Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

kızlaaar uyuyormusunuz???

HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM...
:KK16:
Eşim sahura kadar uyumadığı için hala uyuyor..ben 9 dan beri ayaktayım...
ilk iftarları k.validelerde yaparız..adet oldu..
bugünde yemek derdim yok ama iş var neyse bu arada
cuma iftardan önce tartılalım mı??az çıkarız belki..bugün sahurda çok yedim..hafta sonuna kadar regl olmam lazım ama 2-3 gün gecikebiliyor..
sonra görüşürüüzz kızlaarr

Allah kabul etsin canım :KK16:
Valla ben kaç senedir ancak bu şekilde tutabiliyorum orucu :KK1: daha doğrusu ne zaman yatıp sahura uyanayım desem uyku sersemi telefonu kapatıpp sonrada sabah 9 - 10 gibi söylene söylene bir hal oluyorum :KK1:
Son çare bu şekli buldum :KK1: nasılsa çalışmıyorum eee günlerde uzun bari geç saate kadar oturayımda yedikten sonra birazda kuran okur sabah ezanıyla yatarım :KK34: gündüz küçük cadıyla okuyamıyorum yarım kalır hatimim :26:

İnşallah bu Ramazan herkesin gönlünden geçenleri hayırlı olarak önüne sunar...Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

aminnnnnnnnnnnnn.....o zaman bu ay sen gecelr uyanıksın hepp hadi bakalımm...bakalımm bizde durum ne olacakk bilmiyorumm..bu gece uyuduk ve uyandıkdaa ama yemek konusu acık fazla kaççdıı...dikkatt etmeliyimmmm...dkkattt etmeliyimmmmm.....cuma gününe herey belli olurr :)

kızlaaar uyuyormusunuz???

HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM...
:KK16:
Eşim sahura kadar uyumadığı için hala uyuyor..ben 9 dan beri ayaktayım...
ilk iftarları k.validelerde yaparız..adet oldu..
bugünde yemek derdim yok ama iş var neyse bu arada
cuma iftardan önce tartılalım mı??az çıkarız belki..bugün sahurda çok yedim..hafta sonuna kadar regl olmam lazım ama 2-3 gün gecikebiliyor..
sonra görüşürüüzz kızlaarr

sanada hayırlı ramazanlarrrrr.....bugün bende sahurda kaçırdım birasss...bu ilk ve son olmalıı..hele daha pide faslına geçmedik :) :) o zaman nasıl dayanıcam bilmiyorum eve almamayı planladık ama..davete gittiğimizde ne olur bilememm..bu akşam bizde kv lerdeyizz..şimdi sofrada olacakları anlatayım dicem gıybete girecek oruç gidecek o yüzden susayım :)

ewettt kızlarrrr ilk orucumuzz hayırlara vesile olsun bakalımm... sahurda acıcık kaçırdımm ama bidaha olmaz inş...

yaa benim bi sorunum varrr bilgisi olan yardım edebilirmii?? benim adetim bitti dün..hatta gün boyu hiç bişi gelmedi..ama akşam çok afedersiniz hani akıntımız olurya o kahverengi gibi gelmişti..gusül aldım sahurdayine ve niyetlendim...şimdi yine serçe tırnagım kadar kahverengi akıntı gelmiş...şimdi ben napmalıyımm?? orucumu etkiliyormuu??

ben kararsız kaldım ve böle niyetli geçiricemm borç olarak tutarım yine bigün..ama kuran ve namazları napam etkilermii??

kızlarr şimdi araştırdımdaaa :) :) benim oruçç gitmişşşş :) inş.yarına kadar bişi gelmezde yarın tutarımm...

