Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

merhaba kızlar..bu hafta + dayım malesef...yeme düzenimi pek sağlayamadım bu hafta..

başlangıç: 95 kg
geçen hafta: 77,9
bu hafta: 78,3

75 kg olup ta doktora öyle gitseydim iyi olacaktı ama...

canım adet olacağından dolayı vücudun su toplamıştır..havalar nasıl etkiler bilmiyorum ama stres kesinlikle etkiliyor..

yaşadıklarımızı öyle güzel anlatmışsın ki yazacak daha çok şey var ama bi biz biliyor bi biz anlıyoruz tabi bi de destekçi eşlerimiz yüreğine sağlık mübarek cuma duamızı edelim canım rabbimkabul etsin inşallah amin

kizlar umitsizlik gercekten cok kotu.ben de agliyorum uzuluyorum ama 1 aydir bebek isini kafamdan attim.kiloya odaklandim.tek hesabim yumurtlama gunleri.neden olmuyor diye hic sorgulqmiyorum.gecen ay yanimdaki is arkadasim 2.bebegine hamile oldugunu soledi.o an neler hissettim bilemezsiniz.aglamamak icin zor dayandim ewe kadar.elden bisi gelmiyor.rabbime sigindim sadece.

kilo bildirimim

gecen hafta 73.3
bu hafta 72.2
2,10gram verdim

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrr

Dünden beri ancak fırsatım oldu uğramaya
Ya aslında dün gece uğrayacaktım ama sonradan yine canım fena halde sıkıldı
Şu ergen gerisi kızımla yine kapıştık :26: ve bana öyle bir laflar söyledi ki içime oturdu resmen hatta dünden beri fena halde demoralize oldum

Hanımefendi dün akşam geç saatte ingilizce ödevine yardım etmemi istedi
Tabiki dedim ve o an eski resimleri bilgisayara atarken ara verdim dersine yardım etmek için. Hatun kitabını, defterini ve kalemlerini elime tutuşturdu hadi yap diye bende doğal olarak Anneciğim yardım ederim dedim ben senin dersini yaparsam öğretmen yazıdan anlamayacakmı üstelik sen yazarkende öğrenirsin dedim. İyide ben senin telafuzundan anlamıyorum ( öğretmenleri çok daha basit öğretiyor ) sen yaz bende temize çekerim dedi onada tamam dedim sende o arada o zaman masanın üzerindeki kitap ve ıvır zıvırlarını kaldır ki salon derli toplu görünsün dedim
Baştan tamam dedi ama tabiki yapmadı hatta aksine elinde Telefonla arkadaşıyla yazışıp durdu.
Ödev bitince bende buyur hanım efendi ama bak bu son sen o arada benim değimi yapıp eşyalarını toparlayacağına gittin cebinle oyalandım dedim demez olaydım hanım başladı bana sesini yükseltmeye yok efendim kırk yılın başı yardım etmişimde kafasına kakıyormuşum falan diye.
Tabi canım sıkıldı benim ve bende ulen her akşam dersini birlikte yapıyoruz nankörlük etme dedim.
Vay efendim hanımefendiye nankör demişim
Bir başladı bana sesini yükselterek sen ne biçim annesin, yok efendim senin gibi anne yok, Annelik böyle olmazmış, ona nasıl nankör dermişim falan diye söylenmeye

Kulaklarıma inanamadım
Resmen beynimden vurulmuşa döndüm zor tuttum kendimi o an. Açtım tabi bayramlık ağzımı ulen sen kim oluyorsunda bana böyle diyorsun, Anneliğimi sorgulamak ne demek, her istediğini yaparken iyiyimde bir laf söyleyincemi kötüyüm diye.
O an yeminle kendimi çok zor tuttum ve baktım olay daha kötü hale gelecek ( hanımın cenesi durmuyor tabi o an ha bire söyleniyor yalanmı yok efendim anne dediğin böyle olmaz falan diye ) defol git gözüm görmesin seni diye bağırdım :26:
Sen benle doğru dürüst konuşmadığın sürece ben seninle konuşmayacağım dedim Benimde çok umurumdaydı diyip odasına gitti

