Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrrr

Anam yine yoğun ve yorucu bir günü bitirdim hamdolsun
Sabahtan annemde kahvaltı, kızkardeşimde kahve faslı ve koltuk görme , akşama doğruda havuzda deli dana yüzme bir uctan bir uca derken resmen dayak yemiş gibi oldum
Mİllet spor yapıp rahatlar ben iyice yamuldum bugün eşimde gitme diye tutturuyor neymiş çok yoruyormuşum kendimi çokta lülüüüüü gitcem işte

Beslenme şükür çok iyi gitti bugün ama maalesef yine su içmeyi ihmal ettim kendi kafamı kırasım geliyor bazen sırf bu yüzden ama yarın değişik bir taktik uygulayacağım
Telefonuma hatırlatıcı kuracağım saat başı su iç diye ötsün birde her yemekten evvel ve her yemekten sonrada birer bardak içeceğim RAhat 3 litreyi tamamlarım inşalllah

Bu arada bugün Doktorum programını izleyeniniz oldumu Ceyda düvencinin diyetisyeni çıktı ve çok değişik yağ yakıcı bir sebze çorbası tarifi verdi ben yazamadım ama netten bulur buradada paylaşır kendim içinde not alırım
Eğer haftada 3 kere o çorbadan tüketilirse akşamdan akşama , o zaman rahat 1 kilo vermeniz garanti diyordu hatun
Neticede çorba içindekilerde yenilmeyecek şeyler değil o yüzden hazır malzemeler elimde varken yarın yapmayı düşünüyorum o çorbadan

Canım inan çok isterdim ama yarın bütün gün Digitürk servisini bekleyeceğim
Yoksa inan çok isterdim senle bir araya gelmeyi Karadeniz mahallesinde ufak görümcem oturuyor
Bu sefer olmadı ama başka zaman seve seve gelirim o tarafa canım pek bilmem ama sora sora bağdat bulunur

Bu arada o potansiyel hakikaten var bende geçen gün kızkardeşimde kız diyetisyen eşliğinde zayıflaya zayıflaya doğur ne olucak dedi bir an acaba mı dedim ama büyük inan hiç istemiyor ve kesinlikle evi terk ederim diyor
Rabbim ne gösterir bilinmez ama şimdilik tıpa ( spiral ) var o yüzden kaza zor ancak kasten gidip çıkartırmak lazım o zamanda büyük cadı valla aramıza yatar engel olabilmek için

Canım inan seni herkes çok iyi anlıyor
Yaşadıkların gerçekten zor ama şükürler olsun senin inancın kuvvelti ki bir gün olsun ümitsizliğe kapılmadın
İnan bende dün gece hiç doğru dürüst uyumadım ama sonra bir ara dalmışım ve inanılmaz güzel bir rüya gördüm ( RAbbim inşallah en kısa zamanda gerçeğinide nasip eder ....Aminnnnnnnnnnnnnn )
Sana sadece şu kadarını söylim rüyamda seni gördüm ama nasıl ve ne oldu söylemem Arada rüyalarımında gerçekleştiğini söylemeden geçemiyeceğim Anladın sen onu
Sabır güzelim sabır bence çok yakın bir zaman bak sonra demedi deme

Valla senide korkutmak istemem ama emzirirken çocuk olmaz diye birşey yok
Anamda geçmişte öyle sanmış ve ben 3 aylıkken kardeşime hamile kalmış hee sökülemiyor da olabilirsin ama eğer bebek sahibi olmayı düşünmüyorsan bu aralar dikkatli olmanı tavsiye ederim

RAbbim gönlüne göre versin inşallah ...Aminnnnnnnnnnnnnnnn

Tesekkur ederim cvp verdigiz icin aslinda istiyoruz yani oluruna biraktik zaten kizim 1 yasina gelince sutten
Kesecektim olmazsa diye iste dunden beri beni bu lekeler mafetti acaba nedendir ya offff aminnnnn cumlemizin kalbine
Gore versin rabbim

Cecoom allah hayra cıkarsınn ruyanııı..sorucam ne gordun dıye ama vardır bı bıldıgınn dıyorummm....

