Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Herkese kocaman Günaydınnnnnnnnnnnn :KK3:

Kızlar inşallah bugün hepimiz için çok verimli geçer ve eksilere doğru gider hep kilolarımız :KK34:

MErhaba arkadaşlarr nasılsınız ben hamdüsenalar olsun iyiyimm
yoğunluk yorgunluk birkaç hafta daha böyle geçebilir benim için sonra biraz daha rahatlayacağım inşallah
sizleri ihmal ettim bana değer veren arkadaşlarımdan özür diliyorum :KK43: :KK19:
diyet devam ediyor ara kaçamaklarda :26: kilo düşmüyor artmasında şimdilik hareketim sadece işte biraz evde enerji bitmiş oluyor ::d :KK17: aslında bahane yürüyüş yapsam dinlenmiş olurum aslında
:26:
Waw canım geçmiş olsun inşallah aşırı yağ kaybıda kötü o zaman canım bebiş düşünüyorsam kortizon nasıl alacaksın :KK43: :KK53:
evett bizi ihmall ettin ama kendini etmeee...diyetine devam et..diyenede bak dicenizz ama bende başlıcamm yeniden inşallahh...bırakmışş değilimm ama salmışş durumdayımm..

valla kortizondan korkmadımda iğne enjeksiyon dedikleri şeyy kemiğe yapılacakmışş..ondann korkuyorumm hiç yaptıranıda duymadım..iyimi olur kötü mükararsız kaldım...kadın doğumcuya sordum..yaptırabilirsin bize zararı yok kortizonu hamilelerdedekullanıyoruzz dedi...bilmiyorum bakalım canımın dayandığına kadar idare edicemm..

:nazar: bu senin minik yumoşun içinn inşallah büyür
canım benim inşallah yumoşun bebişiniz olur sağlıcakla :KK16:
bir daha ne zaman gideceksin yumurta takibinee canım bol bol incir ye
kuru incir kürü yaptım bir ara ben
yaw neler yapmadım ki :KK43:
artık son tahlilden sonra doktor tüm her şey yolunda 3 ay dene demişti birazda kendimi salmak geçen ayki yıkımdan sonra daha iyi mi geldi ne çok ümitliydim ya ama ne yapalım nasip dedik
gnc den hayıta başladım günde 1 bakalım hayırlısı yaw
bu arada süt bezi tahlili ayrı mı yapılıyor ? bana hiç yapılmadı mı acaba ?
regilin 3. günü mü gittin çok şey kaçırdım bebişi kaçırmayacağım inşallah :KK49::KK19::KK19::KK19::KK19::KK19::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK19::KK19::KK19::KK19:

:KK17: ben geldim waw ya aslında geçen ay çok ümitliydik olmadı :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
doktor her şey yolunda demişti güya :KK14:
ya çok üzüldüm kırmızılar gelince sonra dedim ya gelmeseydi ona da üzülecektim yine ne oldu diye
ay var ya
Allah dermansız dert vermesin de bizi de kurtarsın ya:KK14: bize de tüm azaları tam olan tertemiz nesilden evlatlar versin:KK14:
bakmadım bu ay da hiç bir şeye hayıt içiyorum işte geçen regilin 2. gününden bu yana sanırsam
bugün 13. gün ne durumda hiç bilmiyorum zaten net bir düzen olmayınca hiç bir şey bilemiyoruz ki
bazen hiç olmuyo :KK14: ayy depresyonumu hatırladım nöbetteyim bir de ay dedim hayırr
durdu sevindim sonraki gün inanılmaz sancılarla geldi kırmızılar :KK14:
bende durum bu işte bu ay bir boşverdim durup durup moralim bozuluyor

moralini bozmaaa..bizim hep moralli olmamız lazımm..ve tek diyeceğimmşey var ertelemeee...ben 4.5 yıl olmuşş kendimekızıyorum...1 senede tedavi sürerseee..kendi kendimekızdımm...

o yüzdenn dr una git takipde ol hepp..nasibimizde varsa gelecek amaa...nasibede gayret gerek miş..

evet bi yumoş var ama ümitli değilimm..bi kutu ilaç bitti 1tane olmuş odaküçük daha büyüceni sanmamm...bidahaki ayda direk aşılama yapabilirizz...buralarda oll yanlızz bırakmayınn beniii :) :)

günaydınn milletttt....cecomm sanada günaydınn...

