Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

teşekkürlerkızlar okudum yazdıklarınızı aama elimde değil, içimden yüzüne bakmak bile gelmiyor şuan. içimde kkocaman bir buzdağı var sanki. salonda oturuyoruz ama 2yabancı gibi dudak ucuyla konuşuyorum. keşke önerilerinizi yapabilsem. ama içimden gelmiyor.

2 gündür düşünüyorum. belkide Cenab-ı hak ayrılacağımız için bize çocuk nasip etmiyor. Çünkü kendine gelmezse ben bu şekild eçok uzun süre dayanamam. ya sağlığımdan olurum. Ki 1.5 yıl önce beyin ameliyatı geçirmiş biriyim ben. Yoğun bakımdan çıkar çıkmaz kendimi asla üzmicem die söz vermişdim. dediğim gibi ya sağlığımdan olurum ya da evimden. ,rabbim hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin Amin.
Bugün yataktan hiç çıkmadım diebilirim. mskin miskin yedim yattım.
WAW yarın yenidne 75 çıkabilirim :KK43:

teşekkürlerkızlar okudum yazdıklarınızı aama elimde değil, içimden yüzüne bakmak bile gelmiyor şuan. içimde kkocaman bir buzdağı var sanki. salonda oturuyoruz ama 2yabancı gibi dudak ucuyla konuşuyorum. keşke önerilerinizi yapabilsem. ama içimden gelmiyor.

2 gündür düşünüyorum. belkide Cenab-ı hak ayrılacağımız için bize çocuk nasip etmiyor. Çünkü kendine gelmezse ben bu şekild eçok uzun süre dayanamam. ya sağlığımdan olurum. Ki 1.5 yıl önce beyin ameliyatı geçirmiş biriyim ben. Yoğun bakımdan çıkar çıkmaz kendimi asla üzmicem die söz vermişdim. dediğim gibi ya sağlığımdan olurum ya da evimden. ,rabbim hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin Amin.
Bugün yataktan hiç çıkmadım diebilirim. mskin miskin yedim yattım.
WAW yarın yenidne 75 çıkabilirim :KK43:

Canım senin için dua edicem. Havalar da kötü bu kötü havalar insanı daha da bunalıma sokar. İnşallah aranız düzelir güzel günleriniz olur. Kötü düşünm. Dediğim gibi bende sıkıntı çektim ve yemeğe verdim kendimi 57 kg dım bir yıl sonra bir baktım 75 olmuşum. Üzme kendini akşam başbaşa kaldığınızda güzel bir dille konuş bence yani iletişimiziniz kuvvetlendir. İnşallah sorunların çözülür.

Kızlarrr saat 12:00 de doktor randevum var aslında çarşamba gel demişti ama benim adetim hala devam ediyor 12 gün oldu damla olarak da gelse geliyor. Estrofem den mi acaba diye düşünüyorum.. Bakalım yumurtalar ne alemde. Eşime sabah kahvaltısında yumurta istermisin dedim. Boşver sen tavuk yumurtasını senin yumurtalar ne alemde dedi :KK66:) bakalım ne alemde..

Kendimi hazırladım ama öyle çok ümitlenmiyorum yani hayırlısı olsun.

Kızlarrr saat 12:00 de doktor randevum var aslında çarşamba gel demişti ama benim adetim hala devam ediyor 12 gün oldu damla olarak da gelse geliyor. Estrofem den mi acaba diye düşünüyorum.. Bakalım yumurtalar ne alemde. Eşime sabah kahvaltısında yumurta istermisin dedim. Boşver sen tavuk yumurtasını senin yumurtalar ne alemde dedi :KK66:) bakalım ne alemde..

Kendimi hazırladım ama öyle çok ümitlenmiyorum yani hayırlısı olsun.

aynı dialog bizdede yaşanmıştııı:KK9::KK9::KK9::KK9: yaww neden hala devamm adiyorr adettt...haberlerini bekliyoruzz guzel haberlerle gel inşallahhh...

Slm kızlar doktordan geldim az önce. İki yumurtam varmış ikiside 14 dedi. İki gün sonra tekrar gideceğim çatlatma iğnesi vurduracakmış. Yazdı iğneyi aldım. Bakalım gelirisi Allah'a kalmış. Hayırlısıysa bu ay olur inş. Bu yumurtalar 14 mm den iki gün içinde nasıl büyüyecekler? Büyürlermi ki bana zaman az geldi sanki.

