Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

ben geldiiiimm..:KK3:
dün davetteydik malum davet sonrası gece 01 de geldik eve..zaten yatmıyoruz..aslında şuan yatıyor olmam lazım..kuzucuklar uyurken bende uyuyorum..sabaha doğru 5 te yatıp 10 da kalkınca dayanamıyorum
sahurlarda ekmeği biraz kaçırdım bu aralar..dün de davette iftarda az yedim ama tatlı yedim..
bugünde evdeyiz yemeğim yok bilmiyorum ne yapacağım
yarın yine davetliyiz
:KK76:

Hoşgeldin canım :KK3:
Ne güzel yine davet var bari yarın yemek derdin yok :KK1:
Biz kadir gecesine kadar bir yere gitmiyoruz bu hafta :KK34: ama kadir gecesinde eşimin amcasındayız ( gelenek haline gelmiş onlarda ailenin büyüğü kimse kandiller, bayramlar ve kadir gecesi o evde toplanılır :KK34: eskiden eşimin babannesinde toplanırdık her zaman sonra o vefat edince KPye devroldu geleneği sürdürmek :KK34: şimdide KP öldüğünden beri eşimin amcasındayız :KK34: )
Gayet eğlenceli oluyor çünkü bütün herkes orada toplanıyor :KK34:

Bugün için ben basit birşeyler yapacağım :KK34:
Çorba, ızgara köfte ve salata :KK34: Nasılsa hem geç yeniyor hemde insan tıkanıyor :KK34: İçecek zaten her gün fiks ayran :KK1:
Bende mecbur sabaha kadar oturuyorum ( kızımla birlikte ) tabi sonra geç uyanıyoruz ama işte bayramdan sonra yine erken kalkmayı alışkanlık haline getireceğim inşallah :KK34:

Evetttttttttt kızlarrrrrrrrrr an itibariyle silkelenip kendime geldim ve gündelik hayatıma sporu dahil etmek adına bir başlangıç yaptım :KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:

Biraz evvel tam 100 kere ip atladım :KK34: hem çok uzun sürmedi hemde inanılmaz terletti :KK34: şu an elim ayağım titriyor ama eğer başarabilirsem akşam yemekten sonra yine bir 100 kere atlamayı deneyeceğim :KK34:
Birde karar verdim her akşam 15 adet te olsa mekik çekeceğim :KK34: belki bayrama kadar az da olsa göbişim ufalır :KK34:

Nasılsa bayramdan sonrada spor salonuna döneceğim :KK76: ondan sonra gitmediğim günlerde mekik ve ip atlamayı yaparsam kilolar gitmesinde göreyim :KK1:

Merhaba arkadaşlar bende pko hastasıyım, 6 ay önce ikizlerim dünyaya geldi 3 aylık tedavi
Sonucu hamile kaldım. hamile kalmadan önce 85 kg dan 69 kiloya düştüm 3 ay tedavi gördüm tedavi süresince kilo aldım tekrar ilaç tedavsiiyle 77 kiloda ikizlerime hamilr kaldım evt kilo çok önemli ama kiloyu doğru vermenizde çok önemli bizim en büyük sorunumuz pkodan dolayı insülin direnci öncelikle zatıflarken bunu tedavi ettirmenizde önemli çocuk düşünüyorsanız özellikle tedavi ettirmelsiiniz çünkü yumurtlamanızı engelliyor üstelik tedaviyle tıkır tıkır kilolarda gidiyor kilolar gidince bebek için tedavi başlıyor moral çok önemli bebek istiyorsanız.ben 3 ayda hamile kaldım hiç kasmadım pko olup çocuk sahibi olunabileceğini kafama yerleştirdim ama size en önemli tavsiyem insülin direncinize baktırım bu çok önemli. Ben şimdi doğumdan sonra 92 kgım insülim direnci için tedaviye başlıyacağım tedavisiz kilo veremiyorum versemde fazlası geri geliyor sağlıklı beslensemde kilo alıyorum. Herkese kolay gelsin bende yarın başlıyorum çom sıkıldım bu halimden arada girip yazmaya çalışrım çocuklardan fırsat bulursam :))

Evetttttttttt kızlarrrrrrrrrr an itibariyle silkelenip kendime geldim ve gündelik hayatıma sporu dahil etmek adına bir başlangıç yaptım :KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:

