• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Canım bana metformin içeren ilaç kullanmıştım glukophage tarzı ama karataya başladığımda kendimi iyi hissedince kendi kendime bıraktım :KK66: değerlerim kan tahlili yaptırdığımda çok daha iyidir karataydan sonra ama bu ara nedense yine insülin direnci yüzünden kendimi biraz halsiz ve uykucu hissediyorum o yüzden hem karatay yapıp hemde ilaçıma devam etmeyi düşünüyorum çünkü insülin direnci çok lanet birşey öyle hemen kırılmıyor maalesef :KK43:

Umarım sende de yoktur ama varsada dert etme sadece kilo almamaya bak ve çok fazla şekerini yükseltecek şeyler tüketme :KK66:
canim ben yediklerime dikkat ediyorum saat 5 ten sonra bisey yemiyorum ustelik gunluk 1,5 saat spor yapiyorum ama hep ayni cikiyorum tartida cookmotivasyonum bozuldu yaklasik 20 gundur ayni degismiyor bu yuzden suphelendim ilacin zarari olur mu diye endisem var acikcasi esim ilac kullanmami istemiyor eger insulin varsa ilacsiz kir diyor...ama ilacsizda zor deniliyor...

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Bugün çok daha güzel bir enerjiyle güne merhaba dedim :KK66:
Çok şükür gün geçtikçe kendime geliyorum :KK66:

Bu arada 2 - 3 günlük hurma detoksu yapmaya karar verdim ve bu sabah başladım :KK66:
İnstagramda bu ara çok karşıma çıkıyordu ve sonuçları görünce kendimi bir silkelemek için iyi olur diye düşündüm nasılsa hurmayıda severim :KK66:

Ayriyetten Spor grubunada katıldım ve ayın 11inden itibaren her gün Leslie yapacağım ( sevmem pek hatunu ama yapcak birşey yok :KK48: Söz verdiğimde sözümden dönmediğim için bu konudada gruba katılıp yapacağımı ilan ettim yani artık kıvırma payım sıfır :KK48: )
İnşallah 1 ay grupla devamlı sporumu yapacağım ve bakalım ne kadar fark göreceğim hem kg olarak hemde cm olarak :KK66: Başlamadan önce ölçülerimide alacağım ki farkı yazı olarakda göreyim :KK66:

Allahın izniyle bundan sonra pes etmeden yaza kadar çok güzel kilolar vereceğim ve inşallah bu grup bahanesiylede düzenli sporumu yapacağım :D:D:D Yazın denize en azından biraz daha düzgün birşekilde gireceğime inanıyorum :KK68::KK68::KK68::KK68::KK68:

canim ben yediklerime dikkat ediyorum saat 5 ten sonra bisey yemiyorum ustelik gunluk 1,5 saat spor yapiyorum ama hep ayni cikiyorum tartida cookmotivasyonum bozuldu yaklasik 20 gundur ayni degismiyor bu yuzden suphelendim ilacin zarari olur mu diye endisem var acikcasi esim ilac kullanmami istemiyor eger insulin varsa ilacsiz kir diyor...ama ilacsizda zor deniliyor...

Canım yinede ihmal etme kontrole git belkide başka birşeydendir :KK66:
Bende maalesef bu ara veremiyorum hatta 3 haftadır bende eksi yerine ara ara artı görüp sonra sabit kiloma dönüyorum ve sinir oluyorum o_O
Bakalım yeni bir başlangıç ilan ettim bugün ve inşallah şu hurma detoksu sayesinde biraz motive olur sonrada daha güzel bir enerjiyle devam ederim :KK28:
Bu arada pkoya soğan suyu iyi geliyor diyorlar hatta kilo vermeyede yardımcı oluyormuş ama ben pek içememiştim ilk denediğimde :oops: hatta daha geçen gün başka bir topikte bir arkadaş ben bol limon sıkıyorum içine dedi ve cidden güzel kilolar veriyor üstelik arada kaçamak yaptığı halde :KK66:
Bakalım bir iki gün daha kendime geleyimde sonra bende bol limonla deneyeceğim eğer içebilirsem uzun bir süre yaparım ( pko yok olunca zaten insülin direncide ortadan kalkıyor )
İstersen sende bir dene sonuçta şifa için yapmadığımış şey kalmadı belki bu işe yarar üstelik bu soğan suyu hamileliğide kolaylaştırıyormuş ( hani korunmuyor ve istiyorsan bir taşla iki kuş olur inşallah :KK68: )

