- 28 Ekim 2016
- 63
- 55
- 88
- 29
- Konu Sahibi Wanderlust_
-
Hayır, normalde hiç takmam birkaç gündür taktım nedense. Zaten bir yıl gibi bir süredir regl olmadım. Stresle alakası yokBide fazla stres yaşayınca regl gelmez. Çok dert etmişsiniz gibi geldi bana. Tedavi oluyorsunuz, kilo da vermişsiniz, kafanızı da rahatlatmaya çalışın. Düzelecektir mutlaka.
O zaman sorun yok. Tedaviye ve zayıflamaya devamHayır, normalde hiç takmam birkaç gündür taktım nedense. Zaten bir yıl gibi bir süredir regl olmadım. Stresle alakası yok
Teşekkür ederimO zaman sorun yok. Tedaviye ve zayıflamaya devam
Ben de haşimato hastasıyım ama reglimle ilgili hiç sıkıntım olmadı. Çok kilolu olduğum zamanlar oldu, sonra ben de kendi çabamla 16kg verdim. Ama ne kiloluyken ne de sonrasında yaşamadım. 26-27gün aralığında düzenli oluyorum. Ama bu durum kişiden kişiye değişir. 8yıl önce miyom ameliyatı olmuştum. Doktora kontrole gittiğimde bunca zaman nasıl farketmediğimi sordu, neredeyse 6aylık bebek kadar büyümüştü çünkü. O zamanda reglim çok düzenliydi.Herkese selamlar, ben 22 yaşındayım. Kendimi bildim bileli aşırı kiloluyum ve ilk regl olmaya başladığımdan beri düzensiz ilerliyor. Hatta öyle ki, yılda 1 kez oluyorum diyebilirim.
Doktora gittiğimde ise, hormonlarıma bakıldı ve haşimato teşhisi konuldu. Bunun için levotiron kullanıyorum. Ayrıca yüksek kiloya bağlı insülin direncimde var onun içinde glifor kullanıyorum. Her zaman regl olamamamı kiloya bağladı doktorlar (obezite doktoru ve endokrin doktoru) ve kadın doğuma göndermedi.
2 kez ultrason yapıldı, hiçbir şey çıkmadı kist vs. Hormon sonuçlarımı da yazıyorum:
T4 0,91
Tsh 5.055
Fsh 5.35
Lh 4.32
Estradiol 46
Prolaktin 11.86
Progesteron 0.44
4 ayda da yaklaşık 20-25 kilo verdim kendi çabamla ama hâlâ bir hareket yok. Virüs yüzünden hastaneye de gitmek istemiyorum.
Haşimato da regl sorunları yapıyor diye biliyorum. Bana hiç pcos teşhisi konmadı. Benimle aynı durumda olan var mı? Sizce bende pcos var mıdır, yoksa haşimatonun etkisi mi bunlar?
64 kiloyum boyum 1.56Bana pcos tanısı hiç konmadı, her doktor kilo diyor zaten. Bilmiyorum ne olacak, zor bir durum gerçekten şimdi pandemi de var doktora gitmek istemiyorum. Allah gerçekten yardımcımız olsun. Sizin kilonuz kaç?
Benim kız kardeşim de haşimato hastası kendisi 36 beden. Adeti günü gününe olur asla aksamaz. Ama aynı şekilde çok kilolu bir akrabam var siz kaç kilosunu bilemiyorum ama akrabam yaklaşık 100 kilo vardır. Haşimatosu var ama adet olmuyor. Doktor ona kilosundan dolayı olduğunu söylemişti o zaman.Herkese selamlar, ben 22 yaşındayım. Kendimi bildim bileli aşırı kiloluyum ve ilk regl olmaya başladığımdan beri düzensiz ilerliyor. Hatta öyle ki, yılda 1 kez oluyorum diyebilirim.
Doktora gittiğimde ise, hormonlarıma bakıldı ve haşimato teşhisi konuldu. Bunun için levotiron kullanıyorum. Ayrıca yüksek kiloya bağlı insülin direncimde var onun içinde glifor kullanıyorum. Her zaman regl olamamamı kiloya bağladı doktorlar (obezite doktoru ve endokrin doktoru) ve kadın doğuma göndermedi.
2 kez ultrason yapıldı, hiçbir şey çıkmadı kist vs. Hormon sonuçlarımı da yazıyorum:
T4 0,91
Tsh 5.055
Fsh 5.35
Lh 4.32
Estradiol 46
Prolaktin 11.86
Progesteron 0.44
4 ayda da yaklaşık 20-25 kilo verdim kendi çabamla ama hâlâ bir hareket yok. Virüs yüzünden hastaneye de gitmek istemiyorum.
Haşimato da regl sorunları yapıyor diye biliyorum. Bana hiç pcos teşhisi konmadı. Benimle aynı durumda olan var mı? Sizce bende pcos var mıdır, yoksa haşimatonun etkisi mi bunlar?