Biraz evvel tam 100 kere ip atladım :KK34: hem çok uzun sürmedi hemde inanılmaz terletti :KK34: şu an elim ayağım titriyor ama eğer başarabilirsem akşam yemekten sonra yine bir 100 kere atlamayı deneyeceğim :KK34:
Birde karar verdim her akşam 15 adet te olsa mekik çekeceğim :KK34: belki bayrama kadar az da olsa göbişim ufalır :KK34:

Nasılsa bayramdan sonrada spor salonuna döneceğim :KK76: ondan sonra gitmediğim günlerde mekik ve ip atlamayı yaparsam kilolar gitmesinde göreyim :KK1:

Merhaba canım , tebrik ederim keşke bende spor yapabilsem vakit yok ikizlerden 7/24 onlarlayım. Sana tavsiyem birden bire spora hızlı girme ne kadar hızlı girersen o kadar çabuk bitiyor kendi tecrübelerimden dolayo yazıyorum şimdilik sabah akşam yapmak yerine hergn sayı arttırarak gidersen senin için yıldırıcı olmayacağını düşünüyorum tabi bu benim fikrim uygulamak sana kalmış :)) bende aranızda olmak isterim ama çok sık giremem akşamları bebilşler uyuyunca anca :)

Diyetindede sporundada kolay gelsin. Azmin bitmesin 😄

Merhaba arkadaşlar bende pko hastasıyım, 6 ay önce ikizlerim dünyaya geldi 3 aylık tedavi
Sonucu hamile kaldım. hamile kalmadan önce 85 kg dan 69 kiloya düştüm 3 ay tedavi gördüm tedavi süresince kilo aldım tekrar ilaç tedavsiiyle 77 kiloda ikizlerime hamilr kaldım evt kilo çok önemli ama kiloyu doğru vermenizde çok önemli bizim en büyük sorunumuz pkodan dolayı insülin direnci öncelikle zatıflarken bunu tedavi ettirmenizde önemli çocuk düşünüyorsanız özellikle tedavi ettirmelsiiniz çünkü yumurtlamanızı engelliyor üstelik tedaviyle tıkır tıkır kilolarda gidiyor kilolar gidince bebek için tedavi başlıyor moral çok önemli bebek istiyorsanız.ben 3 ayda hamile kaldım hiç kasmadım pko olup çocuk sahibi olunabileceğini kafama yerleştirdim ama size en önemli tavsiyem insülin direncinize baktırım bu çok önemli. Ben şimdi doğumdan sonra 92 kgım insülim direnci için tedaviye başlıyacağım tedavisiz kilo veremiyorum versemde fazlası geri geliyor sağlıklı beslensemde kilo alıyorum. Herkese kolay gelsin bende yarın başlıyorum çom sıkıldım bu halimden arada girip yazmaya çalışrım çocuklardan fırsat bulursam :))

Aramıza hoşgeldin canım :KK3:
Rabbim kuzularını analı babalı büyütsün :KK16:
Ne güzel sende mucizene kavuşmuşsun ve bu yazınlada aramızda hala mucizesini bekleyen tüm arkadaşlarımıza motivasyon oldun :KK34:
Umarım hep birlikte çok güzel kilolar verir eski zarif hallerimize döneriz :KK34:
Aslında sen söyleyince benimde bir an önce endokrine gitmem gerektiğine karar verdim :KK34:
Benim iki kuzum var biri 13 yaşında diğeride 3 yaşına girecek 30 ağustosda :KK34: ikinci kuzumu düşünmeye başladığımda pkolu olduğumu öğrendim ve tam tedaviye başlıyacağımız sırada ( pko için ) hamile kaldığımı öğrendim ki doktor bile şaşırdı ama Allahın işi işte :KK34: ol diyince oluyor :KK34:
Sonrada zor da olsa veriyorum diye salladım ama artık iyice durdu kaç aydır veremiyorum bari bende bayramdan sonra tekrar Randevu almaya çalışayımda gereken tedaviyi olayım ki kilolar hem daha çabuk gitsin hemde en ufak şeyde geri gelmesin :KK34:

Sık sık fırsat bulup bize eşlik edersen seviniriz :KK3:
Bu arada sen neredeydin ve pko tedavisi gördüğünde doktor ne gibi ilaçlar verdi :44: Hiç başlayamadığımdan bir fikrim yok da o bakımda şeettim :KK1:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3:

