Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Hayirli aksamlar arkadaslar...
Cuma aksam gelemedim c.tesi baktim sayfalara tam biseyler yazdim ama kk bakimda oldugundan eklemedi yazimi. Bende pazar giremedim. Bu arada waw kuzum benim esimde c.tesi evdeydi esime hamurlu biseyler yaptim ve tabi bende goturdum. Bide pazar ogleyin hamur kizartmasi istedi oyle yaptik bide oyle geldi kilocuklar ohhh.. Verirken zor alirken bi gunde 2kilo. Bu arada hamur kizartirken bikac kere patladi kizlar aman aklinizda olsun dikkatli olun emi. Esimin kolunda minik minik 12-13tane benimde elimde 2tane yag yanigi var. Bunada sukur heleki yuzumuze gozumuze sicramadi...

Bugunde dukkanin isleriyle bulanikti kafam hayirlisi bakalim....
Bu hafta duzensiz gidecek sanki benim kilo. +olacak gibi ama insaallah olmaz...
Egedenizin verdigi listenin dahada fazla ekmek vardi bende 9dilim kadarcik ve 1haftada 4kilo bile verdim onla. Bi keresindede bir bucuk ayda 7kilo vermistim harikaydi ama sonu kemiklerimin agrisiyla hastanelik olmustum. Ben cok azar azar vermem lazimki yerlessin. Birden verince hemen yataklik yapiyor beni onun icin kizmayin bana lutfen ben yarimda olsa birde olsa raziyim. Ayda bir kiloya bile. Yeterki geri almayayim. İlk hedefim once 95sonra 90 ve en gozdem simdilik 87... En uc noktamsa 83,5 ... Niyemi? Ben ogretmenlik yaparken esimle arkadastik ama farkli bi sehirdeydi. Bi gun geldi ve kurumun kantininde beni bekliyordu az biraz zayifliyordum ve sadece 83,5tim. Beni gorunce cuzerimde pantolon ve uzun tunik vardi ve cok hosuna gitmis kiyafetim ve daha zayiflama cok iyisin demisti. Simdi o kiyafetimi sakliyorum ve i insaallah tekrar giymeyi nasip eder ALLAH im... Ha evlendigimde de 87idim... Ama cok cabuk kilo aldim. En buyuk sebeplerinden biri de yemek kotu olmasin yada artmasin diye yedigimden aliyorum kizlar

canımmm bence dengeli besleneren ayda 3kilo verip gayet sağlıklı olabilirsinn...ama sen başka telaşlardan biras sallıyorsun bu konuyuu...acıkk daha dirayetli olmalsın bencee...inşallah işlerin bi rayına oturursaa ozaman herşey yoluna girecektirr...

hamurlar yenmişş yinee :) :) afiyet olsun inşallah cuma günü tartıyı etkilemezz...

ahh sen şu glukofene bi başlasann herşey güsell olacakdaa du bakalım oda yakındırr...

kızlar herkese hayırlı akşamlar..
fatura ödenmemiş net bağlantı yoktu..geçen hafta zaten yoğundum..
benim kilo;

75.3

haftasonu tatlı krizlerim oldu yedim valla..

bu arada waw bel ve kalça ölçülerin benden az..77 olmuşsun hadi bakalım

ceco ben senin yerinde olsam çoktaaaan tartı almıştım..çatlardım meraktan..

hadii yaaa senin ölçülerr kaçdııı?? ee senden fazla olan 2 kilomm nirdeee :) :) göğüsdemii...valla benimm şuandan sonraki kilomm bacak ve kollarımda çok varr...acıkda sırtta da varr...gerisi iyi gibi gibi ama işte o bacak ve basenimm allahlıkk..bakalım 1 ysonra ne olacakk..ama spor yapmazsam pekde bişi olacagını sanmıyorum benimm sıkılaşmam lazımm...

Anammmm o Arap kadınlarda gerçekten çok hoş ama işte okadarı bana gerçekten ağır gelir :KK1: kız normal giyiniyorum ateş basıyor herhalde peçeyle panik atağım azar :KK60: ben arabada bile cam açmadığımda nefes alamıyorum :KK1:
Bazılarıda kendi ülkelerinde kapatıp sonra türkiyeye gelince papatya gibi açılıyor :KK1: oda bana saçma geliyor sonuçta bunu senin yaptığın gibi Allah rızası için yapmaları gerek :KK34:
Rabbim inşallah o duyguyu herkese verirde laiğiyle yapabilmeyi nasip eder ....Aminnnnn

Kız bu tarafa gelecek hayırlısıyla :KK34: Eşimin amcası ve yengeside ellerinde geldiğince yaşamaya çalışıyorlar ama işte onlar biz bizeyken haremlik selamlık oturmaz ancak biz hatunlar mutfağa kaçarız :KK1: el vermez amcasıda ama kimseyi kırmadan belirtir eğer karşısındaki bilmiyorsa :KK34:
Dünkiler baya bir kaçıştılar canım dediğin gibi panik yapmadan olsaydı daha hoş olurdu ama yinede dediğim gibi saygım sonsuz yanlız ben yapamazdım herhalde o kadarını ( tabi onlar aileden küçücükken alıştırılmış onlarada bizim halimiz tuhaf geliyordur Allah bilir :KK1: )
Rabbim geçim versin onlar geçinsinde varsın biz kırk yılın başı gittiğimizde hatunlar erkekler ayrı oturalım :KK34:

aminn canımm aminnn..anamm o insanlardada var zorla kapanann...onlarda adet gibi zorunlu olan bişii...yoksa arap diye en iyi insan değill...orada peygamberin neslide var ebu cehilin neslidee...dediğin gibi allah herkezin içine versinnn..ve layıkıyla yapanlardan etsinn....

sen nettin bugün cecommspora gittiniii??tartılabildinmii ??neler yedinn bugünnn..???

kızlarr akşam yemeği yaptımm eşimm dışarda yiyelim dedi bizim burda güzl bi park var baya bütük kamelyalı anlatmıştım daha öncedee...hatırladım yemek çantamızıı ve koyulduk yola...akşam ezanı okunuyordu o arada camiye girdik namazımızı kıldık çıktık yemegimizi yedik...o sırada yatsı okunuyordu camideyakındı yatsıyı kıldık ve çaylarımızı içtik..sonra geldik evimize güsel geçti bu akşam şükürr...

akşam yemeğim...

