- 19 Aralık 2013
- 698
- 666
Selamün aleyküm kızlarrrrrrr
Yine gececi oldum bu gecede
Kaneviçe baya bir sardırdıeşim gelene kadar kızımdan fırsat buldukça işledim inanılmaz kafa dağıtıyor tavsiye ederim
Küçük kuzum bugün hiç doğru dürüst yemeditabi bende onla birlikte
Akşama doğru pipeti akıl etti ablasıda çorbasını pipetle oyun yaparken içti şükür
Tam şimdi sizlere bakayım derken ( ondan öncesi eşim ve çocuklar yatmışken bütün evi toparlamıştım ) eşim uyandı ve başım ağrıyor deditansiyonunu deminden beri 10 dakika arayla ölçüyoruz hep yüksek çıkıyor :26:
Son ölçtüğümde şimdi büyük 16 küçük 10 olmuştu
Eğer on dakikaya düşmezse hastaneye götüreceğim eşimi :26::26:
Var bu adamın 3 gündür bir karın ağrısı ama hayırlısı çıkar elbet kokusu ( ancak birşey varsa bukadar tansiyonu yükselir )
Bir sürü alıntı yapmıştım ama bilgisayar başında kalmasam daha iyi
Yarın sabah yazarım inşallah yine
Umarım herkes iyidir
benim sorunum da pko, yeminle sinirlerimi bozuyor artık. evli değilken bu kadar fazla takılmıyordum hani ola ki hamilelik gibi bir şüphem de olmuyordu çünkü. benim sorunum aynı şekilde annemde de vardı da pko mu onu bilmiyoduk kilo da vardı, bana hamile kalmadan önce de epey gecikmiş bir daha adet olamadan hamile kalmış . ben de hani olmaz da ya olursa diye endişemden ot çöp içemiyorum. Bekarken iç içebildiğin kadar. şimdi öyle olmuyor
Kizlar gunaydin. Buaralar cok ihmal ediyorum sizi biliyorum beni mazur gorun lutfen kv ler bizdeydi 5 gun kardesim geldi kuzenim geldi derken gunler gecti. Ben bu arada pek dikkat edemedim malesef cuma bildirimlerimden de belli olmustur..dunden bei dikkat etmeye basladim.
Waw pes etmek yok. Bi arkadasimiz cok guzel yazmis az once okudum. Zahmet olmadan rahmet olmaz. Allah buyuk bidahaki ay tekrar denenlr. Bende dun bi kuzenimin tup bebek yontemiyle bebek sahibi oldugunu ogrendim. Suan. 10 kisiden 5_6 sinda oluyormus yani oran %50 ani her iki ikisiden birinde var bu.o yuzden psikolojini bozma canim.en onemlisi o.
Hos geldin aramiza . Kac yasindasin. Ne kadardir evlisin. Dr a gittinmi hic.paylasirmisin bizlerle.
Cecom gecmis olsun. Hem saa hem kucuk cimcimeye. Bisey dikkatimi cekti senin buyuk cimcime senin yolundan geliyor. Pipeti akil etmis . Pratik zekali bir fistik belliki
Aslinda ilk baslarda biraz zor gelir ama zamanla kendinle barisik oldugunda belkide daha kolay ustesinen gelebliriz
wawcim eminimbugun daha iyisindir.gelicek gelick guzel haberler geliceksenden de benden de kloroform danda minimax den de digerlerindende bira sabir sabir.