İşin garibi eşim o an salonda uyuyordu ve nasıl olduysa bizim okadar bağrışmamıza adam uyanmadı :44:
Sabah olayı ağlayarak anlattım telefondada şaşırdı kaldı yeminle duymadım, duysaydım yanmıştı cadı diye
Sonra onunlada uzun uzun konuştuk ( tabi annem ve kızkardeşimlede )
Acaba benmi fazla abartıyorum diye onlarada danışayım istedim ve hepside ya ergenlikte sonuçta boşver umursama dediler ama benim içimden çıkmıyor lafları sonuçta ben evlatlarım için gerekirse kendimden fedakarlık yapıyorum yine dediklerini yapmaya çalışıyorum ama karşılığı bu olmamalı
Hatta annem bile kızım üzerine gitme normaldir dediğinde ağlayarak ulen sen bizi geçmişte okadar dövdüğün halde ( ki oklavayla dayak yemişliğim bile var ) biz bir kere de olsa sen nasıl bir annesin diye sana bağırmadık dedim Değil öyle bir cümleyi kurmak sesimizi dahi yükseltemezdik :26:
Bir keresinde hatta kızkardeşim anneme biraz sesini yükseltti diye annem parmaklarını ağzına geçirip senmisin bana sesini yükselten diye ağzını yırtmaya kalkışmıştı Tövbe ya Rabbim ağlanacak halimize güler oldum

Biz anamızın korkusuna ergenliğe bile girip girmediğizi bilmiyoruz değilki anneme babama sesimi yükselteceğim :26:
Ya arkadaşlar bir akıl verin ne olur ne yapabilirim bu kızı düzene sokmak için
Hayır ilerisinden korkuyorum :26: şimdi ona sınır çizemezsem ileride hiç başa çıkamamaktan korkuyorum.
Bİrde hatun dün ben dersini yaparken arkadaşıyla yazışırken kızın birine bak yarın yine bugünki gibi önümüze geleni iteceğiz anlaştıkmı yazmış Yahu nasıl bir zihniyet bu daha geceden yapacağız fenalığı arkadaşıyla paylaşıp onuda fiştiklemek :26: Arkadaşların nefret eder senden güzel geçin demekten dilimde tüy bitti ama hatunun umuru değil
Hadi benim evladım ne kadar sinirlensemde nefret etmem mümkün değil ama ileride insanlar onun fenalıklarına katlanmazlar ömrü billah yanlız kalır, sevilmeyen bir insan olur Allah korusun
Ben insanları kırmamak için senelerce kendimden bile taviz verirken benim evladım nasıl böyle vicdansızca davranabiliyor diye sabahtan beni içim içimi yedi :26:

Okuldan geldiğinden beri konuşmuyorum hatunla baştan hiç umursamadı sonrada hiç birşey yokmuş gibi gelmiş beni dürtüyor ( hesapta barışacak ) benle neden konuşmuyorsun diye :26: özür falan zaten yok bende sen bana karşı düzgün ve terbiyeli davranmadığın sürece senle konuşmayacağım dedim eminmisin konuşmayacakmısın dedi evet senin tavırların düzelmediği sürecek konuşmayacağım dedim iyi sen bilirsin dedi odasına geçti
Ulen biz haklıyken üzerine birde dayak yediğimiz halde anam bizi af edene kadar totoşundan ayrılmazdık hatta git dediği zamanlar bile eline ayağına yapışırdık sırf af etsin diye ( ki suçlu olan o olurdu genelde ama yinede biz özür dileyip gönlünü yapmak için birde pervane olurduk )
Bunun hiç umuru değil :26:

Valla ne yapacağımı bilemiyorum
Sizce ne yapmaylım ne olur bir yol gösterin, herşeye çare bulabileceğine emin olan ben şu an kendimi çok çaresiz hissediyorum:26::26:

Benim.arkadasim yuzune igneli yaptirdi leke olmadi. Ama seansdan ilk ciktiginda cok kizariyordu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