4 kaşık patlıcan yemegi...
4 kaşık makarnaa:26::26::26:
1 dilim ekmek...
salata...
karpuzzz...:26::26:

çayla hurma yedimmm:26::26:

yüz kızartıcılarım çok olduğu içinnnnn akşamki meyve ve ara öğünlerimi kaldırıyorumm...:KK25::KK25::KK25: buz gibi karpuzz olsa bir dilim daha yerdimmm...:KK25::KK25::KK25::KK25::KK25::KK25:

aminn canımm aminnn..anamm o insanlardada var zorla kapanann...onlarda adet gibi zorunlu olan bişii...yoksa arap diye en iyi insan değill...orada peygamberin neslide var ebu cehilin neslidee...dediğin gibi allah herkezin içine versinnn..ve layıkıyla yapanlardan etsinn....

sen nettin bugün cecommspora gittiniii??tartılabildinmii ??neler yedinn bugünnn..???

Gitmemmi şekerim :KK1: ben söz dinlerim :KK34:
Aslında gitmeden evvel fena uyku bastırdı hatta uzanayım dedim kızımıda tembihledim 15 - 20 dakika sonra uyumuşsam uyandır diye :KK1: biraz şekerleme yaptım anlıyacağın :KK1:

Evet bugün tartıldım vee maalesef artı olarak gördük rakamı tabi 110 değilmiş şükür ama maalesef 104 çıktım oradaki tartıda :26:
Bende anlamadım nasıl oluyor ama olsun hiç üzülmedim sonuçta akılsız başın cezasını bu durumda midem çekti herhalde :KK1:
Yarın sabahdan itibaren çok dikkatli olucağım ve egedenizinin listesini yapacağım nasipse :KK34:
Oda fayda etmezsen tükkan diyetini deneyeceğim tekrar :KK1: ne yapayım sonuçta benden değerli değil ya denemekte fayda var ama işte önce listeye uyacağım işe yararsa gerek kalmaz :KK34:

Bugün sabah kahvaltı etmedim :KK20: sersem gibiydim hesapta yapacaktım ama yok eşim aradı yok kız uyanı derken kaldım öyle hatta kullandığım o besin takviyesini bile içmedim bugün. Herhalde hasta olucağım hiç halim yok ama inatla sporada beslenmeyee dikkat etmeye devam edeceğim inşallah :KK34:
Yarın inşallah yüzmeye gideceğim :KK76::KK76::KK76::KK76::KK76: eşim nasılsa evde şöyle hem fazladan yüzeyim hemde bir saunaya atayım kendimi :KK1: belki ödem azalır :KK34:
Çarşamba malum benim pazara çıkma günüm hatta o gün kızkardeşimle yine kahvaltıya gideceğiz :KK1: spor salonuna gitmesemde hem kahvaltı fazla gelmez ( ufak kahvaltı tabaklarından alıyoruz ) hemde bütün gün fazladan geziyoruz :KK1:

Gitmemmi şekerim :KK1: ben söz dinlerim :KK34:
Aslında gitmeden evvel fena uyku bastırdı hatta uzanayım dedim kızımıda tembihledim 15 - 20 dakika sonra uyumuşsam uyandır diye :KK1: biraz şekerleme yaptım anlıyacağın :KK1:

Evet bugün tartıldım vee maalesef artı olarak gördük rakamı tabi 110 değilmiş şükür ama maalesef 104 çıktım oradaki tartıda :26:
Bende anlamadım nasıl oluyor ama olsun hiç üzülmedim sonuçta akılsız başın cezasını bu durumda midem çekti herhalde :KK1:
Yarın sabahdan itibaren çok dikkatli olucağım ve egedenizinin listesini yapacağım nasipse :KK34:
Oda fayda etmezsen tükkan diyetini deneyeceğim tekrar :KK1: ne yapayım sonuçta benden değerli değil ya denemekte fayda var ama işte önce listeye uyacağım işe yararsa gerek kalmaz :KK34:

Bugün sabah kahvaltı etmedim :KK20: sersem gibiydim hesapta yapacaktım ama yok eşim aradı yok kız uyanı derken kaldım öyle hatta kullandığım o besin takviyesini bile içmedim bugün. Herhalde hasta olucağım hiç halim yok ama inatla sporada beslenmeyee dikkat etmeye devam edeceğim inşallah :KK34:
Yarın inşallah yüzmeye gideceğim :KK76::KK76::KK76::KK76::KK76: eşim nasılsa evde şöyle hem fazladan yüzeyim hemde bir saunaya atayım kendimi :KK1: belki ödem azalır :KK34:
Çarşamba malum benim pazara çıkma günüm hatta o gün kızkardeşimle yine kahvaltıya gideceğiz :KK1: spor salonuna gitmesemde hem kahvaltı fazla gelmez ( ufak kahvaltı tabaklarından alıyoruz ) hemde bütün gün fazladan geziyoruz :KK1:

cecommm süper kararlarr...bende aynı durumdayım ama artıkk kalkmanın zamanıııı..o listeyi en az 15 günn dene emin olen az 3 kilo verirsin...bir ayda 5 yada 6...emin ol ay sonu 9 ları görürsün yinee...listeyii yaz ve buzdolabın üstüne asss...ve başlayalım artıkk..çarşamba benimde pazar günüm ama kv istanbulda olmadığından şaştı pazarlarımda .:KK43:

meyvelere salatalara sebzzelere herşeye dikkat edip yapalım bakalım listelerimizii....

