Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

waw kuzummmmm bunlari senin icin anlatiyorum....

dun kan tahlilinde ciktiya gebelihim bugun gecen ay gittigim doktora gittik esimle...
iceri girdim doktor bey bende polikistik over var dedim bu ay adetin 3. gunu gelin hormon ttahlili yapip tedaviye baslayalim dediniz dedim ve test sonucu kagidini uzattim. doktor kagidi acarken sordu adetlisiniz degilmi 3.gunu degilmi diye. esim yok doktor bey degil dedi. adam kagidi acti ama yuzunde bi saskinlik ki gormeniz lazim sonra okudu tekrar okudu galiba yuzunde bi gulucukle gozlerini kaldirip bakti hayirli olsun dedi demekki ALLAH tan umut kesilmezmis degilmi dedi... sonra bakti kese olusmus ve 4haftalik dedi. esimde o bebekmi dedi yok daha bebek olmaz once kese oludur sonra bebek olur dedi ikimizde sasirdik... sonra tahlil yapacakti ve ben herseye ucret ofuyorumya bagkur borcum var. ama bebisim kismetiyle gelecek galiba doktor ucretsiz analik hakkindan faydalanin dedi. bi ogrendimki gebe oldugum kayitlara alinir alinmaz butun kadindogum testleri muayeneler hatta dogum bile ucretsizmis cok sevindim...

Rabbim hic darda birakmiyor caniminici nasip edecekse yollari onune acarak veriyor... ve ne tedavi ne bisey demekki olacagi varsa kilolarca kasalar tasidim... birsuru yuk tasidim cooook yoruldum ve bisey diycem hic ummuyordum cunku tedaviye basliycaktik biliyorsun yegenim dogdu oldu ve islerin yogunlugu derken bebek dusunmeye kafa kalmadi... veee dun saglik ocaginda olctuler tam 98kilo ciktim ama ustumde kiyafet ayakkabi vs var ve karnim toktu... neyse demem o ki ben ki 98le hamile kalmisim kuzummm Rabbim oyle buyukki o ne zaman uygun gorurse ozaman verirmis... kizma bana belki sen hamile kaldin tuzun kuru bile dersin ama nolur kizma sadece Rabbime inan ve guven... eger istersen Kezul Ars duasini oku ben cok faydasini gordum vajinismusu yenmemdede bundada Rabbimin yardimiyla o duayada cok inaniyorum gulum...

canım inan boşuna heder ediyorsun kendini..tedavini olumsuz etkiliyorsun..tüp bebek işine girişme bencede..
senden beterlerini düşün..inan bende ne olumsuzluklarla geçirdim o dönemleri ama asla tevekkülü elden bırakmadım..
bak inan boşuna kendini ve eşini üzüyorsun..
birdaha söylüyorum git incir al şu kürü yap!kızdırma beni..bu senin imtihanın..niceleri var böyle..yumurtlaması hiiç olmayan tüpleri tıkalı olan..hamile kalsada doğum yapamayan..neler neler..Rabbim hayırlısını gönlünüze göre versin..ama sen teslimiyetle hareket etmelisin..İNANMALISIN..
:KK34:

inanıyorumm..allah azaltmasınn inancımıı...ama bazı zaman geliyorki o duygular mantığı duymuyorr...o anda ağladığımda biyandan üzülüyorumda..gözyaşlarımla allahtan af da diliyorum...bi yandan ağlarkenn allahımmm isyan değill..acizlikk..yüreğimi sen serinlet diye dua da ediyorum...ama acziyetimi o biliyor yine ona sıgınıyorumm...inşallah geçeçek bu günlerde...

Canım ne olur üzülme kıyamam sana :KK19:
peki doktor daha büyümezmi dedi yani hiçmi umut yok belki biraz geç gelişebilir diye düşünüyorum ben acıkcası:KK30:
Eminim eşinde çok üzülmüştür :44:
Bence herşeyde bir hayır vardır :KK34: biliorum biraz masraflı bir olay ama olmadı tüp bebek deneyin be gülüm :KK34:
İnşallah tüpe gerek kalmadan gelir kuzucuk ....Aminnnnnnnnnnn

aminn cecomm...beni en uzun zamandır bilen sensinn...ne diyimkii...anlarsın artık halimii..sen ahitsin kaç yıldırr...bazen geliyor işte böyle..