Bugün çok daha güzel bir enerjiyle güne merhaba dedim :KK66:
Çok şükür gün geçtikçe kendime geliyorum :KK66:

Bu arada 2 - 3 günlük hurma detoksu yapmaya karar verdim ve bu sabah başladım :KK66:
İnstagramda bu ara çok karşıma çıkıyordu ve sonuçları görünce kendimi bir silkelemek için iyi olur diye düşündüm nasılsa hurmayıda severim :KK66:

Ayriyetten Spor grubunada katıldım ve ayın 11inden itibaren her gün Leslie yapacağım ( sevmem pek hatunu ama yapcak birşey yok :KK48: Söz verdiğimde sözümden dönmediğim için bu konudada gruba katılıp yapacağımı ilan ettim yani artık kıvırma payım sıfır :KK48: )
İnşallah 1 ay grupla devamlı sporumu yapacağım ve bakalım ne kadar fark göreceğim hem kg olarak hemde cm olarak :KK66: Başlamadan önce ölçülerimide alacağım ki farkı yazı olarakda göreyim :KK66:

Allahın izniyle bundan sonra pes etmeden yaza kadar çok güzel kilolar vereceğim ve inşallah bu grup bahanesiylede düzenli sporumu yapacağım :D:D:D Yazın denize en azından biraz daha düzgün birşekilde gireceğime inanıyorum :KK68::KK68::KK68::KK68::KK68:

Canım yinede ihmal etme kontrole git belkide başka birşeydendir :KK66:
Bende maalesef bu ara veremiyorum hatta 3 haftadır bende eksi yerine ara ara artı görüp sonra sabit kiloma dönüyorum ve sinir oluyorum o_O
Bakalım yeni bir başlangıç ilan ettim bugün ve inşallah şu hurma detoksu sayesinde biraz motive olur sonrada daha güzel bir enerjiyle devam ederim :KK28:
Bu arada pkoya soğan suyu iyi geliyor diyorlar hatta kilo vermeyede yardımcı oluyormuş ama ben pek içememiştim ilk denediğimde :oops: hatta daha geçen gün başka bir topikte bir arkadaş ben bol limon sıkıyorum içine dedi ve cidden güzel kilolar veriyor üstelik arada kaçamak yaptığı halde :KK66:
Bakalım bir iki gün daha kendime geleyimde sonra bende bol limonla deneyeceğim eğer içebilirsem uzun bir süre yaparım ( pko yok olunca zaten insülin direncide ortadan kalkıyor )
İstersen sende bir dene sonuçta şifa için yapmadığımış şey kalmadı belki bu işe yarar üstelik bu soğan suyu hamileliğide kolaylaştırıyormuş ( hani korunmuyor ve istiyorsan bir taşla iki kuş olur inşallah :KK68: )
canim, zaten ben aylardir sogan suyu yapiyorum hatta sogan suyu sayesinde gunu gunune adet oluyorum.. ben limonla icmiyorum ben seviyorum sogan suyunu rahat iciyorum...zayiflamaya katkisi var mi bilmiyorum ben aylardir yapiyorum tik yok...bir evladim var simdilik ikinci cocuk dusunmuyoruz sirf adet duzeni icin iciyorum...

canim, zaten ben aylardir sogan suyu yapiyorum hatta sogan suyu sayesinde gunu gunune adet oluyorum.. ben limonla icmiyorum ben seviyorum sogan suyunu rahat iciyorum...zayiflamaya katkisi var mi bilmiyorum ben aylardir yapiyorum tik yok...bir evladim var simdilik ikinci cocuk dusunmuyoruz sirf adet duzeni icin iciyorum...