Cani gecmis olsun. Umarim tez vakitte gecer
hoşbuldum efendim, inşaallah olurum ya birkaç gündür ara ara sancılanıyor gibi oluyorum bir umut diye olmadıkça daha çok sinir stres oluyorum halbuki elime bir şey geçmiyor, bazen gerginliğimden eşim de nasibini alıyor da şükür anlıyor biliyor elimde olmadığını. önceki gün kasıklarımın ağrısı ve bacaklarımın sızısından uyudum da nasıl uyudum bilmiyorum, uyur gibi uyanık gibi...bugün de bir umut bekliyorum hayırlısı. Allah yardımcımız olsun
Ben kilo almaya başladım yine
canım inofoliği bende üç ay kullanmıştımbizlerr iyiyizzz..seni özledikkk kızzzz....ne oldu sizin aileye nazaramı geldiniz ne bi toparlanamadınızzz..biriniz iyileşiyorr sonra diğeri hastalanıyorr...eniştenin tansiyonu çıkmışş inş önemli bişi değildir tansiyonunu çıkartannn..
canımm hoşgeldinnn...doğru demişsinnn heletakipdede değilsen öyle ot felan içmeee..bu pko garipp bişi ama bizlerde o müjdeli haberi alıcaz inşallahh....
evett kuzumm bizi boşladın sen bu araaa...anamm bu kv lerde amma çok gelir olduu...daha yeni gitmemişlermiydiii ?? size uzakmı oturuyorlarr??
ama kardeşle kuzen iyi gelmiştirr..kafan dağılır biraazz..bende bizimkileri çağırıyorumdaa..işler güçler kimse gelemiyorrr...
canımm hakkında hayırlısı olsunn..bak ne dicemm..infoliği çok duydumm..burda bi arkadaşımızda onu kullandıktan sonra hamile kaldııı...sen adet bekliyorsun yaa..hiç tahlil verdinmiii...yanii 3 ay diyorsun baya bi gecikme varr...bu arada hamile kalmışda olabilirsinn...bide glukofen yada glıforr vermedimiii ?? bide ne kadarlık evlisinn...??hangi şehirdesinn ??kaç yaşındasınn ??
valla dr ları anlatmışsınn...aynı durumları bende yaşadımm artık hayret etmiyorumm...zerrede güvenim kalmadıdrlaraa...öyle şeyler yaşadım duydumkiii...alıştım artık...ben neysee araştırıyorum okuyorum öyle gidiyorum dr.a..bi çok şeyi söylemiyor ben söylüyorum..şu ilacı da yazın...bu tahlil yapılıyormuş onuda verinn..aynen böleyimm yaniii...bu zamanda sen kendi kendinin dr. u olucann..yoksa durumm vahimm..
nasılll yaaaaaaademicemmmm....bende aynıyımmm..yani gram gram verip bi anda alabiliyorummm...
yaw arkadaşlarım varrr 2 kilo fazlam var diyorr 2 hafta kasıyor veriyorr....sonra yiyor içiyorrr...bidaha o 2 kiloyu alması 1 senesini buluyorrr....tabi onlarda ne pko varr nede insülin direncii..
Ben bugün ekmeğimi kendim yaptım tam buğday unundan ekmeğimide kuzine sobasında pişirdim artık burada beyaz ekmeğin dışında ekmek bulamadığım için sıkıntı yapmıycamkızlarr kahvaltımııı yaptımm...
2 dilim tam bugday ekmeğii...
2 kaşık lor..
1 biber...
canımm sıkkın şu bikaçgün böyle giderrr...ruhumm darr...ve tedavide oldugumu kimseye söylemediğim içinn.. dışında hayat akıp gidiyorr doğal olarakk insanlarr akıp giden hayata ayak uydurmamı bekliyorr amaa bu benim elimde değill olmuyorr...sebebi bilmedikleri içindee şaşkınlarr...
bizlerr iyiyizzz..seni özledikkk kızzzz....ne oldu sizin aileye nazaramı geldiniz ne bi toparlanamadınızzz..biriniz iyileşiyorr sonra diğeri hastalanıyorr...eniştenin tansiyonu çıkmışş inş önemli bişi değildir tansiyonunu çıkartannn..
canımm hoşgeldinnn...doğru demişsinnn heletakipdede değilsen öyle ot felan içmeee..bu pko garipp bişi ama bizlerde o müjdeli haberi alıcaz inşallahh....