Ohhhhhhhh valla ne güzel bir hafta sonu geçirmişsin canım :KK34: Hastalığa rağmen baya yoğun geçmiş :KK34: eğer gittiğin yerlerdede az da olsa yürüdüysen eminim yediklerinide yakmışsındır :KK34:
Bu arada uçuk için çok çok geçmiş olsun :KK71: Umarım teyzeninde herşey gönlünce olur sıkıntısı bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine Rabbim tarafından giderilir :KK34:

Bu arada benle ilgili bölümü gülümceyerek okudum :KK1: Çok sevindim benden bol bol bahsetmenize :KK1:
İnşalla bir gün yüz yüzede sohbet etme imkanı olur :KK34: Aminnnnnnnnnnnn
Rabbim ömrün boyunca mutluluğunu ve huzurunu daim etsin....Aminnnnnnnnnnnn
:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

İnşallah bir an önce toparlanır yine aramıza dönersin :KK34:

aminnn cecomm çok sağolll.....allah hepimizden eksik etmesin huzuru mutluluğu....

ben geldiiiimm..:KK3:
dün davetteydik malum davet sonrası gece 01 de geldik eve..zaten yatmıyoruz..aslında şuan yatıyor olmam lazım..kuzucuklar uyurken bende uyuyorum..sabaha doğru 5 te yatıp 10 da kalkınca dayanamıyorum
sahurlarda ekmeği biraz kaçırdım bu aralar..dün de davette iftarda az yedim ama tatlı yedim..
bugünde evdeyiz yemeğim yok bilmiyorum ne yapacağım
yarın yine davetliyiz
:KK76:

hoşgeldinn canımm...yarında davetteymişsinn..çok güsel oluyorr yaww davete gimekk :) :)ramazan geldi geçti bitiyor üzülüyorum vallaaa...benim bu akşam kvler çıkacak yemeğe..hazırlıyorum şimdi bişilerr...sen evde oldugun günler dengelersinn yemeklerii...

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: süpersinnnnn....ip atlamayı denemedimde mekiği bende istiyorum yaaaa...kendimden nefret ediyorum ne olur sanki bende akşamları 30 mekik çeksem..sen aynen devam et..inşallah bizdde senden aşka gelir yaparr cecommm...

:nazar::nazar::nazar::nazar: canımm maşallahhhh....çok sevindim adınaa...rabbim evletlarına hayırlı ömürler nasip etsinnn..bende seninle aynı fikirdeyimm..insülin direnci kilit noktası bizim hastalığımızın..ben glukofen kullanıyorumm uzun zamandırrr...bende kilo veriyorum..103 den 78 e kadar geldimm acık daha veip tedaviye başlamayı düşünüyorum...nasıl bi tedavi süreci gelişdi paylaşma imkanın olursa çok sevinirimm...

cumlelerinin sonlarına geldiğimde sana yazacagım cevabı düşünüyordumm diyete başladığında senide beklerizz diyecektimkibirdenn ikizlerr geldi aklımaaa:KK1::KK1: öpüyorum onlarııı:KK54::KK54: ve müsait olduğun zamanlarda bekliyoruzz senii..

ben kendimi tanıtım acık...istanbulda yaşıyorumm...26 yaşındayım..4 yıllık evliyim bebegim yok daha...kilo veriyorumm benimle iyi ilgilenebilecek dr arıyorum..kilom şuan 77..işte bölee...

Merhaba canım , tebrik ederim keşke bende spor yapabilsem vakit yok ikizlerden 7/24 onlarlayım. Sana tavsiyem birden bire spora hızlı girme ne kadar hızlı girersen o kadar çabuk bitiyor kendi tecrübelerimden dolayo yazıyorum şimdilik sabah akşam yapmak yerine hergn sayı arttırarak gidersen senin için yıldırıcı olmayacağını düşünüyorum tabi bu benim fikrim uygulamak sana kalmış :)) bende aranızda olmak isterim ama çok sık giremem akşamları bebilşler uyuyunca anca :)

Diyetindede sporundada kolay gelsin. Azmin bitmesin 

Haklısın aslında hatta bana spor hocamda aynı şeyi demişti ama işte insan bir an önce kurtulmak istiyor maalesef :KK50:
Dediğin gibi en azından ip atlama ve mekik olayını abartmıyayım ki diğer günlerde salona dinç ve bıkmamış bir şekilde gideyim :KK34: zaten haftada 3 gün fitness bir günde yüzmeye gidiceğim diğer günlerde çok az yapsam yine yeter :KK34:

ceco waw kizlar ikinizide gorunce heyecan yaptim yazdiklarim silindi:KK5:

ewett kızlarrrrrrrrrr.....akşama bizde kv ler varr...yemeklerimi hallettim gibi gibii...

