar peynir az Yağlı domates 5 zeytin 1 yumurta 2 dilim tam tahıllı ekmek

11.00 1 meyve 2 ceviz

13.30 4 köfte büyüklüğünde tavuk balık et üçünden biri bir su bardağı yoğurt salata 2 dilim tahıllı ekmek (50gr)

16.00 1 paket form Bisküvi 1 meyve

18.30 akşam 8 yemek kaşığı sebze yemeği ( 1 yemek kaşığı zeytın yağıyla) salata yağsız 1 su b. Yoğurt bir dilim ekmek

21.00 1 su bardağı süt bir meyve

Günlük en az yarım saat yürüyüş ili fincan yeşil Çay 3 litre su içilmeli

Ben. 15 gunde 600 gr verdim yukarıdaki diyeti yaparak gene şükret bir haftada onu vermişsin canım ! Benım tahlillerde sıkıntı var ondan zor veriyorum sporun fazlasını yaptım ama genelde veremedim bugun dahiliye doktoruna gidiyorum insülin yüksek çıktı ilaç tedavisine başlıyorum bugun. Ondan veremiyorsum

Ben eve bu yüzden tartı almadım devamlı tartılma hissi kaçak diye saten diyetisyene haftada bir gidicem onun için almadım eve motıvasyonumun düşmemesi için

Slmm kizlarr hayirli cumalarrr..uzu n zamandir girmiyorumm..CECOOMMM harikasinnn...111 demekk 109 demekk...109 demek 105 demekk...105 demek 100 demekkk veeeee 99.... cok az kaldiiii aynen devamm...

Yeni gelen arkadaslarr hos gelmiss..basarilarr...listelere ek..muhakkkak 2 lt su icmeyi unutmayinnnn

Ben pek yeni sayılmam canım rose ben tanıdın mı :)

Ah ne iki litre tatlım 3 litre içiyorum ben. Ama olmayınca olmuyor işte tahlillerim sıkıntılı

Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Ay mutfağımı toparladım komşu ablamla keyif kahvemi içtim hatta akşamlık yemeğimi bile ateşe koydum

Anam erkenden işler bitince ben çok rahatlıyorum yaw
Yemek işini 5den sonra yapınca daha bir zor geliyor nedense zaten ev işlerine bayılıyorum ya çok

Bugün verdiğim 400 grın şerefine elmalı kurabiye yapacağım dermişim
Yani yapacağım yapmasına ama verdiğim kilo şerefine değil
Yarın akşam eşimin kuzenleriyle toplanacağız ve ev sahibine ailecek ilk kez gidiyoruz biz hatunlar görüştüğümüz için erkeklere fırsat olmadı bayadır onlarda yeni evlerine taşınınca hem ev hediyesi alayım hemde eli boş gitmemek için elmalı kurabiye yapayım dedim hem kızlarda uzun zamandır istiyordu hemde hepsin onlara götürünce daha sonra yeme şansım sıfır olucak

Bu arada birşey itiraf edeyim Tam buraya yazarken kızım ille bana vişne reçelli ekmek istiyorum dedi ( çocuk kırk yılın başı evde ekmek görünce ) TAm poşeti açtım kıza ekmek çıkarmak için anammmm o ekmek bir güzel koktu anlatamam ( ki dün alınan ekmek yani fırından yeni çıkmış bir ekmek değil ) hani resmen oturup yavan ekmek yiyesim geldi ama şükür dayandım ve anında poşeti yine bağladım
Valla baklava börek olsa herhalde o an bu kadar cazip gelmezdi ama şükür dayandım

Canım inşallah bende hafta içi vitamin değerlerime ve B12ye tekrar baktıracağım
Geçen ay yaptırmıştım ama doktor değerler sınırın çok altında olduğu halde kesinlikle takviye vermedi ve benim halsizliklerim unutkanlıklarım daha beter oldu bu aralar o yüzden bu seferde Sağlık Ocağındaki Aile hekimimize aynı tahlilleri tekrar yaptıracağım bakalım onda ne çıkacak sonuçlar o doktorda takviyeye gerek yok derse artık şansıma küseceğim ama Tvlerdeki doktorlar bas bas bağrıyor D vitamini b12 takviyesi şart diye