Slm kızlar doktordan geldim az önce. İki yumurtam varmış ikiside 14 dedi. İki gün sonra tekrar gideceğim çatlatma iğnesi vurduracakmış. Yazdı iğneyi aldım. Bakalım gelirisi Allah'a kalmış. Hayırlısıysa bu ay olur inş. Bu yumurtalar 14 mm den iki gün içinde nasıl büyüyecekler? Büyürlermi ki bana zaman az geldi sanki.

büyürler canım benimde öyleydiii..2 gün sonra 22 mm olmuşlardı...şimdi sen bu ay kaç gün içtin klomenii..5 mi 7 mi..?? bende senin gibi 3 içicem bu ayyy bakalımm nolcekk...

büyürler canım benimde öyleydiii..2 gün sonra 22 mm olmuşlardı...şimdi sen bu ay kaç gün içtin klomenii..5 mi 7 mi..?? bende senin gibi 3 içicem bu ayyy bakalımm nolcekk...

İki kutu klomen verdi 8 saat aralıklarla al dedi bende saat kurdum inan hiç aksatmadan 8 saat aralıklarla aldım. Doktorum baya şaşırdı bugün senin yumurtalar gerçekten çok inatcıydı hiç beklemiyordum 14 olmuş iki tane yumurtan var dedi. Bende 2 günde büyürlermi diye merak ediyorum. İnşallah büyürler.

Birde canım ben çörekotu kürü yaptım onu da sabahları yedim.

Senin yumurtan ilk gittiğinde kaç mm dı sonra kaç mm oldu ?

İki kutu klomen verdi 8 saat aralıklarla al dedi bende saat kurdum inan hiç aksatmadan 8 saat aralıklarla aldım. Doktorum baya şaşırdı bugün senin yumurtalar gerçekten çok inatcıydı hiç beklemiyordum 14 olmuş iki tane yumurtan var dedi. Bende 2 günde büyürlermi diye merak ediyorum. İnşallah büyürler.

Birde canım ben çörekotu kürü yaptım onu da sabahları yedim.

Senin yumurtan ilk gittiğinde kaç mm dı sonra kaç mm oldu ?

ben 5 gün kullandım günde 2 tane....ilaç bittikten 2 gün sonra 13 mm di..2 gün sonra yine cagırdı 22 mm di çatlamak üzere dedi hemen iğne vurdurdu..

ben 5 gün kullandım günde 2 tane....ilaç bittikten 2 gün sonra 13 mm di..2 gün sonra yine cagırdı 22 mm di çatlamak üzere dedi hemen iğne vurdurdu..

Off bilmiyorum inş. büyür. Ultrasyonda 14,4 yazıyordu ikiside o boyuttaymış. İki gün sonra iğneni vurul dedi. İnş büyür. İğne vurulduktan 36 saat içinde acaba büyümeye devam ediyor mu ?

Selamün aleyküm kızlarrrrrrr :KK3:

Hele şükür eşim oyun konsolunun başına geçtide bende buraya damlayabildim :KK1:
Eve dönerken felaket üşüdüm :KK1: resmen totoşum dondu :KK1:
Herhalde bundan sonra biraz zor giderim spor salonuna :KK53: hem havalar çok soğuk yüzme için hemde zaten üyeliğim önümüzdeki ayın başında biticek ( havalarda iyiye gitmeyeceğine göre veda ettim sayılır :KK1: )
Bir kaç gün evde yapmayı deniyeceğim sporumu sonrada zaten şu KPnin Senesi için okutacağım kuranın hazırlıkları var :KK34: ondan sonra çok daha rahat sporumuda yaparım :KK34:

Bu arada halalar sağ olsunlar bütün yükü benden aldılar sayılır :KK1: Sen çocukla uğraşma evini temizle bizlerde birer çeşit birşey yaparız dediler :KK16: bana sadece bir çeşit salata yapmak kaldı :KK1:
Mevlüt günüde planladığım gibi hiç bir zararlı mama bırakmayacağım evde :KK1: paket servis yaparım :KK1:
Şu mevlüdüde yüzümüzün akıyla bir atlatayımda sonra çok daha huzurlu olacağım :KK34:

