Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Sorma canım nerde leke görse anında toplayıp götürüyor yıkamak için :KK1:
Geçen gün benim ayakkabılarımıda yıkamış babamın terlikleriyle eve dönmek zorunda kaldım :KK60: be kadın bırak ben onları atacaktım makineye dedim gülüyor boşver ben hallettim bile diye :KK1:
Elinde olsa her gün bir bana bir kardeşime temizliğe gidecek :KK60: kadının gündelikçi ruhu var :KK60: üstelik öyle çeşit çeşit deterjan kullanmayıda sevmez :KK1: Tursili var onun herşeye onu kullanır :KK1:
Bazen dalga geçiyoruz Allah gecinden versin ölürsen yanına iki paket tursil koyacağız diye :KK60: nasıl kahkahalarla gülüyor :KK1:

Ne yapalım salıda yapcağız daha sonra güne bir kaç gün kala tekrar yaparız nasılsa :KK34:
Kafaya takmış badanaya gerek yok duvarlarıda senin buhar makinenle tertemiz yaparız diye :KK1: anlıyacağın baya bir yorulacağız :KK1:

DUA et annen...kv oldugunu düşünseneee...ayyy insan gıcıkk olurduu...

ayyy sen ordaykenmii ayakkabılarını yıkamışşş:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: öldüm gülmektenn...

kıyamam yaaa..bide uzakdaydı yaa hepp..size yardımcı olamadım diye belkide dert edindi hepp şimdide böle destek oluyorr...rabbim sağlıklı hayırlı ömürler versin annenede babanada...

vayyy sizi tursilciler sizii...tursil çamaşır deterjanı olan mıı ?? yerleri felanda onunlamı siliyorr ??

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr :KK3:

Sabah sabah anamın telefonuyla uyandım :KK1:
Kadın temizlikle bozmuş aklını :KK1: dün bendeyken bir kaç lekesi çıkmamış şeyleri alıp götürmüştü ben olmaz ben hallederim dediğim halde :KK1: onların lekelerini çıkarttığını bildirmek için aramış beni sabah sabah :KK53::KK53::KK53::KK53:
Yine ısrarla salı günü temizlik yapalım ben yardım ederim sana annemmmmm dedi :KK60:
Kaçacak yerimde yok elim mahkum yapacağız artık :KK1:

Eşim sabah arabayla ilgili bir tamir işi için sabahın köründe çıktı şimdi onun gelmesini beklerken kahvaltı için sizlere bakayım dedim :KK1:

Dün akşam kv deydik. eşim onun için hazırladığım süprizi bilmeden pazar günü için ailesine plan yaptı. babası da pazar günü gelinime gelicem dedi. ben eşimin yanına işe gittiğim için evim eskisi gbi değil e benim kp hiç bişeyi sakınmaz direk soler. hazırlıksız yakalandım anlayacağınız. diyeceksiniz ki pazara daha mlyon gün var . ama bugün kızkardeşim gelicekdi. şimdi kızkardeşime mi hazırlık yapayım koltuk halımı sileyim. kardeşim yadırgamaz. anlayışlıdır ama kp koltuklar beyaz olduğu için birde oğlunun oturduğu yer daha çabuk kirleniyor.bir gün geldi dediki koltukların ne kadar temiz :KK43: çok moralim bozulmuşt şimdi gene aynısı olacak .kardeşim gelsin akşam yatmadan koltuk ve halıyı silicem kardeşimde yardım eder. bir kızın ailesinin destek olması çok güzel.Ceco sende şanslısın annen yakın.
he pazar günü de piknik sepetini hazırlayıp kocamı öle uyandıracaktım emirgana gidip hem kahvaltı hemde açık havada yürüyüş yapacaktık. tabi bunu bir ben bir kardşeim biliyordu ama kocam sağolsun bana sormadan plan yaptı ve ben bişi diemedim.

Son düzenleme:
Dün akşam kv deydik. eşim onun için hazırladığım süprizi bilmeden pazar günü için ailesine plan yaptı. babası da pazar günü gelinime gelicem dedi. ben eşimin yanına işe gittiğim için evim eskisi gbi değil e benim kp hiç bişeyi sakınmaz direk soler. hazırlıksız yakalandım anlayacağınız. diyeceksiniz ki pazara daha mlyon gün var . ama bugün kızkardeşim gelicekdi. şimdi kızkardeşime mi hazırlık yapayım koltuk halımı sileyim. kardeşim yadırgamaz. anlayışlıdır ama kp koltuklar beyaz olduğu için birde oğlunun oturduğu yer daha çabuk kirleniyor.bir gün geldi dediki koltukların ne kadar temiz :KK43: çok moralim bozulmuşt şimdi gene aynısı olacak .kardeşim gelsin akşam yatmadan koltuk ve halıyı silicem kardeşimde yardım eder. bir kızın ailesinin destek olması çok güzel.Ceco sende şanslısın annen yakın.
he pazar günü de piknik sepetini hazırlayıp kocamı öle uyandıracaktım emirgana gidip hem kahvaltı hemde açık havada yürüyüş yapacaktık. tabi bunu bir ben bir kardşeim biliyordu ama kocam sağolsun bana sormadan plan yaptı ve ben bişi diemedim.