İnşalalh sende bir an önce insülinden kurtulur daha güzel kilolar verirsin ....Aminnn

Sağ olasın canımmmm inşallah dediğin gibi yaza kadar çok güzel kilolar gitmiş olur valla şu anda 97i bile göresem yaza çok mutlu olacağım ( biliyorsun arada bir karamsarlığım tutuyor ama eminim iki güne geçer ve daha aşağıların hayallerini kurarım nasılsa yine )

Ben pek yeni sayılmam canım rose ben tanıdın mı :)

Ah ne iki litre tatlım 3 litre içiyorum ben. Ama olmayınca olmuyor işte tahlillerim sıkıntılı

Valla ben bugün pek içemedim şimdi siz söyleyince hatırladım ve hemen şişeme yapışıyorum

İyi akşamlar .
Jillian ile incelme grubunun tarihini kaçıranlar için yeni bir programımız var=)
Slim in 6 programına başlamaya karar verdik. Bizimle birlikte incelmek isterseniz başlığımıza bekleriz.=)

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr

Anammm bugün resmen kış uykusuna yattım sanki bu gece sabah bir kalktım saat 10 buçuk
gözlerime inanamadım tabi telefonu salonda unutunca çalar saati duymamışım neyse bugünlükte böyle olsun

Tam kahvaltımı hazırlıyordum ki eşim aradı çayı koyun geliyorum diye ( biz uyurken kendini dışarı atmış gezenti )
Etrafı toparladım çayımıda demledim ki eşim geldi ve kahvaltımızı yaptık

Birazdan dışarı cıkacağız sanırım hem arkadaşımız ev aldı ona evhediyesi alacağız hemde Alışveriş yaparım sanırım hazır çıkmışken Hemde çıkmışken biraz yürümüş olurum

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrr

Dünden beri uğramaya fırsatım olmadı maalesf ama aklım buradaydı
Kuzenlerden gece geç döndük dün tabi o saatten sonrada az eşimle oturup direk yatağa attım kendimi
Gayet eğlenceli bir gece oldu hatta akşam yemeği yemeden gittim mutlaka ikram olucaktır diye ve bir sürü kurabiye varken hiç birini yemedim
Sadece ufak bir parça börek birde salatasını yedim

Bugünde sabah biraz geç uyandık ve kahvaltı faslından sonra hesapta sadece mutfağı üstten toparlayacakken içime Ayşe Teyzemi kaçtı ne oldu anlamadım birden kendimi dip köşe mutfağı temizlerken buldum
Şu Çamaşırsulu Domestos spreyini elime aldığım an bana ne oluyorsa içimdeki gündelikçi çıkıyor az şuraya sıkıp sileyim ay şurasıda var derken hızımı alamadım ve dolap içlerinide çekmecelere kadar boşaltıp temizledim baya yoruldum ama tam 4 saat mufakta kalmışım
En çokda çekmece içleri uğraştırdı ve hazır elim deymişken bir sürü şeyde attım dolapların gerilerine bozuk ev aletlerinden tutun bir sürü kavonaza kadar atılacak şeyler buldum

Saat 4de hemen duşumu alıp kendimi Anneme attım ( öncesinde de yarın için alışveriş yapayım dedim ve markete uğradım ) Annemlerde saat 5 gibi akşam yemeğimizi yiyip ikişer çay içtikten sonrada yeni ev alan arkadaşımıza hayırlı olsuna gittik
Bir gün öncede ev hediyesi olarak avizeleri eksik diye iki adet avize aldık ( diğer arkadaşla ortak aldık )
Gider gitmez eşim onları taktı ve çok şükür çok beğendiler zevkimi

Baya yoğun bir haftasonu oldu hatta iki gün üst üste az da olsa börek yedim ama yarın benim için yeni bir gün ve hazır evimde temizken kahvaltımı yapıp kalan çok az işimide yapıp kendimi spora vereceğim kaçarı yok bu haftada eminim yine eksi göreceğim hemde bu haftanınkinden fazla olucak

