Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

canım bizde sporu alışkanlık haline getirmek için bir düzene soktuk..azar azar başladık..ben SPOR BAŞKANI olarak zamanı belirliyorum ve denetliyorum..pek düzenli yapan yok..ama sende alet çok bu hafta günaşırı 25 dk idi sporumuz..şimdiden yapabilirsin..

selamun aleyküm kızlar
oku oku bitiremedim..herkese tek tek yazacaktım çok zamanımı alacak..
öncelikle yoğurt kürünü bıraktım..karnımın şişliği de inmeye başladı..bilmiyorum bana yaramadı
bugünkü menüm
sabah
azıcık sucuklu yumurta
peynir-zeytin
1 d.ekmek
öğle
bir kase çorba
bir dilim tam buğday unundan yapılmış kek
vee tahinli kurabiye(tarifini vermiştim katı yağ yok her yiyen bayılıyor)

ara
nar
akşam
tavuklu mantar
1 d.kepek ekmek
yoğurt
turp
sonrası Allah kerim..aşırı tatlı isteği var..glifor içiyorum yoksa dayanamıyorum
özellikle dün balık yedikten sonra resmen kan şekerim düştü ama tuttum kendimi..
akşamın ilerleyen saatlerinde yapacağım sporumu inş.

merhaba arkadaşlar ben yarın hormon testi yaptırmak istiyorum sizce erken mi çünkü bugün akşama doğru adet oldum. kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim

Kizlarr
Genel bi uyari yapmak istyrm.pko bir yapi meselesi ve karbonhidrat zaten vucudun aman aman ihtiyaci olan bisey degil.tabi mutlaka tuketilmeli olculu..ama sunu unutmayalim.eger gun icinde kendinizi skip az yerseniz ve yeterince protein(et,yumurta,peynir,sut,yogurt gibi ) almazsaniz aksam mutlaka tatli ataklari olur..tatli krizi demir eksikligi,krom eksiklogindede olur..ama en onemlisi insuluin direncinde olur..ki pkolularin bir cogunda insulin direnci vardir..beslenme bilgisi cok onemli arkadaslar..haftada bi veya 2 gun abartmadan sutlu tatli,bitter cikolata vs yenebilir..gunluk faydali karbonitrat denilen meyve bikac porsiyon yenmeli..ama sunu zihne kazimak lazim ben diyet yapmiyrm!cunku diyet modunda kendinizi mahrum birakarak maxsimum 3 hafta veya 1 ay yasayabilitsiniz..tecrubeyle sabit.. artik yeterince dikkat edemediginizi dusundugunzde sucluluk duygusu olusur ve siz daha cok yemeye baslarsiniz..bu fasit dairenin olmamasi icin kendinize eziyet etmeyin..dengeli ve bir omur yapabileceginiz bir yasam sekli tercih edin..

yazılarınızı okurken glukofen diye ilaç okudum acaba ne işe yarıyor zayıflamaya mı yardımcı yoksa bebek için takviye filan mı anlayamadım, eğer zayıflamakla ilgiliyse bende deniyeyim?

canımm bizlerde yani pkolularda şeker direnci oluşuyor hormonların dengesizliğindenn...buda insülin direnci oluyorr..tıbbi terimlerle anlatamıcamm daha ayrıntı istersenn google amcaya sorarsınn..glukofen ve pko ilişkisi diye yazarsan çıkarr...bebek için içmiyoruzz..bebek isteyen olsun istemeyen olsunn glukofeni kullanıyorr..çünkü oluşan şeker direncii devamlı açlık yapıyor ve tatlı krizlerine sokuyorkii bi çokşey daha varr...ve bunları dengelemek için bu ilacı içiyoruzz..bu ilaç genel şeker hatalarının içtiği bi ilaçç...ama bi çok diyetisyen ve iç hastalıkları uzmanıda bu ilacı diyete destek amaçlı veriyorr..