O kızarıklık normal zaten bende de hep oluyordu ama iğneliye bakalım yaz sonu giderim herhalde çünkü çok sıcaklarda yapmıyorlar terledikçe cilt daha fazla tahriş olur diye

Canım ben ilk zamanlar cımbızla alıyordum baktım başa çıkamıyorum sir ağdayla aldım senelerce
Sarkma yapmadı ama eksilmede olmadı
Epilasyon için gittiğim hastanede bana sir ağdanın faydası yok sadece alma süresini uzatıyor demişti. Şimdi ben kıllar uzadıkça eşimin sakallarını kısaltan makineyi kullanıyorum kökleri güçlenmesin diye tembihlemişti kadın ya makasla yada sakal kesme aletiyle al diye ( epilasyon öncesi onlar kısaltırken makineyi görmüştüm hatta aynısından bizde de var demiştim )

Aramıza hoşgeldin
Rabbim inşallah sanada en kısa zamanda mucizeni gönderir ....Aminnnnnnnnnn

Canım çok çok geçmiş olsun
İNşallah cimcime iyileşmiştir
Anam çocuğun varlığıda yokluğuda ayrı bir dert
Rabbim kimseyi evlatla sınamasın....Aminnnnnnnn
Yolunu gözleyen arkadaşlarımızada en kısa zamanda bu güzel duyguyu ( şu an bana pek güzel gelmesede ) yaşatsın...Aminnnnnnnnn

Maşallah canım yaa
süper bir sonuç
Bende şu lanet kilolardan bir kurtulsam daha ne isterim

Canım üzülme Rabbim inşallah sanada sabrının karşılığında mucizeni kendi kendine yollar belki tedaviye bile gerek kalmaz inşallah ....Aminnnnnn
Herşeyde bir hayır vardır belki ileride olması sizin için çok daha hayırlıdır
Bak benim koca dana ömrümü çürüttü iki gündür :26: inan bazen okadar yoruluyorum ki anlatamam sana :26:
İnşallah sende bir gün bu duyguyu yaşayacaksın ve eminim bu çok yakında olacak dediydi dersin

Rabbim hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kuçağına almayı nasip eder inşallah....Aminnnnnnnnn
Darısı bizim diğer kızlarında başına ...aminnnnnnnnnnn
Sende dua et eminim senin duaların şuanda daha kıymetlidir sonuçta büyülü bahçe olmuşsun
RAbbim senide evladınıda nazarlardan saklasın ....Aminnnnnnnnnnnnnnnn

Zaten sabahtan beri ağlayıp duruyordum senin yazınıda okuyunca bir posta daha ağladım
Olsa bir dert olmasa bir dert :26:
İnan okadar çok istiyorum ki buradaki tüm kızlardan müjde almayı ama özellikle senden
Eşine karşı kendini sakın ezik hissetme sonuçta ikinizde Allaha inanan insanlarsınız ve herşeyin Allahtan olduğunu bilen
Rabbim inşallah sana sabırda verir ama inanıyorum en kısa zamanda sende müjde vereceksin inşallah bizlere ....Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Canım WAW için söylediklerim senin içinde geçerli canım yani dileklerim
Gerçekten çok zor bir sınav bu ama işte bizimde sınavımız olan evladımızla
Rabbim sağlıklı ve hayırlı evlat versin Vaktini zamanını Yaradan daha iyi bilir nasılsa
Birde daha çok gençsiniz ama eğer gerçektende olmayacaksa eminim sizlerin ( WAW olsun sen ol ) yüreğindeki o güzel sevgi başka sevigye muhtaç Anasız babasız evlatları bile sahiplenecek kadar çoktur

