- 21 Şubat 2017
- 3.816
- 7.459
- 32
-
- Konu Sahibi QUEENofTURKEY
Boyum kısa ya fazla kilo doğum için zor olur diye. Açıkcası kilodan da çok korkuyorum.1. Aşırı bir kilonuz yok
2. Her kişinin hamileliği farklıdır bende de hic bulantı olmaz dogurana kadar yedim ve olmadığı için çok mutluyum mide bulantısı berbat bisey ve bunun 3 ay sürdüğünü düşünün
3.sürekli hareket hali güzel ama gebeliğin ilk 3 ayında dikkat et tehlikeli bir dönem düşük riski fazla olan bir dönem
4. Hamileliginin tadını çıkar kilo dediğin nedir ki alınır verilir ben 26 kilo aldım 2 hamileligimde de hep eski kiloma döndüm 100 kiloyu zorladım:))) anlayacağın canım boşuna takıyorsun kilo meselesinin
benim hep istahim yerindedir sabah mutfağa girerim günlük çorbamı bi hamur işimi sulu yemeğimi v.s. Yaparım 2 de çocuğum var yapmayıda yemeyide severim hamileliktede bastan itibaren yedim canım bisey olmaz bende kiloyu sevmem yerim güzel alırım kiloyu sonra sıkı bi diyet spor hoppp gitti kilolar yine yerim hamileligim disinda hic kilolu olmadimBoyum kısa ya fazla kilo doğum için zor olur diye. Açıkcası kilodan da çok korkuyorum.
İlk 3 ay evet sakıncalıymış. Dikkat ediyorum ama işte çok yeyince bir de hareketsiz kalırsam hemen şişerim diye.
Peki hamileliğinizde iştahınız ne zaman açıldı?
Benim gibi ilk günden mi?
Ay rahatladım biraz sağ olbenim hep istahim yerindedir sabah mutfağa girerim günlük çorbamı bi hamur işimi sulu yemeğimi v.s. Yaparım 2 de çocuğum var yapmayıda yemeyide severim hamileliktede bastan itibaren yedim canım bisey olmaz bende kiloyu sevmem yerim güzel alırım kiloyu sonra sıkı bi diyet spor hoppp gitti kilolar yine yerim hamileligim disinda hic kilolu olmadim
hamilelik herkeste aynı geçmiyor tatlım ben 16 haftalık hamileyim ve tüp bebek ile hamile kaldım. tedavi sürecinde takviye olarak progesteron ve öströjen kullandım 3 ay hayat resmen zindan oldu. 4 kilo verdim bulantılar,iştahsızlık ve kusmalar zulüm gibiydi. bunları yaşamamk bence daha iyi.daha dikkatli yersen azami 8-12 kilo alırsın 9 ay sonunda ve doğumunda kolay olur.Kızlar boyum 1.58
Kilom 55 falandı evlendiğimde. Bir kaç kilo aldım evlendim evleneli, vermeye uğraşırken de hamile kaldım. Normalde kolay kilo veren biriyimdir. İstediğim zaman veririm kolayca.
Şimdi ise hamileyim. Bir aylık. Kilo vermem mümkün mü? Ya da en az düzeyde kilo almam mümkün mü? Neler yapmalıyım? Deneyimli anneler yardım edin lütfen.
Bir de hamileliğim boyunca bulantım vs. hiçbir şey olmadı. Ve ilk ay olmasına rağmen inanılmaz bir iştah artımı mevcut. Kendime şaşırıyorum. Bu kadar yeme posantiyeline sahip değildim. Normalde ilk aylar iştah düşermiş diye okuyorum yok anacım ne düşmesi kat kat arttı. Şoktayım, korkuyorum. Üst düzeyde hareketlerimi artırdım. Akşama kadar sürekli hareket halindeyim ama planlı programlı olmalıyım. Önerilerinizi bekliyorum :-(
Ay inşaALLAH ya 8 kilo olsa yeter ama işte kaç kiloyla hamile kaldım bilmiyorum. Hamile kaldım kalalı 3 kilo aldım gibihamilelik herkeste aynı geçmiyor tatlım ben 16 haftalık hamileyim ve tüp bebek ile hamile kaldım. tedavi sürecinde takviye olarak progesteron ve öströjen kullandım 3 ay hayat resmen zindan oldu. 4 kilo verdim bulantılar,iştahsızlık ve kusmalar zulüm gibiydi. bunları yaşamamk bence daha iyi.daha dikkatli yersen azami 8-12 kilo alırsın 9 ay sonunda ve doğumunda kolay olur.
5. Ayda diye duydum benGöbeğimiz ne zaman çıkar acaba?? :)
Evet canımm senin de hayırlı olsun Allah saglıcakla kucaklarımıza almayı nasip etsin5. Ayda diye duydum benhayırlı olsun sen de benden 1 hafta öncesin.
Seninki de hayırlı olsun canımEvet canımm senin de hayırlı olsun Allah saglıcakla kucaklarımıza almayı nasip etsin5ay mı daha çokmuşş :) hamile kıyafetleri alcam göbegim çıksın :)
Teşekkür ederimSeninki de hayırlı olsun canımbiz de dün eşimle bebek mağazalarını gezdik ama bir şey alamadım. Cinsiyet belli olsaydı neler alacam da.
Aynen ilk heves ama gereksiz de yığmak istemiyorum bilinçli hareket edeceğim ama nasıl bilmiyorumTeşekkür ederim
Yaa o mağazalarda ne kadar güzel şeyler var insan kendini almamak için zor tutuyor valla :)
Bence cinsiyet belli olunca yavaş yavaş alınmaya başlanmalı mesela bir ay kıyafetleri öteki ay beşik puset vs eşyaları gibiAynen ilk heves ama gereksiz de yığmak istemiyorum bilinçli hareket edeceğim ama nasıl bilmiyorum
Bence cinsiyet belli olunca yavaş yavaş alınmaya başlanmalı mesela bir ay kıyafetleri öteki ay beşik puset vs eşyaları gibi
Bende de hiç kusma vs olmuyor. İlk ayımda iştahım açıldı hiç bu kadar yemek yemezdim kahvaltı yapmazdım ama 3 kg almısım. Ama dilkat etmeye calısacagım 10 kiloyu geçsin istemiyorum :-(Ben de konu açmayı düşünüyordum
İlk kızmda 30 kg aldım doğumdan sonra verdim ama neler neler yaşadım kıyafet bulamamaama igneleyici sözler vs. .
Şimdi yine hamileyim üstüne de kilolu hamile kaldım 3 ay boyunca kustum şu an bile tam geçmiş değil yediklerim hep sinirli ama ben 3.5 kg aldım bile hatta bu hafta 1 kg daha almisim ve son haftada serumlu idim bişey yemedim ona a rağmen 4 kg oldu 4.ayimdayim son aylar çok daha hızlı alınıyor daha ne kadar kisilir bilmiyorum almak istemiyorum önüne geçemiyorm
Tatlı abur cubur yiyemiyorum bulantı yapıyor hamur işi de aynı şekilde nasıl kg alıyorum anlamiyormQUEENofTURKEY
Ben ilk gebeliğim de 25 kilo almıştım şimdikinde daha dikkat ediyorum 4 kilo aldım sadece şimdilik daha yolumuz var bakalım ne olacak :) ama her bulduğunu hamileyim diye yememekmiş sanırım çözümü :)