Waw Allahdan umit kesilmez canim. Oncelikle artik olumsuzlugu negatifligi kafandan cikar Rabbim buyuk bir arkadasimin hic bir sorunu yokken 2 yil cocugu olmadi.cok stres yapmisti.kendini rahat birakti.cocuk fikrini rafa kaldirdi sonra bebisi oldu. Acaba biz kendimizi cok strese sokuyor olabilir miyiz.
Kendine ve sagligina iyi bak tatlim

olabilirizz...ama işte o anda engel olamıyorum o duygulara...ben 5 yıldır kaç ay geçirdim böylee...bazı zamanlar gelir gecerr ama bazı zamanlarda çokk acı veriyorr...o andada sadece çocuga değil...o dr muayenelerii gidiş gelişlerr...o bekleyişşş...hele kiii:KK14::KK14::KK14::KK14: o dr un yanından çıkarken odanın kapısında gözlerimin içine bakan eşimin suratııı :KK14::KK14: işte o an bi garip oluyorr yoksa ay boyu çok rahattımm...

üzülme canım...
biliyorum şu an ne desek boş, anlamsız, ama emin ol seni çoooook iyi anlıyorum...
aynı şeyleri bende yaşadım, zor bir durum... ama inanıyorum Allah bizimde yüzümüzü güldürecek bir gün.

aynen öyle benimde 2 yumurtam 10 mmde kalmıştı, hemde iğne tedavisi görürken...

ahh be canımm...nasıll anlatayımkii...sen anlıyorsundurr..bişi demiyimm sessizliğimden anlaa...bende öyle yapıcam gidicem değişik bi ilaç verecekmişş..onla oldu oldu başka dr gidecem aşılama yapan birini bulurum elbett...

hayır canım iğne tedavisinde çok yumurta gelişmiyor.
dozuna bağlı..
bence sırf para almak için tüp bebek demiş.
aşılama olmadan tüp bebek olmaz, önce aşılama denenmeli.
ben klomen ve 100mg 3 gün iğne kullandım 2 tane yumurtam oluştu.
bence doktor değiştir..

oceannnnnn:KK14::KK14::KK14: nerelerdesin sen arkadaşımmmmm :KK14: napıyorsunn başladınmı sende tedaviyee...ben başladım ama garip duygular yaşadım bugünn...o muayene şeklii bitiriyor benii...bu ay git gel hiç takmadım aslında kafaya gezip tozdumm heppp...ama o son gün eşimle gözgöze gelince bitti herşeyy..biandaaa boşaldıı gözyaşımm anca kendime geldimm...allah razı olsun eşimden akşamdan beri pervanee...

rabbim hakkımızda hayırlısını versinn...

waw kuzummmmm bunlari senin icin anlatiyorum....

dun kan tahlilinde ciktiya gebelihim bugun gecen ay gittigim doktora gittik esimle...
iceri girdim doktor bey bende polikistik over var dedim bu ay adetin 3. gunu gelin hormon ttahlili yapip tedaviye baslayalim dediniz dedim ve test sonucu kagidini uzattim. doktor kagidi acarken sordu adetlisiniz degilmi 3.gunu degilmi diye. esim yok doktor bey degil dedi. adam kagidi acti ama yuzunde bi saskinlik ki gormeniz lazim sonra okudu tekrar okudu galiba yuzunde bi gulucukle gozlerini kaldirip bakti hayirli olsun dedi demekki ALLAH tan umut kesilmezmis degilmi dedi... sonra bakti kese olusmus ve 4haftalik dedi. esimde o bebekmi dedi yok daha bebek olmaz once kese oludur sonra bebek olur dedi ikimizde sasirdik... sonra tahlil yapacakti ve ben herseye ucret ofuyorumya bagkur borcum var. ama bebisim kismetiyle gelecek galiba doktor ucretsiz analik hakkindan faydalanin dedi. bi ogrendimki gebe oldugum kayitlara alinir alinmaz butun kadindogum testleri muayeneler hatta dogum bile ucretsizmis cok sevindim...