Ben ne insanlar tanıdım senelerce cocukları olmadı ve en sonunda gittiler Çocuk Esirgemeden evlat edindiler Öz evlatlarıymış gibi kol kanat gerdiler ve inanamazsınız ama o kuzuyu aldıktan 3 - 4 sene sonra kendiliğinden bir tane daha mucize sahibi oldular Doktorların asla çocuğun olmaz dedikleri tanıdığımız kendi kendine hamile kaldı ve şu anda büyük kızları 21 yaşında sonradan doğan oğullarıda 17 yaşında ne kesinlikle evlatlarını hiç ayırlmıyor aksine evlatlık olduğunu bildiği halde kız hiç kendi öz annesini aramayı düşünmemiş bile doğurmak marifet değil emek verip büyütmek önemli olan diyor ve erkek kardeşine bile kadın her fırsatta sakın ablana saygısızlık yapma senin kafanı kırarım diyor ( tam ergenlik dönemi ya )
Yani diyeceğim o ki siz istedikten sonra bu güzel duyguyu kesinlikle yaşarsınız yeterki sabredin
Ben hep derim sahipsiz bir çocuğa analık yapan bana göre kesinlikle Cennetlik ( tabi onu Rabbim daha iyi bilir )
İNşallah sizin kuzularınızda kendiliğinden gelir ama inanıyorum siz diğer türlüde olsa müthiş anneler olursunuz......

Canım yaaa nereye taşınıyorsunuz Belki taşınma faslında uzak kalmak zorunda kalırsın ama eminim yerleştikten sonra yine bizlere uğramaya fırsatın olur

hepinize merhaba arkadaşlar 2 haftalık ardan sonra buradayım yine kürkçü dükkanına döndüm yani.

topik baya ilerlemiş hepsini okuyamadım ama son zamanlarda herkeste bir karamsarlık var galiba

Ceco seni o kadar iyi anlıyorum ki benimde 16 yaşında bir erkek kardeşim var bende kendisine maalesef biraz fazla düşkünüm arada 12 yaş olunca annemden çok ben ilgilendim. artık bir an önce şu ergenlikten çıksın diye gün sayar olduk:18:
adeta bir ateş parçası kime çarpacağı, patlayacağı neye öfkeleneceği belli değil.:18:
bazen anneme diyorum bizde ergen olduk, o yaşlardan geçtik ama kimsenin ruhu bile duymadı bu yeni jenerasyon çok farklı.
Allah tüm ergen ailelerine sabır versin.
Bazen korkuyorum ya geçmezse hep böyle kalırsa diye ama geçecek biliyorum biraz daha sabretmek gerekiyor.
Bazen kardeşime psikolojik destek filan aldırmayı düşünüyorum bu hırçın tavırlarının kişiliiğini karakterini etkilemesini istemiyorum. sende düşün bence faydası olabilir.

WAW cığım herkes gibi bende yazdıklarını ağlayarak okudum. inan çok uzaklarda bir dağ başında dahi olsan, sorun sende değil eşinde bile olsa yaşayacakların aynı olacak. ben memlektimden, ailemden, arkadaşlarımdan çok uzaklardayım adeta bir dağ başında yaşıyorum ve sorun bende değil eşimde ama tüm bunlar yaşadığım acıyı hafifletmiyor bazen diyorum keşke sorun bende olsaydı çünkü tıp bu konuda kadının üzerinden ilerlemiş. 10 çeşit hastalık varsa 100 çeşitte tedavi yöntemi var ama sorun erkekte olunca 1 soruna en fazla 2 yol çiziyorlar sana. o yüzden çokta hırpalama kendini sadece zamana ihtiyacın var.

gelelim kilo bildirimime en son kaçtım hatırlamıyorum bile ama bugün 66.5 tim. tahminim artı yok eksi varsada çok azdır.

Cecoo kızınla isin zor gercekten Rabbim yardimcin olsun biz ergenlik neydi yasamadik hep olgun olduk....

Rabbim doğru zamanda inşallah bizede verecek kuzularimizi vermezse de vardır bi nedeni elbet...evlat edinenlere saygi duyuyorum ama ben yapamam yaa Esim arada soyluyo ama yok yapamam diyorum farklı bi duygu bu...yasim çok küçük değil canim çok genç değilim yas 35 yolun yarisi :)

selam kizlarrr

bugunku menum
sabah 1 simit,peynir
oglen 1 kase yogurt
aralarda meyve ve beyaz nohut
simdi aksam yemegim de cigkofte

valla odul olarak aldim cok canim cekti cigkofteeee

selam kizlarrr

bugunku menum
sabah 1 simit,peynir
oglen 1 kase yogurt
aralarda meyve ve beyaz nohut
simdi aksam yemegim de cigkofte

valla odul olarak aldim cok canim cekti cigkofteeee

Afiyet olsun.
Odulu hakettiniz

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

[table="width: 300, class: grid"]