evett kuzumm bizi boşladın sen bu araaa...anamm bu kv lerde amma çok gelir olduu...daha yeni gitmemişlermiydiii ?? size uzakmı oturuyorlarr??
ama kardeşle kuzen iyi gelmiştirr..kafan dağılır biraazz..bende bizimkileri çağırıyorumdaa..işler güçler kimse gelemiyorrr...
canımm hakkında hayırlısı olsunn..bak ne dicemm..infoliği çok duydumm..burda bi arkadaşımızda onu kullandıktan sonra hamile kaldııı...sen adet bekliyorsun yaa..hiç tahlil verdinmiii...yanii 3 ay diyorsun baya bi gecikme varr...bu arada hamile kalmışda olabilirsinn...bide glukofen yada glıforr vermedimiii ?? bide ne kadarlık evlisinn...??hangi şehirdesinn ??kaç yaşındasınn ??
valla dr ları anlatmışsınn...aynı durumları bende yaşadımm artık hayret etmiyorumm...zerrede güvenim kalmadıdrlaraa...öyle şeyler yaşadım duydumkiii...alıştım artık...ben neysee araştırıyorum okuyorum öyle gidiyorum dr.a..bi çok şeyi söylemiyor ben söylüyorum..şu ilacı da yazın...bu tahlil yapılıyormuş onuda verinn..aynen böleyimm yaniii...bu zamanda sen kendi kendinin dr. u olucann..yoksa durumm vahimm..
nasılll yaaaaaaademicemmmm....bende aynıyımmm..yani gram gram verip bi anda alabiliyorummm...
yaw arkadaşlarım varrr 2 kilo fazlam var diyorr 2 hafta kasıyor veriyorr....sonra yiyor içiyorrr...bidaha o 2 kiloyu alması 1 senesini buluyorrr....tabi onlarda ne pko varr nede insülin direncii..
Hoşbulduk, amin cümlemiz için en hayırlının en güzeli ola inşaallah. 3 ay içinde 2 kan testi ve onlarca ev tipi... öyle bir şey olmuşsa da şu on beş on altı günlük sürede olmuştur çünkü kan testlerini geçen ay, son idrar testini de yirmi yirmi beş gün önce yapmıştım adet gecikmesinden başka şüphem olmuyor zaten testlerin tek sebebi temkinli olmak, bilmeden zarar vermeyeyim diye. Bugün sabah da yaptım negatif ama çok yeniyse çıkmayabilirmiş de. en iyisi kan testi yaptırmak zaten, bir şey yoksa adet söktürücü kullanmak istiyorum artık. Doktor bana durumumla alakalı bilgi ve folik asit ile inofolic haricince başka bir şey yazmadı. kahramanmaraş'tayım üç buçuk aylık evliyim yaş 28
kimi glifor kimi glikofen kullanıyor kimi arkadaşlar diyetisyen eşliğinde veya kendi iradesiyle zayıflamış arkadaş, benim ne adet olacağım bir söktürücü verildi ne bu tür ilaçlar bir yerde bir yanlışlık mı var ? olmadı yine gidip bir tahlil sonrasında en azından adet söktürücü mü istesem :44:
Ben bugün ekmeğimi kendim yaptım tam buğday unundan ekmeğimide kuzine sobasında pişirdim artık burada beyaz ekmeğin dışında ekmek bulamadığım için sıkıntı yapmıycam...Benim herkes biliyo tedavi görmek için Ankaraya gittiğimi herkeste soruyo yoruluyorum ama niyee çocuk yapmıyosun artık yap yaşın geçiyo laflarını duymuyorum hiç olmazsa
wawcımkızlarr ben geldimm..çok teşekkürler dua ve dilekleriniz içinn...malesef bu ayda hiç yumoş yok..aşılamada iptalll...
