Kilo Almak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

Nasıl Kilo Alabilirim?

Kilo almak isteyen ortalama bir insan büyük porsiyonlu ve yüksek kalorili yiyecekler yemelidir. Hafif egzersizler, iştahınızı açılmasını ve yağ yerine kas olarak kilo almanızı sağlar.

• Normalde bir günde tükettiğiniz kaloriden 500 kalori daha fazla tüketerek başlayabilirsiniz. Bazı kişilerin ekstradan yaklaşık 1000 kalori tüketmesi gerekebilir. Gıdaların ambalajındaki besin tablosuna bakarak yiyeceklerin ne kadar kalori içerdiğini öğrenebilirsiniz.

• Gün içinde fırsat buldukça bir şeyler atıştırın.

• Genellikle yüksek kalori içeren gıdaları tüketin.

• Öğünlerde normal porsiyondan daha fazlasını yemeyi deneyin. Eğer iştahsızsanız yüksek kalorili ama küçük porsiyonlu gıdaları daha sık tüketmeye çalışın.

• Yağdaki kalori diğer bütün yiyeceklerdekinden daha fazladır: 1 çay kaşığı yağ 45 kalori içerir. Diyetinize; bitkisel yağlar, yumuşak margarinler, fıstık ezmesi ve avokado eklemek fazla yemek yemeden kalori alabilmenizi sağlar.

Doymuş yağlar yemeyin. Kolestrolünüzü ve diğer zararlı kan yağlarınızı yükseltirler.( günlük süt ürünlerinin tümü, tavuk derisi, sosis, ekşi krema, tereyağı, yağlı et, ve çeşitli işlenmiş atıştırmalık yiyecekler.)

• Yüksek kalorili bir diyet uyguluyor olsanız bile bunu, tam tahıllar, meyve ve sebzeler gibi işlenmemiş karbonhidratlarla ve yağsız süt, derisi ayıklanmış kümes hayvanı eti, balık, yumurta beyazı, fasulye, yağsız biftek gibi yağsız protein ürünleriyle destekleyerek sağlıklı hale getirebilirsiniz.

Sporcular ıçin Kilo Alma Yolları

Kas yapabilmenin bilinen tek ve güvenli yolu egzersiz yapmaktır.

Piyasadaki protein destekleri kilo almanıza yardımcı olmayacağı gibi diyetinize gereğinden fazla protein ekler.

Eğer destekleyici bir sıvı ürün satın alacaksanız bu ürünün, ihtiyacınız olan ekstra kaloriyi protein olarak değil karbonhidrat olarak içerdiğinden emin olun. Gereğinden fazla protein almanız kas büyümesini arttırmaz çünkü vücudunuzda protein deposu yoktur. Ekstra protein almanın en iyi yolu daha büyük porsiyonda yüksek proteinli gıdalar almaktır.

Karbonhidratlı gıdalar; tahıllar, meyveler, sebzeler, süt, yoğurttur ve bunlar kas yapımı için tercih edilen yakıtı sağlarlar. Eğer yeterince karbonhidrat almazsanız kaslarınız, spor yaparken iyi çalışmaz ve egzersiz sonrasında normal haline çabuk dönüşemez.

alıntıdır...

1 su bardağı soğuk süte 1 yumurta biraz bal yoksa pekmez karıştırılarak mikserden geçirilir hergün içilir yumurtayı çıkarabilirsiniz içemezseniz..

3 ana öğün 3 ara öğün yenmeli fındık fıstık tatlı şekerleme pasta meyve suyu bol tüketilmelidir..

Proteinli yiyecekler doğal yollardan kilo almanızı sağlayacak en önemli unsurlardır.

Sağlıklı kilo alma yöntemlerinin en başında düzenli bir kas yapısı oluşturulması gelir ve bu kas yapısının oluşturulması da bol protein tüketilmesi ve düzenli egzersiz ile olur.

Yumurtanın özellikle beyazı, tavuk, hindi ya da yağsız et gibi ürünler seçilmelidir.