kızlarr akşam yemeği yaptımm eşimm dışarda yiyelim dedi bizim burda güzl bi park var baya bütük kamelyalı anlatmıştım daha öncedee...hatırladım yemek çantamızıı ve koyulduk yola...akşam ezanı okunuyordu o arada camiye girdik namazımızı kıldık çıktık yemegimizi yedik...o sırada yatsı okunuyordu camideyakındı yatsıyı kıldık ve çaylarımızı içtik..sonra geldik evimize güsel geçti bu akşam şükürr...

akşam yemeğim...

4 kaşık patlıcan yemegi...
4 kaşık makarnaa:26::26::26:
1 dilim ekmek...
salata...
karpuzzz...:26::26:

çayla hurma yedimmm:26::26:

yüz kızartıcılarım çok olduğu içinnnnn akşamki meyve ve ara öğünlerimi kaldırıyorumm...:KK25::KK25::KK25: buz gibi karpuzz olsa bir dilim daha yerdimmm...:KK25::KK25::KK25::KK25::KK25::KK25:

menülerin güzel gidiyor canım :KK9:

yalnız sabahları yumurta yemelisin özellikle haşlanmış yumurta tok tutuyor..
biraz önce göğüs ve kolumu ölçtüm
göğüs:94
kol: 28

çok sıkılaşmam lazım iyice cıvıdım yaa
zaten bu aralar beyaz ekmek yiyorum 2 gün önce halsizlik ve bitkinlikten hiçbirşey yapamadım sanırım gliforun etkisiydi..geçen bir arkadaşım geldi onda da pko var aşılamayla ikizleri oldu şimdi 8 yaşındalar tekrar hamile kalmak istiyor kilo da var..gliforu içemiyor..beni hayatttan soğutuyor diyor..bir başka arkadaşta da var geçen onunla konuştum deli gibi yiyorum 10 kg verdim diyor ama ilacı ilk kullandığı zamanlarda depresyona girdim diyor..
hakikaten yan etkisi ağır bir ilaç..
regl ye daha çok olmasına rağmen bu aralar tatlı isteğim hat safhada
yaa kış salatasını özledim havuç-kırmızı lahana-kıvırcık
şimdide var marketlerde ama herşey zamanında güzel onların hiiç tadı yok
neyse öyle yada böyle vereceğiz bu kilocukları..1 ay sonra tekrar ölçülerimizi yazalım..
:nazar:

:KK4::KK22:
Evliliğin Düşmanları:Tenkit“Sen hep böylesin… Zaten bir gün olsun beni dinlemedin… Hep bağırıyorsun… Beceriksizsin… Filanın eşinden ibret al… Beni üzmekten zevk alıyorsun…” şeklindeki ifadeler, eşi suçlayıcı, yargılayıcı ve kırıcı eleştirilerdir. Oysa iletişimde “ben” dilini kullanmak, yani “Ben bu sözünden veya davranışından dolayı çok üzüldüm, hayal kırıklığı yaşadım” ifadesi hem yumuşak olduğundan, hem de kişide oluşturduğu duyguyu olaya yansıttığından eşi olumlu yönde etkileyebilir.Genelleme“Hep böylesin. Böyle yaparsın. Zaten senden başkası da beklenmez. Bencilsin. Hiç değişmiyorsun. Bu huyunu annenden, babandan kapmışsın. Bir gün de iyi yanını göremeyecek miyim?” tarzındaki ifadeler, eşi bir kalıba sokan ve etiketleyen ifadelerdir. Mantıksal olarak düşündüğümüzde, madem ki eşiniz söylediğiniz gibi “hep öyle”, yıllardır değişmiyor; peki siz ne oranda değiştiniz? İşe kendinizi değiştirmekle başlayın.Aklını okumakEvlilikte ilişki bozulmaya ve mutsuzluk ortaya çıkmaya başlayınca araya mesafeler girer. Sürekli kavga, üzüntü, bir noktada çiftleri sessizliğe ve kendi dünyalarına iter. Fakat burada sözlü iletişim yerine sözsüz iletişim, yani davranışlardan anlamlar çıkarıp, eşi yargılama süreci başlar. “Hah yine kızdın. Bakışlarından anladım. Sen öyle demek istemedin. Senin kafanın içinde neler var, çok iyi biliyorum.” Tarzındaki yaklaşımlar, eşin jest ve mimiklerinden, hal ve hareketlerinden anlamlar çıkarmaya yöneliktir.İşi yokuşa sürmekZamanla eşlerden birinde olumlu bir değişiklik olmuştur veya gittikleri doktor dinlenilmiş ve kişi olumsuz bir davranışından vazgeçmiştir; diğer eşin: “10 yıldır sana söyledim, ama beni dinlemezsin; sonunda dediğime geldin. Başkası deyince daha mı kıymetli oluyor?” biçimindeki konuşmaları, eşi üzen ve geriye döndürebilecek tarzdadır. Oysa; “Bu değişiklikten dolayı çok mutluyum, sevinçliyim. Gel beraber plan yapalım; başka nelerimizi değiştirebiliriz, onları konuşalım” tarzında bir diyalog kurulursa olumlu değişiklik pekişir ve devamı için de teşvik edilmiş olunur.Geçmişi hatırla(t)makHerkesin evliliğinde, geçmişte yaşadığı olumsuz anıları vardır. Aile kavgaları, kırgınlıklar, ihanetler, küçük düşürmeler ve hayal kırıklıkları… Geçmişte yaşanan kötü anıyı sürekli gündeme getirmek sıkıntı doğurur ve sorunları pekiştirir.Hep haklı olmakHatalar iki taraftan da kaynaklandığı halde “Kim daha haklı?” diye adeta “mahkeme” kurulur. “Evliliğimiz boyunca kavgaları hiç ben başlatmadım… Sen hep bana kötü davrandın, beni aşağıladın… Bütün sorunlar senden kaynaklanıyor…” tarzı kalıp sözler, tıkanan evliliklerin klasik sözleridir. Oysa önce kendimize bakmamız ve “Ben nerede hata yapıyorum, yanlışım ne olabilir?” diye düşünmek gerekir. Sürekli karşı tarafı haksız görmek işin kolaycı yönüdür.Sorumluğu paylaşmamakAile yükünün tek tarafa yüklenmesi kişiyi aşırı strese sokup gergin ve öfkeli yapabilir. Bu yüzden hiçbir cinsiyet ayırımı gözetmeksizin yapılacak işleri ortaklaşa yapmaya gayret etmek gerekir. Diğer yandan, ilişkideki bozulmadan dolayı “Sen beni zorluyorsun, çıldırtıyorsun; bu yüzden öfkeleniyorum” yerine, “Seninle ilişkimde zorlanıyor ve bazen öfkemi kontrol edemiyorum” tarzında konuşulsa, kişi kendisini de ortaya koyuyor ve sorumluluğu paylaşmış oluyor; böylece eşi suçlamıyor, soruna dikkat çekip, üzerinde düşünülmesi gerektiği mesajını veriyor.Mantıksal(!) yaklaşım“Ya bana iyi bir neden göster, söylediklerimi çürüt, ya da beni kabul et.” Yaklaşımı evlilikle iş ilişkisini karıştırma yaklaşımıdır. Kendimizi “temize çıkarma”da sözde mantık olayını ileri sürmek kendi kendimizi aldatmaktan ibarettir.Sözünü kesmekİletişimde en önemli husus, konuşan insanı sonuna kadar dinlemek, çok gerekliyse aralarda girmektir. Dinlememiz, anlamamız ve kendimizi anlatmamız gerekiyor. Bunun yolu da saygıyla dinlemek ve ses tonunu yükseltmemektir. Dinlerken az sonra söyleyeceklerine zihinden hazırlık yapmak yerine konuşmakta olan eşin duygularını anlamaya çalışmak gerekir.Terapist yaklaşımıEş, ne kadar ilgili ve tecrübeli olursa olsun, kendisini doktor yerine koymamalı; çünkü bir şey değişmez, eşi kendisini dinlemez ve dirençle karşılaşır. Bu yüzden “iyi bir eş, arkadaş, sevgili” nasıl olursa, ona öyle davranmalıdır.Son olarak derim ki;Sevelim sevilelim… Sevelim ki sevilelim… Sevmek için sevilmeyi, vermek için almayı beklemeyelim arkadaşlar :13::nazar:Huzurlu yuvalarımız olsun

sabah sabah böyle bir yazıyla başladım..bir konu araştırırken bu yazı çıktı karşıma paylaşayım dedim..
çünkü kavga etmeye karşımızdakini eleştirmeye o kadar alışmışızki kaybolan değerlerimizin farkına varamıyoruz..
-insan kendi kusurlarıyla uğraşsa,başkalarının kusurlarını görmeye vakti kalmaz.(hz.ali)-

menülerin güzel gidiyor canım :KK9:

yalnız sabahları yumurta yemelisin özellikle haşlanmış yumurta tok tutuyor..
biraz önce göğüs ve kolumu ölçtüm
göğüs:94
kol: 28

çok sıkılaşmam lazım iyice cıvıdım yaa
zaten bu aralar beyaz ekmek yiyorum 2 gün önce halsizlik ve bitkinlikten hiçbirşey yapamadım sanırım gliforun etkisiydi..geçen bir arkadaşım geldi onda da pko var aşılamayla ikizleri oldu şimdi 8 yaşındalar tekrar hamile kalmak istiyor kilo da var..gliforu içemiyor..beni hayatttan soğutuyor diyor..bir başka arkadaşta da var geçen onunla konuştum deli gibi yiyorum 10 kg verdim diyor ama ilacı ilk kullandığı zamanlarda depresyona girdim diyor..
hakikaten yan etkisi ağır bir ilaç..
regl ye daha çok olmasına rağmen bu aralar tatlı isteğim hat safhada
yaa kış salatasını özledim havuç-kırmızı lahana-kıvırcık
şimdide var marketlerde ama herşey zamanında güzel onların hiiç tadı yok
neyse öyle yada böyle vereceğiz bu kilocukları..1 ay sonra tekrar ölçülerimizi yazalım..
:nazar:

inşallahh canımm yaa..öncezinde 75 olsam yeter diyordumm...şimdi gözüm 68 de:KK9::KK9::KK9: 10 kilo var önümdee..gözümü korkutuyor ama olur inşallah...yaaaaçıldırıyorumm kendimee...sporr yapmıyorumm..yarın kesin yapıcam diyorumm yokkk bi bakmışım ogünde geçimiş gitmişş...sinir oluyorum bu seferr...

spor yapsakk varyaa süper sıkılaşırızzz...ama iştee..