mesela ben bekarken..gittiğim iç hastalıkları uzmanı vermişti glukofeni ve bana kilo vermek sonrada almak istemiyorsan bunu hepiçeceksin demişti ama ben anlamamış diyet bitince bırakmıştımm...pko oldugumu bilmiyorduk bilee...

sonrasında geçenlerde bahsettiğimZİYA MOCANA gittik oda verdi...ve kuzenimede verdi ki..o benden küçük 21 yaşında pko felan hiçbişideyok..ona baktılar pko varmı diye ama yok..onada glukofen verdii..ve çokda güzel kilolar verdii..benden bu kadar bilgii..

merhaba arkadaşlar ben yarın hormon testi yaptırmak istiyorum sizce erken mi çünkü bugün akşama doğru adet oldum. kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim

canım yarın erkenn birazz.ben 3. günü yaptırıyorumm...özeldemi yaptıracaksınn ?? özelde yaptıracaksann cumartesi yaptır..ben 3. günü verdim hep kan...bende akşama doğru oluyordum hepp..o günü 1. gün sayıp..3. günü tahlil veriyordumm...

canım yarın yaptıramazsam birkaç ay dahada yaptıramam. özel devlet fark etmez ama ben ilçede oturuyorum yarın merkeze gidecektim gitmişken yaptırayım diyordum cumartesi sadece test için gidemem zaten öylesine yaptırmak isyordum iki yıldır yaptırmadığım için ne durumda diye merak ettim:26:

aaaa cok sevdim bu isi baskanim bugun tam 45 dakika spor yaptim 35 dakika yurudum 10dakikada bisiklet cevirdim.

ooooo ozamann yaptırr tabikideeee...hadi bakalım inşallah iyi çıkar değerlerr..paylaşırsın burda...

kızlar akşam yemeğinden sonra yeşil çayla kuru kayısı yedim..tatlı krizim geçsin diye..ama geçmedi..gliforu düzenli içeceğim inş.
eşim ve çocuklar çayla çikolata yediler ben yemedimmmmm

yatarken greyfurt suyumu içeceğim..
yalnız yürüyüş yapmayacağım bugün çünkü çok halsizim hastalığa direniyorum..diğer günler telafi ederim..

şöyle düşünün haftada toplam 4 gün spor yapıyoruz..gün aşırı yapamazsanız ard arda yaparsınız..
bakalım dostumuz tartı bize ne gösterecek...bool booll eksiler diliyorum şimdiden..

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Hele şükür laptob başına geçebildim
Günden döndüğümüzden beri kızın ingilizce ödeviyle uğraşıyordum yemek molası verdik sonrada aynen devam
Bitirdik ama bende bittim sağ olsun benim huysuz hiç bir cümlemi beğenmiyor öylemi olur böylemi olur diye eleştirip duruyor beni madem çok biliyorsun sen yap diyorum onada bozuluyor kavga dövüş ders yaptık
Babamız ingilizce bilmediğinden yırtıyor tartışmadan

Bugün gün fena geçmedi şükür fazlada kaçırmadım hatta aklımdayken yediklerimide paylaşayım

Sabah;
1 Portakal
1 elma
( bu ara canım hiç kahvaltı etmek istemiyor birde gün var diye abartmim dedim )

Öğlen; ( günde normal yemek yapmıştı yengesi )
1 kase çorba
3 YK Nohut yemeği susuz
2 YK bulgur pilavı
1 avuç içi kadar ızgara tavuk
2 YK karışık salata
1 salatalık turşusu ( tadına baktım )

ara;
2 KK kadar cevizli kek
2 Şekersiz çay

Akşam;
3 - 4 YK yoğurtlu havuç
1 Orta boy kase marul salatası
2 KK beyaz peynir
1 büyük fincan şekersiz çay

( akşamda canım istemedi ama maksat metabolizma çalışsın )