[tr] [td]başlangıç[/td]
[td][/td]
[td]önceki dönem[/td]
[td]1.hafta[/td]
[td]2.hafta[/td]
[td]3.hafta[/td]
[td]4.hafta[/td]
[td]ay sonu[/td]
[/tr]

[tr] [td]73,3[/td]
[td]oceanshıne[/td]
[td]73,3[/td]
[td]---[/td]
[td]72,3[/td]
[td]72,2[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]68,6[/td]
[td]menevşe[/td]
[td]68,5[/td]
[td]68,6[/td]
[td]68,6[/td]
[td]izinli[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr] [td]69[/td]
[td]eftelya[/td]
[td]67,4[/td]
[td]---[/td]
[td]---[/td]
[td]66,5[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]95[/td]
[td]sarraf[/td]
[td]78,8[/td]
[td]78,2[/td]
[td]77,9[/td]
[td]78,3[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]

[tr] [td]75[/td]
[td]yagmurlu[/td]
[td]72,4[/td]
[td]70,9[/td]
[td]---[/td]
[td]71,8[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]108[/td]
[td]cankuş[/td]
[td]107,3[/td]
[td]106,5[/td]
[td]106,1[/td]
[td]107,3[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]75,5[/td]
[td]minimax[/td]
[td]76,1[/td]
[td]72,7[/td]
[td]71,1[/td]
[td]70,1[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr] [td]82[/td]
[td]eranisa[/td]
[td]74,2[/td]
[td]73,6[/td]
[td]73,8[/td]
[td]---[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr] [td]83.3[/td]
[td]waw[/td]
[td]79,6[/td]
[td]79[/td]
[td]78,6[/td]
[td]79,6[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr] [td]120[/td]
[td]ceco34[/td]
[td]117[/td]
[td]123[/td]
[td]121[/td]
[td]---[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr] [td]100kg[/td]
[td]şipşirine[/td]
[td]93,3[/td]
[td]91,8[/td]
[td]---[/td]
[td]---[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[/table]

cecommmm neden bildirimm yokkkkk

ŞİRİNEEE..bu ara ice boşladın bizii....

Ellerine saglik canim
KG VERENLERI TEBRIK EDIYORUM
Veremeyenlerede kendimde dahil

gunaydinnnn

waw benim bildirimim 71.2olcak

kahvalti yapiorum.domatesi nane ile pisirdim.peynir zeytin ve kizarmis ekmekle yiom.bugun arkadasa gidicez.sapma olacak biraz:)

aynen ben...pko ve hipotroid...
merak etme canım hamilelikte çok kilo almıyorsun ben 10 kg almıştım ama emzirirken çok dikkat et..

çok yoğundum giremedim canım

73.2 kg

aynen ben...pko ve hipotroid...
merak etme canım hamilelikte çok kilo almıyorsun ben 10 kg almıştım ama emzirirken çok dikkat et..

valla 88le hamile kaldım 6 ayım bitio hala 88im doguma kadar 5 6 kg alırsam ii olur 10 kg bana cok gelir sanırım:S ayaklarım simdiden şişio bütün gün yoruluyorum hep halsizlik var bide sıcaklar bastırdı halim perişan