Kızlarr saat 11 de yattım guya hala yatakda donelıyorummm..suan telden gırıyorummm...

Ne dıcemm sıze yarın lısteyı ekleyemeyebılırım aksam annemde okucamm..bu haftalık gonullu paylasmak ısteyen varsa paylasırsa sevınırımm..yoksa musaıt oldugum an paylasırımm..

Su 2 gun kafamm oyalansınnda gunlerr gecsınn..hepınızı optum..

canım benim yaa seni çok iyi anlıyorum..benim adetim düzensizdi günü geçmişti her zamanki gibi biraz mide bulantısı vardı ama hamile değilimdir diyordumdum..arkadaşa kahvaltıya gitmiştim..bende test var ne olur yap dediler..çıkmayacak ama yapayım dedim..yaptım...yapar yapmaz çift çizgi belirdi..ben iki saat çizelgeye bakakaldım..akşam bebişin dilinden babamıza nektup yazdım zarfa testle koydum akşam verdim oda şok...
canım inşallah o duyguları sende yaşayacaksın..bence haftaya cumadan önce test yapma..beklemesi zor biliyorum..inş.hayırlı sonuçlar alırsın

kızlar HAYIRLI CUMALAR herkese...

dün misafirlerim vardı..çalıştığım için bir gün önceden hazırlık yaptım..yaptıklarımdan afiyetle yedim..sabah da kahvaltı yaptım tartılmayı unuttum..yiyince tartıyla alakadar olmuyorsunuz..
haftaya bugünde regl olacağım..10 gün önceden şişmeye başlıyorum..ayy aşure yapacam...ama kilo yapıyor..yemezsem biryerlerim şişer..
neyse ben hazırlanayım..çocukları kahvaltı yaptırıp kreşe gideceğiz..

Ben doktora gidiyorum.... 11:00 de randevum var. Fazla ümitli değilim bu ay zaten. Bakalım başka tedaviyemi başlatacak.

Kizlar gunaydin. Kv troid ameliyati oldu.birkacgundur ugrayamiyorum,ozledim
Waw canimcim rabbim ins nasip edicek bize guzel hbrlerini vericek ve bizi umutlandiracaksin.
Ceco esitti hiz, bol enerji diorum masallah

Kg almisim. 74.4 olmudum ne olcak bilmiyorum.
Cumalar hurmetine sru kg larda gitsin bebislerimizde gelsin.

Amin

Hayirli cumalar kizlar

kızlar kızlar nereledesinizzz
Yarın akapunturda randevum var 1 hafta oldu tam ben arada tartılıyorum ama orda daha heyecanlı olucak dun tartımıştım bugun tartılmadım
Eşime dedim tartıyı yok et evden dakka başı çıkıyorum oda iyi değil yaa
3 kilo vermişim ama dün tartıldığımda gördüm

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrr

Aslında nereden başlıyacağımı bilmiyorum :26: dün geceden beri moralim yine yerlerde hatta hayatımda ilk kez bu kadar içim dışıma çıkana kadar ağladım
Sabah uyandığımda gözlerim hala şişti ve nasıl birşeyse göz kapaklarım bile ağrıyor
Şimdi hepiniz acaba ne oldu diye düşünüyorsunuzdur ama inanın sebebini duyunca sizlerde en az benim kadar şok olacaksınız

Uzun zamandır tartımdan kıllanıyorum diyordum zaten hep fazla çıkıyorum diye. Dün eşim tartıya yeni pil taktı ve gece acaba kaç oldum eksi varmı diye tartıya çıktığımda hayatımın şokunu yaşadım
Hala inanamıyorum ama resmen tartıda 120i gördüm yine evet yanlış okumadınız 120
Resmen dün gece sinir krizi geçirdim ve eşim ne yaptıysa 2 saat susturamadı beni