1.sii beyfendinin oğlunu beyaz koltukda neden yatırıyorsunn...yatıyor derken bizdede aynı tv karşısında uzanır beyfendii...benimde koltuklar beyaz üzerlerine örtü al şekerim..ozaman ter kıl tüğ örtüye hergün sirkelersin haftada bir yıkarsınn...biri gelincede kaldırır altından tertemiz koltuk çıkarr....

yaww gelsinler kpler gelsinlerdeee...kardeşin varken niye geliyorlar şimdiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:KK47::KK47: bu konudan çok müzdarip oldugum için..ben aile binasında yaşıyorum annemler avrupa yakasındalar..ayda yılda bi gelirlerr...hurraa bizee çıkarlarr..hadi çıktın otur 5 dk git sonra..yokk...ben gelenlerle 2 çift lafı zor ederimm..

şimdi kardeşin gelmişş..onunla takılacaksın nerden çıktı onlarr..

hiçç bozma morelinii...daha yeni evlisinn böle şeyleri dert edinipde üzülmee..tecrübe konuşuyor üzüldüğünle kalıyorsunn..yaşa gününü gün et..eşinede söle ben böle böle yapacaktımm sağolasınn bozdun sürprizimi de..

1.sii beyfendinin oğlunu beyaz koltukda neden yatırıyorsunn...yatıyor derken bizdede aynı tv karşısında uzanır beyfendii...benimde koltuklar beyaz üzerlerine örtü al şekerim..ozaman ter kıl tüğ örtüye hergün sirkelersin haftada bir yıkarsınn...biri gelincede kaldırır altından tertemiz koltuk çıkarr....

yaww gelsinler kpler gelsinlerdeee...kardeşin varken niye geliyorlar şimdiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:KK47::KK47: bu konudan çok müzdarip oldugum için..ben aile binasında yaşıyorum annemler avrupa yakasındalar..ayda yılda bi gelirlerr...hurraa bizee çıkarlarr..hadi çıktın otur 5 dk git sonra..yokk...ben gelenlerle 2 çift lafı zor ederimm..

şimdi kardeşin gelmişş..onunla takılacaksın nerden çıktı onlarr..

hiçç bozma morelinii...daha yeni evlisinn böle şeyleri dert edinipde üzülmee..tecrübe konuşuyor üzüldüğünle kalıyorsunn..yaşa gününü gün et..eşinede söle ben böle böle yapacaktımm sağolasınn bozdun sürprizimi de..

eşim evde poposunun üstüne oturmazki. tv karşısında uzun oturur yada uzanır. örtülerimi beğendim. 1 kaç hafta içinde alacağım. peluş tüylü gibi olan örtülerden alıcam. eşime gece uyumadan söledim. neden sölemedin dedi. konuştuk muki dedim. fırsatımız oldumu ki. dedim. sustu. neyse artık haklısın.sanırım biraz kör biraz sağır birazda dilsiz olmak lazım.

aayyyy siz benii çatlatacaksınızzzzz...kloroformdasende bi tahlil vermedinizz...nekadar sabırlısınızzz...anamm ben dayanamıyorum yaa..banada gerek o sabırdann...

lh düşmüş bende şaşırdım inş dahada düşerr...

yaw sana bişi sorucamm..yogurla spesılk demişsinn..ben soğuk süt içemediğim için yiyemiyorum onlardann..ama evde bişi yokkende kurtarıcı bi yoll..yogurtla nasıl oluyorr..?? karıştırıyormusun onlarııı??

suratt asmaaa...böle devam et gidecekk...öyle bi haftada almadıkki bi haftadagitsinn..aynen böle devam ett gidecek kilolarrr...benim ilk hedefim sana yaklaşmakk...sende kloroformaa yetişmeye çalışş inatlaşınn...

allah kabul etsin sohbetteymişsin...aynen bende seviyorumm..eşim diyorki senelerdir gidiyormuşsunn bitmedimi öğrenemedinmi hala diyor..sohbete karşı oldugundan değil..burdan karşıya gittiğim için yol uzak diyee..buralarda yok tanıdıgım kimse..ama bendede aynı duydukca yapıyorum..gitmeyince nefiss azıyor..kendini 4..4 lük hissediyor..ama oraya gidincee anamm ben en dipteyim diyorumm..yapmayanların yanında yapıyormuş gibisin...daha çok ibadett edenlerin yanındada hiçbirşey yapmıyormuş gibi..o yüzden yapanlarla takılmak daha avantajlı oluyorr :)

yahu siz beni çatlatacaksınızz...senin günün geçmedimii...yaptınmı test yada tahlill...ayy çatlattınız benii..

canım ben yine başladım klomenee...bugün son gün pazartesi gidicemm dr a..bi başka ilaçda prolaktinim yüksekti..dostineks diye bişi içtimm.. okadar lh içinde hayıt tohumu kaynatıyordum düşmüşş..

sanada hayırlı cumalarrr...senin kreşteki arkadaşlarr batırdı senii :KK1::KK1:onların kiloo kaçç yiyorlarmı çokk ??

derslerde napcam bilmiyorum bu 3. senem ama bu sene bi şey var üstümde daha kitap açmadın napcam bilmiyorumm..

sanada hayırlı cumalarr cecommmm...allah kabul etsin aşure yapıyormuşsunn..anam ben bu sene yiyemedim gittiii...keşke yakın olaydım sıcak sıcak alırdımm :) :)

aynen bende hiç sevmem antin kuntin şeylerii:KK1: karanfilidee cezvede kaynatırr suyunu süzer koyarımmm..içinde olunca hem koku vermeye devam ediyorr hemde insanın ağzına geliyorr..