evett sabah uyandım ama tv karşısında keyif yaptım birazzz:KK17::KK17:

kahvaltımı yapmadım daha 7..8 dene bademm yedimmmm...ilaçlarımı içtimm..birazdan bişiler atıştırırımm...

ayyy cecommm bende bendee..ama bu ay ümitlendirmicemmkendimii :) :) diyorum diyorumm ama bakalımm..

dualarını eksik etmee...yüksek hormonu düşürmek için verdi bi ilaççç..o süt hormnuymuşş..emziren anneler adet olmazmış çünkü süt hormonu yüksek oldugu için o yumurtlamayı engellermişş...bizimde engellememesi için hormonu düşürecekler...ayyyy ne bilemm işteee...hemen geçse günlerr bu ay olmasadabidahaki aya geçsekk :) :)

Wawcımm hiç korkma ve hi. tedirgin olma canım benimmm herşey düzelecek merak etme benımde süt hormonum ıste yuksektı sonuc hamıleyım rabbim ve dualarımız sayesınde. sen gonlunu ferah tut o hormon stres hormonu sen ılacını duzgunn al stresede gırme

arkadaslar pko ne demek? pkolu bayanlar nedn cocuk sahıbı olamıyor

nerden başlasamki anlatmaya...yumurtlama bozuklugu yada tembelliği diyebiliriz..düzenli yumurtlamıyoruzz vee hamile kalamıyoruz kısacası bu...daha uzununu istersen anlatırım yinee

nerden başlasamki anlatmaya...yumurtlama bozuklugu yada tembelliği diyebiliriz..düzenli yumurtlamıyoruzz vee hamile kalamıyoruz kısacası bu...daha uzununu istersen anlatırım yinee

tesekkur ederım canım.. Allah acıl sıfalar versınn..

ben evlı değilim ama bekarken anlasılması ıcın test flan yaptırılıyo mu yada tahlıl? ben burda bekar bı kızda duymustum oda pko luymus

arkadaslar pko ne demek? pkolu bayanlar nedn cocuk sahıbı olamıyor

PKO Poli Kistik OVer anlamına geliyor ve rahimin etrafında bir sürü kistin sıralı dizilişine deniyor PKO. Hatta bir tane ünlü kadındoğumcu bir keresinde TVde ben PKOlu bayanlara İNCİLi kadınlar diyorum demişti çünkü onun anlatımına göre kistler inci bir kolye misali rahim duvarına dizili olurmuş ve bu maalesef WAW arkdaşımızında dediği gibi gebeliği zorlaştırıyor :26:
Hee asla çocuk olmayacak diye birşey yok sonuçta ben PKOlu olduğum halde ikinci kızıma kavuştum :KK16:
Rabbim diledikten sonra olmayacak şey değil ama pkoda en büyük etken kilo almak ve çok zor vermek o yüzden mutlaka ilerisi için tedavi olmak şart ve kilo vermek şart :KK34:
PKO ayrıca insülin direnci diye bir olay yaratıyor oda işte kilo almamızı ve verememize sebep oluyor. Mutlaka ilaç tedavisiyle o direnç kırılıp pko illetinden kurtulmak en güzeli :KK34:

ben evlı değilim ama bekarken anlasılması ıcın test flan yaptırılıyo mu yada tahlıl? ben burda bekar bı kızda duymustum oda pko luymus

Canım benim ayrıntılı hormon tahlillerindeki değerlerin hepsi erkeklik hormonu hariç normal çıkınca kadın doğumcuma yönlendirmişti dahiliyeci ( madem herşey yolunda niye kilo veremiyorum dediğmden )
Kadındoğumcum ultrasonla üssten bakmıştı ( bekarlardada o şekilde yapılır doğal olarak ) ve PKO teşhisi kondu.
İnsülin direncini kırmak ve şeker hastalığı riski oluşmasın diye de Metformin içeren ilaçla tedaviye başladık. Çoğu zaman yanı sıra birde doğum kontrol hapı kullanılıyor adetleri düzenlemek için :KK34:
Düzensiz adette çünkü PKO belirtilerinden biri ; birde aşırı tüylenme varsa o zamanda PKO olabilir :KK34:
Öyle bir şüphen varsa mutlaka araştır ve doktora görün ki şimdiden önüne geç ki evlenince aynı sıkıntıları yaşamak zorunda kalma :KK34:

sen kendinde oldugunumu düşünüyorsunn ??

adetinin 3. günü kan tahlili veriyorsunn...ve o tahlillerde anlaşılıyorr...bide göbeginden ultrasonla bakıyor dr un..ordanda anlaşılıyorr..tahlilllerle kesinlik saglanıyorr...eger öyle bi şüphen varsa hiç erteleme hemen gitt..eğer ssk an varsa direk orayada gidebilirsinn..adetin 3. günü gidersen aç karnına hemen tahlilde yazarlarr..o zaman daha iyi oluyorr..ben tahlillerimi başta özelde yaptırıyordumm baktım sonu yokk çok para devamlı...şimdi ssk da yaptırıyorumm..

