Gebeliğe Hazırlık Kilo gebeliğe engel mi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Denizkokusu123

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2021
180
59
13
25
Arkadaşlar birkaç yakınım kilonun gebeliğe engel olduğunu söyledi. İnternetten olsun videolardan olsun bilgilenmek istedim ama bana çok mantıksız geldi. Mesela ben 75 kiloyum, benim iki katım olan bir akrabam hemen üçüzlere hamile kaldı. Bir arkadaş yakınım da benden daha kiloluydu oda hamileymiş yakınlarda öğrendim. 2-3 kişiye daha şahit oldum böyle. Hadi onu da geçtim ağır yaşamlar programında bir kadın hamile kaldığı için zayıflama ameliyatı olamadı mesela. Kilo problemse dediğim insanlar nasıl gebe kaldı?

Merhabalar canım kilo gebeliğe engel asla değil , sadece belirlii riskleri var o herkes de var gerçi şeker tansiyon daha sık görülüyor arkadaşım 90 kilo hamile kaldı 109 kilo ile doğum yaptu normal doğum yaptı herhangi bir sıkıntı çıkmadı kendisinde de bebişte de, kuzen de şuan hamiş 100 kilo ile hamiş kaldı 7. Ayında şuan 108 kilo oldu şükür ki onda da bir sıkıntı yok

Bende öyle biliyorum, sağolun biraz içim rahatladı. Korkuttular çünkü. Evleneli 5 ay oldu. Bende 2-3 aydır istiyorum ama hamile kalamadım. Evliliğimin ilk aylarinda 1 ay antibiyotik kullandım enfeksiyon dolayısıyla. Genital açıdan yaralarım sıkıntılarım oldu. Doktor şuan sıkıntı yok dedi ama bakalım nasip herşey. Bende kilodan mi olmuyor acaba dedim

Kilo hamile kalmayı zorlaştırır ama imkansız değildir. Pco benzeri rahatsızlar kiloyla ortaya çıkar maalesef o yüzden demiş olabilir çevrenizdekiler

Kilo hamile kalmayı zorlaştırır ama imkansız değildir. Pco benzeri rahatsızlar kiloyla ortaya çıkar maalesef o yüzden demiş olabilir çevrenizdekilegaliba n

Kilo hamile kalmayı zorlaştırır ama imkansız değildir. Pco benzeri rahatsızlar kiloyla ortaya çıkar maalesef o yüzden demiş olabilir çevrenizdekiler
Olabilir evet

Kilolu insanlar da gebe kalabilirler , ama yukardaki arkadaşın da dediği gibi riskleri var.
Bir tanıdığım 160 boyunda 90 kilo, gebelik planlıyor. Ama gittiği doktoru aşağı yukarı 30 kilo vermelisin, öyle kalmalısın demiş mesela

Hmm doğrudur, Rabbim tez zamanda evlat sahibi olmayı nasip etsin inşAllah arkadasiniza ve isteyen tüm herkese

Kilo engel diye biliyorum polikistik over için.67 kg olan bir arkadaşıma doktor kilo ver demişti 59 a düşüp kaldı bi komşumuz 100 küsürdü 80 lere düşünce kaldı yağlılık oranı ile alakalı bence.siz yinede kilo verin derim.mesela boynunuzda önemli 170 boyunuz varsa tabiki kilonuz çok normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…