Valla bende adetim düzenli olsun pko yok olsun diye içmek istiyorum ama spiral olduğu halde korkuyorum ya hamile kalırsam diye :KK48:
Rabbim evladı olmayan özlemini çekenlere nasip etsin ilk evvela :KK68:

Ya sen kan tahlili yaptırırken B12, D vitamini ve diğer vitamin değerlerinede baktır çünkü bazen onlardaki eksiklik bile etkiliyormuş :KK66:
B12 kullanmaya başlayınca kilo vermeye başlayanlara bile deng gelmiştim ben :KK66:

Umarım pko yok olmuştur ( benide habersiz bırakmada soğan suyu işe yaradımı yaramadımı öğreneyimde başlarım bende inşallah )

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :D:D:D:D:D

Evettttttttt bugün güne sabah 7de çok enerjik bir şekilde başladım :KK66:
Önce 2 bardak suyumu içip bir yarım saat sonrada oturdum bir güzel kahvaltımı ettim :KK66: Akşam yemeğiyle birlikte paylaşırım artık :KK66:

Bugün biraz ütü yapıp ufak kızımla oyun bahanesiyle azda olsa lesli yapmayı planlıyorum :KK48: hem alıştırma olur bana hemde ufaklığın hoşafını çıkartayımda akşam üzere baygın düşsünde uyusun :KK70:
Dün gece bık bık bık deli etti beni yatakta :KK48: konuşma uyu dedikçe ama Anneciğim seni çok seviyorum falan diye sevgi sözcüklerini sıraladı durdu :KK68: tabi erken yatıpta uyuyamayınca en son kız atarım seni yataktan dedimde uyudu şükürler olsun :KK68:

elamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Hele şükür gelebildim :21:
Akşam yemeğinden sonra eşimin Anannesine oturmaya gittik daha yeni eve gelebildik :KK66:
Güzel geçti, bol bol sohbet ettik kızımda kuzenleriyle oynadı :KK68:

Hemen aklımdayken yediklerimide paylaşayım dedim :KK66:

kahvaltı73.jpg akşam73.jpg

Bu arada bu akşam eşimin teyze kızı benim baya gözle görülür bir kilo verdiğimi söyledi :KK68::KK68::KK68::KK68: inanılmaz mutlu oldum :KK66: artık o gazla çok daha dikkatli olurum diye düşünüyorum :KK66:

Hepinize hayırlı Cumalar :KK68:
Rabbim gönlünüzden geçenlerin çok daha fazlasını sizlere hayırlı olarak nasip etsin....Aminnnnnnnnnnnnnnnnn

Bu sabahta çok geç olmadan uyandım şükür ve küçük kuzumla güzelce kahvaltımı ettim :KK66:
Tabi öncesinde bir güzel tartıldım :KK66:

Hemen aklımdayken kilo bildirimimide yapayım :21:

Başlangıç; 124.5 kg
Geçen hafta; 112.5 kg
Bu hafta 111.7 kg
Giden; - 0.800 kg

Toplam giden; 12.8 kg :21::21::21::21:

Spor bu hafta yaptım desem yalan olur sadece bir kere yürüyüşüm var :KK66: ama inşallah oda yakında değişecek :21:

Ufak ufak yine gidiyor artılar çok şükür :KK66:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Kızçemi havayı güzel görünce parka götürdüm ve o bahaneyle güzelce yürümüş ve temiz hava almış oldum :KK68:
Kızkardeşimde çocuklarla gelince baya bir koşturdular eğlendiler :KK66:

Dışarda birde simit yedim :kk77: ama hiççççç sıkıntı yapmıyorum çünkü ben diyette değilim sonuçta :21::21::21:

Akşamlıkda artık birşeyler hazırlarım birazdan önce biraz dinleneyim :KK66:

Selamün aleyküm kızlarrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Akşam yemeğimide yedim hemen damladım :KK66:
Aklımdayken yediklerimide anında paylaşayım :KK66:

kahvaltı74.jpg akşam74.jpg

Sabah ıspanaklı yumurta yedim ( akşamdan kalan ıspanak bitsin diye )
Akşamda dünden kalan tavuğa 2 Yk barbunya, mantar sote, 1 köz biber ve 2 adet salatalık turşusu ekledim :kk77:

Çok şükür bugünde doydum :KK68:
Rabbim kimseyi açlıkla terbiye etmesin ....Aminnnnn

ARtık yarına Allah kerim :KK48: tükkan kapandı sabaha kadar artık sadece kahve, su ve en kötü ihtimal ayran ( ama sanmıyorum acıkacağımı :KK66: )

Sabahtan beri fırsat bulupta gelemedim :KK66: daha doğrusu sabah eşimle bir çıktık pir çıktık :KK48: önce bir Eminönüne gittik oradanda Annemlere uğradık 3 gündür görmemiştik diye :KK66: çaydı sohbetti derken 2yi geçiyordu eve geldim sonrada direk işlere giriştim eşimin kuzeni gelecek diye :KK66:

Geçenlerde bulaşık makinem su sızdırdı ( sanırım kapaktan dolayı ) tabi meçbur o günden beri elde yıkıyorum yine bulaşık ve sağ olsun eşim sabah yine belim ağrıyor diye kahvaltı tabağını kendi hazırladı ama mutfağıda maf etti :KK48::KK48::KK48: onları toparla, akşamlık birşeyler hazırlabirde büyük kızım malum Londradan dönecek yarın ( bana reçelli kek siparişi verdi onu yaptım birde ) derken tam işim bitti eşimin kuzeni geldi ( saat 17:00 gibiydi sanırım ) ondan sonrada oturduk yemek yedik :KK68:

Şimdi çaylarını koydum tam yazacakken bu seferde büyük kızım görüşelim diye tutturdu ve ancak geldim :KK53:

Bende aklımdayken hemen yediklerimi paylaşayım :KK28:

kahvaltı75.jpg akşam75.jpg
Sabah yataktan yine iki büklüm uyanınca kahvaltıyı eşime kakaladım :KK70:
( hatta tam bu cümleyi yazarken tepemdeydi ve kakaladım lafını okuyunca kafama bir hafif şaplak attı :KK70:manyak karı der gibi :KK70::KK70::KK70::KK70: )

Sağ olsun söylediklerime birde kaşar ve salam eklemiş :oops: bende yedim ama salamın birini kızım aldı.

Akşamda yine eşim hadi akşamlık iskender yapalım diye tutturdu ( kuzenide gelecek diye )
Tırnak pideleri benim tabağımda çok çok azdı ve yemedim tabi hepsini ( tadımlık )
Hakiki tereyağıda üzerine yakınca valla dışarda yediğimiz İskenderden gram farkı yoktu :kk77: en basit ama en güzel görünen menülerimden :KK68: kesinlikle tavsiye ederim :KK66:

turta.jpg
Buda kızımın benden istediği Reçelli Turta ( aslında bildiğimiz kakaolu kek / içine cevizde yakışıyor ama benim kız yemez / tabi biraz daha koyu kıvamlı yapıyorum, sonra üzerine evde olan ekşi reçellerden biri varsa ( ben böğürtlen almıştım ama eriklede süper oluyor ) çok az hamurdan ayırıp az daha un ekleyip sonrada üzerine kafes kafes yapıp fırına veriyorum ( 170 derecede 30 dakikadan az fazla )
Yumuşacık oluyor ve reçel dibe doğruda çöktüğünden çok değişik bir kekmiş gibi algıladı eşim :KK70: hatta bunun tarifini kesinlikle not et dedi :KK70::KK70::KK70:
En son geçen sene yapmıştım nerden aklına geldiyse kızın istedi hadi dedim yapayımda yarına hazır olsun :KK68:

Eşimde kuzende bayıldılar ama ben kendime almadım kekden :KK66: yarın kızım yesin kalanıda Annemlere götüreceğim pazartesi giderken ( bayatlamıyor Allahtan kapaklı birşeye de koyunca )
Benim büyük kızda pazartesi benle devam edecek karataya ( hanım dışına çıkıyordu ama kuzenindeki tableti görünce acilen zayıflamaya karar vermiş dedesiyle 20 kg verirse 2000 liraya kadar laptop iddasını hatırlayıp :KK70::KK70::KK70:kalanı götüreyim ki kız yemeye niyetlenmesin bir daha :KK68: )

Pazartesi itibariyle benle sporda yapacakmış söz verdi ( sırf istekleri uğruna zayıflar bence :KK70: )

Malum Pazar olunca birde yatılı misafir olunca ancak kahvaltımızı ettik, bulaşıkları falan halledip geldim :KK66:
Sağ olsun Kuzen gelirken kendi laptobunuda getirmiş :KK48: Yenge takozla uğraşma benimkini kullan dedi :21: ay dünya varmış öbür türlü defalarca takılıyordu benim Laptop ama şuanda rahatım :KK68:

Bir iki saat sonra benim büyük kuzu uçağa biniyor :21::21::21:
Akşam üzere Havaalanına gidip onu karşılıyacağız :KK68::KK68::KK68:

Küçük kızım tabiki çok heycanlı hem ablası gelecek hemde hediye aldı diye :KK48:
Birazdan onunla muzurluk olsun diye bir kağıt hazırlıyacağız :KK68:Üzerine Hoşgeldin abbacık yazıcağız havaalanında ufaklık ablasını karşılarken tutsun diye :KK48::KK48::KK48::KK48:

Selamün Aleyküm kızlarrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Hele şükür kuzuma kavuştum :KK36:
Cimcimede ablasına kavuştuğu için çok çok mutlu oldu hatta dibinden ayrılmadı :KK48:

Havaalanında gözler hep benim küçük kuzunun üzerindeydi :KK70::KK70::KK70:
Bir ara hatta yanına bir pilot gelip bunu benim içinmi yaptın yoksa dedi :KK70::KK70::KK70:bizimkide tabi gülümseyerek yok abbacığıma yaptık dedi :KK48:
İşte o anki hali

buse.jpg

Oyuncağına bayıldı cadı :KK48:

buse1.jpg

işte bu kuzunun oyuncağı :KK48: hem konuşuyor hem titriyor :KK48: ufaklık bayıldı ben bile çok beğendim :KK68::KK68::KK68:

buse2.jpg

Buda kızımın bana aldığı süpriz hediye :KK36: Tamda benim beğendiğim tarzda seçmiş kuzum :21:
Artık devamlı bunu takarım :KK48:
Allah biliyor ya o yokken Annemle pazara cıktığımızda da hep gözüm çantalardaydı benim en sevdiğim çantanın fermuarı iyice gitti birde artık yeni birşey alayım diye düşünüyordum :KK68: tabiki siyahda her şeye uyar diye favorimdi :KK48:
Allahtan başka şey isteseymişim olacakmış :KK70:

SElamün Aleyküm kızlarrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Hele şükür gelebildim :KK48:
Öğlende bir attım kendimi anneme daha yeni geldik sayılır :KK66:

Çok şükür güzel geçti günüm bugün hatta baya bir sohbet ettik Annem ve Kızkardeşimle :KK66:

Aklımdayken yediklerimide paylaşayım;

kahvaltı76.jpg akşam76.jpg

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Hepinize bol eksili az kalorili bir gün diliyorum :KK68:

Dün gece tam ne güzel yatarım derken benim küçük cadı uykum yok diye deli etti beni ve tabi bizim uyumamız baya bir geçikti :KK53: sabahta ister istemez geç uyandım o_O