Adet kanının renkleri ve ayırıcı nitelikleri

Adet halindeki kadınlarda görülen kanların renkleri altıdır : kırmızı, sarı, toprak rengi, siyah, yeşil, kirlimsi. Bu akıntılar hepsi hayız müddetinde ise hepsi hayız kanıdır. Ta ki, safi beyaz renk görene kadar. Renk tesbitinde pamuk veya bez kaldırıldığında onda mevcut renge itibar olunur. Değişme haline bakılmaz. Çünkü kadının gördüğü beyaz bir akıntı, kuruduğunda sararabilir. Yahut kırmızı veya sarı kuruduunda farklı bir renk alabilir. Hayız müddetindeki kanların renklerinin hepside hayızı bildirir. Hayız bitiminde akıntının beyazlaşmasıyla hayız bitmiş olur.

Kırmızılık ve Siyahlık : İttifakla hayız kanıdır. Hz.Fatıma (r.a) kan görüyordu. Allah Resulu (s.a.v) O’na şöyle buyurdu: “Eğer hayız kanı ise bu belli ve siyah renkte olur, böyle olursa namaz kılma, başka türlü olursa abdest al ve namaz kıl, çünkü o bir (çatlak) damardan gelmektedir.”
Sarılık : Bazıları ipek kozası sarılığında, bazıları saman renginde, daha başkalrı ise sarı diş renginde olabilir. am bu hususta itibar edilecek renk: ilk görüldüğü andaki renktir.
Bulanıklık : Bulanık su renginde görülen kan demektir.
Toprak Rengi : Toprağa benzeyen rengine benzer, önce sarıdır sonra bu rengi alır.
Yeşilimtırak : Bir çeşit bulanık kandır. bu kanın rengini bozuk gıdalar değiştirir. daha çok yaşlı kadınlarda görülür.

Hayız kanının ayırıcı nitelikleri

Katı olan ve pis kokan kan
Sadece pis kokan, katı olmayan kan
Sadece katı olan, pis kokmayan kan
Hem katı olmayan hemde pis kokmayan kan
Kaynaklar:
1) Büyük Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN, Gonca Yayınevi, 1993
2) İzahlı Kadın İlmihali, Asım Uysal, Mürşide Uysal, Uysal Yayınevi, 2001, 11.Baskı
3) En Geniş İslam İlmihali, Ali Fikri Yavuz, Çile Yayınevi, 1977

Adet kanı tam kesilmeden alınan boy abdesti
Bir hanım adet veya lohusalık kanları tam kesilmeden abdest veya boy abdesti alırsa bu geçerli olmaz.
Adet ve nifas olan kadınların abdest almaları müstehap değildir.
Çünkü bunların abdestsizlik durumlarına abdestin bir tesiri yoktur.
Kadının adeti kesildimi cünup gibi olur.

Adet sayılmayan kanlar

Adet görecek çağa gelmemiş kız çocuklarında görülen kan
Adet halinin en az müddeti olan üç günden az gelen kan
Adet halinin en çok müddeti olan on günden sonra gelen kan
Hamilelik esnasında gelen kan
Adetten kesilmiş yaşlı kadından gelen kan

hakkında hayırlısı olsun canımmm sonuç negatifsede hiçç üzülme vakti değilise ne yapsakk boşşş...rabbim sabrınıda versin bize inşallahhh...

sağoll canım herşeyin hayırlısı rabbimin bi bildiği vardır elbet

arkadaşlar şimdi doktorum aradı kan testimde negatif çıkmış zaten dün kanamam başlamıştı herşeyin hayırlısı diyorum ama çok korkuyorum hamile kalamamaktan

Selam kızlar nasılsınız bakalım ne var ne yok?

Oruçlarınızı Allah kabul etsin inşallah. Ben bu sene tutamayacağım büyük ihtimalle, ilaçlarım var malum, bir de iki saatte bir yemek şartı koştular bana insülin direncinden. Önümüzdeki ay test yapılacak bakalım ne olacak.

Kuzenin nişanı vardı haftasonu onun için pek uğrayamadım ben de. Gerçi benim açımdan çok tatsızdı, gitmesem de olurmuş yani. Neyse geçti gitti, artık ne tavır alacağımı biliyorum.