Rabbim hic darda birakmiyor caniminici nasip edecekse yollari onune acarak veriyor... ve ne tedavi ne bisey demekki olacagi varsa kilolarca kasalar tasidim... birsuru yuk tasidim cooook yoruldum ve bisey diycem hic ummuyordum cunku tedaviye basliycaktik biliyorsun yegenim dogdu oldu ve islerin yogunlugu derken bebek dusunmeye kafa kalmadi... veee dun saglik ocaginda olctuler tam 98kilo ciktim ama ustumde kiyafet ayakkabi vs var ve karnim toktu... neyse demem o ki ben ki 98le hamile kalmisim kuzummm Rabbim oyle buyukki o ne zaman uygun gorurse ozaman verirmis... kizma bana belki sen hamile kaldin tuzun kuru bile dersin ama nolur kizma sadece Rabbime inan ve guven... eger istersen Kezul Ars duasini oku ben cok faydasini gordum vajinismusu yenmemdede bundada Rabbimin yardimiyla o duayada cok inaniyorum gulum...

yokkk dememmmm öyle şeylerrr...biliyorumm anlıyorsunnn sendee...rabbimm herkeze bi yönden veriyorr...senin nasıl sorunlar sıkıntılar yaşadığını çocugu isteyipp dr için planlarını biliyordumm...rabbim koydu bak herşeyiyolunaa...

sen bize dua ett...göbişindeki mucizenede söyleeee bizimkilereee selam söylesinnn...bizleri bekletmesinlerr...

Neyse canlar size doyum olmaz ama ben kaçtım :KK3:

Size hoş sohbetler ve hayırlı geceler :KK34:
:KK54:54::KK54::KK54::KK54:

inanıyorumm..allah azaltmasınn inancımıı...ama bazı zaman geliyorki o duygular mantığı duymuyorr...o anda ağladığımda biyandan üzülüyorumda..gözyaşlarımla allahtan af da diliyorum...bi yandan ağlarkenn allahımmm isyan değill..acizlikk..yüreğimi sen serinlet diye dua da ediyorum...ama acziyetimi o biliyor yine ona sıgınıyorumm...inşallah geçeçek bu günlerde...

aminn cecomm...beni en uzun zamandır bilen sensinn...ne diyimkii...anlarsın artık halimii..sen ahitsin kaç yıldırr...bazen geliyor işte böyle..

olabilirizz...ama işte o anda engel olamıyorum o duygulara...ben 5 yıldır kaç ay geçirdim böylee...bazı zamanlar gelir gecerr ama bazı zamanlarda çokk acı veriyorr...o andada sadece çocuga değil...o dr muayenelerii gidiş gelişlerr...o bekleyişşş...hele kiii:KK14::KK14::KK14::KK14: o dr un yanından çıkarken odanın kapısında gözlerimin içine bakan eşimin suratııı :KK14::KK14: işte o an bi garip oluyorr yoksa ay boyu çok rahattımm...

ahh be canımm...nasıll anlatayımkii...sen anlıyorsundurr..bişi demiyimm sessizliğimden anlaa...bende öyle yapıcam gidicem değişik bi ilaç verecekmişş..onla oldu oldu başka dr gidecem aşılama yapan birini bulurum elbett...

oceannnnnn:KK14::KK14::KK14: nerelerdesin sen arkadaşımmmmm :KK14: napıyorsunn başladınmı sende tedaviyee...ben başladım ama garip duygular yaşadım bugünn...o muayene şeklii bitiriyor benii...bu ay git gel hiç takmadım aslında kafaya gezip tozdumm heppp...ama o son gün eşimle gözgöze gelince bitti herşeyy..biandaaa boşaldıı gözyaşımm anca kendime geldimm...allah razı olsun eşimden akşamdan beri pervanee...