ne diyimki..nasip...bi diyorumkii gitmecem artık dr a...sonra pes etmek yok daha herşeyin başı diyorumm bakalımm..hayırlısıı..
eranisa 15 dk yürüyüşümü yapıyorum kaçamakta yapmadım hadi inşallah Cumaya ne kaldıselamun aleyküm kızlar
dün akşam uğrayıp menü bildirimi yapamadım.k.valideler geldi bizde kaldılar sabah da benimle çıkıp gittiler
dün sporumu da yaptım..
bugün sabah k.validem patates püresi yaptı ama az yedim..kreşte de öğlen patates salatası yapıldı bir tabak yedim saat 12 de yemiştim hala birşey yemedim yeşil çayın sadesini içemiyordum gelirken nane limonlusunu aldım birazönce içtim güzeldi
BUGÜN 20 DK SPOR YAPIYORUZ ARKADAŞLAR LÜTFEN KAYTARMAYIN!!
TEKRAR SÖYLÜYORUM KAHVALTI ÖĞÜNÜNÜ ATLAMAYIN EN GEÇ 09-10 ARASI KAHVALTINIZI YAPMIŞ OLUN
KAÇAMAKLARINIZI ÖĞÜNLERİNİZLE DENGELEYİN(mesela ben az yağlı ve şekerli iki dilim kekimi öğle yemeği yerine yedim)
SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN...
WAWcım kebap türünü yani eti çok seviyorsun sanırım..et yemekten korkmayın protein deposu ama lavaşı az yiyebilirdin
SİPSİRİNE spor bildirimlerini bekliyoruz
CECOO hasta olduğun için raporluydun kızına ve sana Allah şifa versin..amma velakin 20 dk spor yapabilirsin birazda kendine zaman ayır canım..
Hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsüneşimm geldii şimdii..yüzüne bakamıyorumm..baksam bırakıcam yaşlarıı...
..bugün dr yanlız gitmiştimm...hep beraber gidiyordukk..bu hastane yolum üstü benimde işime geldi onun gitmek rahatsız ediyordu artıkk..herkez hamilee..en azından böle olunca telden veriyorum haberii...
bu sefer içime ağladım sankii..birazda alıştımm artık galiba bu hüznee...o arada haber geldi teyzem dogum yapmışş bebişimiz gelmişş..sevindimm..vee üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüdiye ağlamaya başladımmm
dışardayken gideyim dedim karşıda hastanesii...sonra vazgeçtim bu duygu halindayken gitmeyeyimm diyee..
bu muhteşem oluyor ben de yapıyorummbu arada yarın arkadaş gelecek ne tatlı yapsam diye düşündüm benimde yiyebileceğim hafiiiifff bir tatlı
bulddummm:44:
yağsız yalancı tavuk göğsü..aslında kadayıf olsaydı azıcık yağda kavurup arasına koyardım..
YAĞSIZ TAVUK GÖĞSÜ TATLISIÜzerini tarçınla süsleyin çünkü şekeride az..şimdi yapacağımm..
1 SU BARDAĞI UN
1 YEMEK K.NİŞASTA
1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ AZ ŞEKER
1 LİTRE SÜT
VANİLYA
TARÇIN
tatlı krizlerinize bir alternatif
Pes etmekte moral bozmak da yok bizimde inşallah nazlı bebişler gelecek kekte güzel olmuştur afiyet olsunn ben az şekerli tarçınlı havuçlu yapıyorumkızlarr kek yaptımmm :) :) portakallı evv mis gibi koktuu...keki alıp çayla beraber oturm odasına geldimm..ve bi kahkaha patlattımm..eşim hayırdır dedi....dedimkii all aşkooo..millet çocuk yapar bende anca kek yaparımmm :) :) afiyet olsun dedim...adamm bön bön baktı biraz suratımaa sonra oda güldüü :) :) oda şaşırdı nasıl davransamm bu deliye diyee...