Bunları yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum.
Anlamıyorum ya okadar dikkat etmeme mümkün olduğunca az kaçamak yapmama rağmen hala kilo almaya devam ediyorum
Rabbimin bana nasıl bir cezasıdır bu anlamıyorum artık çok korkuyorum daha beter olmaktan şu kilo illetti yüzünden canımdan olmaktan hatta evlatlarımın büyüdüğünü bile görememekten çok korkuyorum

Bunları sizlere anlatmak istemedim aslında ama sizlere karşı dürüst olmak kendime karşı dürüst olmak sonuçta
Sizler bana ailemden çok daha yakınsınız:26: yeri geldi eşimden bile daha yakın oldunuz.
Rabbim sizlerden razı olsun.
Ne olur bir müddet beni listelerden muhaf tutun söz her gün fırsat buldukca yine burada sizlerle olacağım, günlük menümü paylaşacağım ama şu ara bu şoku hazmedebilmem için biraz zaman ihtiyacım var

Pazartesi diyetisyene gidiceğim tabiki ve elimden geleni yapacağım kilo vermek adına yanlız her hafta aynı gerginliği yaşamak istemediğimden sadece diyetisyende tartılmayı istiyorum tabi sizlerede mutlaka haber veririm neticeyi.
Dün gece eşimlede sabaha kadar konuştuk ve bu kendime verdiğim son şansım :26: kendime bir sene mühlet tanıdım ve eğer o bir sene içinde kilo veremezsem ( ki ümidimi kesmedim her ne kadar dibe vurmuş dahi olsam ) obezite cerrahisine yönelmeye karar verdim Eşimde annemde karşı çıkmışlardı ben ilk lafını ettiğimde ama eşimede dedim şu bir sene içinde elimden geleni yaptığım halde giden olmazsa kesinlikle kimse bana engel olamaz çünkü kilom yüzünden ölmek istemiyorum evlatlarımın büyüdüğünü, evlendiklerini hatta torunlarımı bile görmek istiyorum ve bunun için son çare ameliyatsa onuda göze alacağım kim karşı çıkarsa çıksın ailemden

Biliyorum başınızı şişirdim yine uzun uzun yazarak ama ne yaparsam yapayım kendimi rahatlatamıyorum ve elimde olmadan devamlı ağlıyorum dünden beri
Ne olur şu zorlu yolda yine önceden de olduğu gibi bana destek olmaya devam edin inanın çok ihtiyacım var.
Hayır işin garibi beni görenler zayıflamışsın diyorlar ama tartı tam tersine ayı gibi olmuşsun diyor

Yok kızlar benim yumurtalar büyümemiş. Bir daha ki ay dozu arttırırız klomenin dedi. Nasip artık. Allah nasip ettiyse olur zaten.

Merhaba arkadaşlar gündüz siteye girmemle bir oldu çıkmam ayy panik oldum yaw
arada fırsat buldukça okuyorum yazıyorum lakin yazamasam da affola
bu sabah tartıldım 94,5 gördüm sevindim lakin midem acayip büyüdü sanırım ya çok yiyorum doymuyorum onun için bir kase çorbayla doyan ben yanında yemek salata ayran ekmek Anneeee bu ne diyorum kendi kendimee
tarçın çayına başlamam gerek sanırım iştahımı kesen o muydu ne :26:

Allah nasip etmeyince olmuyor işte canım ya gelmiyor elimizden bir şey Ben çaresizim Çarem sensin Allahım diyorum
bende

Canım benim İnşallah yıllardır kurduğumuz hayallerimiz gerçek olur ve o sürprizleri bizlerde yapabiliriz

bende ümitlenmek istemiyorum lakin Allahtan ümit kesilmez inşallah güzel olacak her şey

canım şok oldum 9'lu rakamlardayken 108 çıkmasına şaşırmıştık..nasıl olur bu kadar fark?anlamadığım sen kıyafetlerinden farketmiyormusun?bir yanlışlık yok dimi?
sakın üzülme..senin tatlı gülüşün yeter..elbet bir çaresi var..inan ben de kendimi bıraksam 100 küsüratları görürüm..öğretmen arkadaşlarım benden çok yiyor hiçbiri kilo almadı ben 3 kg aldım..buda bir imtihan diyorum..

