• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo, regl, pcos?

Herkese selamlar, ben 22 yaşındayım. Kendimi bildim bileli aşırı kiloluyum ve ilk regl olmaya başladığımdan beri düzensiz ilerliyor. Hatta öyle ki, yılda 1 kez oluyorum diyebilirim.

Doktora gittiğimde ise, hormonlarıma bakıldı ve haşimato teşhisi konuldu. Bunun için levotiron kullanıyorum. Ayrıca yüksek kiloya bağlı insülin direncimde var onun içinde glifor kullanıyorum. Her zaman regl olamamamı kiloya bağladı doktorlar (obezite doktoru ve endokrin doktoru) ve kadın doğuma göndermedi.

2 kez ultrason yapıldı, hiçbir şey çıkmadı kist vs. Hormon sonuçlarımı da yazıyorum:
T4 0,91
Tsh 5.055
Fsh 5.35
Lh 4.32
Estradiol 46
Prolaktin 11.86
Progesteron 0.44

4 ayda da yaklaşık 20-25 kilo verdim kendi çabamla ama hâlâ bir hareket yok. Virüs yüzünden hastaneye de gitmek istemiyorum.

Haşimato da regl sorunları yapıyor diye biliyorum. Bana hiç pcos teşhisi konmadı. Benimle aynı durumda olan var mı? Sizce bende pcos var mıdır, yoksa haşimatonun etkisi mi bunlar?
Pkos bildiğim kadarıyla genel bir hormon bozukluğu. Sizde de var gibi görünüyor. Yani ben öyle biliyorum. Kilo, adet düzensizliği, erkek tipi tüylenme yapar diye biliyorum

Çok teşekkür ederim zaman harcayıp açıkladığın için ✨
Hormon sonuçlarımı yazmıştım, referans değerlerine göre normal gözüküyor. Tiroitlerde sıkıntı var, o da haşimatodan kaynaklanıyor. Kıllanma, öyle aman aman yok sakal gibi vs ya da sırtımda. Obezite doktoru, hormonlarda ve usgde sıkıntı görmeyince kadın doğuma göndermedi. İnşallah kilo verince düzelir de pcos yoktur 🙏
Ne demek, için rahat olsun. O kadar doktor bile böyle bir teşhis koymadıysa bir problem yoktur bana göre. Değerlerimizde hemen hemen aynı hatta. Çok geçmiş olsun. 🌸

Pkos bildiğim kadarıyla genel bir hormon bozukluğu. Sizde de var gibi görünüyor. Yani ben öyle biliyorum. Kilo, adet düzensizliği, erkek tipi tüylenme yapar diye biliyorum
Pcos ve haşimatonun ortak birkaç semptomu var. Kilo artışı ve regl düzensizliği gibi. O yüzden net bir şey söyleyemiyorum ben de

Hangisi si

Eklentiler

• Screenshot_2020-09-09-20-11-45.webp
    Screenshot_2020-09-09-20-11-45.webp
    28 KB · Görüntüleme: 22
Normalde kontrollü endokrin hastasıyım zaten ama pandemi yüzünden hastaneye gitmek istemiyorum pek. B12'im oldukça düşük, anlayabiliyorum bunu. Takviye kullanıyorum. En kısa zamanda tiroit testlerini yaptırmam gerekecek baştan, inşallah pcos yoktur. Korkum bu açıkçası :KK43:
Sağlık ocaklarında da bu testler yapılıyor üstelik hastaneler gibi kalabalık olmuyor. Ben bu süreçte aile hekimime gittim :)

Anti diyabetik ilaç kullandınız mı hiç? Ben o şekilde düzenli olmasa da adet gorebiliyordum kendiliğinden

Herkese selamlar, ben 22 yaşındayım. Kendimi bildim bileli aşırı kiloluyum ve ilk regl olmaya başladığımdan beri düzensiz ilerliyor. Hatta öyle ki, yılda 1 kez oluyorum diyebilirim.

Doktora gittiğimde ise, hormonlarıma bakıldı ve haşimato teşhisi konuldu. Bunun için levotiron kullanıyorum. Ayrıca yüksek kiloya bağlı insülin direncimde var onun içinde glifor kullanıyorum. Her zaman regl olamamamı kiloya bağladı doktorlar (obezite doktoru ve endokrin doktoru) ve kadın doğuma göndermedi.

2 kez ultrason yapıldı, hiçbir şey çıkmadı kist vs. Hormon sonuçlarımı da yazıyorum:
T4 0,91
Tsh 5.055
Fsh 5.35
Lh 4.32
Estradiol 46
Prolaktin 11.86
Progesteron 0.44

4 ayda da yaklaşık 20-25 kilo verdim kendi çabamla ama hâlâ bir hareket yok. Virüs yüzünden hastaneye de gitmek istemiyorum.

Haşimato da regl sorunları yapıyor diye biliyorum. Bana hiç pcos teşhisi konmadı. Benimle aynı durumda olan var mı? Sizce bende pcos var mıdır, yoksa haşimatonun etkisi mi bunlar?
Bende çocuğum olana kadar hep duzensizdi senin kadar değil tabi ama 2-3 ayı buluyordu araları ilaç kullandigim çok oldu..kilo yok bende ama hasimato var ilaç kullandım gerisini çok bilmiyorum ama doktor herhangi bir sorun yok diyorsa olmadı doğum kontrol hapı kullanarak düzene sokabilirsin doktor bana en son öyle söylemişti ama hamile kaldım gerek kalmadı ilaca

Bende çocuğum olana kadar hep duzensizdi senin kadar değil tabi ama 2-3 ayı buluyordu araları ilaç kullandigim çok oldu..kilo yok bende ama hasimato var ilaç kullandım gerisini çok bilmiyorum ama doktor herhangi bir sorun yok diyorsa olmadı doğum kontrol hapı kullanarak düzene sokabilirsin doktor bana en son öyle söylemişti ama hamile kaldım gerek kalmadı ilaca
Doğum kontrol hapları hormonları bozmuyor mu daha çok?

Back