tarhana çorbası yaptım güsel soslu..
yeşil fasulye...
tavuklu bulgur pilavı..onlar çekmecepilavı diyorlarr..
yanınada kıymalı pide çıkardım 2 dilim buzluktan..
cacık...
salata...

yeter heralde yaa ne bilemmm...şimdi yazınca az geldi gözüme ama...bunlarr yiyip yiyip hiç yemiyoruzz aman sizde az yiyin modlarına girip beni deli edecekler diye hafif şeyler yaptımm...

Kızlar gideceğim endokrin doktoruna karar verdim :KK1: tabi Randevu alabilirsem süper olucak ama gerekirse her gece şansımı deneyceğim netten :KK34:

Bezmialem Hastanesinde Prof. Dr. Ertuğrul Taşan diye bir doktor varmış hem işinde uzman hemde daha evvel defalarca başarıları sayesinde TVye çıkmış bir doktor :KK34:
Nette araştırdığıma göre çok cana yakın ve ilgili bir doktormuş :KK34: İnşallah randevu almayı başarırım olmadı dahiliyeden randevu alıp kendimi sevk ettiririm :KK1: o zaman 1 ay sonrasında bile randevu vermek zorundalar :KK1:
Dua edinde alabileyim kızlar yaa gerçekten tedavi olmadan olmayacak bu iş anladığım kadarıyla :KK34:

ewett kızlarrrrrrrrrr.....akşama bizde kv ler varr...yemeklerimi hallettim gibi gibii...

tarhana çorbası yaptım güsel soslu..
yeşil fasulye...
tavuklu bulgur pilavı..onlar çekmecepilavı diyorlarr..
yanınada kıymalı pide çıkardım 2 dilim buzluktan..
cacık...
salata...

yeter heralde yaa ne bilemmm...şimdi yazınca az geldi gözüme ama...bunlarr yiyip yiyip hiç yemiyoruzz aman sizde az yiyin modlarına girip beni deli edecekler diye hafif şeyler yaptımm...

Canım ellerine sağlık :KK56: menün gayet güzel görünüyor :KK34:
Merak etme yeter yeter Rabbim verir bereketini hem azmı sanki yaptığın :KK1:
Zaten insan bir çorba içince bile tıkanıyor o yüzden hiç merak etme :KK34:

Neyse kızlar bana müsaade :KK3:
Eşim birazdan gelecek bende ufak ufak mutfağa girişeyim :KK1: adamcağız geldiğinde iş başında görsün :KK60:
Akşam gelirim nasılsa yine :KK1:

kızlarrr ben geldimm....eşim havaalanına gitti kayımlar dönüyor onları almaya bende hemen size geldimm...

kvlerle yemek iyi geçti ben biraz uzaylı gibiyim yaaa...aslında sıcak kanlıyımdır ama bazen buz kesiyorumm...afiyet olsun ve aminden başka pek cümle çıkmadı agzımdan :) :)

yemekleri silip süpürdüler valla ortaya kahvaltı tabagıda yapmıştım herşey silindii afiyet şeker olsunn..ben yaptıklarım yenince sevinyorumm...

perşembe annemler gelecek inşallahh...kalacaklarr..cumada amcamlar gelecek inşallahh...kızlar yaa menüde çok kararsızım..herkezin sevdiği bişiler olsun istiyorum ama çokmu dengesiz olur bi paylaşımm fikir verin banaaa...

ortaya iftariyelikler yine ordövr tabagı..
mercimek çorbası..
domates salatası
sigara böregi..
kıymalı ve patetesli mantı...
jülyen et sote..
pilav..
kaşarlı mantar...

nasıl menüü...eşim acık bamyada yap diyor ama onun yerine sigara böreginin kalkması lazım ama sigara böregini amcam sever...mantıyı teyzem ve kızlarrr..o yüzden bamya yapmıyım mantı ve börek kalsın diyorum...belki sahurada kalırlar ozamanda patates salatası yaparım diye düşünüyorumm... ama düşünmeye taa şimdiden başladım inanın...