çok güzel dua etmişsin sağol cecom..kocamann aminnnnnnn diyorum bende..

Selam arkadaşlar nasılsınız ben hamdüsenalar olsun iyiyim
nöbet faslındayım :) çoook güzel brir kahvaltı yaptım önce aç karnına sirkeli suyumu içtimm
30 dk sonra
2 dilim ligt ekmek peynir 1 küçük domates +közlenmiş biberli felan ohoh :21:
az önce sade Türkkahvem ve sade sodamı içtim bol su içtim sonra ve halâ içmeye devam ediyorum :)
öğlen az sebze yemeğim var yine 2 dilim ekmekle yerim yeşil çayım var :) akşama yine sebze yemeği olacak menümde:KK16:
bu günü sebze günü ilan ettim ( ben çok etçiyimdirde) :KK17::KK9:

waw canım yoğurt ev yapımıysa harika oluyor Mayıstan bu zamana hafta sonrarı ve ara günler hariç benim öğle yemeğim bu
bazen içine çekirdekli kuru üzüm atıyorum 3 -4 tane ve 1 kayısı bazen küçük bir elma doğruyorum biraz toz tarçın
:KK9::KK9: yani sade yoğurtla da yiyorum ama ben ara öğünde bazen 1 orta boy mandalina ama çoğunlukla sade yeşil çay içtiğimden az olmasın diye ek yapıyorum vitamincikleri :KK17:
ve sana da tavsiye ederim lütfen dene
special k yı sadece 5 silme yemek kaşığı eklemelisin kuzum fazlası olmasın :) ve acıksan da üzerine ekmek yemek yeme o da kilo aldırıyor :KK54:

test aldım artık yarın sabah yapacağız:KK17::KK17:
ya canım bazen belirsizlik bunaltsa da insanı o umut yıkılmasından sa tevekkülle bekliyorum.
ya bildiğin gibi bizim olsa bir türlü regl olmasa bir türlü :KK14::KK14: o esnada ümitsizlikle ümit arasında Psikolojim iyi olmuyor düşününce
her şeye ve herkese ılımlı davranmayı Yaradandan ötürü Yaradılanı hoş görmeyi benimseyen ben
kendimi hoşgöremiyorum :KK14:
o yüzden" Saldım çayıra Mevlam kayıra diyorum" ve tevekkülle bekliyorum

Selam Kızlar

Son 2 senede 24 kilo aldım ne yaparsam yapayım hangi diyet yaparsam yapayım hangi sporu yaparsam yapayım bir türlü kilo veremedim. Hem tiroitlerim çalışmıyor hemde pcos çıktı. Dün doktorum beni diyetisyene yönlendirdi ve bugün itibari ile verdiği listeye başladım. Liste aşağıdaki gibi sormak istediğim şey ise beyaz çay hakkında bilginiz var mı ? Ben biraz araştırdım ancak kullanıp faydasını göreniniz var mı acaba ?

$Ekran Alıntısı.jpg

benim k.baba ve k.valide de çook titiz...hele ilk evlendiğim yıllar neler çektimm neysee..takma canım valla kendine edersin..zamanla herşey aşılıyor inan..

eşim evde poposunun üstüne oturmazki. tv karşısında uzun oturur yada uzanır. örtülerimi beğendim. 1 kaç hafta içinde alacağım. peluş tüylü gibi olan örtülerden alıcam. eşime gece uyumadan söledim. neden sölemedin dedi. konuştuk muki dedim. fırsatımız oldumu ki. dedim. sustu. neyse artık haklısın.sanırım biraz kör biraz sağır birazda dilsiz olmak lazım.

aynenn öylee canımm....

benimm eşimde oturmazz evde hep yaysel modundaa..elinde kumandaa..onun koltugu bellidirr...ama sana bi öneri daha kıl tüğ sorunu varsaa pelüşlü polarlı şeyler iyi olmuyorr...bende ilk polar aldım krem rendi..eşimin kolları felan tüğlüdür..aralara girdi..şimdi düz kumaşlar aldım..sirkeliyorum dökülüyor hepsi ufak bi tavsiye..