Cecocuğum geçmiş olsun büyük kuzuna, koştururken çarpmıştır belki bir yerlere, ondan şişmiştir.

kizlarrr selamun aleykum hayirli ramazanlar... ALLAH im insaallah bizede hayirli mujdeli haberler nasip eder... aminnn...

dun kv lerle konustuk eltim dogurmus :KK52: kizimiz var ALLAH im bagislasin insaallah ailesine. hayirli bi onru olur insaallah... darisi basimiza... kapkara saclar bembeyaz ten ve lacivert gozler.... Maasallah... resmini gonderdiler telefona da onlar tarif etti boyle...

bugun annem de halamin gelinin 6haftalik hamile oldugunu soyledi. ALLAH im ona da hayirli bi evlat versin... anam etrafimi hamileler sarmisyaaa:KK52: bizim gelin 4aylik halaminki 1,5aylik obur halaminki 7-8aylik hamile hepsinede maasallah... ALLAH im hayirli evlatlar her isteyenede nasip et insaallah... aminnnnn...

Oruçlarınızı Allah kabul etsin inşallah. Ben bu sene tutamayacağım büyük ihtimalle, ilaçlarım var malum, bir de iki saatte bir yemek şartı koştular bana insülin direncinden. Önümüzdeki ay test yapılacak bakalım ne olacak.

Kuzenin nişanı vardı haftasonu onun için pek uğrayamadım ben de. Gerçi benim açımdan çok tatsızdı, gitmesem de olurmuş yani. Neyse geçti gitti, artık ne tavır alacağımı biliyorum.

Cecocuğum geçmiş olsun büyük kuzuna, koştururken çarpmıştır belki bir yerlere, ondan şişmiştir.

tatlimm benimde normalde kan sekerim cok dusuyor ama 3-4yildir dikkat ediyorum kesinlikle ramazanda bir kere dahi dusmez... ama tamamen bunyeye baglidir canim... doktor tutma dediyse tutma gulum ALLAH im kabul etsin...

Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3:

Hele şükür gelebildim :KK34:
Ay bugün felaket sıcak dışarıları ve benım oruçun ilk günü dışarda işimin olması hiç iyi olmadı diye düşünürken şükürler olsun şu saate kadar öyle aşırı bir sıkıntı olmadı.
Bir yarım saat evvel biraz elim ayağım titredi korktum bayılacağım diye ama şükür şu an çok çok iyiyim :KK34:
Eşim gelene kadar biraz uzanalım küçük kuzuyla diye düşündüm ama diri cadı istemiyormuş :KK35:
Neyse olmadı eşim gelince yatar uyurum biraz da eşim ezana yakın uyandırır nasılsa :KK1:

aminnnnnnnnnnnnn.....o zaman bu ay sen gecelr uyanıksın hepp hadi bakalımm...bakalımm bizde durum ne olacakk bilmiyorumm..bu gece uyuduk ve uyandıkdaa ama yemek konusu acık fazla kaççdıı...dikkatt etmeliyimmmm...dkkattt etmeliyimmmmm.....cuma gününe herey belli olurr :)

sanada hayırlı ramazanlarrrrr.....bugün bende sahurda kaçırdım birasss...bu ilk ve son olmalıı..hele daha pide faslına geçmedik :) :) o zaman nasıl dayanıcam bilmiyorum eve almamayı planladık ama..davete gittiğimizde ne olur bilememm..bu akşam bizde kv lerdeyizz..şimdi sofrada olacakları anlatayım dicem gıybete girecek oruç gidecek o yüzden susayım :)

Evet canım RAbbim nasip kısmet ederse hep sahura kadar oturacağım :KK34:
Öbür türlü serseme dönüyorum iyice :KK34:
Çok şükür ben fazla kaçırmadım inşallah iftardada öyle olurda bari fazlam olmaz Ramazandan dolayı :KK34:

arkadaşlar şimdi doktorum aradı kan testimde negatif çıkmış zaten dün kanamam başlamıştı herşeyin hayırlısı diyorum ama çok korkuyorum hamile kalamamaktan