Kızlar gideceğim endokrin doktoruna karar verdim :KK1: tabi Randevu alabilirsem süper olucak ama gerekirse her gece şansımı deneyceğim netten :KK34:

Bezmialem Hastanesinde Prof. Dr. Ertuğrul Taşan diye bir doktor varmış hem işinde uzman hemde daha evvel defalarca başarıları sayesinde TVye çıkmış bir doktor :KK34:
Nette araştırdığıma göre çok cana yakın ve ilgili bir doktormuş :KK34: İnşallah randevu almayı başarırım olmadı dahiliyeden randevu alıp kendimi sevk ettiririm :KK1: o zaman 1 ay sonrasında bile randevu vermek zorundalar :KK1:
Dua edinde alabileyim kızlar yaa gerçekten tedavi olmadan olmayacak bu iş anladığım kadarıyla :KK34:

valla bencede gittt tahlillerinede bakmışolursunn..bakalım neler dicekk...bende endokrine çok zor randevu almıştımm..inşallah denk gelir en kıza zamanaaa..

kızlarrrrrrrr fırında kaşarlı mantar yapan varmı hiçççç????? ben mantar yememm ama bizimkiler severr..karnitür olarak püreden sıkıldım..mantar alımm diyorum ama hiç denemedimm..bizimkiler hep teflon tavada yapardı..çukurlarına tuz koyup yerlerdii..acaba öle yapıp kaşarı koyup fırına mı atsam...yoksa direkfırındamı yapsammm...?? hiç bileniniz deneyeniniz varmııı????

Aramıza hoşgeldin canım :KK3:
Rabbim kuzularını analı babalı büyütsün :KK16:
Ne güzel sende mucizene kavuşmuşsun ve bu yazınlada aramızda hala mucizesini bekleyen tüm arkadaşlarımıza motivasyon oldun :KK34:
Umarım hep birlikte çok güzel kilolar verir eski zarif hallerimize döneriz :KK34:
Aslında sen söyleyince benimde bir an önce endokrine gitmem gerektiğine karar verdim :KK34:
Benim iki kuzum var biri 13 yaşında diğeride 3 yaşına girecek 30 ağustosda :KK34: ikinci kuzumu düşünmeye başladığımda pkolu olduğumu öğrendim ve tam tedaviye başlıyacağımız sırada ( pko için ) hamile kaldığımı öğrendim ki doktor bile şaşırdı ama Allahın işi işte :KK34: ol diyince oluyor :KK34:
Sonrada zor da olsa veriyorum diye salladım ama artık iyice durdu kaç aydır veremiyorum bari bende bayramdan sonra tekrar Randevu almaya çalışayımda gereken tedaviyi olayım ki kilolar hem daha çabuk gitsin hemde en ufak şeyde geri gelmesin :KK34:

Sık sık fırsat bulup bize eşlik edersen seviniriz :KK3:
Bu arada sen neredeydin ve pko tedavisi gördüğünde doktor ne gibi ilaçlar verdi :44: Hiç başlayamadığımdan bir fikrim yok da o bakımda şeettim :KK1:
Amin canım rabbim seninde evlatlarını sana bağışlasın:)
Birazcık umut olursam ne mutlu bana ben ergenlikten beri hep adet düzensizliği kilo ile ığraştım çocukken çok zayıftım geç adet oldum kilolar başladı evlenene kadar bişey kullanmadım evlendim çocuk düşünene kadar 4 yıl doğum kontrol hapı kullandım daha sonra endokrine gittim insüli tadavi için bayada kilo verdim çocuk düşündüğümdr dr yumurtlama uyarıcı ilaçlarl tedavi etti her ay farklı bir ilaç son ay yani 3. ay hamilr kaldım şimdi emziremediğim için tekrar doğum kontrol ilacına başladım birde glukofene başlıcak drum işte böyle kilolaarımdan kurtulmam lazım bütün gün koşturmama rağmen ve az yememe rağmen 6 aydır kilo veremedim ve çocuklarıma tek bakıyorum tempoyu siz düşünün.hepsi insülin direncinin işi.

aminnn cecomm çok sağolll.....allah hepimizden eksik etmesin huzuru mutluluğu....

hoşgeldinn canımm...yarında davetteymişsinn..çok güsel oluyorr yaww davete gimekk :) :)ramazan geldi geçti bitiyor üzülüyorum vallaaa...benim bu akşam kvler çıkacak yemeğe..hazırlıyorum şimdi bişilerr...sen evde oldugun günler dengelersinn yemeklerii...