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr

Kahvaltımı ettiğim ve kendimi direk buraya attım
Anam nasıl acıktıysam instagramdaki diyet günlüğüme atmayı unutup gömülmüşüm tabağa

Yeni bir haftaya başladık inşallah hepimiz için verimli bir hafta olur

Sabah sabah kızıma üşümesin diye kilotlu çorap giydireyim dedim
Beni koparan çümle geldi;

Anneciğim bana kilotlu çorap giydirme sanki göbeğim varmış gibi kilolu görünüyorum o zaman

Çocuğa nasıl empoze ettiysem kilonun kötü birşey olduğunu artık değil zararlı birşey yemek kilo alacağım diye aklı cıkıyor

İnşallah hep öyle devam ederde Anneciği gibi uğraşmak zorunda kalmaz

Şimdi kalan bir kaç parça ütümüde yapıp günün kalanında keyif yapacağım

B
en akşam yemeğimi saat 16:00da akşam yemeğimi yedim

Bugünki menüm:

sabah;
2 yumurtalı omlet
2 dilim jambon

ara;
şekersiz kahve

2.ci ara;
Büyük bir bardak ayran

Akşam;
1 kase tavuk suyuna çorba
3 tavuk but ( ufak )
1 kase yoğurt

Artık bu saatten sonra ancak çok acıkırsam ayran içerim ve yatana kadar su ve bir tane daha şekersiz kahve içerim

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr

Herkese Günaydınlarrrrrrrrr

Umarım bu günde hepimiz için bol eksili ve az kalorili geçer
Sabahın 6sında yine şükür uyanabildim hatta sabah ezanını balkonda dinlemek kaç gündür ilk işim oluyor o kadar keyifle başlıyorum ki sabaha bütün günde o enerji yeterli geliyor

Normalde hemen şekersiz türk kahvemi içip güne kahvaltıyla başlardım ama birazdan eşimle önce sağlık ocağına ordanda kıza İngiltere tatili için muafakatname çıkartırmak için NOtere gideceğiz
Sağlık ocağında tekrar vitaminlerime ve B12ye baktıracağım ve doktor anında kanı gelmişken alalım der diye aç gitmem gerekiyor
Arada bizim doktor gecikmeli geliyor inşallah bugün o günlerden değildir
Zaten sonuçlara göre ilaç yazar ama sağ olsun sohbetimiz iyidir Devit 3 çoğu doktor gereksiz görüp yazmazken benimki ihtiyacım olanı sorunsuz yazıyor Artık tabi bakalım ne gerekecek

Hehhh yemeğimde ateşte pişiyor Kızın bir arkadaşı geldi diğerleride yarım saat sonra gelecekmiş ondan sonra ver elini AVM :)

Karnabaharın kıymasını fazla abartmışım farkında olmadan buzlukta bir paket vardı oda baya büyüktü ( normalde köfte yapıyordum onla baktım kıramadım yarısını alıp yarısını bırakırım diye attım tencereye
Protein takviyesine gerek kalmadı çünkü karnabaharın yarısı kıyma
15 senedir yapmadığım şeyi yaptım ama iyi oldu o bahaneyle kızlarda yer nasılsa kıyma baskın diye
Evde mantarımda var ( oda protein sonuçta ) onu yağsız tavada kavururup baharatlarım birde çoban salata
Dünden kalma tavuk çorbamda var eee daha ne olsun

Yarın için çıkmışken tavuğumuda alırım onuda tavuk sote gibi yapmayı düşünüyorum bugündende kalan olursa onuda yarın bitiririz artık ( maşallah hiç bir günlük yemek yaptığım görülmedi hep bol kepçe ve mutlaka 1 tabakta olsa ertesi güne kalır

Neyseki Karnabahar çabuk pişiyor gidene kadar rahat yetişir geldiğimde de hemen yeriz kızlarla ( nasılsa eşimi beklemiyoruz artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…