Canım dediğin gibi hayırlısı :KK19:
Rabbim inşallah en kısa zamanda sana arzuladığın o kuzuyuda nasip eder :KK34: bence sen duanı et, rahat ol ve gerisini Yaradana bırak :KK34: streste hamile kalmaya engel unutma :KK34:

Canım geçmiş olsun :KK71: İnşallah herşey seninde gönlünden geçtiği gibi olur ...Aminnnnnnnnnnn
Umarım test sonucunda dilediğin gibi güzel çıkar :KK34:

kizlarrr selamun aleykum hayirli ramazanlar... ALLAH im insaallah bizede hayirli mujdeli haberler nasip eder... aminnn...

dun kv lerle konustuk eltim dogurmus :KK52: kizimiz var ALLAH im bagislasin insaallah ailesine. hayirli bi onru olur insaallah... darisi basimiza... kapkara saclar bembeyaz ten ve lacivert gozler.... Maasallah... resmini gonderdiler telefona da onlar tarif etti boyle...

bugun annem de halamin gelinin 6haftalik hamile oldugunu soyledi. ALLAH im ona da hayirli bi evlat versin... anam etrafimi hamileler sarmisyaaa:KK52: bizim gelin 4aylik halaminki 1,5aylik obur halaminki 7-8aylik hamile hepsinede maasallah... ALLAH im hayirli evlatlar her isteyenede nasip et insaallah... aminnnnn...

Hadi gözünüz aydın :KK71: RAbbim analı babalı büyütsün...Aminnnnnnnnnn
Darısı seninde başına :KK34:
Diğer hamile olanlarada Yaradanım inşallah sağlıklı ve çabuk bir şeklilde mucizelerini kuçağına almayı nasip eder....Aminnnnnnnnnn

canımm herşeyinn hayırlısııı..üzülmeee..olacak bizimde olacakkk...ama zamanı varr bizz kendimizi oyalıyoruz sadece bu şekilde vakti zamanı gelince hepsi olacakkkk...rabbim sabrınıda versin o zamana kadarr...çok güzel zamanlar içerisindeyizz gece sahura kalktığında çok dua ett...rabbim yüreklerimize serinlik versinn...

aynen bendede var insülin direnciii :KK43: :KK43: allah şifasını versin hepimizeee...doktorun tutma dediyse tutmayacaksınn...sağolsun benim dr lar ilaçlarımı ayarladı sahur ve iftara..

nişan olmuşş giyebildinmii elbisenii...??

anammm maşallahh maşallahh...biarada bende öyleydi sağımsolum hamile :) :) dedim annemde hamile çıkarsa hiç şaşırmıcammm :) :) buda bizim yaşadığımız sürecin bi parçası bence...bu yaşadıklarımız hep bi sınavv..dünyaya baksana herkez gelip geçiyor olaylar hep aynıı...bizdende geçip gidecekk...inşallah hakkıyla yaşayanlardan oluruzz...

bigün bizde hamile kalıcazz...o çocuklar çıldırtcak bizi anammm dicezz ne rahatmışızz bizzz :) :) hiç demeyiz belkide :)

Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3:

Hele şükür gelebildim :KK34:
Ay bugün felaket sıcak dışarıları ve benım oruçun ilk günü dışarda işimin olması hiç iyi olmadı diye düşünürken şükürler olsun şu saate kadar öyle aşırı bir sıkıntı olmadı.
Bir yarım saat evvel biraz elim ayağım titredi korktum bayılacağım diye ama şükür şu an çok çok iyiyim :KK34:
Eşim gelene kadar biraz uzanalım küçük kuzuyla diye düşündüm ama diri cadı istemiyormuş :KK35:
Neyse olmadı eşim gelince yatar uyurum biraz da eşim ezana yakın uyandırır nasılsa :KK1:

ohhh maşallahhh....allah sabrını veriyor zatenn garip bi durumm akıl ermiyorr..normalde olmayacak şey derimm ama oluyorr..kendimdede böle çevremdede dikkat ediyorum..allahımm senin için tutuyorum bu orucu yardımcım sen ol deyince...eeee o yardımsız bırakırmıı...yardım ediyorr...

