• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo, regl, pcos?

Doğum kontrol hapları hormonları bozmuyor mu daha çok?
Kesim bilgiye sahip değilim ne söylesem yanlış olur ama eğer bozuyor olsa evlendigimden çocuğum olana kadar 1 yıl kullandım ayrıca her cinsel hayati olan kadin mutlaka kullanıyor herkes sorun yaşamaz miydi bilemedim

Kesim bilgiye sahip değilim ne söylesem yanlış olur ama eğer bozuyor olsa evlendigimden çocuğum olana kadar 1 yıl kullandım ayrıca her cinsel hayati olan kadin mutlaka kullanıyor herkes sorun yaşamaz miydi bilemedim
Benim de çok bilgim yok, kulaktan dolma tamamen. Sormak lazım doktora. Teşekkür ederim 🙏

Merhaba adetlerim ortalama 40 günde bir civarında oluyor gecikme için doktora gittim polikistik over olduğunu söyledi hormonlarım
Total testesteron 0.58
Fsh 8.36
Lh 8.28
Tsh 1.78
Prolaktin 21.85
Estradiol 30.30
İlac olarak inofolic şase yazdı bebek istediğimi söyleyince sizce hormonlar nasıl görüntü olarak polikistik over olduğunu gösterdi 4 aylık evliyim 165 boy 54 kiloyum gebelik zor mu oluyor bu şekilde

Herkese selamlar, ben 22 yaşındayım. Kendimi bildim bileli aşırı kiloluyum ve ilk regl olmaya başladığımdan beri düzensiz ilerliyor. Hatta öyle ki, yılda 1 kez oluyorum diyebilirim.

Doktora gittiğimde ise, hormonlarıma bakıldı ve haşimato teşhisi konuldu. Bunun için levotiron kullanıyorum. Ayrıca yüksek kiloya bağlı insülin direncimde var onun içinde glifor kullanıyorum. Her zaman regl olamamamı kiloya bağladı doktorlar (obezite doktoru ve endokrin doktoru) ve kadın doğuma göndermedi.

2 kez ultrason yapıldı, hiçbir şey çıkmadı kist vs. Hormon sonuçlarımı da yazıyorum:
T4 0,91
Tsh 5.055
Fsh 5.35
Lh 4.32
Estradiol 46
Prolaktin 11.86
Progesteron 0.44

4 ayda da yaklaşık 20-25 kilo verdim kendi çabamla ama hâlâ bir hareket yok. Virüs yüzünden hastaneye de gitmek istemiyorum.

Haşimato da regl sorunları yapıyor diye biliyorum. Bana hiç pcos teşhisi konmadı. Benimle aynı durumda olan var mı? Sizce bende pcos var mıdır, yoksa haşimatonun etkisi mi bunlar?
Tiroit leriniz yuksek tiroid ilaci kullaniyor musunuz tiroid bozukluğu adet duzensizligi yapiyor Hatta alti Ay kadar bile adet olmadigim Zamanlar oluyordu benim

Pcos ve haşimatonun ortak birkaç semptomu var. Kilo artışı ve regl düzensizliği gibi. O yüzden net bir şey söyleyemiyorum ben de
İkisi de sağlıklı beslenme ve ideal kiloyu koruma ile kurtulabileceğiniz şeyler aslında.
Eşime de haşimato teşhisi koyuldu, ömür boyu bu hapları kullanacaksın dediler. Eşim çok sağlıklı beslenerek ilaç kullanmaktan kurtuldu

Merhaba kızlar bugün çatlatma iğnemin 11.günü ama 12.gğne girmiş sayılırım gece oldu artık test yaptım iki tane
İlki sabah
İkinci 20 dk önce
Sizce nedir iğne mi hala gebelik mi

Eklentiler

• 0A3EA912-30F3-4BB9-AE55-C9951E8B2273.webp
    0A3EA912-30F3-4BB9-AE55-C9951E8B2273.webp
    114,8 KB · Görüntüleme: 24
  • 99BC3EBC-7363-4B54-BAD3-266B91D4471A.webp
    99BC3EBC-7363-4B54-BAD3-266B91D4471A.webp
    78,8 KB · Görüntüleme: 22
Benimde 15günüm geçti kızlar adetime bir gün kala yapmıştım test ama negatif 15günün şimdi geçti karnıma iğne batar gibi ağrı giriyor birde çok acayip gaz ve şişlik var

Back