ya benim k.baba da bugün gelebilir bana..bize göre yemeğim vardı..tekrar yemek yapmam lazım:KK31: bende nohut ısladım hemen..k.validem kendi k.validesinin yanında yani hastane de..demiştim ya felç geçirdi diye..fizik tedavi görüyor onun yanında kalıyor..
ev işleri bir tarafta beni bekler..
:KK76:
kızlarım bir oyun oynuyorsa iki birbirine giriyor..hergün dışarda olunca evde kalmak sıkıyor biraz..ama evimide seviyorum
:KK16:

ya canım bazen belirsizlik bunaltsa da insanı o umut yıkılmasından sa tevekkülle bekliyorum.
ya bildiğin gibi bizim olsa bir türlü regl olmasa bir türlü :KK14::KK14: o esnada ümitsizlikle ümit arasında Psikolojim iyi olmuyor düşününce
her şeye ve herkese ılımlı davranmayı Yaradandan ötürü Yaradılanı hoş görmeyi benimseyen ben

rabbim hayra çıkarsın tevekkülünüü...

bende garip bi çaresizlik içindeyimm..dün gece çok garip oldumm..bianda düşündüm koskoca 5 yıl..dedim ben yolun sonundayım artıkk..daha olmaz bu saatten sonraa..ilk defa bukadar ümitsizlik doğdu içimee..ümitsizlikten öteçaresizlik...rabbim tek çare sensin istersen olur dedim amaa..sonra hakkımda hayırlısı değil demekki dedimm...

çalışmıyorumm evdeyimm..arada karşıya annemlere geçerim okadar konu komsu arkadaş pek gitmem hele çogu çocuga karıştıktan sonraa..belki çalışsam kafamdan atardım biraz...ama koca gün evdebi başınaa..bazen çok ağır geliyorr..

dün gece yattım eşim hemen uyudu ben yine dldım düşüncelere ve bu duygulara karıştım yattığım yerde ağlamaya başladımm..bizim ev sessiz..aşağıdann bebeğin sesi geliyorr..abi seviyor..oyyy babasının gülüü diyeee...ağlamam dahada şiddetlendii...

sonra yine bi değişik duyguu..rabbimm hasetlikden ağlamıyorumm..dahada mutlu olsunlarr..benim bu hüznüm onlara ağırlık olmasınn...ben sadece eşimede o duyguyu yaşamak nasip olmadı diye ağlıyorum diye açıklama ekledimm..:KK14::KK14::KK14:

çünkü yapacak birşeyim yok artıkk..ağlıyorum konuşuyorum onunlaa..sonra yineaçıklama yapıyorum kurban oldugum bilmiyormuş gibii..

git gide zamanda uzadı daha artık kimseye diyemiyorum düşünmüyoruz çocuk diye..5 yıll..daha ne düşünmücen diyorlarr...ve belki anlayarak belkide anlamadan çok üstüme geliyorlar..yapın artık bi bebek..ahh bi tatsanızz lezzetini evinizde onun sesi çınlasaa diyorlar banaaa.....:KK14::KK14::KK14: içimi susturuyorum yüz mimiklerime engel olmaya çalışıyorumm..ufak bi cvp veriyorum oda zar zor çıkıyor bendenn..arkamı döndüğüm anda süzülüyor yaşım..o serinletiyor biraz yangınımı...

RABBİM SABIR VERSİN HEPİMİZEE...BEKLEDİĞİMİZ OGÜN GELENE KADAR...ÇEVREMİZEDE ANLAYIŞŞ..

Selam Kızlar

Son 2 senede 24 kilo aldım ne yaparsam yapayım hangi diyet yaparsam yapayım hangi sporu yaparsam yapayım bir türlü kilo veremedim. Hem tiroitlerim çalışmıyor hemde pcos çıktı. Dün doktorum beni diyetisyene yönlendirdi ve bugün itibari ile verdiği listeye başladım. Liste aşağıdaki gibi sormak istediğim şey ise beyaz çay hakkında bilginiz var mı ? Ben biraz araştırdım ancak kullanıp faydasını göreniniz var mı acaba ?

Eki Görüntüle 870008

canım bende de hem pko hem de hipotroid var..kendimi bildim bileli kilo hep sorun oldu ama asla veremiyorum diye birşey yok..ben metabolizmam yavaş dedikçe daha çok kilo aldım..vereceğine inanmalısın önce ve mutlaka glifor kullan tatlı atakların çok fazlaysa..tabii doktor tavsiyesiyl..ama bazı doktorlar tavsiye ediyor bazıları gerek yok diyor

Selam Kızlar

Eki Görüntüle 870008

canımm listen hayırlıı olsunnn...evlimisinn ?? bide doktorun pkos teşhisinden sonra glukofen verdimi...vermediyse iste derim..hem pkosa faydası çok..hemde kilo vermeye destekk...

beyaz çaya gelincedee..ben içmedim ama ceco arkadaşımız içiyor sorunu görünce yorum atacaktırr...bende merak ediyorum açıkcası artık beyaz çaymı yeşil çaymı içsek dahafaydalıı...

canım bende de hem pko hem de hipotroid var..kendimi bildim bileli kilo hep sorun oldu ama asla veremiyorum diye birşey yok..ben metabolizmam yavaş dedikçe daha çok kilo aldım..vereceğine inanmalısın önce ve mutlaka glifor kullan tatlı atakların çok fazlaysa..tabii doktor tavsiyesiyl..ama bazı doktorlar tavsiye ediyor bazıları gerek yok diyor