gittim yattım oda geldii..şimdi o uyudu ben kalktımm :) :)
Canım Allah acil şifalar versinn inşallah dengelenmiştir tansiyonu.Selamün aleyküm kızlarrrrrrr
Yine gececi oldum bu gecede
Kaneviçe baya bir sardırdıeşim gelene kadar kızımdan fırsat buldukça işledim inanılmaz kafa dağıtıyor tavsiye ederim
Küçük kuzum bugün hiç doğru dürüst yemeditabi bende onla birlikte
Akşama doğru pipeti akıl etti ablasıda çorbasını pipetle oyun yaparken içti şükür
Tam şimdi sizlere bakayım derken ( ondan öncesi eşim ve çocuklar yatmışken bütün evi toparlamıştım ) eşim uyandı ve başım ağrıyor deditansiyonunu deminden beri 10 dakika arayla ölçüyoruz hep yüksek çıkıyor :26:
Son ölçtüğümde şimdi büyük 16 küçük 10 olmuştu
Eğer on dakikaya düşmezse hastaneye götüreceğim eşimi :26::26:
Var bu adamın 3 gündür bir karın ağrısı ama hayırlısı çıkar elbet kokusu ( ancak birşey varsa bukadar tansiyonu yükselir )
Bir sürü alıntı yapmıştım ama bilgisayar başında kalmasam daha iyi
Yarın sabah yazarım inşallah yine
Umarım herkes iyidir
Afiyet olsun wawcım evet dışarıda hayat akıp gidiyor sohbet edilecek kimseye gidesim gelmiyor kimseyle gezesim gelmiyorkızlarr kahvaltımııı yaptımm...
2 kaşık lor..
1 biber...
canımm sıkkın şu bikaçgün böyle giderrr...ruhumm darr...ve tedavide oldugumu kimseye söylemediğim içinn.. dışında hayat akıp gidiyorr doğal olarakk insanlarr akıp giden hayata ayak uydurmamı bekliyorr amaa bu benim elimde değill olmuyorr...sebebi bilmedikleri içindee şaşkınlarr...
Bende de ayni durum oldu 72.9 a kadar dustum sonra tekrar aldim 75.5 oldum.verdiklerimi almasaydim 5,5 kg vermis olacaktim. Dr a bunu soledigimde kg verince birakma kendini diyet degil saglikli yasamak icin yapiyorsun bunlari oled dusun demisti boylece kendini hic birakmazsin demisti canim.Ben kilo almaya başladım yine
waw bugun hava gunesliydi keske cikip dolassaydin iyi gelirdikızlarr kahvaltımııı yaptımm...
2 kaşık lor..
1 biber...
Gelmelerinde bisi yok gelsinler evde tekim arkadas oluyorlarda isde ev isleri aksiyo diyetim aksiyo. Cunku kv cok guzel yemekler yspiyo. Bende yiyorumbizlerr iyiyizzz..seni özledikkk kızzzz....ne oldu sizin aileye nazaramı geldiniz ne bi toparlanamadınızzz..biriniz iyileşiyorr sonra diğeri hastalanıyorr...eniştenin tansiyonu çıkmışş inş önemli bişi değildir tansiyonunu çıkartannn..
İnan hepimiz bu yasadiklarini biliyoruz, hele ben senin gbi evlenir ervlenmez korkmaya basladim. Sadece evde test ureten firmalara yaradihoşbuldum efendim, inşaallah olurum ya birkaç gündür ara ara sancılanıyor gibi oluyorum bir umut diye olmadıkça daha çok sinir stres oluyorum halbuki elime bir şey geçmiyor, bazen gerginliğimden eşim de nasibini alıyor da şükür anlıyor biliyor elimde olmadığını. önceki gün kasıklarımın ağrısı ve bacaklarımın sızısından uyudum da nasıl uyudum bilmiyorum, uyur gibi uyanık gibi...bugün de bir umut bekliyorum hayırlısı. Allah yardımcımız olsun
anamm anammm daha çok yenii evlisinn sen yaaa...cicim aylarııı :) :)canımm ilk önce güzel bi araştırr bak elinin altında net varrr...bende ilk zamanlar hiçbişi bilmediğim için o dr dan bu dr a çok yıprandım..şimdi okuyup araştırıyorummm dr gidip diyorum bu böle diyee...