Baya şiş uyandım ve birazda ödem atarım diye 1 koca bardak ayran ve hurma yedim ( İnstagramda bu ara çok fazla deng geldim hurma ve yoğurt yiyenleri bende ödemden kurtulmak için tek öğünümü öyle geçiştireyim dedim :KK66: artık akşamlıkda büyük ihtimal kırmızı mercimek çorbası, salata ve yoğurt olarak öğünümü yaparım diye düşünüyorum hatta belki birazda tonbalığı eklerim :KK66: )

Selamün Aleyküm kızlarrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Şükür kavuşturana :KK68:
Okadar elektrik kesintisi olacak diye mesaj attılar belediyeden ama şükür şu ana kadar kesilen elektrik yok :KK48:
Benim takoz bilgisayarda miladını doldurdu sanırım beni deli ediyor devamlı başka sayfalar açılıp duruyor :KK67:
En sonunda camdan sıpıtacağım diyorum ama yerine yenisi gelmez sonuçta :KK48:

Bakalım bir çaresini bulacağım olmadı artık eşime tekrar biraz yağ yakarım da bari format attırmaya götürür şirkete :KK48:

Kahvaltımı ettim işlere girişmeden sizlere bir bakayım dedim :KK66: Öğlende işlerim bitsin hemen lesliemide yapacağım :KK68:

Yine ben geldimmmmmmm :21::21::21::21:

Önce salonumu bir güzel topladım, yatak odamı toparladım sonrada ütümü oturup yaptım ve çok şükür ev işlerim biter bitmez bir güzel Lesliemide yaptım :21::21::21::21:

1.5 Mil yaptım desem yeridir :KK48:
1 Mili tamamen bitirip 2 mili yarıladım ve toplam 30 dakika Leslie yaptım. İnanılmaz terledim ve hala bütün vucudum titriyor :21::21::21::21:
Kendimi yorgun ama bir okadarda dinç hissediyorum :KK68::KK68::KK68::KK68::KK68:

Yarında kesinlikle işlerimi bitirip sporumuda yapacağım :KK66:

Selamlar. . Nerde eski arkadaslar kimse kalmamis bu topicte? Eskiden ben de burdaydim. Gebe kaldim dogurdum. Bebegim 2 aylik oldu. 10 kg aldim. 40 im cikinca hepsini vermistim. Pek dikkat edemiyorum etmiyorum emzirdigim için. Ayni kilomu koruyorum allahtan. Keske biraz daha verebilsem. Bakalim. Deneyecegim.

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Hele şükür gelebildim :21:
Aslında eve geleli bir saat oldu ama kızla ilgilenmekten ancak fırsatım oldu :KK66:

Selamlar. . Nerde eski arkadaslar kimse kalmamis bu topicte? Eskiden ben de burdaydim. Gebe kaldim dogurdum. Bebegim 2 aylik oldu. 10 kg aldim. 40 im cikinca hepsini vermistim. Pek dikkat edemiyorum etmiyorum emzirdigim için. Ayni kilomu koruyorum allahtan. Keske biraz daha verebilsem. Bakalim. Deneyecegim.

Valla en eski ve tek kalan benim sanırım :KK48: yeni nikimi tanıyıp tanımadığını bilmiyorum ama önceki nikim Ceco34 :KK48:
Bu arada RAbbim kuzucuğunu analı babalı büyütsün...Aminnnn
Biraz daha toparlandığında eminim yine kilo verirsin :KK66: Süt olsun diye sadece bol bol su iç diğer şeyler ancak kilo yapar :KK66:

Şükür bu sabahta erkenden uyandım ve şu an kahvaltımı ederken birde size bakayım dedim ( tabağım bitmek üzere keyfle yiyorum resmen :kk77: )
Bu arada sabah aç karnına Dvitaminimide aldım ( tadı pek hoş değildi ama Allahtan ayda bir ampul içilecek :KK48: )
Kahvaltım bitincede hemen B12mi de içeceğim ( eşim hap şeklinde almış ilk hafta günde 2 adet sabah/akşam daha sonralarıda günde 1 adet alınacakmış :KK66: )
İnşallah faydasını görmeye başlarım bir hafta sonrada daha güzel kilolar gider :21::21::21:

Back