• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo, regl, pcos?

Bence daha çok yeni evlisin canım ilaçlara yada vs tedaviye başlamak için çok erken yaşın ileri yas değilse bence evde ovulasyon takibi yap bi süre sıkıntı yoksa esinde de sende de zaten olcaktir inşallah baktın olmadi 5 6 ay o zaman tedavi ye başla çünki ilaçlar iğneler hormon dengesizliği adet düzensizliği çok yapıyo
Canm gec degil gercekten yumurta tembelligi icin gec degil

Canm bende 4 yillik evliyim bil yilim yoldu ama hic korunmadim tabi polikistik overdim agrida oturuyodum tedavi icin bir yil doldu ankaraya gittim doktor polikistik over bizim icin engel degil dedi. Tum tahlillerimi yapti rahim film cekildi esimin tahlilleri yapildi hepsi temizdi tedavi ilac la ugrasmayalim dedi asilama yapalim bende tamm dedim klomen verdi bir yumurtam kendi catladi ikinciside 17 oldu igneyle catladi asilama oldum o ay hamile kaldim 6 aylikken kaybettim normal dogum yaptim sonra kurtaj oldm ama korunmadim 40 gn sonra adet tekrarr oldm sonra normal yola o ay hamile kaldm bi oglum var su an bende esimde istiyoruz cunku polikistik olanlar ara verildimi gec oluyo bizim bi komsuda oyle oldu iki cocugunu. Ara koymadan hemen getirdi. O yzden bizde istiyoruz ve oglum 10 aylik bide ben tam 10 g7n oldubsogan suyu iciyorum 9 günü sol yumurtam catladdi dünde sagdaki sogan suyunu kesinlikle tavsiye ediyorum dene canm bise kaybemezsin bide bol bol spor yap
Allah bağışlasın canım oğlunu ❤️
İki kere hamile kalmışın sonuçta bence mutlaka 2. Sağlıklı bebeginide doğum yaparsın inşallah.

Benimde yasim 25 bu tedavilerde polikistik over olan cogu doktor normalde bir yil sonra tedavi yapiyo ama bu hastalarda 6 sonra
Aslında şöyle bı durum var devlet hastanesine gittiğim zamanlar bana pko hiç bir zaman demediler yıllarca doktora gittim evlendikten sonra da gittim hatta üniversite hastanesine bile gittim herşey normal acele etme olur dediler. Ben dayanamayıp özel hastamesye gittim ordaki doktorum pko görünümü var dedi. Yani birinin gördüğünü neden başka biri görmüyor bilmiyorum. Zaten ben ilk adet olduğumda bile tuhaf olmuştum hep düzensizdi döndüm çok gittim normal dediler hatta 16 yaşında doğum kontrol hapı bile vermişlerdi. Valla şaşırdım kaldım Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın hepimizi. Adet olursam tekrar klomen e baslayacam inşallah.

Aslında şöyle bı durum var devlet hastanesine gittiğim zamanlar bana pko hiç bir zaman demediler yıllarca doktora gittim evlendikten sonra da gittim hatta üniversite hastanesine bile gittim herşey normal acele etme olur dediler. Ben dayanamayıp özel hastamesye gittim ordaki doktorum pko görünümü var dedi. Yani birinin gördüğünü neden başka biri görmüyor bilmiyorum. Zaten ben ilk adet olduğumda bile tuhaf olmuştum hep düzensizdi döndüm çok gittim normal dediler hatta 16 yaşında doğum kontrol hapı bile vermişlerdi. Valla şaşırdım kaldım Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın hepimizi. Adet olursam tekrar klomen e baslayacam inşallah.
Bende bekarken dogum kontrl hapi verdiler kullandim hakkimizda hayirlisi olsn

Canım bende yılda 2 kere regly olanlardanım 7 -8 doktora gittim ve sadece son gittiğim pko tanısı koydu. Hormonlarım da dönem dönem dengesizlik oluyor. Çok fazla doğum kontrol hapı kullandım ama hepsinin etkisi en fazla 6 ay sürdü. Bırakınca yeniden başa sardım. O yüzden şuan bir şey kullanmıyorum ama sogan kürune başladım. Ayrıca kilo problemim yok ama diyet yaptığım zaman çok zor kilo veriyorum.
Herkese selamlar, ben 22 yaşındayım. Kendimi bildim bileli aşırı kiloluyum ve ilk regl olmaya başladığımdan beri düzensiz ilerliyor. Hatta öyle ki, yılda 1 kez oluyorum diyebilirim.

Doktora gittiğimde ise, hormonlarıma bakıldı ve haşimato teşhisi konuldu. Bunun için levotiron kullanıyorum. Ayrıca yüksek kiloya bağlı insülin direncimde var onun içinde glifor kullanıyorum. Her zaman regl olamamamı kiloya bağladı doktorlar (obezite doktoru ve endokrin doktoru) ve kadın doğuma göndermedi.

2 kez ultrason yapıldı, hiçbir şey çıkmadı kist vs. Hormon sonuçlarımı da yazıyorum:
T4 0,91
Tsh 5.055
Fsh 5.35
Lh 4.32
Estradiol 46
Prolaktin 11.86
Progesteron 0.44

4 ayda da yaklaşık 20-25 kilo verdim kendi çabamla ama hâlâ bir hareket yok. Virüs yüzünden hastaneye de gitmek istemiyorum.

Haşimato da regl sorunları yapıyor diye biliyorum. Bana hiç pcos teşhisi konmadı. Benimle aynı durumda olan var mı? Sizce bende pcos var mıdır, yoksa haşimatonun etkisi mi bunlar?

Hm ben on gün oluyorum. Nerdeyse bide evet cok sislik var
Meraba ben aslan pençesiyle ilgili bişey sormak istiyorum size ben adetin 3.gününden itibaren içiyorum korunmammı gerekiyo?her hangi zararı varmı cocuk istiyorum bu ay olurmu sizce

Canım merhaba tekrardan
Adetime 3 gün kala gebelik testi yaptım ama belli belirsiz çıktı bi baksana sence var mi çizgi
B
Ben faydasini cok grdm ama esim evde degildi bide adet olmak icin ictim
Canım merhaba tekrar adetime üç gün kala gebelik test yaptım belli belirsiz çıktı bir de sen bak bakalım sence var mı çizgi

Eklentiler

• 5DFC2D79-1D65-4A0E-A108-01A08EE4572A.webp
    5DFC2D79-1D65-4A0E-A108-01A08EE4572A.webp
    33,1 KB · Görüntüleme: 27
Canım merhaba tekrardan
Adetime 3 gün kala gebelik testi yaptım ama belli belirsiz çıktı bi baksana sence var mi çizgi

Canım merhaba tekrar adetime üç gün kala gebelik test yaptım belli belirsiz çıktı bir de sen bak bakalım sence var mı çizgi
Cok hafif silik bi cizgi var hemenmi cikti bide igne falan kullandinmi etkisi tekrr olabilir

Back