Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr

Sabahtan beri uğramaya fırsatım olmadı
Uyanır uyanmaz ev ahalisi uyurken kahvaltımı yaptım ondan sonrada eve giriştim
Dün gündüz temizlik yapıp yeni yıla temiz gireyim diyordum ama ben başlayana kadar eşim geldi
Öğlene kadar evle uğraştım ve tam duş alıp küçük kuzuyuda yıkadıktan sonra Annemler çaya geldi Hatta tam o an kızın saçlarını örüyordum
Kızkardeşimde ikizlerle geldi hatta eşim çocuklar üşümesin diye gidip evden aldı onları

Daha yeni gittiler ve oh çekecekken eşim uzun zamandır bize gelmek isteyen bir arkadaşı ailesiyle bize gelmek istedikleri için hazır evde toplu ve temizken onları arayıp davet etti
Neyseki 8 buçuk gibi geleceklerde o arada hem buraya bakayım dedim hemde dinleneyim dedim

Sabah tartıya çıktığımda şükür Cuma buraya yaptığım bildirimden daha aşağısını görmüştüm tabi sonradan tok karnına tekrar tartıldım ( biraz evvel ) yine Cumanın rakamını gördüm Artık inşallah yarın sabahta bu sabah gördüğüm rakamın aynısını yada daha aşağısını görürüm

kılonu tam hatırlayamıyorum ama, 10 kg su ana kadar normal kg da olanlar ıcın normal gıbı zaten.
sezaryan olacagını bılmıyordum. ılkı oyle heralde? bıraz bana anlatabılır mısın? hayırlısını dılıyorum sadece ama eger ola kı bende sezaryan olursam sonrası cok mu zor oluyor kg vermek vs?

Canım ben 80 kilo ile hamile kaldım.20 kilo vermiştim ondan bi anda o kadar kilo aldım halbuki ilk hamileliğimde 5 kilo almıştım tabi o zaman 95 kiloydum depodan gidiyo demişti doktorum ve kızım 3600gr doğmuştu....
Benim sezeryanım çok rahat geçmişti.bir hafta sonra her ihtiyacımı görmüştüm.aslında kilo emzirme döneminde alınıyo yani sezeryan veya normal olması önemli değil..süt olsun diye onu ye bunu ye hareket kısıtlı zaten hop gelsin kilolar.bunda böyle olmak istemiyorum tatlı yerine çorba ve yeşillik daha süt yapıyo..
Sana da hayıelı doğumlar olsun canım inşallah normal doğum olur seninki ilk günden toparlanırsın hemen ne kadar benim kolay da geçse sonuçta ameliyat....

SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr

Misafilerimi uğurladım ve anında buraya attım kendimi
SAğ olsunlar gelirken bana bir demet çiçek getirmişler yeni yıl hediyesi
Tabi eşim hemen bombayı patlattı; Ulen siz beni hatuna öldürtmeye mi çalışıyorsunuz diye

Çok hoş vakit geçirdik hatta bir ara benim aylardır işlemeye başlayıpda kenara attığım seccadeyi bile çıkartıp sohbet ederken işledim Anam gözümün önünde olmayınca hep ihmal ediyorum ama arkadaşım bayıldı ve bende hazır çıkarmışken tekrar dolaba tıkmadım bitireyim artık diye

Bu arada yarın Kandil diye büyük kızım Anne birlikte oruç tutalımmı dedi
Normalinde benim akıl etmem gereken şeyi kızım akıl etti
Tamam dedim ve inanılmaz sevindim kızımın böyle birşeyi akıl etmesine sonuçta şimdiki gençler Ramazanda oruçu bile zoraki tutuyor ( istisnağlar kaideyi bozmuyor tabide çoğunluk maalesef öyle )
Hatta kendi kendine karar vermiş bundan sonra her hafta sonu oruç tutacakmış Ramazandan kalan bir 6 günü var diye oda reglden dolayı yoksa hiç tutmamazlık yapmıyordu o sıcaklarda bile
Geçenlerde hatta birde Anne hani birlikte Namaza başlıyorduk dedi bu ara yine savsaklamıştım Allah biliyor ya hadi hazır Oruçumuzla başlıyacağız Namazıda dahil edelim dedik