valla glukofene ara verip yine içmeye başladığımda bendede yapıyor o halsizlik halinii...ama ara vermesemde bi süre sonra gabızlıkk oluşuyor bendeee...devamlı kullanımda sizlerde öyle bişi olmuyormuu...?? yinede ben seviyorum glukofenimii :KK19::KK19:

sabah sabah böyle bir yazıyla başladım..bir konu araştırırken bu yazı çıktı karşıma paylaşayım dedim..
çünkü kavga etmeye karşımızdakini eleştirmeye o kadar alışmışızki kaybolan değerlerimizin farkına varamıyoruz..
-insan kendi kusurlarıyla uğraşsa,başkalarının kusurlarını görmeye vakti kalmaz.(hz.ali)-

canımm süperrr bi paylaşımm olmuşşş harikaaaa...okudumm bendede vamış yanlışlar eskileri açmak gibibi sorunum varr...bunu törpülemem gerekk...teşekkürler..

kızlarr yaaa bu saat oldu bişi yemedimm dahaa....ama canımm istemiyorr yaaaa...iştee böle zamanlarda şu k flexi arıyorumm ama bende sütle içemiyorumm yaaa..onu yiyebilsemm her sabah bi kase yerdim tembel işii...şimdi canım kahvaltı istemiyor diye yemiyorum bişii..bide ben peynir sevmiyorumm..yumurtanın beyazını sevmiyorum...ee ne yicem kahvaltıdaa..domates salatalık..zeytinde ehh işte ayda yılda bir canım çekersee...:KK37::KK37::KK37:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3:

Hele şükür eşimi iş yerinden çağırdılarda bende damlayabildim :KK1:
Sağ olsun evde olduğunda istekleri hiç bitmiyor :KK1:
YOk çay yapsana, yok şunu versene, yok alışverişe sen git ağrım var, soda versene.... Falan filan diye uzar durur istekleri :KK1:
Her zamanki gibi şirketten uzak kalınca birşeyler düzgün gitmemiş aradılar acil gelebilirmisin ihale var diye :KK1:

Sabah kızı bende fırsattan istifağde kuaföre götürdüm ( ufak cimcimeyi :KK1: ) Az saçlarının uçlarını aldırdık biraz daha çabuk uzasın diye :KK34: Anam hatun bir uslu durdu anlatamam :KK1: çot düzel olucak çot düzel olucak diye bıdı bıdı konuştu durdu :KK1:
Kıvırcık olunca saçlar pek belli olmuyor ama yinede çok hoş görünüyor :KK34:

Birazdan hazırlanıp yüzmeye gidiceğim ama sizlere bakmadan edemedim :KK1:
Gidip bir güzel yüzüp en son kendini saunayada atayımda ödemler gitsin :KK34: yarında nasılsa sabahtan yine atacağım kendimi sokağa öğleden sonra geç vakitte ancak gelebilirim :KK34:

cecommm süper kararlarr...bende aynı durumdayım ama artıkk kalkmanın zamanıııı..o listeyi en az 15 günn dene emin olen az 3 kilo verirsin...bir ayda 5 yada 6...emin ol ay sonu 9 ları görürsün yinee...listeyii yaz ve buzdolabın üstüne asss...ve başlayalım artıkk..çarşamba benimde pazar günüm ama kv istanbulda olmadığından şaştı pazarlarımda .:KK43:

meyvelere salatalara sebzzelere herşeye dikkat edip yapalım bakalım listelerimizii....

İnşallah canım bakalım yarın alışverişimi ona göre yapayımda hemen listeyi dediğin gibi buzdolabına yapıştırırım :KK34:
Oyyy oyyyy ne zormuş şu kilolardan kurtulmak :KK1: sülük gibi yapıştılar üzerime :KK1:

Selam kızlar, ne var ne yok? Dün hastahanedeydim malum ilacım bitti, kontroller falan... Başka bir ilaca geçiş yaptım, bir sene kullan dedi doktor. Benim regli krizim de olduğu için gene olamazsan ya da herhangi bir problem hissedersen hemen gel dedi, peki dedim. Oradan da çıkıp bir arkadaşıma gittim, eve geldiğimde bayağı geç olmuştu.

Cecocuğum, Allah tamamına erdirsin, geçim versin canım. Yalnız halleri gerçekten çok abartı. Zaten örtülüyken bir de ferace falan... Ay ben örtüden fenalık geçiriyorum, bir de o... Mümkün değil anacım :KK70: Ya da ne bileyim, bizim aile ve çevre ortamımız hiç böyle değildir, kadınla erkek bir arada oturur, sofra aynı masalara kurulur falan filan... O yüzden bana fazla gelmiş olabilir :KK70: Muhabbet ayrılırsa anca köşelere çekilinir fısfıs modu tavan yapar :KK60:

Artı benim bu tokalaşma, temas konusundaki görüşüm iç temizliği aslında. Kalbini, niyetini bozmadıktan sonra sorun olmayacağı kanaatindeyim.

Son düzenleme:
hoşgeldin canım...pkodan kurtulmak mümkün değil..şeker hastalığı gibi ölene kadar bizimlegidecek ama biz onunla yaşamaya alışıcazz..

ama kilo verirsek pkoyla yaşamak çok çok kolayy...kilo pko yu tetikliyorrr..dahadailerlemesini sağlıyor allah korusunn pkonun ilerlemiş halide kötü..kilo verip tedavisiz hamile kalanlar çokkk bunu araştırdım çok...hee hem pkolu hem kilolu olup hamile kalanlarda çok..hatta burda var arkadaşımız ceco...

bende 4.5 yıllık evliyim canım ilk yılbi gittik dr a 5ay tedavi gördümolmadıdr kilo vermelisindedi ve çekildim kendi halime kilo vermeye...kilo verinde hhormon değerlerimiz dengeleniyor ve yumurtalarımız kaliteli gelişiyor ve bebişler geliyorr...he ben verdim acık kilo ama dahada vermeliyimm..şimai allah nasip ederse bende başlayacagım tedaviye...

sen ne tedavisi görüyorsun şuan ??