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: süpersinnnnn....ip atlamayı denemedimde mekiği bende istiyorum yaaaa...kendimden nefret ediyorum ne olur sanki bende akşamları 30 mekik çeksem..sen aynen devam et..inşallah bizdde senden aşka gelir yaparr cecommm...

:nazar::nazar::nazar::nazar: canımm maşallahhhh....çok sevindim adınaa...rabbim evletlarına hayırlı ömürler nasip etsinnn..bende seninle aynı fikirdeyimm..insülin direnci kilit noktası bizim hastalığımızın..ben glukofen kullanıyorumm uzun zamandırrr...bende kilo veriyorum..103 den 78 e kadar geldimm acık daha veip tedaviye başlamayı düşünüyorum...nasıl bi tedavi süreci gelişdi paylaşma imkanın olursa çok sevinirimm...

cumlelerinin sonlarına geldiğimde sana yazacagım cevabı düşünüyordumm diyete başladığında senide beklerizz diyecektimkibirdenn ikizlerr geldi aklımaaa:KK1::KK1: öpüyorum onlarııı:KK54::KK54: ve müsait olduğun zamanlarda bekliyoruzz senii..

ben kendimi tanıtım acık...istanbulda yaşıyorumm...26 yaşındayım..4 yıllık evliyim bebegim yok daha...kilo veriyorumm benimle iyi ilgilenebilecek dr arıyorum..kilom şuan 77..işte bölee...

Haklısın aslında hatta bana spor hocamda aynı şeyi demişti ama işte insan bir an önce kurtulmak istiyor maalesef :KK50:
Dediğin gibi en azından ip atlama ve mekik olayını abartmıyayım ki diğer günlerde salona dinç ve bıkmamış bir şekilde gideyim :KK34: zaten haftada 3 gün fitness bir günde yüzmeye gidiceğim diğer günlerde çok az yapsam yine yeter :KK34:
Seni alkışlamak istiyorum ne kadar güzel kilo vermişsin bence 10 kg daha ver öyle hamilelik düşün sonradan kilo çok sorun çıkarıyor canım bende 4 yıl sonunda bebiş istedim zamanı gelmiş :) rabbim hayırlısını versin işallah kimsenin kucağı boş kalmasın...izmirde olsa benim druma yönlendirirdim seni süper drum benim izmirin en iyisi ama şimdi biraz rahatsız fazla hasta kabul etmiyor izmirde yaşayanlar türkiz ıspartaya gidebilirseniz şansınızı deneyin derim. Bu pko kısırlık tedavisinde 10 numaradır çok garanticidir. Keşke izmirde olsanda ona gitsen...tedavi sürecim anlattığım gibi yumurtlama tetikleyen ilaçlar kullandım hamile kaldım aşılama vs gerek kalmadan tedaviyr başladığında özelden mesaj atarsan hangi ilaçl hamilr kaldığımı yazarım sana dr. La paylaşırsın tabi istersen çünkü benim dr değişik bir adam amerikalarda orda burda seminerden seminere gezip araştırıp kimsenin bilmediği ilaçlarla tedavi eden bir dr. Belkide başka bir dra gitseydim uğraşacaktım yıllar yılı nasip işte.allah hepinize versin evlat hasreti yaşatmasın. Ama en önemlisi sende bitiyor inanmazsa yapamasın ama kafana takmazsan inanırsa herşey kolaylaşır.

Son düzenleme:
kızlarrr ben geldimm....eşim havaalanına gitti kayımlar dönüyor onları almaya bende hemen size geldimm...

kvlerle yemek iyi geçti ben biraz uzaylı gibiyim yaaa...aslında sıcak kanlıyımdır ama bazen buz kesiyorumm...afiyet olsun ve aminden başka pek cümle çıkmadı agzımdan :) :)

yemekleri silip süpürdüler valla ortaya kahvaltı tabagıda yapmıştım herşey silindii afiyet şeker olsunn..ben yaptıklarım yenince sevinyorumm...

perşembe annemler gelecek inşallahh...kalacaklarr..cumada amcamlar gelecek inşallahh...kızlar yaa menüde çok kararsızım..herkezin sevdiği bişiler olsun istiyorum ama çokmu dengesiz olur bi paylaşımm fikir verin banaaa...

ortaya iftariyelikler yine ordövr tabagı..
mercimek çorbası..
domates salatası
sigara böregi..
kıymalı ve patetesli mantı...
jülyen et sote..
pilav..
kaşarlı mantar...

nasıl menüü...eşim acık bamyada yap diyor ama onun yerine sigara böreginin kalkması lazım ama sigara böregini amcam sever...mantıyı teyzem ve kızlarrr..o yüzden bamya yapmıyım mantı ve börek kalsın diyorum...belki sahurada kalırlar ozamanda patates salatası yaparım diye düşünüyorumm... ama düşünmeye taa şimdiden başladım inanın...