PKO Poli Kistik OVer anlamına geliyor ve rahimin etrafında bir sürü kistin sıralı dizilişine deniyor PKO. Hatta bir tane ünlü kadındoğumcu bir keresinde TVde ben PKOlu bayanlara İNCİLi kadınlar diyorum demişti çünkü onun anlatımına göre kistler inci bir kolye misali rahim duvarına dizili olurmuş ve bu maalesef WAW arkdaşımızında dediği gibi gebeliği zorlaştırıyor :26:
Hee asla çocuk olmayacak diye birşey yok sonuçta ben PKOlu olduğum halde ikinci kızıma kavuştum :KK16:
Rabbim diledikten sonra olmayacak şey değil ama pkoda en büyük etken kilo almak ve çok zor vermek o yüzden mutlaka ilerisi için tedavi olmak şart ve kilo vermek şart :KK34:
PKO ayrıca insülin direnci diye bir olay yaratıyor oda işte kilo almamızı ve verememize sebep oluyor. Mutlaka ilaç tedavisiyle o direnç kırılıp pko illetinden kurtulmak en güzeli :KK34:

Canım benim ayrıntılı hormon tahlillerindeki değerlerin hepsi erkeklik hormonu hariç normal çıkınca kadın doğumcuma yönlendirmişti dahiliyeci ( madem herşey yolunda niye kilo veremiyorum dediğmden )
Kadındoğumcum ultrasonla üssten bakmıştı ( bekarlardada o şekilde yapılır doğal olarak ) ve PKO teşhisi kondu.
İnsülin direncini kırmak ve şeker hastalığı riski oluşmasın diye de Metformin içeren ilaçla tedaviye başladık. Çoğu zaman yanı sıra birde doğum kontrol hapı kullanılıyor adetleri düzenlemek için :KK34:
Düzensiz adette çünkü PKO belirtilerinden biri ; birde aşırı tüylenme varsa o zamanda PKO olabilir :KK34:
Öyle bir şüphen varsa mutlaka araştır ve doktora görün ki şimdiden önüne geç ki evlenince aynı sıkıntıları yaşamak zorunda kalma :KK34:

tesekkur ederım canım tuylenme yok fakat son 1 senedir adetlerim cok duzensız oluyor sureklı erken oluyorum tek sorun o yınede cok sağol kızlarınla mutluluklar dılerım :))

sen kendinde oldugunumu düşünüyorsunn ??

adetinin 3. günü kan tahlili veriyorsunn...ve o tahlillerde anlaşılıyorr...bide göbeginden ultrasonla bakıyor dr un..ordanda anlaşılıyorr..tahlilllerle kesinlik saglanıyorr...eger öyle bi şüphen varsa hiç erteleme hemen gitt..eğer ssk an varsa direk orayada gidebilirsinn..adetin 3. günü gidersen aç karnına hemen tahlilde yazarlarr..o zaman daha iyi oluyorr..ben tahlillerimi başta özelde yaptırıyordumm baktım sonu yokk çok para devamlı...şimdi ssk da yaptırıyorumm..

bılgılendırdığın ıcın cok tesekkur ederım canım..

kızlarr yarınn tartıı günüüü...ben +1 le giriş yapıcamm sanırım..78 gördümm bugünn :KK43: :KK43: ama hoşgörünn garip bi hafta geçiriyorumm toparladığımdaa yine bi atak yapıp 5 kilo vermemm lazım en acilindenn....

yarın karşıya geçiyorum yinee ama akşama listeyi paylaşıcamm lütfen bildirimleri yapınn :) :):KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

tesekkur ederım canım tuylenme yok fakat son 1 senedir adetlerim cok duzensız oluyor sureklı erken oluyorum tek sorun o yınede cok sağol kızlarınla mutluluklar dılerım :))