Bu arada aklımdayken iki günlük menümüde paylaşayım :KK34: bari bir eksiğim olsun :KK1:

Pazartesi menüsü :KK1:

Kahvaltı;
2 dilim ekmek
2 KK beyaz peynir
4 zeytin
domates, salatalık

ara;
Şekersiz nescafe

Öğlen;
1 kase çorba
1 büyük kase salata
1 bardak ayran

ara;
1 fincan yeşil çay
2 grisini

Akşam;
1 biber dolması
4 adet lahana sarması
1 kase yoğurt

gece;
1 fincan yeşil çay

Bugünki menüm :KK1:

Kahvaltı;
yine aynı

ara;
1 fincan yeşil çay

Öğlen;
1 kase tarhana çorbası
1/2 kase yoğurt
5 Yk bol naneli kabak yemeği

ara;
1 şekersiz nescafe

Akşam;
1/2 kase çorba
5 - 6 YK kadar melemen
3 dilim ekmek
1 bardak ayran

gece; ki birazdan içerim
1 büyük fincan yeşil çay

Gün içinde 2 litre su içtim ve daha devam edeceğim inşallah :KK34:

Canım bütün dualarımız seninle :KK34:
İnşallah yakında bizlere müjde de verirsin :KK34:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3:

Herkese kocaman Günaydınnnnnnnnnnnnnn :KK3:

saat 2 ama sanada kocamann günaydınn cecommmmm...

kızlarr derslere daldımm 2..3 günde ne gelecekse elden yapmaya çalışıyorum..tembel oldum bu seneee...kafam derslerde aralardada eve bakıyorummm çamaşırdı ütüydü felan..ama dayanamadım girdim yinee...

dün menüm gayet güzeldiakşama kadarr...yaww akşama kadar herşey yolundaa akşam eşimlee çaydıı çerezdi derkengidiyor herşeyy...ama bu akşamm olmucaak kesinnn...

sabah çok güzell kahvaltımı yaptımm...kendime lorlu yumurta yaptımm..biliyorsunuz ben yumurta yiyemiyorum ama yicem artık..miksere tutuyorumm..ozaman güzel oluyor...tam bugday ekmegim bitti akşam..sabah bir dilim halkekmegin ekmeginden yedim...domates salatalık..ohh misss...

üdtüne glkofenimide içtimm..sonrada yeşil çayımı alıp oturdum dersimee...

öğlen yemegimde hazırr...dünden pırasa var..bi tanede but bikase yodurtla onu yicem ekmeksizz...

akşama bilmiyorum napamm..balık istedim eşimden ama alamaz galiba..artak bakıcam yapıcam bişilerr...

şimdi yine bi yeşil çay aldım içiyorumm ve bolca suu...ayyyyyy hepböle devam etsemm ne güzellll...kendimi mutluda hissediyorum böle düzenli yiyiince..vicdanım rahat içim huzurlu oluyorr:KK1::KK1:

Selamün aleyküm kızlarrrr :KK3:

Şükür bizde karlarımıza kavuştuk dünden beri :KK1:
Sabahtan beri kızımı zor tutuyorum :KK1: ille anne hadi kar topu oynamaya çıkalım diye tutturuyor :KK1:
İşlerimi bile zoraki bitirdim şükür :KK34:

Şimdilik benden bu kadar :KK1: minnak kızımla gidip kar topu oyanamaya sokağa çıkıyorum :KK1: dönüştede anamda yemeğimi yer gelirim :KK1: malum balık günümüz :KK56:

Herkese güzel bir gün diliyorum ve huzurdan çekiliyorum :KK3:

Selamün aleyküm kızlarrrr :KK3:

Şükür bizde karlarımıza kavuştuk dünden beri :KK1:
Sabahtan beri kızımı zor tutuyorum :KK1: ille anne hadi kar topu oynamaya çıkalım diye tutturuyor :KK1:
İşlerimi bile zoraki bitirdim şükür :KK34:

Şimdilik benden bu kadar :KK1: minnak kızımla gidip kar topu oyanamaya sokağa çıkıyorum :KK1: dönüştede anamda yemeğimi yer gelirim :KK1: malum balık günümüz :KK56:

Herkese güzel bir gün diliyorum ve huzurdan çekiliyorum :KK3:

cecommm..sen balık tüketen birisin devamlıı ben yeni yeni başladımm...bişi sorucamm öğlen yogurt yediğimdeakşama balık yesem bişi olurmuu ?? eşimm öğlen yogurt yada peynir yese akşama balık yedirmezz...bi sana sorımm dedimm..

kloroformmmmmmmmmmmm nerelerdesinnn kuzumm...rahatsızlanmıştınn en sonn..iyisindir inşallahhhhhhh

selamun aleyküm kızlar...

