Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

valla ettim dua...yine edeyim burdadaa...yarın güzel haberlerle gelirsin inşallahhh....hakkında hayırlısı ne ise öyle olsun sonuççç...rabbim tatlı kılmış bu evlat sevgisini cennet meyvesi demişş...inşallah bizim evlerimizide en iyi zamanda hayırlı evlatlarla şenlendirir...yok hakkımızda hayırlı değilse ozamanda su serpsin yüreğimizee..evlatlarımız gelene kadar sabır versin yüreğimizee...

hayırlı sabahlar hatunlar...
dün tahlil sonuçlarımı aldım..troid yüksek yine..kilo etkeni iki kardeş hormon bozuk bende..hipotroid ve pko..
glifor aldım ama başlamadım..haftasonu dışarıda olacağım..ilk günler beni yatırıyor evde olduğumda başlamalıyım..
k.baba anju olacak hastanede kalacak birsüre zaten stend takılı damarlar tıkalı..inşallah iyi olur..önümüzdeki günler onunla ilgileneceğiz..

Selamün Aleyküm

Herkese Günaydın ve hayırlı cumalar

Rabbim tüm dualarımızı şu mübarek günde kabul etsin...Aminnnn

Yarım saat evvel uyandım aslında daha evel kalkıcaktım ama çok az daha uyuyayım dedim
Dün gece regl olduğum için çok sinir oldum ( ne güzel oturup kuran okuyacaktım ) hayır işin garibi bu sabah uyandım hala sökülememişim yahu daha kiloluyken düzenli olurken iki aydır reglde düzensizlik demiyeyim de çok az oluyorum :26:

Kilomda değişiklik yok bu hafta ( 97.8 kg )
Sporumda 120 dk

Regl şişliğinide hesaba katarsam sabit göründüğümde göre kilo vermişim diye düşünüyorum ama tartıda neyse o

Bugün kızkardeşim gelicek oturmaya o yüzden kahvaltımı edip biraz evi toparlayayım küçük cimcime uyanında bir süpürgeyide tuttummu tamamdır

Canım güzel dileklerin için çok çok teşekkür ederim
Rabbim inşallah sanada en kısa zamanda nasip eder cennet meyvesine kavuşmayı ...Aminnnnnnnnnnnnn

Ya dediğin gibi RAmazanda insan oda mı olsa buda mı olsa diye sofrayı donatıyor
Benim avantajım eşimin bir kaç senedir oruç tutmaması adamcağız sağ olsun hamile kadınlardan beter aş eriyordu ramazanda oruçluyken her gördüğünü canı çeker
Büyük kızda annemlerde olacağı içi bir ben oruçlu olacağım o yüzden bir çorba birde tek çeşit yemek yada sırf salata ve yoğurt yemeyi düşünüyorum senin dediğin gibi ufak bir mola vererek
Ramazanın ilk günü kesin bende fazla kaçırırım çünkü eşim ilk gün iftar sofrasını hep kendi hazırlar ve öyle böyle hazırlık değil dediğin gibi yok pidesi, yok ciğ köftesi, yok salatası, yok yemeği .... say say bitmez ama sonraki günlerde yine ben hazırladığımdan sorun olmuyor senelerdir

Aminnnnnnnnnnnnnnn diyorum o güzel duana
İnşallah RAbbim dualarımızı kabul ederde sizlerde Cennet meyvelerinizi en kısa zamanda kuçağınıza alırsınız...Aminnnnnnnnn

Canım KPne çok geçmiş olsun İnşallah en kısa zamanda toparlanır ...Aminnn
Sende ilaçlarını bir müddet kullandıktan sonra tekrarlatırsın tahlillerini ve inşallah normal sonuçlar alırsın ...Aminnnn
Sana kolay gelsin şimdiden

Son düzenleme:

Geçmiş olsunn Eranisa allah şifalar versinn

yok evli değilim 21 yaşındayım gittiğim doktor sağolsun hiç bir bilgi vermedi bi hastalığın adını söyledi ilacı yazdı yolladı ben de internetten falan birşeyler öğrenmeye çalışıyorum işte :)

Bu doktorların konuşmama hastalığı da beni deli edecek. İki dakika konuşup bilgilendirse ölecek sanki.

WAW cım bende de değişiklik yok bu hafta.

İftar için şöyle bir şey önereyim kızlar. Bütün gün açlık ve susuzluktan bünye birden yemek gelince zor toparlanıyor. Onun için iftar saatini hafif bir çorba ile atlatın. Bir iki saat sonra ana yemeği yiyin. Hem bünyeniz yorulmaz, mide de zorlanmaz sonra mide rahatsızlıkları başgöstermeye de başlıyor tersi durumda, hem de bir an açlığın verdiği göz dönmesiyle gereğinden fazla yememiş olursunuz.