endokrin ve metabolizma hastalıkları doktoruna görünmen lazım canım

[h=1]KIZLAARR ALARM VERİYORUM...MOTİVASYONUM SIFIRIN ALTINDA VE YEME ATAKLARI BENİ SARMIŞ DURUMDA..MİDEM BULANDIĞI HALDE YİYORUM..
ARTIK SİLKİNELİM LÜTFEN...
Sizinle bir yazı paylaşacağım;

Bir diyetisyenin zayıflama hikayesi[/h]

Yıl 1998… Üniversite son sınıfta, okulun son dönemindeydim. Okul bitiyordu ve hala hayatta ne yapmak istediğimi bilmiyordum. Hala kilolarımla savaş veriyordum. Hayatta hiçbir şey kilom kadar önem taşımıyordu. Ah keşke bir zayıflayabilseydim!

Zihnim “Finans okudum, acaba finans alanında mı bir şeyler yapsam, Yoksa başka bir alan üzerine yüksek lisans mı yapsam? Ama ondan önce gidip kendimi bir merkeze kapatıp kilo mu versem?” sorularıyla meşgulken, birden çok fena üşüttüm. Sanırım zihinsel yorgunluk benim hasta olmama sebep oldu.

Okulun hastanesine gittiğimde, oradaki hemşire 80 kiloluk Didem’e “Neden kilo vermiyorsun?” diye sormaz mı! Sanki biz de keyfimizden şişko şişko etrafta dolanıyorduk. “Çok istiyorum ama bir türlü veremiyorum” dedim. Bunun üzerine hemşire “Neden okulun ücretsiz beslenme uzmanından faydalanmıyorsun?” diye sordu.

Eh, İstanbul’da yazları denemediğim diyetisyen kalmamıştı, bunu da denesem ne olur diye düşündüm. Hemen randevu aldım ve gittim.

Oradaki beslenme uzmanı iki saate yakın benimle konuştu. Hayatımı, geçmişimi, yemekle olan bağımı iyice sorguladı. O kadar ilgilendi ki benimle, inanamadım. Hemen eve gittiğimde o sırada beni ziyaret etmekte olan anneme ve iki ablama kadını anlattım. Süheyla Abla’m “Didem beslenme okusan ne iyi olur, değil mi?” dedi. Bir soru, evet bir soru hayatımın tüm döngüsünü değiştirdi. Kendi kendime, “Evet, beslenme okursam o zaman zayıf olabilirim” diye düşündüm. Ve okulda gittiğim beslenme uzmanı kadar iyi olmak istedim.

Beslenme uzmanına ikinci görüşmeden sonra gitmemeye karar verdim. Neden mi? Yapamadım. Anlaşılan hala kafamda bir şeyleri bitirememiştim. İstemedim gitmek. Ama kadın beni defalarca aradı ve telesekretere mesaj bıraktı: “Didem, hiç önemli değil, kilo vermediysen, hatta aldıysan bile gel, ben sana yardım etmek istiyorum.”

Kadının bu davranışı beni o kadar etkiledi ki… “İnşallah ileride ben de onun gibi olurum” diye düşündüm. Düşündüm ama yine de tekrar görüşmeye gitmedim.

Okulun son döneminde “beslenmeye giriş” dersine yazıldım. Derste öğrendiğim her şey aklımda kalsın istiyordum. Yavaş yavaş öğrendiklerimi uygulamaya da koyuldum. Sabahları bir dilim kepekli ekmeğin üstüne ya nutella ya da doğal fıstık ezmesi sürüyordum. O gün canımın ne çektiğine bağlıydı. Öğlenleri sandviç yiyordum. Akşamları da o sıralarda çok zayıf olan erkek arkadaşımla canımız ne çekerse onu yemeye gidiyorduk.

Hayatımda ilk defa üç öğün düzenli yemeye başlayıp abur cuburu kestim. O sene fark etmeden ama çok içtenlikle söylüyorum, fark etmeden 28 kilo verdim. Hem de hiç tartıya çıkmadan.