klomen tedavisi gördüm ama doktorum en yüksek doza bile cevap vermediğimi söyledi 10 kilo kadar verdim başka doktoroda gitmedim bakalım birz daha veriyim başka doktoroda gidicem inşallah adetimin 2. günü yapılan hormon testlerimde hep normal çıktı eşimde de bi problem yok dua ediyoruz bakalım inşallah

Son düzenleme:
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3:

Hele şükür eşimi iş yerinden çağırdılarda bende damlayabildim :KK1:
Sağ olsun evde olduğunda istekleri hiç bitmiyor :KK1:
YOk çay yapsana, yok şunu versene, yok alışverişe sen git ağrım var, soda versene.... Falan filan diye uzar durur istekleri :KK1:
Her zamanki gibi şirketten uzak kalınca birşeyler düzgün gitmemiş aradılar acil gelebilirmisin ihale var diye :KK1:

Sabah kızı bende fırsattan istifağde kuaföre götürdüm ( ufak cimcimeyi :KK1: ) Az saçlarının uçlarını aldırdık biraz daha çabuk uzasın diye :KK34: Anam hatun bir uslu durdu anlatamam :KK1: çot düzel olucak çot düzel olucak diye bıdı bıdı konuştu durdu :KK1:
Kıvırcık olunca saçlar pek belli olmuyor ama yinede çok hoş görünüyor :KK34:

Birazdan hazırlanıp yüzmeye gidiceğim ama sizlere bakmadan edemedim :KK1:
Gidip bir güzel yüzüp en son kendini saunayada atayımda ödemler gitsin :KK34: yarında nasılsa sabahtan yine atacağım kendimi sokağa öğleden sonra geç vakitte ancak gelebilirim :KK34:

İnşallah canım bakalım yarın alışverişimi ona göre yapayımda hemen listeyi dediğin gibi buzdolabına yapıştırırım :KK34:
Oyyy oyyyy ne zormuş şu kilolardan kurtulmak :KK1: sülük gibi yapıştılar üzerime :KK1:

aynennnnnnnn diyee çıldırmakk istiyorummmmmmmmmmmm:KK52::KK52::KK52::KK52:bıktımm yaa ver ver bitmiyorda zıkkımmmmm....

hadi bakalımm yüzz doya doyaa...sıkılaştırıyordurda vücuduuu aahhhh benim eşim bişeyede olur deseee..yüzmeye barigideydimm acık sıkılaşırdımmm....

kuzucuk saçları kestirmişş güle güle kulansınnn:KK54::KK54:

Selam kızlar, ne var ne yok? Dün hastahanedeydim malum ilacım bitti, kontroller falan... Başka bir ilaca geçiş yaptım, bir sene kullan dedi doktor. Benim regli krizim de olduğu için gene olamazsan ya da herhangi bir problem hissedersen hemen gel dedi, peki dedim. Oradan da çıkıp bir arkadaşıma gittim, eve geldiğimde bayağı geç olmuştu.

Cecocuğum, Allah tamamına erdirsin, geçim versin canım. Yalnız halleri gerçekten çok abartı. Zaten örtülüyken bir de ferace falan... Ay ben örtüden fenalık geçiriyorum, bir de o... Mümkün değil anacım :KK70: Ya da ne bileyim, bizim aile ve çevre ortamımız hiç böyle değildir, kadınla erkek bir arada oturur, sofra aynı masalara kurulur falan filan... O yüzden bana fazla gelmiş olabilir :KK70: Muhabbet ayrılırsa anca köşelere çekilinir fısfıs modu tavan yapar :KK60:

Artı benim bu tokalaşma, temas konusundaki görüşüm iç temizliği aslında. Kalbini, niyetini bozmadıktan sonra sorun olmayacağı kanaatindeyim.

yaww regli krizimm derkenn..söktürücü içsende olamıyormusunnn ??? şimdi ne ilacı verdi adı ne ??? benilk progestan kullandım...şimdide tarlusal içiyorummm:KK25::KK25::KK25: sinirr oluyorum artık devamlı ilaç içmektenn...

diğer fikrine gelincede tokalaşmak demişsin yaa..işte o bizim kanatimize kalmayan bi durum beni yaradan allahın emri diye ben başım üstüne deyip yapmaya çalışıyorumm..eminim doğru olsaydı onada izin verirdii....

mesela dışardayken bende ferace giyiyorum...içimde badi..pantolon..amadışarı çıktığımda üstüne bidaha ferace başımabaşörtüü...düşünsenee bu sıcaklardaaaaa:KK52::KK52::KK52::KK52: o kotla askılı badiyleçıkıp sıcakda daralmışken şöle esen rüzgarı saçlarımda hissetmen varkenn...düşünnce üst üste giyinmek nasılda delilik dimii:KK1::KK1: amaişte allahın emri denincee bıcak gibi kesiyor herşeyii..vee o bütün zorluklargidip o hal tatlı bir hal oluyorrr...ne sıcaklıyorum ferace ve eşarp içinde nede daalıyorumm...

ama allah layıkıyla yapanlardan etsinn...benimkapalı arkadaşlarımda var açıkdaa...bazı açık arkadaşlarım kapalılar on basar okadar edepli ve adaplı...o yüzden allah layıkıyla yapanlardan etsinn...

klomen tedavisi gördüm ama doktorum en yüksek doza bile cevap vermediğimi söyledi 10 kilo kadar verdim başka doktoroda gitmedim bakalım birz daha veriyim başka doktoroda gidicem inşallah adetimin 2. günü yapılan hormon testlerimde hep normal çıktı eşimde de bi problem yok dua ediyoruz bakalım inşallah

canımm aynen bende aynı durumm...klomen kullandım ama hiçbişi olmadı drumkilo ver dedi ve kilo veriyorum ama artıkbaşlıcam inşallahh...ilk adet olduğumdaa...ve kilo vermeye devam edicemm....sen şuan kaç kilosunn...diyet yapıyormusunn...bizlere katılabilirsin...moral ve motive olursunnn..