Tembihledim zaten bak olurda ben savsaklamaya kalkışırsam beni uyar diye Allahın izniyle Ana kız birlikte kılacağız artık namazlarımızıda

Sahura kadar oturalım sonra yer namazlarımızıda kılar yatarız nasılsa okul yok dedi bende tamam dedim ( uyku düzeni biraz bozulacak ama yatarsam kalkamam sahur için ama Kandil sonuçta belki ucundanda olsa az daha sevap kazanırız nasılsa bir sonraki akşam yine düzenimize döneriz )

SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Hepinize Tünaydın ve hayırlı Cumalar
Rabbim gönlünüzden geçenlerin hepsini sizlere fazlasıyla nasip etsin....Aminnnnn

Sabaha kadar oturunca doğal olarak daha yeni uyandım hatta eşim arayıp beni uyandırmasaydı kesin bir saat daha uyurdum en azından
Bugün Kandil münasebetiyle Akşam yemeğinde Annemdeyiz hatta bir iki saat sonra kendime gelince Anneme geçmeyi düşünüyorum azda olsa yarımcı olayım hatuna yemek yaparken
Yemekten sonrada artık KVye ordanda eşimin Amcasına geçeceğiz

Büyük kızım sabah kardeşine niye geç kalktığımızı sordu diye Oruçlu olduğumuzu izah etti Anam cadı anladım ama beni niye memek yemeye uyandırmadınız, Annemde oruçluysa o zaman bende memek yemem diye tutturdu yok yok oruçlu değilim biraz evvel kahvaltımı yaptım yattım ayağına yattımda çocuk birşeyler yemeyi kabul etti sende yermisin diye sorduğunda da ay çok yemişim bak karnım taş gibi diyip yırtıyorum

Hemen Aklımdayken bildirimimide yapayım;

Başlangıç Kilom; 124.5 kg

Geçen Hafta; 112.9 kg
Bu hafta; 111.9 kg

Fark; - 1 kg

Toplam giden; 12.9 kg
Şimdilik hedef; 110 kg

İnşallah haftayada çok güzel bir bildirim yaparım

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Hele şükür gelebildim
Anam sabah geç uyandım ( gece eşim sağ olsun tam yatacakken ya az dur süper bir korku filmi var diye benide uyutmadı tabi haliyle geç yatınca geç kalktık adam haftasonu düzenimi bozmada bire bir )
Kahvaltıda geç oldu haliyle sonrada kendimizi sokağa attık
Annemleride yanımıza alıp Alışverişe gittik büyük cadıya çeket ve bot bakmak için
Şükür botunu beğendi ( ben pek beğenmesemde ) aldık ama istediği çeketin bedeni yoktu onuda artık geçen gün baktığımız mağazaya tekrar gidip alacağız
Küçük kuzununda kışlık montu ufak geliyordu hatta yıkıyacağım diye üzerine bir fermuarlı ve şişme yeleğini giydirmiştim şansımıza bir mağazada çok güzel 49 liraya bir kışlık çeket bulduk normalde hep 80 falandı daha evvel baktıklarımız bunlar 3 tane kaldı diye indirime girmiş ve biri oldu şükür tabi Annem aman üşüyecek diye aklı gidiyormuş hemen etiketi kopardığı gibi kıza giydirdi bana söylenerek hasta ediceksin kızı niye dün yıkayıpta petek üzerinde kurutmadın kızın çeketini diye
Babacığımada zorla bir cift ayakkabı aldırdık ( adamcağız bize geldimi yağdırır kendine oldumu elli kere düşünür acaba daha uygununu bulabilirmiyim diye ) tabi sonradan çok mutlu oldu iyiki aldırdınız bana zorla dedi