Cecom
Geçmiş olsun kızcağızına inşallah tez zamanda şifa versin Rabbimizz
bu arada maşallah yine aktifsinn oruçken kendini yorma cecom susuz kalmaa
yeşil çay iftardan sonra süper bol yoğurtlu çorbalar süper cacık yemek gerek bol bol asında
senin adama :nazar: maşallah :) :KK1: boool bol yapsn temizliği iftar sofralarınıı
darısı benimkinin başınaa :KK1:

kizlar bir saatkadaronce bi musteri kadin geldi bizim koylu. senin daha cocugun yokmu dedi. bende gayet mulayimce yok teyze daha istemedik dedim. kadin bir cemkirdi ne zaman isteyecekseniz... olacagini biliyormusunuzda istemezseniz felan. teyze Rabbim nezaman verirse dedim. olacagini ne biliyosunuz gibisinden sayito kadin. teyze ALLAH tan baska kimse bilmez zamanini o nezaman isterse ozaman dedim ama kadinin benim soylediklerimi dinledigini bile sanmiyorum ... millete noluyosa. hemen bi kizma suclama moduna giriyorlar. olmuyo desen hemen acima moduna donecekler. ALLAH im sana siginiyoruz sen yardim et bize Yarabbim. eslerimizi omur boyu yanibasimizda saglikli eyle bize birbirimizden hayirli evlatlar nasip eyle Rabbim...

canım ya Allah bizlere de hayırlı evlatlar versin inşallah bilmiyorlar ahh denmiyorda düşünmüyoruz deyincee bin lafla geri geliyor
zaten insan istiyor zorla istemiyor numarası resmen ay :KK43: :KK14:
Allahım sen içimizdekini biliyorsun

Allah analı babalı büyütsün hayırlı olsunn Darısı başımıza inşallahh

canımm herşeyinn hayırlısııı..üzülmeee..olacak bizimde olacakkk...ama zamanı varr bizz kendimizi oyalıyoruz sadece bu şekilde vakti zamanı gelince hepsi olacakkkk...rabbim sabrınıda versin o zamana kadarr...çok güzel zamanlar içerisindeyizz gece sahura kalktığında çok dua ett...rabbim yüreklerimize serinlik versinn...

aynen bendede var insülin direnciii :KK43: :KK43: allah şifasını versin hepimizeee...doktorun tutma dediyse tutmayacaksınn...sağolsun benim dr lar ilaçlarımı ayarladı sahur ve iftara..

nişan olmuşş giyebildinmii elbisenii...??

anammm maşallahh maşallahh...biarada bende öyleydi sağımsolum hamile :) :) dedim annemde hamile çıkarsa hiç şaşırmıcammm :) :) buda bizim yaşadığımız sürecin bi parçası bence...bu yaşadıklarımız hep bi sınavv..dünyaya baksana herkez gelip geçiyor olaylar hep aynıı...bizdende geçip gidecekk...inşallah hakkıyla yaşayanlardan oluruzz...

bigün bizde hamile kalıcazz...o çocuklar çıldırtcak bizi anammm dicezz ne rahatmışızz bizzz :) :) hiç demeyiz belkide :)

ohhh maşallahhh....allah sabrını veriyor zatenn garip bi durumm akıl ermiyorr..normalde olmayacak şey derimm ama oluyorr..kendimdede böle çevremdede dikkat ediyorum..allahımm senin için tutuyorum bu orucu yardımcım sen ol deyince...eeee o yardımsız bırakırmıı...yardım ediyorr...

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3:

Hele şükür ilk iftarımızıda yaptık şükürler olsun :KK16:
Rabbim kimseyi açlıkla terbiye etmesin ve tuttuğumuz oruçları kabul etsin ....Aminnnnnnnnnn
İnşallah bütün Ramazan boyunca kolaylıkla oruçumuzu tutmayı nasip eder Rabbim....Aminnnnnn

Bİrazdan yediklerimi yazarım :KK1:

aynen bendede var insülin direnciii :KK43: :KK43: allah şifasını versin hepimizeee...doktorun tutma dediyse tutmayacaksınn...sağolsun benim dr lar ilaçlarımı ayarladı sahur ve iftara......