Son düzenleme:

sanada hayırlı sabahlar canımm..hormonlar dengesizmiş..diyet + glukofenle onlarda düzelecek inş..şu bi haftayı atlat bakalımm sonrasında bence sende bi hız ver diyet işineee..1 kilo bile hormonlarda değişiklik yapıyorrr... kp yede çok geçmişş olsunn...

canımm çokk teşekkürlerr güzell dualarınn içinnn...

cecom adet şişlliğiyle bence kilonn çokk iyi vermişsin demekkiii..kardeşin gelecekmişş güzel oturmalarrr...çokk dedikodu yapmayınn kııı valla ramazanada allah kerimm inşallahh kilo almadan çıkarızz...ramazanda kilo nasıl verilir onda bilmiyorum yaaa..o kkadar diyetisyen deneyimlerim oldu...ama demekki ramazanda denk gelmemişim hiçç...acaba gece kahvaltı menüyü...akşamda akşam yemeği yesek kaçırmadan kilo verilinirmi??

canımm sen dua ett hastalığın adını söylemişşş..ben evlenmeden önce bana hiçbişi demediler yaaa... neyseee...hiçç gözünde büyütmee öyle hastalık dediysemm büyük bişi değill..ama devamlı bizimle olacak bi arkadaşş...ona kötü davranmazsak bize bişi yapmazz...şincik kısacık anlatayımm netten okumuşsun zatenn...

şimdi bi pko var....bide pkos var...pko olan hastalar çogu zaman bile farketmiyor pko olduğunu ölene kadar.. ama bu pko ilerlediği zaman ve biraz inat çıktığı zamann kötü etkiler veriyor kıllanma..adet düzensizliği..aşırı kilo..ve gebe kalamama gibi..iste oda pkos oluyor yani pko sendromuu..pko bizde dengesiz salgılanan hormonlardan dolayı rahimdeki yumurtalıkların dengesiz yumurtlaması..yada hiç yumurtlamammak gibi sonuç doğuruyor..ozamanda adet olamıyoruzz..adet olamayıncada o yumurtalar tek tek sıralanıyor rahimde birikiyorr..onunda çaresi bekarsan doğum kontrol hapları veriyorlar adet olmayı sağlıyorlar içerde inciler çoğalmasın diyee..gebe kalamayanlarada başka tedaviler var..

sen hangi sorunla gitin dr ..a??

şimdi sakın korkma ben çünkü çok takmıştımm kafayaa...sen kilo alma yeterr..o pkodan çok daha tehlikelii..hamile kalamayan pkolu yok gibi bişi...rabbim nasip ettiği sürece hepsi hamile kalıyorr..tedavileri kolay..kilo yoksa çok çok kolay şükürki sende yok..şimdi sen ilaçlarını iç..kilonuda kontrol altına al yeterrr...merak ettiğin bişi olursa burdayız sorabilirsinn...

canım ben tartıldım 86 kiloyum.

sedaa öyle sakin söylemişsin kii dedim vermemişmi kilo listeye baktım 1 kiloo vermişsinn uçmann gerekiyorduu 4 günde süper bi sonuççç bencee....aferimm arkadaşımm sana yıldızlı evet veriyorumm harikasınn...bizide çoşturr nelerr yaptınn gııııı.......

niyee bi değişiklik yokk kuzum...100 gram..200 grm bile yokmuuu...kaçamak varıydı bu hafta hiçç?? yada adet gecikmesii?? ayyyy diyetisyen sorar yaa kendimi öyle hissettimmm

sen napeysın çalışıyormusunn??evdemisin öğrencimisin??

ramazanda dediğin taktiği denemeye çalışacağımm...hatta yine yeni bi karar aldımm bu aydan alıştırmak için arada oruç tutucamm...bakalım inşallah başarılı olurumm..

Son düzenleme:
Evet, kesinlikle bu hastalıkta kilo kontrolü çok önemli kilo aldıkça tablo ağırlaşmaya başlıyor, bir de mutlaka kan tahlili yaptır, özellikle tiroid hormonlarına ve insülin hormonlarına rutin olarak bakılmalı. PKOS için kan testi istedi mi? İstediyse nasılsa bakılan hormonların isimlerini biliyorsun artık (kıh kıh kıh) kan testi yaptırırken onlara da bakmalarını iste canım.

Hahahaha Regli oldum tatlım Regli olunca davul gibi şişiyorum fark varsa da görünmüyor zaten Haftaya belli olur nasılsa o da. Kaçamak yapmamaya çalışıyorum, ızgara, sulu yemek vs. vs. Ekmeği de dışarıdan almıyorum zaten, kendim yapıyorum, onu da yarım dilim ya da en fazla bir dilim yiyorum.