Kilom bir sene boyunca gayet iyi gidiyordu. Ta ki tekrar tartıya çıkıp 52 kilo olduğumu görene kadar… Tartıda 52 kiloyu görünce içimde birden 49 kilo olma isteği uyandı. Ama nasıl bir istek anlatamam size. Ve ben 49 olmak isterken tekrar 70’li rakamlara kadar yükseldim. Birden “Rejim yapmam gerek, az yemem gerek” komutu beynime gidince içimde kendimi önleyemediğim bir açlık duygusu uyandı.

Bir senedir düşünmediğim, aklıma bile gelmeyen abur cubur, çikolata türü tatlılar gözümün önünde uçuşmaya başladı. Tekrar çikolata krizlerim başladı. Çikolata yedikçe daha çok yemek istedim. Yedikçe yedim, yedikçe yedim. Yedikçe moralim bozuldu, kilo aldım. Kilo aldıkça daha da moralim bozuldu ve daha çok yedim. Daha çok yedikçe kendimden daha çok nefret ettim ve kendimi uyumaya verdim. İnanılmaz bir kısır döngünün içine girdim.

Bu dönemde kendim için yapmış olduğum en güzel şey New York’ta klinik beslenme okurken pilates derslerine yazılmam oldu. 24 saat öncesinden dersimi iptal etmezsem dersim yanıyordu. Onun için kendimi fil gibi de hissetsem kalkıp dersime gidiyordum. Eh o kadar para vermiştik ya...

Esasında ne ilginç bir psikolojidir... Zamanında bir sürü spor salonuna üye olup gitmemiştim ve tüm bir seneyi yakmıştım. Ama orada mantık şöyleydi: Bugün gitmesem de yarın gidebilirim. Esasında bugün için de param yanıyordu ama bakış açım öyle değildi. Ama pilates dersine gitmediğimde dersim yanıp param cebimden bir anda gitmiş gibi oluyordu. Başta ödemiş olduğum para motivasyon olurken zamanla o kadar çok sevdim ki derslerimi ve hocamı, haftada üç derse gitmeye başladım.

Eğer bugün 150 kilo olarak etrafta dolanmıyorsam bunun en büyük etkenlerinden birisi pilates derslerime aksatmadan gitmiş olmamdır. Esasında pilates beni zayıflatmadı ama spor yapıyor olmak bana iyi hissettirdiğinden en azından tekrar 80 kilolara kadar kendimi koyvermemi engelledi.

Kilo maceram o kadar uzun soluklu bir yolculuk ki bu yazdığım sadece ufacık bir parçası… İnşallah başka yazılarımda farklı anılarımı paylaşmak dileğiyle...

Her şey sizin elinizde… Yeter ki ulaşmak istediğiniz hedefe gönül koyun.

Didem Kanca Üstay

[h=1]Diyet yapacaklar için 11 iyi yaşam önerisi[/h]

Uzun yıllar kilo vermeye çalışan ve bu süreçte diyetisyen olmaya karar veren Beslenme Uzmanı Didem Kanca Üstay, kendi yaşadıklarına dayanarak diyet yapacaklara önerilerde bulunuyor. Bu kadar çok diyet yapmış, defalarca kilo alıp vermiş biri olarak diyet yapacaklar için tam bir psikolojik rehber bu. Beslenme Uzmanı Didem Kanca Üstay, yaşadıklarından öğrediği diyet deneyimlerini Pudra.com okurlarıyla paylaşıyor. İşte dikkate almanız gereken 11 zayıflama önerisi Pudra.com'da.

1. Herkes çok farklıdır; vücutlarımız, zihnimiz ve en önemlisi ruhlarımız. Sakın başkalarının yapabildiği diyetleri ‘ben neden yapamıyorum’ diyerek insanın kendini suçlamaktan vazgeçmesi gerekir. Herkesin iradesinin kuvvetli ve zayıf olduğu farklı yönleri vardır.