....ohhh maşallahhh....allah sabrını veriyor zatenn garip bi durumm akıl ermiyorr..normalde olmayacak şey derimm ama oluyorr..kendimdede böle çevremdede dikkat ediyorum..allahımm senin için tutuyorum bu orucu yardımcım sen ol deyince...eeee o yardımsız bırakırmıı...yardım ediyorr...

Çok şükür canım rahatlıkla tuttum bugün orucumu. Sadece öğleden sonra biraz tansiyon beni maf etti :KK53:
Bir ara resmen yerlerdeydi tansiyon :KK1:
Büyük 8 küçük 4 olmuştu akşam üzere :26: Eşim geldikten sonra ben rahat rahat uzandım oda sağolsun ilk iftar için hazırlıkları yaptı :KK1: Adamı engellemesem yattığım yerden resmen kral sofrası hazırlayacak :KK1: onuda yapayımmı bunuda yapayımmı diye :KK60:
Şükür fazla kaçırmadım ve inşallah hep böyle devam eder Bayrama kadar :KK34:

Cecom
Geçmiş olsun kızcağızına inşallah tez zamanda şifa versin Rabbimizz
bu arada maşallah yine aktifsinn oruçken kendini yorma cecom susuz kalmaa
yeşil çay iftardan sonra süper bol yoğurtlu çorbalar süper cacık yemek gerek bol bol asında
senin adama :nazar: maşallah :) :KK1: boool bol yapsn temizliği iftar sofralarınıı
darısı benimkinin başınaa :KK1:

Çok sağ ol canım :KK71: Perşembe günü dedesi ortopedi doktoruna götürecekmiş :KK34: Umarım önemli birşey değildir :KK34:

Sorma canım mecburiyetten çıktım dışarı ve sıcakta helak oldum ama şükürler olsunki ne açlık nede sussuzluk hissetmedim :KK34:
Baya yorulmuşum ama işte işimi hallettim şükür :KK34:
Yarın evden cıkmayı düşünmüyorum bakalım o zaman tansiyon ne alemde olacak :KK1:
Umarım bayrama kadar hep böyle düşüp durmaz.

Bende şimdi yeşil çayımı içeyimde bari sahura yediklerim hazmolur :KK1: fazla yemedim ama 4 - 5 saat sonra yine yiyeceğim yer açılsın :KK60:

Son düzenleme:
hayirli aksamlar... ALLAH im oruc tutanlarin orucunu tutamayanlarin niyetini kabul etsin insaallah... aminnn... bende sukur bugun rahattim. sabah gec te kalsam dukkani actim hemen sonra babam geldi annen seni cagiriyor diye. annemlerin ev carsidan yuruyerek 20dk. banbam kiyamadi aman yurume dolmusa bin diye yok dedim. once evime geldim bir saat kadar oturdum... sonra yuruyerek annemlere gideyim dedim bu seferde komsularim aman kizim dolmus parani biz verelim yurume mahvolursun dediler... normal zamanda kan sekerim duserya ondan korktular sanirsam... neyse tamam bincem dedim bu arada saate baktim 12:33 oglenin sicagi ama yurumeye can atiyom. baktim dolmusa daha var caktirmadan yurudum Rabbim kolaylik verdi bi ruzgar esti ferah ferah gunesin sicagida olsa rahatca yurudum sukur... annemin komsular yaprak sariyormus onlara yardim ettik birazda anneme yardim ettim. aksam 6gibi uyudum 7bucuga kadar. annem paldir kuldur kaldirdi kizim kalk kocanin yemegini gotur gec kalirsan trafik kalabalik olur diye.. esim bim de calisiyor ve orda yemek olmadigi icin aksam yemekleri sicakken arabayla biraktim esimle arkadasina... neyse sofraya oturdum ALLAH ima sukur bugun pek aclik susuzluk hissetmedim.
bir tabak corba
2dilim ekmek
1tabak bezelye
4-5kasik pirinc pilavi
birazda salata yedim... ustunede 10tane uzum...