ben 5 yıl oldu evliliğimm..10 gün sonra 27 olucamm5 yıldırda bekliyoruz iştee bizimm nazlıı kuzucuguu...ama herkezde böle değill tedaviye gerek kalmadan hamile kalanlarda oluyorr...
ama sen şimdi evlenmişsin devamlı gidebileceğin bi dr bull..ve devamlı takipde ol...adet olmadığın her ay orda bi folikül sıraya giriyorr...sen hiç adetin 3. günü hormon testi verdinmi ??
sen dra ilaçsız adet olamadıgını söylee..daha önceki dr maceralarınıda anlatt..o sustursada sen anlatt....söktürücü olarakda tarlusal verecektirr...bebek tedavisine başlamayacaksan PROGESTAN adında bi ilaç var onu iste...adetinin 16.günü başlıyorsun içmeyee..bittiğinde bebek varsa koruyorr..düşük önlemek için kullanılanda bi ilaç aynı zamanda...bebek yoksada adet oluyorsunn...ben uzun süre bunu kullandım ilk 1 yıl...sonrasında tarlusale geçtimm...ama ondada her başlamadan önce tahlil veriyordum bebek varmı diyee...
bide myhakkak glukofen istee...bu ilaç en büyük destekcisi pkonun..o tatlı krizlerin bitiyorrr..ve iştah azalıyor kilo vermenede destek oluyorr..ve 3 ay sonra adet düzenindede düzelmeler oluyorr..çogu arkadaşım bu ilaçlada hamile kaldı...çünkü pkoda insülin direnci oluşuyorr buda yumurta gelişimini engelliyorr..bunu kullanınca yumurta gelişiyor ve daha kaliteli oluyorr...
ve artı folik asitlerini içersinn...
bendede fazla kilo vardı 25 kilo verdim dahada vericemm...
sen kaç kilosun şuan sende düzenli beslenerek verebilirsinn bizler burda destek oluyoruz birbirimizee...
Merhaba arkadaşlar dün gelemedim tekrar lakin kaçamak yapmadımm
yürüyüşümü 15 dk yaptım
wawcımcanım her şeyin hayırlısı olsun hakkımızda çok ağır bir sınavdan geçiyoruz inşallah geçecek bizim nazlı kuzuları kucağımıza alınca
eranisa 15 dk yürüyüşümü yapıyorum kaçamakta yapmadım hadi inşallah Cumaya ne kaldı
Hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün
bu muhteşem oluyor ben de yapıyorummen azından küçük kaçamak sütlü tarçınlı hımm
Pes etmekte moral bozmak da yok bizimde inşallah nazlı bebişler gelecek kekte güzel olmuştur afiyet olsunn ben az şekerli tarçınlı havuçlu yapıyorumbazennnnn
yapınca severek yiyorum
adamlar da ne yapsınbir şey diyemiyorlar da
ya bu regl olsan da yumoş olmuyor mu ? nasıl olacak neden olmuyyor bu yumoşlarrya ben bu ay doktor takibi de yaptırmadım :26:
Canım Allah acil şifalar versinn inşallah dengelenmiştir tansiyonu.