rabbim hakkımızda hayırlısını versinn...

yokkk dememmmm öyle şeylerrr...biliyorumm anlıyorsunnn sendee...rabbimm herkeze bi yönden veriyorr...senin nasıl sorunlar sıkıntılar yaşadığını çocugu isteyipp dr için planlarını biliyordumm...rabbim koydu bak herşeyiyolunaa...

sen bize dua ett...göbişindeki mucizenede söyleeee bizimkilereee selam söylesinnn...bizleri bekletmesinlerr...

üzülme canım yaa...
düşünsene biz daha tedavi açısından yolun başında sayılırız, daha aşılama bile yapmadık.
bizimde bebeğimize kavuşmamıza neyin vesile olacağını bilemeyizki...
elbet doğru yolu Allah çıkarır karşımıza, nasibimiz neyse onu yaşayacağız, çekmemiz gereken zahmet varsa çekicez, vermemiz gereken para varsa vericez demekki bizde bunları yaşayacakmışız.. tabi belki gerek bile kalmaz, nerden bilelim.
biz dua edelim tevekkül edelim, gerisi Allah'a kalmış..
bunları seni anladığım için söylüyorum, yaşamış biri olarak.
yaşamamış biri bunları bana dese gıcık olurdum :)

Nasılsınız arkadaşlar? :)
Ben Glifor kullanmaya başladım ama çok feci mide bulantım var, ayrıca ishal ve istifra etme durumu da söz konusu :120:
Kendimi çok hâlsiz, berbat hissediyorum.
Forumda okuduğum kadarıyla ilk hafta böyle yan etkiler hemen hemen herkeste görülüyormuş, benimki kadar kötü olmasa da.

üzülme canım yaa...
düşünsene biz daha tedavi açısından yolun başında sayılırız, daha aşılama bile yapmadık.
bizimde bebeğimize kavuşmamıza neyin vesile olacağını bilemeyizki...
elbet doğru yolu Allah çıkarır karşımıza, nasibimiz neyse onu yaşayacağız, çekmemiz gereken zahmet varsa çekicez, vermemiz gereken para varsa vericez demekki bizde bunları yaşayacakmışız.. tabi belki gerek bile kalmaz, nerden bilelim.
biz dua edelim tevekkül edelim, gerisi Allah'a kalmış..
bunları seni anladığım için söylüyorum, yaşamış biri olarak.
yaşamamış biri bunları bana dese gıcık olurdum :)

biliyorumm beni anladığınıı...anlamayacakk insanlara anlatmıyorum bile halimiii...neysegeçti gittii...o an çok kötüydümm inşallah bidaha olmazz...rabbim hakkımızda hayılı olan neyse onu versin....

Nasılsınız arkadaşlar? :)
Ben Glifor kullanmaya başladım ama çok feci mide bulantım var, ayrıca ishal ve istifra etme durumu da söz konusu :120:
Kendimi çok hâlsiz, berbat hissediyorum.
Forumda okuduğum kadarıyla ilk hafta böyle yan etkiler hemen hemen herkeste görülüyormuş, benimki kadar kötü olmasa da.

evett canımmm yan etkileri bunlar ama acıkk dayann gececekkk...

aykurtttttttt.....kız kızmı olacakk acaba erkek miiiii :) :) hemenn başlaa örgülereeee...1 ay geçti geri kaldı 8 ayyy....bakk bende istiyorumm yelekk patikkk...kızzzz ben yemem içmem sen doğurmadan hamile kalırımm..bizimkilerde kanki olurrr....hele kızımm olursa varyaaa bak bu patiklerden isterimm sendenn....