Canım Doktorum glifor verdi sabah akşam 850 mg kullanıcam. Daha önce endokrin doktorum sabah 500 akşam 500 mg vermişti öyle kullanıyordum artık biraz yükselmiş oldu :) Ama umutluyum bu sefer kilo vericem =)

bende garip bi çaresizlik içindeyimm..dün gece çok garip oldumm..bianda düşündüm koskoca 5 yıl..dedim ben yolun sonundayım artıkk..daha olmaz bu saatten sonraa..ilk defa bukadar ümitsizlik doğdu içimee..ümitsizlikten öteçaresizlik...rabbim tek çare sensin istersen olur dedim amaa..sonra hakkımda hayırlısı değil demekki dedimm...

çalışmıyorumm evdeyimm..arada karşıya annemlere geçerim okadar konu komsu arkadaş pek gitmem hele çogu çocuga karıştıktan sonraa..belki çalışsam kafamdan atardım biraz...ama koca gün evdebi başınaa..bazen çok ağır geliyorr..

dün gece yattım eşim hemen uyudu ben yine dldım düşüncelere ve bu duygulara karıştım yattığım yerde ağlamaya başladımm..bizim ev sessiz..aşağıdann bebeğin sesi geliyorr..abi seviyor..oyyy babasının gülüü diyeee...ağlamam dahada şiddetlendii...

sonra yine bi değişik duyguu..rabbimm hasetlikden ağlamıyorumm..dahada mutlu olsunlarr..benim bu hüznüm onlara ağırlık olmasınn...ben sadece eşimede o duyguyu yaşamak nasip olmadı diye ağlıyorum diye açıklama ekledimm..:KK14::KK14::KK14:

çünkü yapacak birşeyim yok artıkk..ağlıyorum konuşuyorum onunlaa..sonra yineaçıklama yapıyorum kurban oldugum bilmiyormuş gibii..

git gide zamanda uzadı daha artık kimseye diyemiyorum düşünmüyoruz çocuk diye..5 yıll..daha ne düşünmücen diyorlarr...ve belki anlayarak belkide anlamadan çok üstüme geliyorlar..yapın artık bi bebek..ahh bi tatsanızz lezzetini evinizde onun sesi çınlasaa diyorlar banaaa.....:KK14::KK14::KK14: içimi susturuyorum yüz mimiklerime engel olmaya çalışıyorumm..ufak bi cvp veriyorum oda zar zor çıkıyor bendenn..arkamı döndüğüm anda süzülüyor yaşım..o serinletiyor biraz yangınımı...

RABBİM SABIR VERSİN HEPİMİZEE...BEKLEDİĞİMİZ OGÜN GELENE KADAR...ÇEVREMİZEDE ANLAYIŞŞ..

tam düşerken ümitsizliğin taa derinine Rabbim çıkarıveriyor biranda yüzeye..
bu sizin imtihanınız.Rabbim başka zor imtihanlar vermesin..önce sağlık olsun
yine söylüyorum;; MORAL ÇOK ÖNEMLİ PKO DA ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN..
Olacak inş.inan ve gayretinde sebat et canım
:KK34:

canımm listen hayırlıı olsunnn...evlimisinn ?? bide doktorun pkos teşhisinden sonra glukofen verdimi...vermediyse iste derim..hem pkosa faydası çok..hemde kilo vermeye destekk...

beyaz çaya gelincedee..ben içmedim ama ceco arkadaşımız içiyor sorunu görünce yorum atacaktırr...bende merak ediyorum açıkcası artık beyaz çaymı yeşil çaymı içsek dahafaydalıı...

Evet yeni evliyim 3 aylık ama daha öncesindede birlikte yaşadığımız için çokta yeni evli sayılmam =) Glukofen ne bilmiyorum ama onun adına benzeyen glifor verdi doktorum :)

Beyaz çayda yeşil çayın dahada iyisi daha faydalısı daha az işlenmişi imiş doğrudur tabiki ama kullanıp faydasını görenden yorum almak ayrıca motive eder =)

ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI
$indir (2).jpg
Malzemeler:
Tabanı İçin;
§ 400 gr pötibör bisküvi
§ 5 tane elma (kabuklarını soyun ve rendeleyin)
§ 1 tatlı kaşığı tarçın
§ 1 çay bardağı şeker
§ 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Muhallebisi İçin;
§ 3,5 su bardağı süt
§ 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
§ 3/4 su bardağı şeker
§ 1 paket vanilya
§ hindistancevizi rendesi
Yapılışı:
1. Elmaları şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin.
2. Bisküvileri irice kırın ve taban için gereken tüm malzemeyi güzelce karıştırın, ıslattığınız cam bir tepsiye elinizle bastırarak yayın. Elinizi suyla hafif ıslatmak işinizi kolaylaştıracaktır.
3. Muhallebi malzemelerini vanilya hariç karıştırın, sürekli karıştırın ve kaynamaya başlayıp koyulaşınca ocaktan alın.
4. Muhallebiye vanilya ekleyerek karıştırın ve bisküvinin üzerine dökün.
5. Muhallebinin üzerine bolca hindistancevizi rendesi serpin ve tatlıyı buzdolabında soğutup servis edin.