2. Tamam anlıyorum, etrafta herkes vücudunuzla, görünüşünüzle ilgili pozitif olun diyor size ve siz de ‘bu o kadar kolay değil’ diyorsunuz. Çok haklısınız. İnsan kendini aynanın karşısında iğrenç görürken nasıl ‘çok güzelim’ diyebilir ki? Ben de sizlere diyorum ki:Kendinize yalan söylemeyin ama en azından negatif kelimeler de kullanmayın. Şöyle düşünelim: Ben sizi yolda gördüm ve dedim ki ‘Ayy ne kadar iğrenç gözüküyorsun, acayip kilo almışsın, her tarafından yağ fışkırıyor, halin felaket!’ Ne yaparsınız? Hemen defansa geçersiniz, ya bana karşı negatif bir şeyler söylersiniz ya da benimle bir daha hiç konuşmazsınız. Ama aynısını siz kendinize yapıyorsunuz ve ruhunuzun size iyi davranmasını bekliyorsunuz. Hayır, mümkün değil. Kendinize yalan, güzel sözcükler söyleyin demiyorum ama negatif kelimeler de lütfen kullanmayın.

3. Kendinizi dinlemeyi öğrenin. Acıktığınızda yiyin. Bırakın artık medyada sürekli söylenen 6 öğün, 8 öğün, 10 öğün tavsiyelerini. Siz ne zaman acıkıyorsunuz, ne kadarla doyuyorsunuz ona kulak verin. Japonlar günde üç öğün yiyorlar, üstelik en sağlıklı ve en uzun yaşayan toplumlardan birisi onlar. Başkalarını dinlemek yerine artık kendinizi dinlemenin zamanı geldi.

4. Kendinize yasaklar, kurallar koymayın çünkü kurallar çiğnenmek, yasaklar kırmak içindir. Yasak koyduğunuz her şey size çok daha cazip gelecektir. Şunu hep kendinize tekrarlayın: ‘Eğer canım çok isterse tadına vararak istediğim şeyden yiyebilirim.’

5. Eğer sürekli tatlı yemek istiyorsanız, hayatınızda ne gibi bir tat eksik, onu bulun vehayatınızı tatlandırın.

6. Basit karbonhidrat tüketimlerinde (meyve, kuru meyve, şeker ve türevi gıdalar) mutlaka yanında protein ağırlıklı bir gıda tüketin (badem, ceviz, yoğurt, süt vs.) Kan şekeriniz daha stabil olacaktır ve hemen acıkmayacaksınızdır. Tek başına elma yiyin, yarım saat sona karnınız guruldamaya başlar.

7. Delicesine aç bir halde ne süpermarkete gidin, ne de dışarıda yemeğe. İster istemez çok yiyeceksiniz, çünkü gözünüz dönmüştür.

8. Ruhunuzu doyurursanız daha az açlık çekersiniz. Eğer sürekli acıkıyorsanız ve fiziksel olarak yeterli gıda alıyorsanız o zaman ruhunuzu bir yerlerde aç bıraktınız demektir.Ruhunuza ne iyi geliyorsa onu yapın. Ben müzik dinleyip dans etmeye bayılıyorum. Ha, bir de ablalarımdan birisiyle konuşmaya. Eh, insanın üç ablası olunca birinden birini muhakkak telefonda yakalıyor.

9. Spor yapın. Ama sporu kilo vermek için değil, hakikaten ruhunuza ve bedeninize iyi geleceği için yapın. Ve her spordan sonra spor yapabildiğiniz için şükredin. Ne büyük bir hikmettir ki spor yapacak enerjiye sahipsiniz.

10. Zamanla kendinizi daha çok sevin ve kendinize değer verin. Kendinize verdiğiniz değer kadar değerlisiniz bu hayatta…

11. Benim ne dediğimin çok bir önemi yok. Size hayatta ne iyi hissettiriyorsa onu yapın ve mutlu olun. Kimse siz değil ve siz olamaz. Mevlana’ya sormuşlar: ‘Aşk nedir?’ diye. ‘Ben ol ki bilesin’ demiş. Artık kendinizi dinlemenin vakti geldi de geçiyor bile…

Yok kızlar benim yumurtalar büyümemiş. Bir daha ki ay dozu arttırırız klomenin dedi. Nasip artık. Allah nasip ettiyse olur zaten.