$1375225_543899079015636_1297579880_n.jpg $486038_244075319059266_1279804157_n.jpg

kızlarr ben kaçarr...yarınn buralarda olmıcammm..karşıya geçiceemmm yogun bi gün beni bekliyorr herkeze iyi geceler...

aykurtttttttt.....kız kızmı olacakk acaba erkek miiiii :) :) hemenn başlaa örgülereeee...1 ay geçti geri kaldı 8 ayyy....bakk bende istiyorumm yelekk patikkk...kızzzz ben yemem içmem sen doğurmadan hamile kalırımm..bizimkilerde kanki olurrr....hele kızımm olursa varyaaa bak bu patiklerden isterimm sendenn....

Eki Görüntüle 816486 Eki Görüntüle 816487

Aman Allah'ım!! Hepsi birbirinden şirin modeller! :KK16: :KK16: :KK16: Keşke elim örgüye, dikişe vs yatkın olsa :) Allah hepinize sağlıklı evlâtlar nasip etsin arkadaşlar! :KK16::KK16: Vakt-i zamanı gelince bana da nasip eder inşallah :)

günaydın kızlar;

Dün kiloma 71 dedim çünkü en son öyledi tartıda bugün tartılayım dedim sabah bi çıktım 73,7 ooohaaa dedim :)

ayırca WAW sana şunu söyliyim. Ben 28 yaşıma gircem evleneli 4 sene oldu.20 yaşında kız kardeşim var. Şimdi 3 aylık hamile.
Sen bide beni düşün. Herkes hadi sen ne zamna doğurcan kardeşin bile hamile diyolar. kafayı yememek elde değil.
Annemde haftaya evde dua okutup lokma döktürcekmiş inan bana gitmek istemiyom. Allahım içimi biliyo. herkes orda olcak herkes darısı başına, ne zaman doğurcan dicek. Ben ya patlıcam ya dağıcam ya ağlıcam. İnan 1 gr gidesim yok.
Benim durumum daha kötü inan bana. kendimizi üzmücez ama etraftakiler sağolsunlar psikolji bırakmıyolar.
ayrıca ben kayınvaldem görümcemlerle aynı apartmandayım altlı üstlüyüz. şükret haline.
Allahıma binlerce şükürler olsun kocam çok iyi. olmazsa olmasın diyo. tabi ben üzülmiyim diye biliyorum.
Allah ondan razı olsun. yoksa gerçekten çekilmez. beni yatırırlar akıl hastanesine.

benmi çıtır oluyorum bu durumda :)
evet canım benim boy kısa :)
evet canım senden bahsediyorum..ben bu topikle tanıştığımda 93 kg idim..hedef hep 67 kg idi..
sende 68 ile başlayınca artık biz ne yapalım..
boyun kaç canım???benim 1.70

kizlar bu arada saglik ocaginda kilomu 98 yazdilar amabugun evde tartildim 96,5... yarin insaallah herseyi ayrintili anlatirim sizlere opuyorum...

MErhabaa arkadaşlarr bayadır gelemedim yine
nasılsınız ben hamdüsenalar olsun iyiyimmm
aramıza yeni katılan arkadaşlar var hoş gelmişler çarşamba gününden bugüne okumaya çalıştım :KK70: MAşallah muhabbet almış başını gitmiş :nazar::nazar::nazar: sayfamız şenlenmişşşşşşş :KK49::KK49::nazar::nazar: çok mutlu oldummm aykurtttt canım benimmm haırlı uğurlu olsunnnnnn Rabbimize hamdüsenalar olsunnnnnn darısı tüm arkadaşlarımızın yanı sıra benim başıma olsunnnnnnn :KK16::KK16::KK16: kız sana tahlile git ağır kaldırma diye diyeedilimizde tüy bitmişti :emir_bebek: olur aman haa
ayyy okudumm bugün ki Aykurt hamileyim yazmışş 4 5 haftalıkkkk :nazar::nazar::nazar: canım ya Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsinnn
tugba_serdar inşallah sonuçların güzel gelir