Çok sağ ol Rabbim herkese nasip eder inşallah en kısa zamanda :KK34: Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

selamün aleyküm kızlaaarr..
1 hafta olmuş giremedim malum kreş açıldı biranda 30 çocuğum olduu
geçen hafta ben ve cecodan başka tartılan olmamış..düzensiz beslendim bu hafta ama bugün sabah tartıldım sonuç iyiydi yani hedefim 74 ü göremesemde almamakta güzel..
waw lütfen sitres yapma hayırlısıysa olacaktır inş.
geçenlerde kadın doğumcumla konuştum glifor içtiğimi söyledim oda içme dedi..valla tatlı ataklarımı sadece bu ilaç dengeledi dedim.
eşimle nane limonuz..benim küçük cadı makasla saçını kesmiş..eşimde tutturdu makinayla kesecem diye..hiç inadı olmazdı böyle..kesersen konuşmam dedim..güzelim sarı saçlı kızım keltoş oldu..nasıl canım sıkıldı anlatamam..inşallah çabuk uzar yaa..
neyse burunları da akmaya başladı..kreşte çocuklardan geçti sanırım..hastalık ayları başladı..
yarın herkes bildirim yapsın lütfen...
görüşürüüüzz..

selamün aleyküm kızlaaarr..
1 hafta olmuş giremedim malum kreş açıldı biranda 30 çocuğum olduu
geçen hafta ben ve cecodan başka tartılan olmamış..düzensiz beslendim bu hafta ama bugün sabah tartıldım sonuç iyiydi yani hedefim 74 ü göremesemde almamakta güzel..
waw lütfen sitres yapma hayırlısıysa olacaktır inş.
geçenlerde kadın doğumcumla konuştum glifor içtiğimi söyledim oda içme dedi..valla tatlı ataklarımı sadece bu ilaç dengeledi dedim.
eşimle nane limonuz..benim küçük cadı makasla saçını kesmiş..eşimde tutturdu makinayla kesecem diye..hiç inadı olmazdı böyle..kesersen konuşmam dedim..güzelim sarı saçlı kızım keltoş oldu..nasıl canım sıkıldı anlatamam..inşallah çabuk uzar yaa..
neyse burunları da akmaya başladı..kreşte çocuklardan geçti sanırım..hastalık ayları başladı..
yarın herkes bildirim yapsın lütfen...
görüşürüüüzz..

Canım kuzucuğun saçlarına bende üzüldüm :KK50: dediğin gibi inşallah saçları çok çabuk uzar :KK34: Aminnn
Keşke bir kuaföre götürüp düzelttirseymişsiniz ama işte olan olmuş bir kere :26:
Bende geçenlerde uçlarından aldırdım cadının saçlarını ama inan sonra çok pişman oldum ki okadar kısa olmadığı halde :KK34: Neyse kökleri onlarda nasılsa :KK34:
Bu arada inşallah hasta olmazlar kuzular ...Aminnnn

Kızlar mucize diyebilecegim bir bitkisel kür
Pko temizliyo
Bn cıma takım yarısmalarının birinde yarısıyorum ve orda bi arkadasım var alternatıf tıp üzerine okumus gayet bilgili
Ona pkomdan bahsettım
Neyse bunlar annesıyle dukkan acmıslar bitkisel ilaclar bakın aktardan farklı biraz daha
Civanperçemi macunu var
Kullanan hastalarıda varmıs arkafasın annesıyle konustum bole bole anlattım
Dedıki sole soylım bu ilaç bitkiseldir hiçbir zararı yok düzenli kullanıldıgında faydasını goruyosun dedı 10 hastadan 7 si hamıle bile kalmıss
Fıyatıda 20 mi 15 mi ne
Bnm cocugum var hamdolsun
Ama ikinciye düsünürsem belki tedavi yle olur dedı doktor
Ben internettnde arastırdım gercekten faydalı bir ürün
Ayrıyeten bu kadın yurt dısına yırt içine heryere urn satıyo
Kızlar yanlış anlamayın
Sadece ablayla konusurken bu sayfa aklıma geldı soylım dedım guvenılır bır yer bılınen bı yerde diyim size
Safranboluda dukkanı
Hatta bugun konustum 10 uncu hamıle haberımı aldım kızım cok öutluyum sifa allahtan biz vesileyiz falan dedı
Eger bilgi almak isterseniz numarasını bıle veririm
Cocugu olmayan bı kadının yazısını oludum burda bebegım olöasına ragmen hüngür hüngür agladım bende sîze vesile olmak isterimmm