Afiyet olsun wawcım evet dışarıda hayat akıp gidiyor sohbet edilecek kimseye gidesim gelmiyor kimseyle gezesim gelmiyorsinirlerim bozuluyor ya bebek sevesim var kimseyle muhattap olasım yok
Bende de ayni durum oldu 72.9 a kadar dustum sonra tekrar aldim 75.5 oldum.verdiklerimi almasaydim 5,5 kg vermis olacaktim. Dr a bunu soledigimde kg verince birakma kendini diyet degil saglikli yasamak icin yapiyorsun bunlari oled dusun demisti boylece kendini hic birakmazsin demisti canim.
waw bugun hava gunesliydi keske cikip dolassaydin iyi gelirdi
Gelmelerinde bisi yok gelsinler evde tekim arkadas oluyorlarda isde ev isleri aksiyo diyetim aksiyo. Cunku kv cok guzel yemekler yspiyo. Bende yiyorum
İnan hepimiz bu yasadiklarini biliyoruz, hele ben senin gbi evlenir ervlenmez korkmaya basladim. Sadece evde test ureten firmalara yaradi
Rabbim hepimize hsyirli ne ise onu nasip etsin
Allah yeni yaşınızda çeşit çeşit güzellikler nasip etsin :) ben de cicim aylarını kendi burnumdan getiriyorum işte böyle düzensizliklerle, önceden benim sorunum bu kendimi de parçalasam böyle olacak diyordum, diyetisyene de gittiğimde bu kadar bilgim yoktu insülin direnci var gibi sende onu kırmamız lazım demişti ben de kendimce "kahvaltıdan bir iki saat sonra yapılan kan testiyle geldim ondan herhal" demiştim. önceki yıllarda adetin üçüncü günü yapılan hormon testlerinde de normal demişlerdi başka bilgi verdiklerini hatırlamıyorum ama onlar da adet sökücü ile adet olduktan sonraydı o ilaçlar da zaten hormonu dengelemiyor muydu haliyle hormonlar da normal çıkmaz mı? yiyecek çok fırın ekmeğim var sanırım bu konuda. son gittiğim kan testinde gebeliğe bakarken doktor hormonlara da baktı kan değerlerime de baktı hangi hormonlara baktı tam bilmiyorum da her şey normal iyi dedi.
kahramanmaraşta kalıp kalmayacağımız belli değil gelecek yıl kalırız büyük ihtimalde burada doktor bulamam olsa olsa osmaniyede özelde bir doktorum vardı onu bulurum. buradan da iş dolayısıyla pek izin alamıyoruz. sürekli olmasa da en azından ilk mevzuları atlatmak için buralarda bir doktora gideyim. dediğiniz gibi kimse doğru düzgün bir şey demiyor ki arkadaş, anlamayız mı sanıyorlar nedir, mesele bizim meselemiz anlamasak da araştırır soruşturur anlamaya çalışırız en azından ne demek istediğini araştırmaya çalışırız, dikkat ettim de benim bir iki doktor hariç kimse açıklama yapmamış lafın ya sonundan bilgim var ya başından. glukofen falan kullanıldığını hiç bilmiyordum ben. kilo ver diyorlar çok kolay sanki yemektir abur cuburdur severim inkar etmiyorum ama ben bu kadar da tatlı delisi değilim ki susamış gibi canım çekiyor bazen.
son zamanlarda iki kez 45 gün arayla bir kez 37 gün arayla oldum ilaçsız bir kere de iki gün geçmişti son zamanlarımın pko tarihinde büyük başarı, evlendiğim ay düğünden bir hafta öncesi bitmesi gerekirken düğünden iki hafta sonra olldu şimdi evliliğimin ikinci adetini bekliyorum. çok sevdiğim kuzenim de sormuyor artık bir pofuduk gelir mi acaba demeden edememiştik. Eşim de olsan da rahatlasan biraz diyor... artık da da üzülüyor stresli dolanıp durmama o napsın. çok uzun oldu galiba ama böyle işte
ben kilomu bildirmeyi unuttum. kilo: 68.6 imiş biraz evvel itibariyle boy 1,59 ben yaklaşık 10 kiloyu kısa sürede alınca dizlerimde de kireçleme başlangıcı ortaya çıkmıştı normalde otuz yaşında ortaya çıkarmış bende çıktığında 25 yaşındaydım.