EM:5,8 mm düzenli Ro-Lo polikistik izlendi bu diğer tahlillerin de önemli regilin 3. günü lh ve fsh testlerine bakıyorlar
benim lh seviyem yüksek çıkıyor ve saü yumurtalıkta 4 yumurta ile başladı yada genetik önceden vardı ama
her hastalığın olduğu gibi bununda başlangıcı sıkıntılarım oldu öncesinde hiç olmadığı kadar sivilceler oluştu yüzümde kilom birden uçtu aşırı şeker alıyordum belirtilerine bak netten
o zamanlar bilmiyorum insülin direncim oluşmuş doktorda bilmedi bilseydi şeker ilaci verirdii dururdu ve insülin direnci sonradan şeker hastalığına sebep olabiliyormuş
annesi şeker olanlarda anne şekeri oluyormuş bu sonradan başağrısı oluyor çocuklarda da çıkıyormuş onla da ilgilen arkadaşım
işte bu sebeplerden aslında hiç bir şeyi kimseyi takmamak gerekiyor inan kimsenin canı kişinin kendi canı kadar yanmıyor bunu hatırlamak gerekiyor

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:günaydınnn :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bugün pek mutluyum kızlarrrr çalsın sazla re oynasın kızlar haydeeee haydeeeeee :KK76::KK76::KK76::KK76:
:KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK62::KK66::KK62::KK66::KK62::KK66::KK62::KK66::KK19::KK52::KK52::KK52::KK52:

:nazar: neşene Maşallah güzel haberleri ilham ediyordur Rabbimiz yüreğine inşallah :KK16::KK16:

kızlarrr ben geldim dr dann...yumoşumm 10 mm de kalmııışşş:KK14::KK14::KK14: napam nedemmm...
tarlusal verdi..bayramdan sonraya denk getirip gidicemm...klomen benzeri bi ilaç varmışş onu denicekk...
fikrimi soracak olursann iğne tedavisinde çok yumurta gelişir çatlama iğnesi yaparsakda olmaz hepsi çatlar ondan sa gelişen yumurtaları toplayıp tüpbebek yapalımmm diyorr..
bende tüpbebek istemiyorumm......................
dr un odasından çıktımm...eşimin bi kaç sorusuna zor cevap verip kendimi tutamayıpp ağlamaya başladımm..hala içimm doluuu...eve bırakmadı benii eşimle şirkete geldikk..işim bitsin birlikte çıkarız dedii...ama iştee...
şimdi ağzıma bi fermar çekesimm varr...vee susmakk sadecee..hiçç konuşmakk istemiyorumm..boğazımm düğüm düğümm..gözümden yaş akmasın diye sıktıkcaa bogazım dahada fena oluyorr...ne diyim ki...
tek bir cümle nokta koyuyor herşeyee.....NASİPPPP....
Canımm benim bu yeni aya ümit demek önümüzdeki aya klomen sayısını arttırır sonra iğnesi varmışş
kuzum bütün bunları yapınca aşılama yapın yazıyor kaç yerde okudum bende:18:
ben bunu Nisan ayında yaşadımm seni çok iyi anlıyorumm ama sonradan büyümüştüü yine olmadı bak hayırlısı artık dedimm
ama moralini yüksek tutt bak Aykurta :nazar::nazar: muhteşem yaaa
Rabbimizin ol demesi ile mümkün her şey inşallah bizimde olacakkkkkkkk:KK16::KK16:
bu arada hayıtı az içtiğimi öğrendimm 2 almak gerekiyormuş hadi hayırlısı ne deyim :KK25:
HEr şey güzel olacak inşallahh

Cecooo yine maşallahın varr bu hareketli haline azmine hayranımm seninnn :nazar:
günde 1.5 saat yürüyüş ev işi diyet çocuklar maşallahhh

Son düzenleme:
Kızlar yasmin kilomu aldırıyor

MErhabaa yasmin bana kilo aldırmadı hatta vermemde yardımcı olmuştuu
ama sonra Diana 35 verdi doktor onun hormon değeri hepsinden daha düşüktü onunla kilo almadım 1 ayda 3 kg düşmüştü
tabi yediklerime dikkat ediyordumm

X