Ne büyük bir mucize bebek
Hamıle kalmak
Hersey rabbımden
Kımse umutsuzluga düsmesın
Pkomuzzz varsa varrrr
En önmlısı bizi bizden daha cok dusunen rabbimiz var
Ilk once ona yalvaralım
İçten gonulden yas dokelım karsısında dua edelım rabbmn hazınesı bol
Muhakkak rabbım herseyı bılır gozetır

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3:

Bugün çok işim var ve birazdan hepsine girişeceğim Allahın izniyle :KK34: Çamaşır makinesine bir posta attım yıkanıyor bile :KK1:
Şimdi oturup yarın kızkardeşime götürmek için sarmayı saracağım sonrada temizliğe girişmem lazım :KK34: Ev aldı başını gitti iki gündür gezince :KK1: akşam benimki gelmeden bitirmiş olmam lazım ki paşamızın ağzına laf vermim :KK1: birde iki hafta sonra anamlar geliyor almanyadan o gelmedende tül perde cam halletmem lazımki onun evinide temizleyelim sonra bir kaç gün dışarda çok işim olur koşturmaktan ev iyice azmasın :KK1:

Herkese hayırlı cumalar :KK3:
Rabbim tüm dualarımızı kabul etsin ve gönlümüzden geçenleri önümüze hayırlı olarak sunsun inşallah ....Aminnnnnnnnnnn

Aklımdayken bildirimimi de yapayım :KK34:
Malum Reglm şu anda devam ediyor o yüzden 104.2 kg ken bugün tartıda 104.9 u gördüm :KK53: davul gibi şişim şu anda :KK1: ama inşallah regl bitince eksiyi görürüm :KK34:
Artık haftaya inşallah :KK16: pes etmek yok yola devam :KK34:

kızlar bı pkolu olarak bnde aranıza katılabılırmıyım?:KK50:

Tabiki katılabilirsin :KK3: Aramıza hoşgeldin canım :KK34:
İnşallah hep birlikte çok güzel kilolar verir şu pko illetinden kurtuluruz :KK34: Aminnnnnnnnnnnn

Kızlar mucize diyebilecegim bir bitkisel kür
Pko temizliyo
Bn cıma takım yarısmalarının birinde yarısıyorum ve orda bi arkadasım var alternatıf tıp üzerine okumus gayet bilgili
Ona pkomdan bahsettım
Neyse bunlar annesıyle dukkan acmıslar bitkisel ilaclar bakın aktardan farklı biraz daha
Civanperçemi macunu var
Kullanan hastalarıda varmıs arkafasın annesıyle konustum bole bole anlattım
Dedıki sole soylım bu ilaç bitkiseldir hiçbir zararı yok düzenli kullanıldıgında faydasını goruyosun dedı 10 hastadan 7 si hamıle bile kalmıss
Fıyatıda 20 mi 15 mi ne
Bnm cocugum var hamdolsun
Ama ikinciye düsünürsem belki tedavi yle olur dedı doktor
Ben internettnde arastırdım gercekten faydalı bir ürün
Ayrıyeten bu kadın yurt dısına yırt içine heryere urn satıyo
Kızlar yanlış anlamayın
Sadece ablayla konusurken bu sayfa aklıma geldı soylım dedım guvenılır bır yer bılınen bı yerde diyim size
Safranboluda dukkanı
Hatta bugun konustum 10 uncu hamıle haberımı aldım kızım cok öutluyum sifa allahtan biz vesileyiz falan dedı
Eger bilgi almak isterseniz numarasını bıle veririm
Cocugu olmayan bı kadının yazısını oludum burda bebegım olöasına ragmen hüngür hüngür agladım bende sîze vesile olmak isterimmm

Canım Allah senden razı olsun :KK71:
Buradaki özlem çeken tüm Arkadaşlarımız adına sana teşekkür ederim bu güzel paylaşımın için :KK34: Bende de iki tane cadı var ( ikincisi pko teşhisi konduktan hemen sonra oldu doğal yoldan :KK1: ) ama dediğin gibi insan duygulanıyor o tür özlem dolu yazılar okuyunca :KK34:
RAbbim kimseyi evlatsızlıkla yada evladıyla sınamasın....Aminnnnnnnnnnnnnnnn
İNşallah işe yarar gerçektende hepimiz kurtuluruz bu iletten :KK34: pko gidince kilo vermekte daha kolay olucaktır zannımca :KK34:
Bakalım bende bulmaya çalışırım onu ve araştırırım :KK34: olurda kullanırsam zaten tecrübelerimi iletirim bende :KK34:

Son düzenleme:
X