Cecomm canım benim sana kıyamam
kuzumm senin tartının ayarı bozulmuş olmasınn ? o kadar hareketlisin ve az yiyorsunn canım giysilerin farketmiş olmalıı
ayy nolur güzel şeyler düşünn
böyle kendini koyvermek olur mu canım benimmm bence senin tartı bozukkk
ve sen benim idolümsün süper woman
biz burada bir aile gibi olduk yeri geliyor eşimizle bile konuşamadıklarımızı paylaşabiliyoruz burada senin yanındayız cecom
iyi ki varsın ve ben inanıyorum ki yine gidecek bu kilolar sen yine en güzel şekilde en kolay şekilde kurtulacaksın bu kilolardann

güzel paylaşımların için teşekkürler
ve ben de çok öğün yeyince kilo alanlardanım bende öğünü normal yeyip ara öğünde çay kahve yeşil çay alınca kilo verdiğimi farkettim
bakalım zayıflatan ayakkabı alıp yürüyerek eve gelmek istiyorum hayırlısı
"Kendinize verdiğiniz değer kadar değerlisiniz bu hayatta…"

cecommmmmmmmmmmmmmm ne olurr ağlamaaaa...sen vereceksinn kilolarınıı değil kuzucukların büyüdüğünü torunlarının bile düğününü yappacaksınn....sakın ağlamaa..o tartıyıda at gitsinnn..hiç tartılma bilee..vee allah aşkınaa içme şu depresyon ilaçlarınıııııııııı.....içmeeeeeeeeeeeeee.........onlardan olduu...ama hiçmi kıyafetlerden belli olmuyor yani bi yanlışlık olmalııı....

şuan annemlerdeyimm..zor girdim yazdıklarını görüncede 2 kelime yazmadan çıkamadımm...

allah aşkınaaa...tek damla daha ağlamaaa...ve kendine gell...o tartıyı koy bi kenara tartılmaa..pazartesi sıfırdan başla herşeyee...vee kilon ne gelirse gelsinn..hiç morelini bozma yepyenii bi başlangıçç olacakk beynindeki herşeyi sıfırlaa..ve herşeyy çok güzell olacakkk...

selam kızlar dün pek uğrayamadım.. dün yine tartıldım ve henüz korktuğum başıma gelmedi ama birden şişecem diye çok korkuyorum. hala 64kgyim. ama innnnnşallah en kısas zamanda yine başlayacağım diyete..
olsun canım üzülme, drlar en iyi yumurtayı yakalayana kadar dozlarla oynuyor, klomen olmadı iğnelerle denersin. inşallah bir şekilde ulaşırsın....
kesinlikle öyle, bende şu an tamamiyle o moddayım. nasipse olacak zaten nasip değilse ne yapsak nafile. tabi yinede elimizden geleni yapmamız lazım, sonra tevekkül...

cecom yaaa, çok üzüldüm inan. nasıl o kadar farklı tartabilmiş anlamıyorum. dijital değilde mekanik tartılar daha güvenilir aslında.

ama olsun üzülme bak p.tesi diyetisyene gideceksin ya bu senin için bir dönüm noktası olacak inşallah.sen azimli bir insansın ben bu sefer başaracağına inanıyorum, ne şekilde olursa bizde destek oluruz sana sıkma canını.
aslında senin çok hareketli olmanda biraz dezavantaj gibi, çünkü vücut o hareeketliliğe alışınca daha fazlasını yapman gerekiyor malesef sporda yapıyorsun zaten biraz daha gayret edersen başaşrırsın bence.

hiç olmadı maddi durumunu bilmiyorum ama ünlü diyetisyenler var, mesela gürkan kubilay falan. 40 50 kg verdiriyorlar adamlar. sende insülin direncide vardı aslında senin önceliğin insülin direncini tedavi etmek olmalı, ondan sonra zaten daha rahat kilo verirsin..

ümidini hiç kaybetme, Allahın izniyle bu sefer başaracaksın inşallah...
Rabbim yardımcın olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…