Akşamlıkta maç var diye eşim davet etmişti bari yemeğide birlikte yiyelim dedik ve uzun zamandır kuzu balık istiyor diye balık alıp bir güzel bol salatayla sağlıklı bir öğün yaptık eve gelir gelmez
Çay faslı falan derken 9 gibi kalktılar ama tabi büyük cimcimenin laptopla işi olunca ancak gelebildim bir mesajlıkta olsa bugün erken yatacağım düzenime geri dönmek için

slm arkadaşlar. Kk da arastırma yaparken gordum konuyu tam olarak aradıgım konuda buydu aslında. malesef bende pko luyum ve fazla kilolarım var 1.5 yıldır evlıyım ve 1 yıldır bebek ıstıyoruz gecen ekım ayında doktora gıtmeye karar verdım ve gıttım. doktor adetimin 3 yada 4. gunu gelmemı soylemıstı ve ben adet olmayı beklemeye baslamıstım.adetim her zaman kı gıbı gecıkınce beta hcg testı yapmak gectı ıcımden ve sonuc pozıtıftı :) hemen kosa kosa doktora gittim tabi bı takım testler yapıldı ve progesteron hormonu test sonucum cok dusuk bı deger cıktı ve yıkıldık tabi doktor igne ilaç verdi ve sureklı yatmam gerektıgını soyledı.benim 2-3 gun snra kanamam basladı ve hemen doktoruma gıttım doktor bu gebelıgın devam etmeyecegını ılacları bırakmamı soyledı ve daha ilaçları bırakmaya kalmadan 2 saat sonra ne yazık kı dusuk yaptım şimdi tekrar bebek ıstıyorm ama kilo vermem lazım

SElamün Aleyküm kızlarrrrrrr

Eve gelir gelmez kendimi mutfağa attım
Sabahtan kuru fasülyemi haşlamıştım zaten onu iki dakikada soğanladım ve kendimi buraya attım
Hesapta ütü yapacaktım yalan oldu artık akşam yemeğinden sonra olmadı az yaparım kalanıda yarın yaparım nasılsa ( kocam iş başında görsün hesabı )

Henüz spor yapamadım ama kesinlikle yatana kadar o spor yapılacak hem yatacağıma yakın yaparsam metabolizma sabaha kadarda çalışmaya devam eder

Aleyküm selam canım
Düşük için çok çok geçmiş olsun canım cidden çok zor birşey yaşamışsın
Rabbim inşallah en kısa zamanda mucizesini gösterir de sende yavruna sağlıklı bir şekilde kavuşur kuçağına alırsın Bende de pko var hatta ben ikinci kuzumu düşünmeye başladığımda öğrendim ve doktorum bana normal yolla asla çocuk sahibi olamıyacağımı çok istiyorsam tüp bebek yaptırmam gerektiğini söylemişti hatta o dönem sanki hiç çocuğum yokmuş gibi oturup günlerce ağladım hatta eşim kızdı Allah sana bir evlat vermiş daha ne istiyorsun herşeyde bir hayır vardır diye Artık yapacak birşey yok bari pko için tedavi olmaya başlıyayım bari diye düşünürken 3 ay sonrasına ancak randevu aldım ve kan tahlillerim yapıldı ( hormonlara bakıldı tabiki sadece ) aradan bir kaç gün geçti regl olmayınca hatta çok az bir kanamam olunca kadındoğumcuya gittim ağrımda var diye ve Rabbim mucizesini gösterdi hamile kalmışım hatta düşük riskide vardı o dönem ve gece acile kaldırdı eşim beni o dönem önceki doktora uyuz olunca başkasına gittik ve şansıma müthiş bir doktordu hatta beni çok umutlandırdı stresden uzak dur Allahın izniyle iyi olacak diye
Endokrin doktoru sonuçları göstermek için gittiğimde tedaviye başlıyaylım ilaç yazacağım dediğinde yok ben sonuçlarımı aldım ama tedavi bekleyecek hamileyim dediğimde doktor inanamadı imkansız diyip durdu ve Rabbim dilerse imkansız diye birşey yok diyince öyle kaldı

Hani uzun lafın kısası vakti zamanı gelince senin mucizende seni bulacaktır Pko olsada olmasada
O zamana kadarda güzelce kilo vermeye odaklanki mucizen daha sağlıklı bir Anneye sahip olsun

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr

Yine çok şükür sabah 6da güne başladım Kahvaltımıda yaptım bir yandan sabah haberlerini izlerken bir yandan da sizlere bir bakayım dedim
Bugün inanılmaz soğuk var Rabbim sokakta yaşayanların yardımcısı olsun....Aminnnnn
Nasipse dün yapamadığım ütülerimi yapacağım ve hazır okullar tatilkende kızımla temizlik yaparız diye düşündüm ( kendisi pek hoşnut değil bu durumdan ama ne demişler büyüklerimiz yaptığın banaysa öğrendiğin kendine deyiminden yola çıkarak az yardım edicek artık mecbur )