ANLIYORUMM SENİİ..senin yapacagın şey ne biliyormusunn...sadece kendime göre fikrimi söylüyorumm...araştırr iyi bi dr bul..ve git ona dekii..pkoluyum..yeni evliyim..adet düzensizliğim var..korunmadan doğal yoollarla denicezz 1 sene...ama bu zaman zarfında benim adetlerimi düzene sokacakk..ve gebelik olursada ona zarar vermeyecek ilaç istiyorum..(PROGESTAN olabilir..yada bunun benzeri bi ilaç daha var DUP..diye başlıyor ama yanlış isim olmasın devamını yazmıyımm )) birde insülin direncim var her pkoda oldugu gibi onun içinde GLUKOFEN istiyorum diyeceksinn..bu ilaçlarını alıppp kabuguna çekileceksinn...
ve 1 sene düzenli bu konuyu kafana takmadan ilaçlarını içip kilo verip kilonu dengede tutmaya çalışacaksınn...bu zaman zarfında bebegin nasibinde varsa gelirr...yoksaaa..1 sene dolduktan sonraa..o zaman iş durumlarınızda belli olurr..o zaman tedavi için başlarsınn..bebek tedavisi içinn...
benim vereceğim fikir bu kadarr..ben böle yaptımm...
ama drun karşısında bilgili ve dirayetli durr...hele 3 aylık evli oldugunu duyunca hiç umursamıyorlar daha erken diyeee.ondan söktürücü verip baştan savıyorlarr..sen ne istediğini bilen biri olarak çık drun karşısınaa...
ayyy fazlada kilonn yokmuşş..ondan sana illa ver dememişlerdirr...o dediğim glukofen iilacı başladıgında zaten 4...5 kilo verdiriyorr...sonrasında duruyorsun ama diyet yaparken daha kolay veriyorsunn...sen aman haa daha alma kiloo...
evet bana kilo verirsen iyi olur düzene girer falan dediler amma düzensizlik beni yıpratıyor bilmiyorlar ki, önceleri de geriyordu ama şimdi başka her gecikme test firmalarına yarıyor hakikaten. yalnız bu zaman diliminde şunu farkettim: hemen bebek olmasa da olur desem bile testler negatif çıkınca sevinmediğimi gördüm hem de ilk testten beri, belki içten içe istiyorumdur da benim haberim yok (gebelikten özellikle de doğumdan eskiden beri korkardım zorluklarından ilk evlendiğimde korunmak istemedim bu halde bile olursa ne yaparım diyordum, ama negatiflerdeki burukluklarımda içten içe kendimi hazırlamışım meğer onu gördüm. kadın olarak fıtratımızda var annelik bir şey çıkmasa bile insan koruma psikolojisine giriyor, şunu yemeyeyim şunu yiyeyim ya varsa diye. )
aynenn öylee canımm..hakkında hayırlı vakit ne zamansa o zaman gelsin kuzun sanaa....bende başlarda kalkamam anneliğin altında diye oluruna bıraktım..aynı sen gibi negatif testlerdede hep bi burukluk vardıı...korkumm uzun süre ya olmazsaydııı...sanırım oda başıma geldii...çok yeni evlisinn...kendiliğinden olma ihtimalide çok yüksek..1 sene tedaviyi hiç düüşünme aşırı bebekisteginizde yoksa...allah nasip ederse başımüstüne dersin...ama 1 seneden sonra hatta 1.5 dan sonra kesinlikle düzenli dr git ve tedaviye başla ben çok pişmanımm...kiiii inşallah o vakte kalmazz...
ben çok erteledimm..ve şimdi çok pişmanımm..dr giden gibi olacak sandımm..meğerse herşey yeni başlamış benim içinn...yolun başı ama ben sonundayımm...bir ay bir yıl gibi uzun geliyor şimdi bana...