üşüyorum dışarısı buzz..Ankaranın meşhur ayazı..
:KK52:
kreşte öğle yemekleri pasta börek tatlıyla geçiyor..öğretmen arkadaşlara ben pazartesinden sonra yemek getireceğim dedim..
evet kızlar pazartesi spora da başlıyoruz bahane yok
:KK20:

hergün yiyeceğim yemekleri hafta başından planlayıp öyle alışveriş yapacağım
daha çok sebze ve yeşillik..vazgeçilmezim meyve...tatlı krizleri için kuru kayısı..ceviz...badem..olacak
:KK34:
kendimi motive ediyorum..artık 6 lı rakamlarda olacağımm
ama kendime sınır koymayacağım yoksa sonucu vahim oluyor..sadece düzen ve denge olacak
kaçamaksız olmaz ama ertesi gün dengelenince kiloya dönüşmüyor
olacak inşallah...
:KK23:
20 kg yu sporsuz vermiştim ve sıkı bir vücudum yoktu eğer spor yapsaydım bir beden daha küçülürdüm..
fit olmak için sporla kilo vereceğim..spordanda yılmamak için azar azar yapacağım
:KK8:

[h=1]DİYET YAPMADAN KİLO VERMENİN YOLLARI[/h]
fazla-kilo-diyet-yapmadan-kilo-verme-uzmandiyetisyen-serkan-tutar-kalori-yakma-yavas-yeme-kucuk-tabakta-yeme-yavas-tempoyla-kosma-619427h.jpg

SAĞLIK - 29 Eylül 2013 16:44
[h=2]İşte açlık yaşamadan, uzun uzadıya listeler olmadan hatta diyet yapmadan kilo vermenin püf noktaları...[/h]Bitmek tükenmek bilmeyen kilo savaşlarına karşı her gün yeni bir silah geliştiriliyor. Bunlar arasında ‘çaktırmadan’ kilo vermenizi ve bir daha da almamanızı sağlayacak etkili yollar var. Bunları uzmandiyetisyen Serkan Tutar’dan öğreniyoruz.
1) Yemekleri Yavaş Tüketin
Yemeğe başlarken saatinize bakın, yemeğinizi ortalama 20 dakikada tüketmelisiniz. Çünkü beynimizin tokluk hissini algılaması yaklaşık 20 dakika sürer. Tempolu yenilen büyük porsiyonlar yerine keyifle yenilen küçük porsiyonları tercih etmeniz ve yavaş yemeniz daha az besinle tokluk hissini yaşayarak masadan kalkmanızı sağlar.
2) Geç Saatte Uyumayın
Geç saatlere kadar oturanların kilo almaları için iki neden vardır: Birincisi atıştırmalara yönelir ve günlük kalori ihtiyacının üzerine çıkarlar. İkincisi ise yağ yakan hormon olarak adlandırılan ghrelin hormonunun en iyi salgılandığı saat 00.00 ile 02.00 arasındadır.
Eğer bu saatleri uyumadan ayakta geçirirseniz bu hormonun salgılanma seviyesi ciddi anlamda düşer. Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada düzenli uyuyan ve çok geç saatlerde uyumayan bireylerin ortalama yüzde 6 civarında kilo kaybı yaşadıkları gözlemlenmiştir.
3) Akşamları Hafif Yemekler Tercih Edin
Yağ içeriği yüksek, soslu yemekleri tercih etmek yerine su ve lif içeriği yüksek kalorisi düşük, mevsime uygun sebzeleri tercih etmeniz kilo kayıpları yaşamanızı sağlayacaktır.
4) Her gün çorba için