bulasiklari yikayinca da bikac bardak cay icip yola koyuldum yuruyerek eve geldim... simdide balkonda oturdum orgu oruyom:KK52:

eee cevremde hamile cok orelim demi:KK53:

hayirli aksamlar... ALLAH im oruc tutanlarin orucunu tutamayanlarin niyetini kabul etsin insaallah... aminnn... bende sukur bugun rahattim. sabah gec te kalsam dukkani actim hemen sonra babam geldi annen seni cagiriyor diye. annemlerin ev carsidan yuruyerek 20dk. banbam kiyamadi aman yurume dolmusa bin diye yok dedim. once evime geldim bir saat kadar oturdum... sonra yuruyerek annemlere gideyim dedim bu seferde komsularim aman kizim dolmus parani biz verelim yurume mahvolursun dediler... normal zamanda kan sekerim duserya ondan korktular sanirsam... neyse tamam bincem dedim bu arada saate baktim 12:33 oglenin sicagi ama yurumeye can atiyom. baktim dolmusa daha var caktirmadan yurudum Rabbim kolaylik verdi bi ruzgar esti ferah ferah gunesin sicagida olsa rahatca yurudum sukur... annemin komsular yaprak sariyormus onlara yardim ettik birazda anneme yardim ettim. aksam 6gibi uyudum 7bucuga kadar. annem paldir kuldur kaldirdi kizim kalk kocanin yemegini gotur gec kalirsan trafik kalabalik olur diye.. esim bim de calisiyor ve orda yemek olmadigi icin aksam yemekleri sicakken arabayla biraktim esimle arkadasina... neyse sofraya oturdum ALLAH ima sukur bugun pek aclik susuzluk hissetmedim.
bir tabak corba
2dilim ekmek
1tabak bezelye
4-5kasik pirinc pilavi

bulasiklari yikayinca da bikac bardak cay icip yola koyuldum yuruyerek eve geldim... simdide balkonda oturdum orgu oruyom:KK52:

Ohhh Allah kabul etsin canım inşallah her günümüz böyle rahat geçer :KK34:
Benimde normalde çok sık kan şekerim düşer ama şükür bugün hiç rahatsız olmadım :KK34:
Bakalım yarın evden cıkmayacağım o zamanda tansiyon arıza çıkarmazsa deymeyin keyfime :KK1:

Aklımdayken yediklerimide yazayım ;

Sahur:
2 bardak su ( biri alkali )

2 haşlanmış yumurta
1 domates
1 salatalık ( çengelköy yani ufak )
1 KK beyaz peynir
4 zeytin
1 fincan sıcak su ( az limon sıktım içine çay niyetine )

Bol su tabiki
Ekmek hiç yemedim ve hiçte acıkmadım gün içinde :KK34:

İftarda:

1/2 kaseden biraz az tel şehriye çorbası
3 çiğköfte ( eşimin canı çekmiş bende marulla yedim yufkadan zarara uğramıyayım diye :KK34: )
1 koca bardak ayran
4 - 5 çatal karışık nar ekşili salata
1 KK kadar tadımlık pide :KK34:

İftardan yarım saat sonra 1/2 muz birde 3 ufak parça kavun :KK34:

Şimdide limonlu yeşil çayımı içiyorum :KK34: birde limonlu soda hazırladım kendime :KK1: gün içinde yitirdiğim mineralleri yerine koymak amaçlı :KK34:

Çiğköfte yemiyeydim iyidi ama benimki sağ olsun oruç tutmadığı halde Ramazanda hamile kadınlar gibi ay şunuda canım çekti bunuda canım çekti diye ne varsa doldurur eve her gece :KK60: Hatta sofrada daha bir sürü şey vardı da ben yemedim :KK34: birde köfte ızgara yapayım falan diye tutturduda onuda yarın yeriz acele etme dedim :KK1:

cecom maasallah kiz azcik yemissin vallah ...
1kk pide cok guldum valla ALLAH im senide guldursun...