kızlar bu tatlıyı daha önce yapmıştım hiç yağ yok çok hafif..
bu sabah tekrar yapayım dedim önceden yapmış olmama rağmen 3/4 su bardağı şekeri 3-4 su bardağı şeker olarak algılayıp okadar şeker koydum koyduktan sonra bu süt niye sarardı diyorum..okadar şeker koyarsan...yapmış oldum soğuduktan sonra tadına baktım baldan tatlı olmuş..
diyorumki birazdaha muhallebi yapıp şeker atmadan onuda eklesem üzerinee..nasıl olur??

bu aralar erken bunama dönemindeyim..dün ocağa çayı koydum dışarı çıktıık..kapatıp kapatmadığımı hatırlamadığım için geri döndük..neyseki kapatmışım ama akıl nerede???
geçenlerde de teflon tavada ekmek ısıtmıştım..altını açık bırakıp kreşe gittim..6 saat evde yoktum..Allaha şükürler olsunki altı çok kısıktı yinede yangın çıkabilirdi..eşim çok kızdı..geri dönüşü olmayan şeyler bunlar..

ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI
Eki Görüntüle 870024
Malzemeler:
Tabanı İçin;
§ 400 gr pötibör bisküvi
§ 1 tatlı kaşığı tarçın
§ 1 çay bardağı şeker
Muhallebisi İçin;
§ 3,5 su bardağı süt
§ 3/4 su bardağı şeker
§ 1 paket vanilya
Yapılışı:
2. Bisküvileri irice kırın ve taban için gereken tüm malzemeyi güzelce karıştırın, ıslattığınız cam bir tepsiye elinizle bastırarak yayın. Elinizi suyla hafif ıslatmak işinizi kolaylaştıracaktır.
3. Muhallebi malzemelerini vanilya hariç karıştırın, sürekli karıştırın ve kaynamaya başlayıp koyulaşınca ocaktan alın.
5. Muhallebinin üzerine bolca hindistancevizi rendesi serpin ve tatlıyı buzdolabında soğutup servis edin.

bu sabah tekrar yapayım dedim önceden yapmış olmama rağmen 3/4 su bardağı şekeri 3-4 su bardağı şeker olarak algılayıp okadar şeker koydum koyduktan sonra bu süt niye sarardı diyorum..okadar şeker koyarsan...yapmış oldum soğuduktan sonra tadına baktım baldan tatlı olmuş..
diyorumki birazdaha muhallebi yapıp şeker atmadan onuda eklesem üzerinee..nasıl olur??

bu aralar erken bunama dönemindeyim..dün ocağa çayı koydum dışarı çıktıık..kapatıp kapatmadığımı hatırlamadığım için geri döndük..neyseki kapatmışım ama akıl nerede???
geçenlerde de teflon tavada ekmek ısıtmıştım..altını açık bırakıp kreşe gittim..6 saat evde yoktum..Allaha şükürler olsunki altı çok kısıktı yinede yangın çıkabilirdi..eşim çok kızdı..geri dönüşü olmayan şeyler bunlar..

anammmmm:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53: allah korumuşşşş......

kız bi kilo süte 3 bardak şekermii.. :) :) şerbetmi yapıyorsun kuzumm :) bencede şekersiz muhallebi yap yeniden..hatta bi kilo sütten yapsan anca şeker dengelenirr...yarısını tavuk gögsü yapar tarçınla yersiniz yarısınıda elmalı yapar yersinn..ben olsam bende şekersiz muhallebiyi yeniden yapar şekerliyle karıştırırdımm..ama tepsiye döktüysen iş işten geçmiştir bisküvilerin üstünde...

soğuyunca şekeri daha az tadarr..

Canım benim Aminn Rabbimiz Cümlemizin sabrını versin TEvekkülümüzü hayra çıkarsın inşallah
senden farklı değilim karşımdaki evde arkamdaki önümdeki evde her yerde üstelik Maşallah daha 2 yaşına değmeden yenisi kucağında Rabbim onlarada ağırlık vermesin sağlıcakla sevsinler sevinsinler evlatlarıyla da
yani çocukları çok sevmeme sosyal bir insan olmama rağmen gidemez oldum :KK14: en yakın arkadaşıma bile...
sorulara cevap veremez oldum :KK14:
yalan söylemek istemiyorum artık:KK43:
YAni geçen namazın ardından da öyle dua ettim.
Allahım müslüman kişi sözünden elinden emin olunan kişidir :KK43:
Benim yüreğim hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsunda onları sağlıcakla büyütelim diye bu kadar yanarken insanlara söylediğim şu yalanlardan kurtar beni :KK14::KK14::KK14:
senin yazdıklarını okudum tam koptum ağlıyorum birden bunu yayınladı arkadaşın biri
hemen sizlerle de paylaşmak istedim.
Hz. Mevlânâ bir gün eve gelir,
oğlunu üzgün görür. Sebebini sorar.
Oğlu: “Hiç…” der.
Hz. Mevlânâ dışarı çıkar.
Kapıda asılı bir kurt postu vardır, onu alır üstüne giyer.
Ellerini havaya doğru açıp ulumaya başlar.
Oğlu babasının bu haline bakıp güler.