Evdeyim canım, öğrenci modu halen devam ediyor ama tünelin ucundaki ışık göründü gibi Son finallerim var, inşallah mezun olacağım

Son düzenleme:
kızlarrrrrrrrrrrrr veeee bende tartıldımm şuannn....açıklıyorummmmmmmmmmmm......pazartesii başladığımız diyette ve bugünnnn....

kilo bildirimi:::

gecen hafta...83.3

bu hafta.......82.3

spor yok daha maleseff.
.

kızlarr vallaha gözlerime inanamadımm..tartıyı ayarlıyorum kendi kendime konuşuyorum bidee...nolur aynı çıkma 82.7 razıyım gerçekten diye tartıyla konuştumm bayaaa ayy biri görse deli derr...ve çıktım direkkk hemde 82.3 çıktıı..bidaha çıktım bidaha bidaha :):) yaa belki 1 kilo bişi değill ama benim için çokk şeyy..kırmam lazımm bu takılmışlığııı...

ben yine çokk kötüü çoşkuyaa geldimm sonn gazz devammmmmmmmmm şincik kalkımm kahvaltımı hazorlıyım geliyorumm..

sağol bilgilendirdiğin için ya baya korkmuştum açıkçası :/ ben adet düzensizliğinden dolayı gitmiştim daha doğrusu benim eskiden beri 35- 36 günü buluyordu olmam ama hep aynı olduğu için hiç doktora gitmedim. geçen ay olmam gerekn günden 15 gün geçmesine rağmen adet görmediğim için gittim.doktor da sordu kilo aldın mı diye ben de çok değil 3 kilo falan aldım bu aralar demiştim demek hastalıkla ilişkili olduğu için sormuş

yok yokk hiç korkmaa..kiloy kontrol altına al...ilacınıda iç bişi olmaz allahın izniylee..

Maşallahhh canımm çok iyi sporsuz ve bukadar az süre maşallah
ben dün akşam tartıldım aynıydım tabi bu kaçamaklar ....
dün akşam ilk Glucophagemi aldım içtim Glucophage 850 mg dı kırdım yarısını aldımm tüm almaya korktum şükür bişe olamadı fakat iki çatal helvayla yetindim kendimi tebrik ettim :) Maşallah dedim sanırsam iilaçla alakalı oldu
yaaa 850'lik neden se öyle almışım bisürüüüü var bide...
siz kırıp içtiniz mi hiç ? çok olur mu acaba günde 1 tane 850'lik tüm alsam

850 lik mi reçete edildi sana? Bazen doktorlar ilk hafta yarım için sonra tam ilaç alın diyorlar vücut daha kolay alışsın diye, malum bulantı ishal bir yığın yanetki yapıyor ilk hafta.

yahuu 850 liğin nasini kırımm içicennn iç gitsinnn 1 kerede hiçbişi olmass merakk etmee...günlerr geçiyorrr...kiloo vermemizz lazımmmm....anammm.....ben sabah 1000 akşam 1000 içiyorummm...yaw etkiside mide bulantısı karın ağrısı 2 gün çek bitsin gitsinnn....

şirineee....bu haftakii son kaçamağınn olsunnnn.....helva nerden geldi sanaaa???öyle cızz şeylere eve girmicekk dedikk yaaa...hafta sonu kullanıcam ben bi kaçamk hakkımı...çünkü hafta sonları eşimle dışarda oluyorus genelde o zaman kullanıcam ohakkıı...senin bu haftaki çikolataa...helvaa..pidee...anammmm...hadi bakalımm bidahaki cumaya senden çookk daha güzel sonuçlar bekliyorum en az 1.5 kiloo...

yaa valla bende şaşırdımm ama inan böylee..ben düzenli yiyince veriyorumm...hatta yazdıklarıma bi baktımda..öğlenlere muhakkak et öğlen ve akşamada ekmek eklicemm...daha zonraya azaltacak bişi kalmamış listemdee...yanii bi listede yok şahsen yediklerimi yazıyorum yaa onlara liste diyorum..hadi bakalım haftayaa neler olacakk...

850 lik mi reçete edildi sana? Bazen doktorlar ilk hafta yarım için sonra tam ilaç alın diyorlar vücut daha kolay alışsın diye, malum bulantı ishal bir yığın yanetki yapıyor ilk hafta.

şşşşş abartmayalımm içmeyenlerinn gözü korkmasınnniçinn kuzularr için çok faydası varr......(ayy kendimi glukofenin reklamında gibi hissettimm)

şşşşş abartmayalımm içmeyenlerinn gözü korkmasınnniçinn kuzularr için çok faydası varr......(ayy kendimi glukofenin reklamında gibi hissettimm)

Kizlar gliforu kullanin bende cok tedrgindum başta şimdi alıştım bütün yan etkisi gecti. Kizlar randevuma az kaldi dün gece herkese dua ettim rabbim ins dilek kapilarini acik tutmusyur dualarimi kabul eylemistir :)) ins güz
el sonuçla gelirim

hadi canımm güzell haberlerle bekliyoruzz seniii bekletme bizii...kaliteli kaliteli yumoşlarınnn vardırr inaşallahhh...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…