çok sagol canım benım :) insallah artık karar verdım 7-8 kilo bı fazlam var onu verıcem ınsallah. insallah bende senın gıbı bı mucıze yasarım Allahtan tek dilegım bu :)

Selamünn Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr

Dün sabahtan sonra bir daha uğramaya fırsatım olmadı
Öğlen ütülerime bir giriştim resmen akşam 6da ütülerim bitti ( rahat 4 saat ütü yapmışımdır donlara kadar ütülersem aheste aheste normaldir tabi )

Resmen fenalık geldi hatta bir ara eşim telefon açınca ona patladım
Adam ne yapıyorsun diye sordu ama eminim sorduğuna pişman olmuştur bir açtım ağzımı işte ütüden nefret ediyorum hatta ev işinden de nefret ediyorum ( bir yandan küçük cadıda nasılsa daldım ses etmiyorum diye her yeri dağıttı ) hep senin yüzünden hayatımı kaydırdın işte 15 senedir ömrümden çaldın, ben böyle yaşayacak kadınmıydım falan diye ağlayarak söylenmeye başladım adam nasıl gülüyor halime ama o an ya aşkım cidden çok tatlı oluyorsun böyle yapınca diyip duruyor yüzsüz
Nasıl sinirlerim bozulduysa bir yandan ağladım bir yandan adama laf yaptım ama bir yandan ütüyede devam ettim

Büyük kızda hesapta birlikte temizlik yaparız dediğimde tamam demişti ama oda odasını bir güzel dağıtıp arkadaşıyla gezmeye gittimi ay resmen cinnetin eşiğine geldim o an avazım çıktığı kadar imdattttt diye bağırmak geldi içimden
Giderken birde yağcılık yapıyor Anneciğim söz gelince yardım ediceğim sana falan diye dedim yürü git adamı uyuz etme ağlama krizim tuttuktan yarım saat sonra eve geldi cadı ben tabi o an burnumdan soluyorum etrafıda gördükçe ve salona geçtim hemen baktım holden gelmiyor gittim temiz bir fırça atayım diye ( hani ulen geldin iş yapmamak içinmi oyalanıyorsun diyecekkennnnnnnn bir baktım elinde tek bir gül Anneciğim bunu sana aldım bukadar çok iş varken beni saniye düşünmeden anında arkadaşımla gezmeye saldığın için demezmi )
Anam beni bu seferde mutluluktan ağlama tuttumu Sarıldım ilk göz ağrıma ağladım durdum oda şaşırdı tabi hayırdır ne oluyor diye Ufaklıkta başlamazmı anlatmaya Abbacık Annem iki kere ağladı bugün babam Annemi maf etmiş hep iş yaptırıyormuş o yüzden Annem ağladı demezmi

Gülmekle ağlamak kardeş derler ya o hesap başladım gülmeye
Cidden hiç evhanımlığı bana göre değil ama şu 15 sene içinde hiç pişman olmadığım iyiki yapmışım dediğim tek şey evlatlarım
RAbbim eksizliklerini göstermesin, bütün evlatlarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu ve çok başarılı bir hayat nasip etsin inşallah....Aminnnnnnnn
Teliyle duvayıyla evden gelin çıktıklarınıda görürüz inşallah....Aminnnnnnnnnnnn

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Yine damladım
Çooook şükür bugün bütün evimi bal dök yala yaptım
Büyük kızım yine kendini dışarı attı iş var demeye fırsat olmadan ama sağ olsun çabucak geldi ve hiç söylemeden kendi kendine baktım işlerin ucundan tutmaya başlamış
Yatak odamın dolap içlerine kadar düzelttim ( kaç gündür sallıyordum )
Öğleden sonra geç saatte işimiz bitti sonrada kızın apartmandan arkadaşları geldiler oturmaya ( bizimki hazır her yer temizken çağırsammı dedi hadi çağır dedim )