Hz. Mevlânâ:
“Evladım, gördün mü?” der.
“Dünya dertleri de işte böyledir.
Kurt, aslında korkutucu bir hayvandır.
Ama sen o postun arkasında babanın olduğunu
bildiğin için korkmadın ve güldün.
İşte bütün dertlerin arkasında da
Rabbinin olduğunu bil ve ona güven…”:KK43:

ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI
Eki Görüntüle 870024
Malzemeler:
Tabanı İçin;
§ 400 gr pötibör bisküvi
§ 1 tatlı kaşığı tarçın
§ 1 çay bardağı şeker
Muhallebisi İçin;
§ 3,5 su bardağı süt
§ 3/4 su bardağı şeker
§ 1 paket vanilya
Yapılışı:

:KK30:ayyyyyy harika görünüyoooooorrrrrr :KK16:
şekeri çok olduysa o kötü işte bol tarçın dengeler mi onu ?
havuçlusunu yapıyorduk muhallebisiz elma ondan daha az kalorili ve güzel olmuştur eminim ellerine sağlık
senin o unutkanlığını bende dün akşam yaptım.
Çay vardı 6 dk kaynayacak telefonun alarmınıda kurdum günya :KK53:
evden çıktık teze çekilmiş kahve satan büfeye gittik çerez kahve aldık tam kv ye geçeceğiz
eşime ben ocağı kapattığımı unuttum dedim
kapattığıma eminim lakin o görüntü gözümün önüne gelmiyor :KK52: eşim tamam eve dönüyoruz kapatır çıkarız dedi sa olsun ama
ben çıldırdım :KK52::KK52: ay her zaman alarmı kapatırım ocağı öyle kapatırım bu el alışkanlığı oldu bende lakin o görüntüyüü bir türlü hatırlayamıyorum
ve düşündüm düşündüm yok :KK50: en son kendime bir çıkış noktası olarak aklıma alışveriş listesi varken ocağı hızlıca kapatıp hemen evden çıktığımı yazdım :) :KK9::KK55:
:18: benim b12 düşüyor ama en düşüğü 200 'altı olduğu için ilaç vermiyorlar daha önce iğne ilaç almıştım acayip iştah + kilo yapıyor
ilaca dayanmak istemiyorum bu yüzden alarm kurar oldum sormayın geçen bir arkadaşa anlattım yeşil çay yapıyorum alarm 5dk kurulu
"artık ona da alarm kuruyorssaaan ..." cevabını alınca sustum :44:
ve bilinç hafıza geliştirici oyunlara başladım :)

sormaa yaaa canımı sıktııı..gecen seferdede 2. gittiğimde çat iğnesi vurulmuştum..2. gidişim çarşambaya geliyor ama yinede tedirgnimm...ne bilim başka biyerede gitmek istemiyorumm...bakalımm duaediyorum inşallahh herşey yolunda giderr...

maşallah ne güzell uyumuşsunnn..kendine gelmişsindirr...

ben günün geçti diye düşünüyordumm..hadi bakalım hayırlısı...ne umutlann..nede umudunu kaybetmee..inşallah gelir bebişin bu ay...şirine ve sen gizli kutusunuz bu ayy...
kız gizli kutuluk bir durum yok, daha günüm geçmediki test yapayım. geçsin hemen tahlil vericem, evde test yapmicam biliyorsun evdeki testler beni yanıltabiliyor sonra boşu boşuna umutlanmak istemiyorum...Rabbim hayırlısını versin inşallah...

Selam arkadaşlar nasılsınız ben hamdüsenalar olsun iyiyim
nöbet faslındayım :) çoook güzel brir kahvaltı yaptım önce aç karnına sirkeli suyumu içtimm
30 dk sonra
2 dilim ligt ekmek peynir 1 küçük domates +közlenmiş biberli felan ohoh :21:
az önce sade Türkkahvem ve sade sodamı içtim bol su içtim sonra ve halâ içmeye devam ediyorum :)
öğlen az sebze yemeğim var yine 2 dilim ekmekle yerim yeşil çayım var :) akşama yine sebze yemeği olacak menümde:KK16:
bu günü sebze günü ilan ettim ( ben çok etçiyimdirde) :KK17::KK9:

waw canım yoğurt ev yapımıysa harika oluyor Mayıstan bu zamana hafta sonrarı ve ara günler hariç benim öğle yemeğim bu
bazen içine çekirdekli kuru üzüm atıyorum 3 -4 tane ve 1 kayısı bazen küçük bir elma doğruyorum biraz toz tarçın
:KK9::KK9: yani sade yoğurtla da yiyorum ama ben ara öğünde bazen 1 orta boy mandalina ama çoğunlukla sade yeşil çay içtiğimden az olmasın diye ek yapıyorum vitamincikleri :KK17:
ve sana da tavsiye ederim lütfen dene
special k yı sadece 5 silme yemek kaşığı eklemelisin kuzum fazlası olmasın :) ve acıksan da üzerine ekmek yemek yeme o da kilo aldırıyor :KK54:

hadi bakalım hayırlısı, inşallah güzel haberini alırız bu ay... belki şimdi sıra sendedir...