Selamün aleyküm kızlarrrrrrr :KK3:

Yüzmeden döndüm bir güzel yemeğimi yedim işlerimi bitirdim sizlere koştum yine :KK1:
Eşim hazır ATVde Moskovanın şifresi Temeli izlerken bende rahat rahat internetti geziyorum :KK34:
Tabi bir gözüm TVde :KK1: çok komikmiş gerçekten film :KK34: tavsiye ederim :KK34:

aynennnnnnnn diyee çıldırmakk istiyorummmmmmmmmmmm:KK52::KK52::KK52::KK52:bıktımm yaa ver ver bitmiyorda zıkkımmmmm....

hadi bakalımm yüzz doya doyaa...sıkılaştırıyordurda vücuduuu aahhhh benim eşim bişeyede olur deseee..yüzmeye barigideydimm acık sıkılaşırdımmm....

Çok teşekkür ederiz Ablası :KK1: yeni saçları az daha kısa okadar ama yinede sanki farklı oldu görünüşü :KK34:
Cimcime bu ara iyice çenelendi susturamıyoruz her lafın içinde :KK1:

Valla yüzme sıkılaştırıyordurda ama ben inan sadece rahatlamak için gidiyorum :KK34:
Hem baya hareket etmiş oluyorum hemde stres atıp pelte gibi çıkıyorum yüzümde kocaman bir gülümsemeyle :KK34:
Bugün 45 dakikaya yakın yüzdüm bir 10 dakikada saunada oturdum ve gerçekten çok iyi geldi :KK34:
Keşke eşin izin verse emin ol belediyenin yerlerinde kesinlikle kadın erkek ayrı üstelik ne çarşaflılar geliyor bir görsen :KK1: hatunlar bir soyunuyor bikinilerle yüzüyorlar :KK1: bazılarıda çekindiğinden haşemoyla giriyor yada mayonun üzerine lykralı taytlardan giyiyorlar üzerlerine yada şort :KK34: hani eşin mayoyu sorun ederse onunda çaresi var maksat biraz stres atmak :KK34:
Hatta sen gerekirse çocuk için doktor stresten uzak dur kendini rahatlatacak birşeyler yap dedi bende yüzmeye mi gitsem diye düşünüyorum diye şansını denesene :KK1: belki enişte tamam der nasılsa sizin oralardada vardır bir bak istersen netten :KK34:
Spor aş diye google yaz çıkıyor sitesi zaten :KK34: üstelik ücretsiz olan kısmıda var hatta ben kendi kızımı o grupa yazdırdım şimdi bekleme listesinde bir aya kadar sıra gelicek nasılsa :KK34: sonra 3 ay bedava :KK34: haftanın 3 günü hemde :KK34:

Son düzenleme:
Selamün aleyküm kızlarrrrrrr :KK3:

Yüzmeden döndüm bir güzel yemeğimi yedim işlerimi bitirdim sizlere koştum yine :KK1:
Eşim hazır ATVde Moskovanın şifresi Temeli izlerken bende rahat rahat internetti geziyorum :KK34:
Tabi bir gözüm TVde :KK1: çok komikmiş gerçekten film :KK34: tavsiye ederim :KK34:

Çok teşekkür ederiz Ablası :KK1: yeni saçları az daha kısa okadar ama yinede sanki farklı oldu görünüşü :KK34:
Cimcime bu ara iyice çenelendi susturamıyoruz her lafın içinde :KK1:

Valla yüzme sıkılaştırıyordurda ama ben inan sadece rahatlamak için gidiyorum :KK34:
Hem baya hareket etmiş oluyorum hemde stres atıp pelte gibi çıkıyorum yüzümde kocaman bir gülümsemeyle :KK34:
Bugün 45 dakikaya yakın yüzdüm bir 10 dakikada saunada oturdum ve gerçekten çok iyi geldi :KK34:
Keşke eşin izin verse emin ol belediyenin yerlerinde kesinlikle kadın erkek ayrı üstelik ne çarşaflılar geliyor bir görsen :KK1: hatunlar bir soyunuyor bikinilerle yüzüyorlar :KK1: bazılarıda çekindiğinden haşemoyla giriyor yada mayonun üzerine lykralı taytlardan giyiyorlar üzerlerine yada şort :KK34: hani eşin mayoyu sorun ederse onunda çaresi var maksat biraz stres atmak :KK34:
Hatta sen gerekirse çocuk için doktor stresten uzak dur kendini rahatlatacak birşeyler yap dedi bende yüzmeye mi gitsem diye düşünüyorum diye şansını denesene :KK1: belki enişte tamam der nasılsa sizin oralardada vardır bir bak istersen netten :KK34:
Spor aş diye google yaz çıkıyor sitesi zaten :KK34: üstelik ücretsiz olan kısmıda var hatta ben kendi kızımı o grupa yazdırdım şimdi bekleme listesinde bir aya kadar sıra gelicek nasılsa :KK34: sonra 3 ay bedava :KK34: haftanın 3 günü hemde :KK34:

oohhhh cecomm rahatlamışşşş..yaww spor gerçekten mutlu ediyor insanıı ama ahh ben kendimi bi dışarı atsamm yürüyüşe bariii...