iyide sen varsin diye bende oturdum bugun sahura kadar. herifi uyuttum nete girdim baktim yok kimse :KK53:

yalniz ben nekadar saftirikim varya esim salonda yatiyodu gozlerini etkilemesin diye lambayi kapattim balkonun lambayi actim ustume bi battaniye cekip oturdum... tabi orgu oruyom... anam yoksa ben hamileyimde orguye mi as eriyom:KK52: ... deli gibi orgu oresim geliyo:KK6: pekde becerdigimden degil ya... yalniz yeni dogacak cocuga diye basladigim yelek baya incr iple orulmustu benim ip kalin olunca en az 2yasinda giyilir bi yelek oluyo hehe...

or aykurt or:KK6::KK6::KK6:

bir tabak corba
2dilim ekmek
1tabak bezelye
4-5kasik pirinc pilavi

ohhh maşallahhhhhhh.....kızz orda olmakk istedimmm...çayları alır senin balkonda birlikte çene çalar elişi yapardıkk....süper gitmiş iftrr maşallahh inş hergün böle geçerr...benimki garipdii...

kv lerdeydikk...apar topar bi yemek yedik ortalığı toparladım çıktım eve sıkıcı geçti hatta geçmek bilmedi bu akşamm...bende bi elişi alsam elime iyi olacakkk...

Aklımdayken yediklerimide yazayım ;

Sahur:

2 haşlanmış yumurta
1 domates
1 salatalık ( çengelköy yani ufak )
1 KK beyaz peynir
4 zeytin
1 fincan sıcak su ( az limon sıktım içine çay niyetine )

Bol su tabiki
Ekmek hiç yemedim ve hiçte acıkmadım gün içinde :KK34:

İftarda:

1/2 kaseden biraz az tel şehriye çorbası
3 çiğköfte ( eşimin canı çekmiş bende marulla yedim yufkadan zarara uğramıyayım diye :KK34: )
1 koca bardak ayran
4 - 5 çatal karışık nar ekşili salata
1 KK kadar tadımlık pide :KK34:

İftardan yarım saat sonra 1/2 muz birde 3 ufak parça kavun :KK34:

Şimdide limonlu yeşil çayımı içiyorum :KK34: birde limonlu soda hazırladım kendime :KK1: gün içinde yitirdiğim mineralleri yerine koymak amaçlı :KK34:

Çiğköfte yemiyeydim iyidi ama benimki sağ olsun oruç tutmadığı halde Ramazanda hamile kadınlar gibi ay şunuda canım çekti bunuda canım çekti diye ne varsa doldurur eve her gece :KK60: Hatta sofrada daha bir sürü şey vardı da ben yemedim :KK34: birde köfte ızgara yapayım falan diye tutturduda onuda yarın yeriz acele etme dedim :KK1:

ohhhhhhhh cecommmmmm maşallahhhhh..kız hiçbişi yememişsinkiii sennnnn....maşallahh maşallahhhhh..nasıl yemedin böleee...anamm ben güya oruçlu değildim ama senin kini görünceçok yemişim anladımm....

karpuzz yedimmm uzunca bir dilimm...

2 biber dolmasıı...

acık et sote...

acıcıkta pideeee...:26::26::26::26::26:

offf bu gecede niyetlenicemm inşş yarına tutabilirimmm....sahurda ne yicemm bilmiyorumm..akşam üzeri bamya yaptım gece bamya yesem ne olurrrr...acık bamya acıkda yogurttt...ama tok tutarmı bilmmimyorummm...

waw canim hosgeldin. senin aran nasil gulum ramazanla???
rahatsinizdir esinle insaallah... kiz aslinda sanslisin ha beraber diyet yapabiliyorsunuz. ben bisey yemeyince de esimde yemiyo zaten incecik onun icin sinir oluyom

X