kız ne yolun sonu, dur bakalım dahaa oooo önümüzde ne günler olacak inşallah... benim amcamın karısına erkek dr eğer ben çocuk doğurursam sende doğurursun demiş zamanında, şimdi yengemin 3 tane oğlu var kocaman... yani anlayacağın bu durum ne drların ne bizim nede çevremizdekilerin elinde olan bişey, sadece ve sadece Rabbimin kararına kalmış, düşünsene dünyaya bir can getiriyorsun, bir insan getiriyorsun basit birşey değilki bu, tabiki Rabbimin kararına kalmış...
hem sen dur bakalım daha 5 yıl olmadı senin :KK34: benim tam 5 yıl 1 ay oldu evleneli ama artık gerçekten çok zorlamaya başladı... etrafındaki herkesin çocuğu olunca insan kendini yapayalnız hissediyor.. biliyorsun kuzenlerimle ben hep beraber tedavi olmuştuk ama şu an onlar bebeklerini seviyorlar, yanımda cukcuk öpüyorlar nazlıyorlar bazen o kadar kötü oluyorumki ama elden birşey gelmiyor... kolay değil zaten kolay olsa imtihan olmazdı dimi, Allah'ım ona yalvarmamızı istiyor sabrımızı sınıyor bizede imtihanımızı kazanmaya çalışmak kalıyor.... Rabbim en kısa zamanda bizede tattırsın inşallah bu duyguyu....

bende perş. akşlamı çok köüydüm çok ağladım, eşimde dayanamamış abktım dün gül getirmiş bana, çokta güzel bir gonca hemde... biz ne kadar onlar için üzülüyorsak onlarda bizim için üzülüyor waw... bide biz ağlıyoruz dertleşiyoruz, onlar hep içlerine atıuyorlar Allah yardımcımız olsun hem onların hem bizim.. ay ne çok yazdım, dolmuşum bende heralde....

Canım benim Aminn Rabbimiz Cümlemizin sabrını versin TEvekkülümüzü hayra çıkarsın inşallah
senden farklı değilim karşımdaki evde arkamdaki önümdeki evde her yerde üstelik Maşallah daha 2 yaşına değmeden yenisi kucağında Rabbim onlarada ağırlık vermesin sağlıcakla sevsinler sevinsinler evlatlarıyla da
yani çocukları çok sevmeme sosyal bir insan olmama rağmen gidemez oldum :KK14: en yakın arkadaşıma bile...
sorulara cevap veremez oldum :KK14:
yalan söylemek istemiyorum artık:KK43:
YAni geçen namazın ardından da öyle dua ettim.
Allahım müslüman kişi sözünden elinden emin olunan kişidir :KK43:
Benim yüreğim hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsunda onları sağlıcakla büyütelim diye bu kadar yanarken insanlara söylediğim şu yalanlardan kurtar beni :KK14::KK14::KK14:
senin yazdıklarını okudum tam koptum ağlıyorum birden bunu yayınladı arkadaşın biri
hemen sizlerle de paylaşmak istedim.
Hz. Mevlânâ bir gün eve gelir,
oğlunu üzgün görür. Sebebini sorar.
Oğlu: “Hi煔 der.
Hz. Mevlânâ dışarı çıkar.
Kapıda asılı bir kurt postu vardır, onu alır üstüne giyer.
Ellerini havaya doğru açıp ulumaya başlar.
Oğlu babasının bu haline bakıp güler.

Hz. Mevlânâ:
“Evladım, gördün mü?” der.
“Dünya dertleri de işte böyledir.
Kurt, aslında korkutucu bir hayvandır.
Ama sen o postun arkasında babanın olduğunu
bildiğin için korkmadın ve güldün.
İşte bütün dertlerin arkasında da
Rabbinin olduğunu bil ve ona güven…”:KK43:

aynı kız aynı... benimde etrafımda o kadar çok bebek varki, hemde görmek zorunda oldukalrım. çocukları çok severim ben, yeğenlerimi olsun etrafımdaki çocukları olsun çok seviyorum ama bazen insan dayanamıyor, kötü oluyor.. ama bu asla kıskanmak değil, fesatlık değil sadece bir annenin evladını sevdiğini gördüğünde insan içindeki boşluğu hissediyor ve o boşluk acıyor, kanıyor bişeyler oluyor insanın içinde.. keşke diyorsun, boğazına birşey düğümleniyor, ağlasan kıskandı diyecekler sana acıyacaklar ağlayamıyorsun, tek kelime edemiyorsun atıyorsun içine.. atıyon atıyon şişiyorsun... bazen hissediyorum gerçekten gözyaşlarımın içime aktığını...

X