Öğle veya akşam yemeklerinin bir öğününde yemek öncesi çorba tercih edin. Özellikle uzun süre aç kaldıktan sonra yiyeceğiniz yemek öncesinde kesinlikle çorba tüketmeden ana yemeğe geçmeyin. Ve asla hazır çorba içmeyin.
5) Kendinizi Ödüllendirin
Genel olarak yemekle ödüllendirilen bedenimizi kıyafetle ödüllendirmeyi tercih edin. Kendinize yüksek hedefler koymak yerine daha gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler koydukça başarınızın arttığını göreceksiniz.
6) İçecek Seçiminizi Değiştirin
Akşam saatlerinde hareketsiz kalıp, bol kalori aldığımızda kilolar da eklenir. Bunu engellemek için kendi içeceğinizi kendiniz hazırlayın. Az şeker eklenerek hazırlanmış limonataya nane ve dondurulmuş çilek ekleyerek keyifli bir içecek hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde günde ortalama 450 kalori daha az alır ve bir ay içerisinde kendinize 2,5 kilo eklemekten kurtulursunuz.
7) Doğru Bardakları Kullanın
Ülkemizde bardak konusunda herhangi bir standart yok. Hazır içecekleri büyük bardaklarda içmemiz aldığımız kalorilerin artmasına neden oldu. Uzun boylu ve sıska bardaklar yerine kısa ve geniş bardakları tercih edin. Cornell Üniversitesi’nde yapılan çalışmada meyve suyu, soda ve diğer içecekleri bu bardakla tüketmek içeceklerden aldığımız kalorinin yüzde 25 ile yüzde 30 arasında düştüğünü göstermekte.
8) Sakız Çiğneyin
Atıştırma ihtiyacı hissettiğinizde çiğneyeceğiniz naneli sakızın besine yönelmenizi engellediğini göreceksiniz. Bu alışkanlıkla daha az kalori alacaksınız.
9) Tabaklarınızı küçültün
Toplum olarak tabağımızdakini bitirme alışkanlığımız olduğu için büyük tabak kullandığımızda tok bile olsak ekstra kalori alımı söz konusudur. Küçük tabak kullanarak günde 200 kalori azaltabilir bir yıl içerisinde bedeninize eklenebilecek 4 kilodan da kurtulabilirsiniz.
10) Her Gün Ekstra 100 Kalori Yakın
Her gün fazladan yakacağınız 100 kalori diyet yapmadan bir yıl içinde 5 kilo vermeniz anlamına gelir. Bunu yakabilmek için her gün 1,5 km yürüyüş, 30 dakika ev temizliği veya 10 dakika yavaş tempolu koşu yapabilirsiniz.

Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3:

Yemeğimi yedim annemlerde üzerine şekersiz çayımıda içtim ve sonunda geldim :KK1:
Kızımla anneme giderken ( ki sokağın diğer ucunda oturuyor :KK1: ) baya kar topu oynadık :KK1:
Büyük cimcimede katıldı ve çığlık ata ata çıktık sokağı :KK1:
Artık nasıl kahkahalar attıysak, ufaklıkta nasıl dedeeee diye seslendiyse bir baktık babam balkonda :KK1:
Kücük cadıyı zar zor ağlayarak soktuk eve :KK1:
Oynamak istiyorum oynamak lazım diye ağladı durdu ben kükreyene kadar :KK1: babam bile heheyyyyt ne kükredin kız çocuk sindi anında dedi :KK60: tabi annem üzerine gelince fırça yedim niye kuşuma bağırıyorsun diye :KK60:

Bugünki menümüde aklımdayken paylaşayım :KK34:

Sabah;
2 dilim ekmek
2 kk beyaz peynir
4 yeşil zeytin
1 yumurta
domates, salatalık

ara;
1 yeşil çay

Öğlen;
1/2 tabak kapuska ( kıymalı )
1 büyük bardak ayran

aradan bir yarım saat geçincede 1 elma

ara;
1 fincan şekersiz nescafe

akşam;
Bol hamsi buğlama
soğanlı karışık salata

ara;
3 bardak şekersiz çay

cecommm..sen balık tüketen birisin devamlıı ben yeni yeni başladımm...bişi sorucamm öğlen yogurt yediğimdeakşama balık yesem bişi olurmuu ?? eşimm öğlen yogurt yada peynir yese akşama balık yedirmezz...bi sana sorımm dedimm..

Canım valla ben balıktan önce yediysem zaten dert etmem :KK1: hatta balığın tazeliğinden eminsek gece süt içip yattığıım bile olmuştur :KK34:

X