yaww ben hepsini buldum ettim o bahaneleide saydımda...benim eşimle başa çıkamazsınkiii..makalalerle çürüttü benim steklerimii..tam tersi gebeliği düşünenler havuzdan uzak durmalıymışşmışşşş....:KK25::KK25::KK25:benimkiyle başa çıkmakk imkansızz diyorummm....neyse yarın için bana izin verdi ve annemlere geçiyorumm oyüzdenn melekk gibi geliyorr banaaa:KK9::KK9::KK9::KK9: melek benim kocamm cecocumm melekk:KK9::KK9::KK9::KK9:

kızlarr yaaa bu saat oldu bişi yemedimm dahaa....ama canımm istemiyorr yaaaa...iştee böle zamanlarda şu k flexi arıyorumm ama bende sütle içemiyorumm yaaa..onu yiyebilsemm her sabah bi kase yerdim tembel işii...şimdi canım kahvaltı istemiyor diye yemiyorum bişii..bide ben peynir sevmiyorumm..yumurtanın beyazını sevmiyorum...ee ne yicem kahvaltıdaa..domates salatalık..zeytinde ehh işte ayda yılda bir canım çekersee...:KK37::KK37::KK37:

bende de bu ara kabızlık var..bazen hergün çıkıyorum bazen 4 günde..anlamadım..valla gliforu bende seviyorum o olmasa ben hiiç kilo veremezdim yani en azından kaçamaklarda hemen alırdım..şimdi kilom durdu sayılır okadar kaçamağa rağmen şükrediyorum
canım kusura bakma ama sende kahvaltı kültürü yok..ya kahvaltıyı bol yapmaktan kaçınmayın yani kral gibi..hani diyorlar ya,kahvaltıyı kral gibi öğle yemeğini vezir gibi akşamı da fakir gibi yapacaksın..ben paynire.zeytine bayılırım..azıcıkta reçel yerim..yumurta olmazsa olmazım..ekmek ayarında..birde kızarttın mı..ooohhh..
sadece akşam az ve erken yiyerekte zayıflanabilir...

kızlar birşey soracağımm;;

arnica bora 5000 kullanan var mııı????

sulu elektrik süpürgesi almayı düşünüyorum daa..
bu süpürgeyi öven de var yeren dee.
taavsiyelerinizi bekliyorum..
:44:

merhaba arkadaşlar

bende pko hastasıyım. ve şu an 108 kiloyum :26:

2 yıl önce aşılama denedik olmadı.geçen kış tüp bebek denedik olmadı. tedaviye başlarlen 96 kilo idim.

bu kıs tekrar düşünüyoruz ama acil kilo vermem gerekiyor

beni de aranıza alırsanız sevinirim

yaww regli krizimm derkenn..söktürücü içsende olamıyormusunnn ??? şimdi ne ilacı verdi adı ne ??? benilk progestan kullandım...şimdide tarlusal içiyorummm:KK25::KK25::KK25: sinirr oluyorum artık devamlı ilaç içmektenn...

diğer fikrine gelincede tokalaşmak demişsin yaa..işte o bizim kanatimize kalmayan bi durum beni yaradan allahın emri diye ben başım üstüne deyip yapmaya çalışıyorumm..eminim doğru olsaydı onada izin verirdii....

mesela dışardayken bende ferace giyiyorum...içimde badi..pantolon..amadışarı çıktığımda üstüne bidaha ferace başımabaşörtüü...düşünsenee bu sıcaklardaaaaa:KK52::KK52::KK52::KK52: o kotla askılı badiyleçıkıp sıcakda daralmışken şöle esen rüzgarı saçlarımda hissetmen varkenn...düşünnce üst üste giyinmek nasılda delilik dimii:KK1::KK1: amaişte allahın emri denincee bıcak gibi kesiyor herşeyii..vee o bütün zorluklargidip o hal tatlı bir hal oluyorrr...ne sıcaklıyorum ferace ve eşarp içinde nede daalıyorumm...

ama allah layıkıyla yapanlardan etsinn...benimkapalı arkadaşlarımda var açıkdaa...bazı açık arkadaşlarım kapalılar on basar okadar edepli ve adaplı...o yüzden allah layıkıyla yapanlardan etsinn...

canımm aynen bende aynı durumm...klomen kullandım ama hiçbişi olmadı drumkilo ver dedi ve kilo veriyorum ama artıkbaşlıcam inşallahh...ilk adet olduğumdaa...ve kilo vermeye devam edicemm....sen şuan kaç kilosunn...diyet yapıyormusunn...bizlere katılabilirsin...moral ve motive olursunnn..

128 kilo ile diyete başladım şimdi 117 kiloyum 2 ayda verdim bu kiloyu öyle sıkı bi diyette uygulamadım sadece tatlıyı yemedim diyebilirim benim derdim tatlı ve kola zaten onları kesince veriyorum kiloyu. kilomu bu arada ilk sana söylüyorum aman kimse duymasın aramızda :) ama çok korkuyorum bebek sahibi olamazsam diye 30 yaşımdayım inşallah çok geçmeden kilolardan kurtulurum rabbim bizede evlat nasip eder. bu arada bana yardımcı olacak fikirlerin varsa ben uygulamaya hazırım ha bide soğan suyuna başladım 6. günün soğan suyunu içtim bakalım incir kürü diyolar onuda yapıcam inşallah rabbim hayırlı salih kullarından evlat nasip etsin bütün isteyen arkadaşlara

WAW cım ben şu ara fazla ilaç alıyorum, doğum kontrol hapı da aldığım için bir de adet söktürücü yüklemek istemiyorlar ki bence de mantıklı şu aşamada. Bir de adet söktürücüyü ilk kullandığımda adet oldum ama mahvoldum, başağrısı krizi yaşadım, tansiyonum fırladı. Bir daha mı, kalsın :KK70: Ginera'ya geçtim şimdi. O da doğum kontrol hapı ama ilk kullandığım ilaçtan farklı etken maddesi.

Son düzenleme:
X