Yok yok size kötü birşey söylemedim.Olabilir ben sadece kadin dogumda gormeli tekrar dedim. Benim ilk gittigim dr da söylememişti pco oldugumu. Acilde gittigim drda ogrendim
Bu mesajınızı şimdi okudum. Kiloyla ilgili büyük ihtimalle sorununuz. Çok güzel bir çabayla çok güzel kilo vermişsiniz ama bir arkadaşında bahsettiği gibi bki aralığına çekmeniz faydalı olacaktır. Kilo verdikçe tiroit testlerinizi tekrarlayın mutlaka. Çünkü ben kilo verdikten sonra ilaçların dozu fazla gelmeye başlamıştı. O da düzensiz reglinizi tetikleyebilir. Bir de haşimato hastalarında d vitamini, b12 vitamini, demir emilimi gibi değerlerde de sıkıntılar olabiliyor. Kilo vermenizi ve reglinizi bunlarda tetikleyebilir. Düzenli kan tahlili ve hatta diyetisyen eşliğinde kilo verme sizin çok daha iyi olabilir.Tabii ki biliyorum çok kilo vermem gerektiğini ama benden kilolu bir arkadaşım var, onun regli düzenli olduğunu duyunca çok şaşırmıştım. O yüzden bu aralar kafaya taktım biraz.
Boyum 160, kilom 115. Daha yolum bayaa uzun
bildigim kadarıyla haşimato adet düzensizliği yapmaz canım pco olabilir benimde cok kilo vermem lazım bıktım valla ne bu kadınlarıncektgiHerkese selamlar, ben 22 yaşındayım. Kendimi bildim bileli aşırı kiloluyum ve ilk regl olmaya başladığımdan beri düzensiz ilerliyor. Hatta öyle ki, yılda 1 kez oluyorum diyebilirim.
T4 0,91
Tsh 5.055
Fsh 5.35
Lh 4.32
Estradiol 46
Prolaktin 11.86
Progesteron 0.44
düşk yapmasaydım aynı tarihte dogum yapacakmısızNe güzel kilo vermişsiniz tebrik ederim ama bunun sonucu olarak tüm değerleriniz de değişmiştir zaten, o yüzden yeniden kontrole gidip dozlarınız ayarlansa çok iyi olur.
Kilonuzla alakalı bir sorun olmamasına rağmen bunları yaşamanız ilginç, umarım en kısa zamanda sağlığımıza kavuşuruz. Kadın olmak gerçekten çok zor64 kiloyum boyum 1.56
Anladım, benimde kilom o civarlarda. Umarım sadece haşimatom vardır, üzerine pcos olmasını hiç istememBenim kız kardeşim de haşimato hastası kendisi 36 beden. Adeti günü gününe olur asla aksamaz. Ama aynı şekilde çok kilolu bir akrabam var siz kaç kilosunu bilemiyorum ama akrabam yaklaşık 100 kilo vardır. Haşimatosu var ama adet olmuyor. Doktor ona kilosundan dolayı olduğunu söylemişti o zaman.
3-4 farklı doktor gördü sonucumu, hiçbiri pcos demedi. Hepsi haşimato ve kilo dedi, umarım doğrudurYok yok size kötü birşey söylemedim.
Bazen yanlış teşhis koyabiliyorlar, mesela multikistik over ile polikistik over teşhisi yanlış koyulabiliyor. Çok sık karıştırılıyormuş. Pkoda hormon bozulması olurken multikistik overda böyle bir durum olmuyor. Multikistik sadece bir ultrason görüntüsüymüş, yani yumurtalıklar multikistik yapıda olurmuş. Ben böyle biliyorum. Zamanında yanlış teşhis alan biri olarak söylemek istedim size. Konu sahibine bu yüzden söyledim
Normalde kontrollü endokrin hastasıyım zaten ama pandemi yüzünden hastaneye gitmek istemiyorum pek. B12'im oldukça düşük, anlayabiliyorum bunu. Takviye kullanıyorum. En kısa zamanda tiroit testlerini yaptırmam gerekecek baştan, inşallah pcos yoktur. Korkum bu açıkçasıBu mesajınızı şimdi okudum. Kiloyla ilgili büyük ihtimalle sorununuz. Çok güzel bir çabayla çok güzel kilo vermişsiniz ama bir arkadaşında bahsettiği gibi bki aralığına çekmeniz faydalı olacaktır. Kilo verdikçe tiroit testlerinizi tekrarlayın mutlaka. Çünkü ben kilo verdikten sonra ilaçların dozu fazla gelmeye başlamıştı. O da düzensiz reglinizi tetikleyebilir. Bir de haşimato hastalarında d vitamini, b12 vitamini, demir emilimi gibi değerlerde de sıkıntılar olabiliyor. Kilo vermenizi ve reglinizi bunlarda tetikleyebilir. Düzenli kan tahlili ve hatta diyetisyen eşliğinde kilo verme sizin çok daha iyi olabilir.
Hiçbir doktor bunu demedi, araştırdığım ve buradan okuduğum kadarıyla da hormon değerleri normal, usgde de normal çıktı ama yine de kuşku işte. Kadınların derdi bitmiyor maalesefbildigim kadarıyla haşimato adet düzensizliği yapmaz canım pco olabilir benimde cok kilo vermem lazım bıktım valla ne bu kadınlarıncektgi
Hayır değilim, kilo vermeye devam ediyorumDaha daha kilo vermeniz lazım. Her şey düzelir o zaman. Evli misiniz?
Teşekkür ederim, içim rahatladı gerçektenEvet pko degilsiniz. Pko olsaniz lh degeriniz fsh degerinizden yuksek olurdu.
Hasimatoyu bilmiyorum. Ben hipotiroid hastasiyim. Evet duzensizlik ve kilo yapiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?