Kilo, regl, pcos?

Kilo verme sürecindeyim, beklemedeyim. Spor da yapıyorum

Biraz kilo vermekle düzelmez.

Doktorların "kilo verirsen" dediği şey "BKİ 'de normal sınırlara gelmek"

Boyunuz kaç cm, birde kaç kilosunuz.
Tabii ki biliyorum çok kilo vermem gerektiğini ama benden kilolu bir arkadaşım var, onun regli düzenli olduğunu duyunca çok şaşırmıştım. O yüzden bu aralar kafaya taktım biraz.
Boyum 160, kilom 115. Daha yolum bayaa uzun

Benim yumurtalıklarımda da o inci gibi bir sürü yumurta görüntüleri var aynı pco gibi ama regl düzenli tüylenmem yok hormonlarımda normal.
Bence konu sahibinin kilodan kaynaklanan başka bir problemi var.
Olabilir ben sadece kadin dogumda gormeli tekrar dedim. Benim ilk gittigim dr da söylememişti pco oldugumu. Acilde gittigim drda ogrendim

ben de regl oldugum ilk seneden sonra yilda 1 kez 2 kez ancak regl oluyordum adet sokturuculerle zorla regl ola ola yillar gecti evlendigim sene alttan muayeneyle sonunda pcos tanisini koyabildiler gecen sene insulin direncim ayni zamanda hasimato oldugumu ogrendim
glifor ve euthyrox kullaniyorum hem zayiflatir hem insulin direncin duser hemde regl duzene girer dediler ama regl yine yok yine yok.
kilo falanda verebildigim yok
hasimatodanmi pcostanmi insulindenmi bilmiyorum ama bir sonuca varamadan korona patladi kontroller kaldi.
zor durum valla allah yardimcimiz olsun.

Öncelikle geçmiş olsun.
PKO teşhisi için hem ultrason hem fsh/lh hormon dengelerine bakılır. Ultrasonda birşey çıkmamış, tahlillerin referans aralıklarını yazmamışsın ama fsh/lh oranında da anormallik yok gibi duruyor. PKOS teşhisi için bu iki hormonun 1/3 oranını geçmemesi lazım. Doktorun en iyi teşhisi koyar elbet, ama bana pkos gibi gelmedi, kilo ve haşimatodan kaynaklı olabilir.

Bana pcos tanısı hiç konmadı, her doktor kilo diyor zaten. Bilmiyorum ne olacak, zor bir durum gerçekten şimdi pandemi de var doktora gitmek istemiyorum. Allah gerçekten yardımcımız olsun. Sizin kilonuz kaç?

Merhaba hanımlar benim troit değerlerim de sorun yok haşimato yine de olablir mi hangi testi yaptırmam gerekiyor anlamak için

Arkadaşının boyu senden uzun ise BKİ si senden düşüktür.
Birçok faktör var bunda etkili olan, hepsini burdan yazmak mümkün değil.

Ama şunu bilmeni isterim.

İdeal kilona gelmeden bu sorunları çözemezsin.

Zaten doktorlarında reçete bile yazmadan kilo ver demesinin sebebi bu..

Bütün değerler referans aralığında gözüküyor. Umarım kilodandır, teşekkür ederim

Merhaba hanımlar benim troit değerlerim de sorun yok haşimato yine de olablir mi hangi testi yaptırmam gerekiyor anlamak için
Haşimato anti-tpo testiyle teşhis ediliyor, bunun yanında tsh, t3 ve t4'te bakılıyor. Tabii tiroit usg ile birlikte. Herhangi bir dahiliyeye bu testleri istediğinizi söylerseniz yardımcı olacaktır

Haşimoto bende de var, regl sorunum yok. Belki başka sebep vardım. Tsh değeriniz de çok uçuk değil,sınırın bi üstü

Anladım, çok teşekkür ederim. Korkum şu, eğer bi harici rahatsızlık varsa pcos gibi kilo verince devam ederse bu durum? Tedaviye geç kalmış olur muyum?

Bide fazla stres yaşayınca regl gelmez. Çok dert etmişsiniz gibi geldi bana. Tedavi oluyorsunuz, kilo da vermişsiniz, kafanızı da rahatlatmaya çalışın. Düzelecektir mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…