Bu arada benim okadar pasaklı Marimar dediğim kızım arkadaşlarıyle makyaj muhabbeti olunca hadi istersen makyaj yap bana dedi kulaklarıma inanamadım gözüne sürme çektirmeyen kız makyajı kendi istedi sırf merak ettiğinden
Kapatıcısına kadar her türlü ayrıntıya girip çok güzel hafif bir makyaj yaptım ve arkadaşları bile bayıldıııı hani çirkin ördek yavrusu sonradan kuğu olur ya o hesap
Bakmaya doyamadım cadıya onunda tabi hem hoşuna gitti hemde herkesten iltifat almaya alışkın olmadığı için utandı

Okullar tatil olmadan bir gün önce gözüme sürme çekebilirsin dedi hani istiyorum demiyor da sen çok istiyorsan yap diyor olur çekerim dedim nasıl gülüyor cadı

Birazdan karabuğdayımı yiyeceğim bu sefer sarımsaklı yoğurtla deneyeceğim belki daha gideri olur
İnşallah eşim geldikten sonra gelirim nasılsa yine ama şimdilik buralardayım

Ben 33 yasindayim 14 yillik evliyim , 3 cocuk annesi 95 kilo ve pko hastasiyim bende 105 kilodan 95 e dustum amam almaya basladim tekrar , yeni evlendigimde 50 kiloydum 1.70 de boy dusun artik nerden nereye manken gibiydim ben , napcam offf

Sen 33 yasında 95 kilosun canı. Ben 23 yaşındayım 95 kiloyum ! Diyetisyene başladım 14 gun oldu bugun kontrolüm vardı vere vere 600 gr vermişim en az 2 kilo vermem gerekliydi nasıl sinirlerim bozuk bilemezsın diyetisyene gitmeden olmuyor canım iklakındisiplin gerek

wwaw merhaba canım eskisi gibi gelmiyorsun sanırım bende topiği zorla buldum ! Nasılsın görüşmeyeli basına gelenlere okudum tüp Bebeğin tutmamış çok çok üzüldüm Rabbim hayırlısını versin canım ! Moralini yüksek tutmaya çalış stres insanı mahf edıyor demesi kolay diyebilirsin ama gercekten bunu başarman gerek

Merhaba sevgili arkadaşlarım ben geldim. Kilo vermem lazım diyorum ama sadece diyorum bu ara galiba. Diyetisyene gittim, bazı testleri de yaptırmam gerekiyor, insülin direnci falan. kadın doğuma da gitmem gerekiyor, test sonucuma göre metformin verebilir belki, bir de yumurtalara faydası da varmış ama önce test yaptırmam lazım. Bir türlü fırsat bulup gidemiyorum yaa. akşam sekizden sabah sekize mesela, bir şey yeyip içmemek gerekiyormuş. onun öncesinde başka diyet yöntemleri denemeli miyim acaba doktoruma ve diyetisyenime test sonuçları ile gidene kadar ? Her hafta, "bugün ayarlayayım" diyorum olmuyor.

Ah be yavrucum calis cabala gram gram gitsin ne zor bisey pko ben biraz zor veririm hic azim denen bisey yok boyuna aliyorum kilolari

Ah be yavrucum calis cabala gram gram gitsin ne zor bisey pko ben biraz zor veririm hic azim denen bisey yok boyuna aliyorum kilolari

Evet cok zorgercekten! Odainsülin direncinden korkuyor ınsallah bir sorun çıkmaz çıkarsa işimiz zor diyor diyet listemi yeniledi diğer tahlillere göre haftaya tekrar yenileyecek yediklerimi azalttı daha ne kadar azaltır bilmiyorum ! Sonunda sadece suverecek sanırım

Bende senın gibiydim başlıyordum kendi kafana göre sonra baktım veremiyorum salıyordum tekrar ama diyetisyen öyle degıl kafanda diyorsun ki ben haftaya şu gun gidicem o zamana kadar vermen Lazım diyorsun azîm yapıyorsun canım ben azmettiğinde halde 14 gunde 600 gr verdim bir yerde bir sorun var eminim benim Yemen'le alakalı degıl çünkü ben verdiği listeye ve sporuma uydun o gunde yarım saat dedi ben bir saat Yürüdüm fazlasını yaptım eksiğini yapmadım ! Ihmal etme sakın Bırakma diyetisyeni onsuz olmuyor ben onu anladım istersen gidene kadar kendi diyet listemi yazabilirim sana

Ah ah şeytan diyor estetisyene git yağlarıaldır 1000 tl ye yapsalar kola koşa giderim valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…