Ohhh ne güzel işte canım herşey beğenilmiş ve bitmiş :KK34:
Ellerine ve emeğine sağlık canım eminim çok lezzetli olmuştur herşey :KK34:

Bu arada menüye takılma içinden ne geliyorsa yap :KK34: ben genelde masanın renkli olmasını çok seviyorum :KK34: yoğurtlu salatalarda yapabilirsin hani havuç ve biber gibi :KK34: hem takviye olur sonuçta kalabalık olursunuz hemde kalırsada sahurda bile gider :KK34: tabi çok az sarımsak koy ki rahatsız etmesin :KK34:
Bamya yerine zeytinyağlı barbunyada yapabilirsin canım hem kalsa bile ertesi günde iyi gider soğuk soğuk :KK34:

valla bencede gittt tahlillerinede bakmışolursunn..bakalım neler dicekk...bende endokrine çok zor randevu almıştımm..inşallah denk gelir en kıza zamanaaa..

Bakalım canım birazdan yine bakacağım malum 12den sonra randevular açılıyor ya hızlı davranabilirsem benim kızada alacağım randevu ne olur ne olmaz baktırayımda baştan varsa bir sorun iyice beter olmadan önüne geçeriz :KK34:

kızlarrrrrrrr fırında kaşarlı mantar yapan varmı hiçççç????? ben mantar yememm ama bizimkiler severr..karnitür olarak püreden sıkıldım..mantar alımm diyorum ama hiç denemedimm..bizimkiler hep teflon tavada yapardı..çukurlarına tuz koyup yerlerdii..acaba öle yapıp kaşarı koyup fırına mı atsam...yoksa direkfırındamı yapsammm...?? hiç bileniniz deneyeniniz varmııı????

Canım ben çok severim fırnda kaşarlı mantarı :KK34:
Ben mantarı yıkamam direk soyarım çünkü su deydimi süngerimsi oluyor nedense :KK1:
Mantarları çiğden tepsiye dizip içlerine bıcağın ucuyla varsa tereyağ koy çok az ama ben genelde yağsız yapıyorum ve yinede süper oluyor :KK34: üzerine bolca rende kaşar koyuyorum ve iftara 20 dakika kala kızgın fırına atıyorum hem sıcak oluyor hemde çabuk pişiyor :KK34: çok çok az tuz serpebilirsin eğer kaşarın tuzlu değilse :KK34: ben taze kaşar kullanıyordum BİMin o çok tuzlu değil :KK34:

Amin canım rabbim seninde evlatlarını sana bağışlasın:)
Birazcık umut olursam ne mutlu bana ben ergenlikten beri hep adet düzensizliği kilo ile ığraştım çocukken çok zayıftım geç adet oldum kilolar başladı evlenene kadar bişey kullanmadım evlendim çocuk düşünene kadar 4 yıl doğum kontrol hapı kullandım daha sonra endokrine gittim insüli tadavi için bayada kilo verdim çocuk düşündüğümdr dr yumurtlama uyarıcı ilaçlarl tedavi etti her ay farklı bir ilaç son ay yani 3. ay hamilr kaldım şimdi emziremediğim için tekrar doğum kontrol ilacına başladım birde glukofene başlıcak drum işte böyle kilolaarımdan kurtulmam lazım bütün gün koşturmama rağmen ve az yememe rağmen 6 aydır kilo veremedim ve çocuklarıma tek bakıyorum tempoyu siz düşünün.hepsi insülin direncinin işi.