Dikkat çekmeyi seviyo senin cimcime...Aman ceco hava nasıl oralarda bilmiyorum ama birde hastalıkla uğraşma

Canım İstanbuldayım ben kar falan yok ama baya soğuk havalar
Annemin evi tam dört yol ağızı olduğu için baya bir esiyor eee doğalgaz sobası yada petek olmayınca sırf ufoyla ancak bir oda ısınıyor Zaten anneme giderken çocuklara iki kat giydiriyorum hatta ev patiklerimizide götürüyoruz ayakları üşümesin diye koltukta uzanırsa annem anında üzerine battaniye örter yatana kar yağar derler ya o hesap

Bakalım bu ara bırakmam belki ama onlar bu ayın sonunda belki almanyaya gidecek 2 - 3 ay sonra dönecekler ancak o zamanlar havalarda daha ısınmış olur gönül rahatlığı ile bırakırım az daha sıkacağız dişimizi

Sorma yaa hemde ne parmakta oynatmak resmen bizi parmağına doluyor cadı bir tek ablası onun numaralarını yemiyor daha doğrusu hiç birimiz yemiyoruz ama işte ablasına sökmüyor anında kalayı basıyor bizimkide ağlayarak anne kır onun kafasını bana bağırdı çok bağırdı diye şikayete geliyor

Ne zaman oyuncaklarını topla desem hemen koltuğa oturup aaaaa çok ağrıyor bacağım anneciğim toplayamıyacağım diyor yada annemlere giderken merdiven çıkmak zor gelince ama ben yürü diyorum babası kucağına alıyor kıyamıyor
Hep diyorum bu büyüdüğünde başımızı çok ağrıtacak diye büyük rus askeri gibi beş karış surat erkeklerle ilgili bir sıkıntı yaşatmaz ama öbürü yakışıklı görmesin anında süzülmeye başlıyor 3.5 yaşına rağmen

Ne yediyriyorsun cocuga bu kadar enerjik oluyo yada ceco acaba bu cimcime sana mi benzemis bu enerjiklik konusunda ne de olsa genlerinde var

Valla bir bilsem ne o enerjiye sebep anında keseceğim
Aslında haklsıın bende sevmem çok sakin olmayı hatta eşime hep diyorum çok monoton bir hayatımız var diye bana kalsa her an bir cılgınlık yapabilirim hani gece yarısı kalk şuraya gidelim dese anında hazırlanırım yat aşağı manyakmısın demem ama bizde evcil olan eşimdir daha çok hatta hep der şimdiki aklın olsa benle evlenmezdin diye yok aşkım ama sende şu emekli amca modundan çık diyorum bazen oda çocukları öne sürüyor onlar evlensin ondan sonra görürsün sen çılgınlığı diyor ulen posam çıktıktan sonra çılgınlığı ne yapacağım diyorum gülüyor

Benim küçük cadıda bana çekmiş ha bire birşeyler yapsın istiyor yatakta bile hep hareket eder benim gibi
Büyük kız desen aynı babası ha bire uyusun gezmeye gideriz ne gerek var der yılbaşı gecesi bile 10 buçukta yattı uyudu ruhsuz piyale ulen insan fırsat bulmuşken arkadaşlarıyla yazışır ne bileyim gönlünce internette takılır yada en kötü ihtimal müzik dinler ama yok yattı uyudu miskin
Bende saftirik hayal kuruyorum en azından işte müzik dinleriz, sohbet eder gülüşürüz, Jenga oynarız yada ne bileyim en kötü ihtimal MOnopoly oynarız diye ama yooook yattı uyudu
Bana kalsa çocuklar olmasaydı kesinlikle sokakta girerdim yeni yıla hatta şöyle ıssız bir tepede eşimle baş başa oturup güneşini doğuşunu izlemek isterdim ( Rumeli Fenerinden mesela ) ama nerdeeeeeeeee ne adrenalin ne romantizim hiç biri olmadı kös kös oturdum

yazılarınızı okurken glukofen diye ilaç okudum acaba ne işe yarıyor zayıflamaya mı yardımcı yoksa bebek için takviye filan mı anlayamadım, eğer zayıflamakla ilgiliyse bende deniyeyim?