Aynı kalp rahatsızlığıyla aynı kaderi paylasan iki yaşlı adam aynı odayı da paylaşıyorlardı. Tek fark biri cam kenarında diğeri ise duvar dibinde yatıyordu. Cam kenarındaki yaşlı adam her gün camdan bakarak arkadaşına dışarısını anlatırdı.
- Bugün deniz sakin, yine de hafif rüzgar var sanırım çünkü uzaktaki teknenin yelkenleri rüzgarla doluyor. Park bu sabah sakin, iki salıncak dolu iki salıncak boş, dünkü sevgililer yine geldi, aynı yere oturup konuşmaya başladılar, el ele tutuştular, ne kadar da birbirlerine yakışıyorlar. Erguvan ağaçları ne kadar güzel açmış her yer mor bir renk almış, erik ağaçları da beyaz çiçekleriyle onlara eşlik ediyor. Denizin üzerindeki martılarne güzel de suya dalıyorlar, bugünkü yemeklerini arıyorlar.
Günler böyle geçip gidiyordu ta ki cam kenarındaki yaşlı adam kalp krizi geçirenekadar, o anda duvar kenarındaki adam düğmeye bassa kurtaracaktı arkadaşını ama şeytana uydu, bunca zamandır sadece dinleyebiliyordu, artık görebilirdi de, iste bunun için düğmeye basmadı ve hemşireyi çağırmadı. Aynı kaderi paylaştığı kişiyi ölüme gönderdi, ama o bunun haklı bir savunma olduğunu düşünüyordu.
Ertesi gün hastabakıcılar ölen yaşlı adamın yerine kendisini koymaya gelmişlerdi. Hemen yatağının yerini değiştirdiler, işte o günlerdir bakmak istediği manzarayı nihayet görecekti.
Başını kaldırdı ve pencereden baktı, gördüğüne inanamadı…
Sadece simsiyah bir duvar vardı.

hayata dair herşey bizim bakış açımızdan ibaret..
ruh haliniz kilonuza yansımış arkadaşlar..soma daki yaşanan kayıpları görünce hamd ve şükürden başka duam yok..eşini kaybeden kadın bana şuan dünyayı getirseniz neye yarar eşim olmadıktan sonra diyor..
imtihanımız başka şerlere engeldir..sabır ve sebat ne hayrlara gebedir..
RABBİM DERMANSIZ DERT VERMESİN..

waw hamile kalamamak bir kusur değil..ayrılık sebebi de değil..öncesinde de demiştim eşinin değerini bil..arkadaşım da çocuk tedavisi görüyordu sorun eşinde çıktı..herşey bizim için..bu tür düşünceler tedavi sürecini olumsuz etkilemekten başka birşey yapmaz..sende bunları biliyorsun zaten...evlilik yıl dönümünmüş..Rabbim nice birlikte çocuklarınızla huzurlu bir evlilik nasip etsin inş.

Dimi ama

Amiiiiiin. Bugun okadar cok agladimki bunun icin.
Neuse hosgeldin.
kac yasindasin canim

Bende ağlama canım.. herşey nasip kısmet.. Allah herşeyi bizden daha iyi biliyor emin ol.
Ağlarsan İmtihanı veremezsin..
Canımcım 27 yaşındayım..

merhaba hanımlar ben uzun zamandır yazmıyorum kilo vermeye kara verince benim gibi pko olanlar var mı diye yazmak istedim.
evet bende yaklaşık 6 yıldır pko var. ilk öğrendiğimde hamile kalmaya çalışan ama bir türlü başaramayan biriydim o zaman haberdar oldum bu hastalıktan. pko ilaçları kullanmaya başladım. kilo vermem gerekiyordu ama verebildiğim kilo maksimum ikiydi sonra Allahtan hiç bir tedavi olmadan hamile kaldım .hamile kaldığımda 83 kilo idim 90 kilo ile doğum yaptım . tamam dedim artık pkodan kurtuldum ama gene aynı şikayetler bolca kilo alımı ve üzerine birde insülin direnci . şimdi kızım 5 yaşında ama biliyorum ki ben gene hamile kalamıyorum. hiç denemedim .sadece 1-2 sefer kaza oldu onlarda tutmadı . kilom iyice arttı şuan 95 kiloyum boyum 1,60 ve 28 yaşındayım. ben aslında hep kendimle barışık oldum kilomu hiç takmadım ama artık insanların kilolu oluşumdan yana değişik söylemlerinden çok sıkıldım . Kilo vermek istiyorum aranıza dahil olmak istiyorum . birde bebiş için uğraşan arkadaşlarım umudunuzu kaybetmeyin allah inşallah kucağınıza bebek almayı nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…