Canım Allah yardımcın olsun gerçekten işin çok zor :KK34:
Benim kızkardeşiminde ikizleri var biri kız biri erkek 5 yaşında ve oda senin gibi tek başına büyüttü onları :KK53:
İlk zamanlar iki günde bir ben gidiyordum ara arada kvsi geliyordu ama benimde kızım o zaman okula başlayınca mecbur onunla ilgilendim 1 aydan sonra KVsi desen zaten benden önce pes etti :KK1: kadın herşeye karışıyordu yok ince giydirdin yok besleyemiyorsun bunları diye ( ancak bir ay emzirdi sonra yetmeyince mecbur mama verdiler )
Şu anda onların anaokuluna başlamasını dört gözle bekliyor :KK1: oğlan biraz hiperaktiv ve maalesef ikiside çok sık hastalanıyorlardı bebekken hatta hala bile en ufak şeyde hasta olma ihtimalleri var diye devamlı kolluyor çocukları :KK34:

Eskiden titizlikten evde çocuklu misafiri bile pek istemeyen düzen manyağı kızkardeşim gitti yerine çok rahat ve dağınıklığa tepki vermeyen biri geldi :KK1: amannn çocuklardan önemli değil varsın oyuncaklarını dağıtsınlar diyor :KK1:
Geçmişte böyleydin diyincede valla boşuna kendimi yıpratmışım temizlik düzen diye diyor artık :KK60: tabi devamlı evinide kendi temiz tutmaya uğraşıyor her nekadar oyuncaklar furyası olsada ortada :KK1: birde evi dubleks :KK60: alaydım şöyle ufak bir ev ne güzel bir saatte biterdi işim diyor bazen :KK60: ama tabi sonrada aman yerim dar derdi benim gibi :KK1:

Bu günümüzede şükür Rabbim sağlık versin nasılsa herşeyin üstesinden geliriz inşallah Allahın izniyle :KK34:

kizlar acayibim patliycam yada catliycam ikisinde kararsiz kaldim:KK37:
dun abim vardi iftarda ve kahvaltilik isini cok sever patates kizarttim yumurta vs... arkadas onlarda bi yedirdi iftarda zaten turk kadininin magduriyeti aman tabakta kalnasin yazik psikolojisine kapildim. sahurda fazla da yemedim ama bi acayibim. kalkamadim yataktan 10u geciyordu kalktim dukkana geldim gozler davul gibi sis... halsizlik cabasi. abim aksama gelmezse ya tek corba icerim yada komsuda yersem ekmeksiz felan yrim... ayyyyy cok kotuyummmmm. soda da icemiyommmmmmmm... karnim ramazan davulu gibi... reglim gecikti ondanda olabilir miki kizlar. evvelsi ay 19undaydi. gecen ay 9gun gecikmeli 28inde geldi. bu ay tik yok daha... acayip sis hissediyorum kendimi

Canım inşallah bayramdan sonra hepimiz daha iyi kilolar vereceğiz :KK34:
Bende Bayramdan sonra bir ara şu tahlillerimi tekrarlatmak istiyorum :KK34: bakalım eksik yada fazla ne çıkacak :KK1:
Rabbim inşallah gönlüne göre verirde sende en kısa zamanda bize mucizenini ilan edersin :KK16:
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

ALLAH im razi olsun cecom. insaallah bayram sonu hem biraz aktivite girsin istiyorum hemde stres basti simdiden. eylulde okullar acilacak benim kirtasiye var ozaman onun telasi olacak. ekimde kapatmak istiyorum dukkani. bi fabrikada is imkani var insaallah Hayirlisiysa onun streside var. orasi olmazsa bi tekstil atolyesine basliycam... hayirlisi bakalim ama acayip strese girecegim simdiden korkuyorum grci ALLAH im bilir belkide hafif gecer gunlerim. bayramsonu hemen burda hastanede bi tahlil yaptirmam lazim. insaallah kotu birsey cikmaz korkuyorum... ciddi bisey ciksada cikmasada buyuk ihtimal kayserideki doktoruma giderim. offf hersey paraya bakiyor yaaaa... ALLAH im icimi ferahlatir insaallah... daha neler neler var da yoruldum artik anlatmak bile bunaltiyor... kizlar kusuruma bakmayin bunlari anlatiyorum ama inanin sadece icimi bosaltmak icin. anlattikca rahatliyor gercekten insan. ama ALLAH ima bin sukur sagligimda sukur pek bi sorun yok sevdiklerim sag salim yanimda. doktora gidince ozellikle seker hapini sormam lazim. en azindan zayiflamama yardimi olursa cok rahatlarim hrhalde...

X