Açlık şekerini dengeleyip tatlı krizlerinide önlüyor pko tedavisinde kullanılıyor genelde
İlk kullanmaya başladığında ishal yaptığından kilo kaybıda oluyor ama düzenli kullanmak lazım benim gibi arada bırakırsan tatlı krizleri yaşarsın yada kabızlık normal doktorlar bile yazıyor onu ( sağlık ocağında )

Benimde bildiğim adetin 3.cü günü yapılıyor ama bir keresinde bende 2.ci gün yaptırmıştım doktor sorun değil demişti
Umarım seninde sonuçta doğru çıkarda boşa bir ay daha beklemek zorunda kalmazsın

kızlarr yarınn bildirimlerimizii yapıyoruzzz....dışarda olucamm ama akşamaa paylaşırım listeyii hadi bakalım bol --- li günler...

Günaayyydıın kızlar...
Kilo bildirimimi yapayım

Geçen hafta : 71.00
Bu hafta : 69.60

İnşallah hepimiz bol eksili günler geçiririz...

Aranıza katılalı henüz 2 gün oldu kilom tabiiii aynı 75.2 haftaya cuma inşallah bende kilo vermiş olarak yazmak istiyorum.

Evde kala kala iyice hastalık hastası oldum bu sabah gittim kan tahlili yaptırdım trioidleirime bakılsın istedim 3,5 ay önce baktırmıştım bişey çıkmamıştı ama ben yine evham yaptım normalde böyle evhamlı biri değildim bebek olduktan sonra çalışma hayatını bıraktım evde kala kala olduuu

Başlama kilon 75.2 haftayada inşallah bol eksilmiş olur
Niye troitlerinize özellikle baktırdın canım...şekerine baktırmışmıydın

Başlama kilon 75.2 haftayada inşallah bol eksilmiş olur
Niye troitlerinize özellikle baktırdın canım...şekerine baktırmışmıydın

Canım ben aslında uzun süredir diyet yapıyorum ama buraya katılmam 2 gün oldu bir türlü kilo veremiyorum. tamam polikistik var ama yinede trioitlerde bişey var mı diye baktırmak istedim. 3,5 ay önce hepsine bakıldı şeker , trioit , kolestrol hepsi normal çıktı. Bu aralar bende kaşıntı başladı gerçi doğunun en ücra köşesindeyim ve çook soğuk havalar ondan olabilir mi diye düşündüm aile hekimi soğuktandır dedi. için rahat etsin test yapalım tekrar dedi.

Şekeri sormamın nedeni pkolularda insülin direnci oluyo %HbA1C testi yapılmışmı...
Bende aynıyım canım bu kadar soğuk havaya alışık değil bünyem...Aynı dert bendede başladı bende soğukla savaş veriyorum ve inanırmısın bilmem sürekli kaşınıyorum cildim pul pul dökülüyo bebek yağımı alsam diyorum acaba benimkidemi soğuktandır...hangi ildesin

yapıldı canım herşey normal denildi hatta doğum kontrol hapı vermeyelim değerlerinle oynamayalım dedi sadece diyet yap sen zayıfladıkça adet olacaksın dedi bu kadar . Ben öyle her gün çook aşırı tatlı krizine girmiyorum. Ben yemek saatlerimi atlamıyorum böylece aşırı açlık hissetmiyorum. Ama yemek saatimi kaçırdıysam ne görsem ona saldırıyorum. Benimde öyle pul pul oldu kırmızı kırmızı dr bebek yağı sür dedi bende sürüyorum zaten dedim . Havalar ısınınca geçer dedi Allah yardımcımız olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…