Yağ oranı az ve bol proteinli ürünler işe yarar çünkü kas çalışırken kandaki şeker bitince proteinler kasların yapısında kullanılmaya başlar ve istediğimiz kilo alma olayı da böylece gerçekleşir..
alıntıdır...

Son düzenleme:
1 – Günde 2-3 büyük öğün yerine 5-6 küçük öğün yapın.

Öğün sayısının artırılması hem toplamda alınacak besin miktarını artırır hem de depolamayı artıracağı için şişmanlamaya yardımcı olur.

2 – Düzenli spor yapın.

Spor denilince sadece kilo vermek için yapılan bir aktivite gibi düşünülse de düzenli bir spor hayatı bütün hayatı düzenlediği gibi kilo almak isteyenlerin de vücudunun dengeye ulaşması için gereklidir. Bunun için bir fitness salonuna yazılmanızı ve düzenli olarak devam etmenizi öneririz. Alınan besinlerin tamamen yağ şeklinde depolanması kiloyu dengesiz olarak almanıza sebep olacağı için ileride şu an içinde bulunduğunuz durumdan çok daha kötü durumlara düşmenize sebep olabilir. Sağlıklı kilo alma yöntemi diyorsak bu işin içinde düzenli egzersiz olmazsa olmazdır.

3 – Bol proteinli yiyecekler tüketin.

Proteinli yiyecekler doğal yollardan kilo almanızı sağlayacak en önemli unsurlardır. Sağlıklı kilo alma yöntemlerinin en başında düzenli bir kas yapısı oluşturulması gelir ve bu kas yapısının oluşturulması da bol protein tüketilmesi ve düzenli egzersiz ile olur. Yumurtanın özellikle beyazı, tavuk, hindi ya da yağsız et gibi ürünler seçilmelidir. Yağ oranı az ve bol proteinli ürünler işe yarar çünkü kas çalışırken kandaki şeker bitince proteinler kasların yapısında kullanılmaya başlar ve istediğimiz kilo alma olayı da böylece gerçekleşir.

4 – Egzersiz sonrası karbonhidratlı yiyecekler yiyin.
Antreman sırasında vücuttaki karbonhidratlar öncelikli olarak kullanıldığı için en çok tüketilmiş olan karbonhidratları geri almak önemlidir. Her antremandan sonra karbonhidrat içeren basit ürünler tüketin.

5 – Yemek yerken su içmeyin.

Yemek yerken su içilmesi tamamen kilo alma karşıtı bir davranıştır. Zayıflamak isteyenlere genelde söylenir yemeklerle beraber su içilmesi. Yemekle beraber bol su tüketimi yiyebileceğiniz miktarı azaltır.

6 – İştah artırıcı maddelere önem verin.

Örnek olarak nane, kimyon gibi baharatlar iştah açıcı özellikleriyle bilinir. Yemeklerle beraber bunların tüketilmesi işer yarar.

buda alıntı.. burdada 5-6 ara öğün diyor..
,
bi tanede ben ekleyim hızlı yemek yemek daha çok kalori almayı sağlıyormuş.. çabuk çabuk yiyelimm

kızlar yeni üye oldum. forumda ck fazla msj olduğu için tamamını okuyamadım. ben gecen sene 41 kiloydum. boy 165. 53 kiloya kdar cıktım. suan yaz gelince iştahım tamamen kesildive 49-50 kilo arasında değişiyorum. ama hala zayıf hissediyorum kendimi;özellikle bacaklarım çöp gibi mafoldumben

tatlım senin kilon çok iyiyimişi en başta
ne oldu da verdin sen?
ben çok fazla su içmem zaten ama elimden geldiğince
yemek arasında da su içmiyorum
dr öle demişti..
sende 50-51 de iyi durabilir aslında

sednacım sen B vitamini alsana unutkanlık için

aspirinnsağol paylaşımların için
ben acıyı çok severim iştah açar evet ama yemeğe dökülen acı biberin
kaloriyi düşürdüğünü yazmıştı burda bi arkadaş:uhm:

Kola kilo aldırır mı ??

kolanın bi sürü zararı var ya
zannetmiyorum
hem mantık olarak içindeki asit
yediklerini zaten eritir bence
ben 2-3 yıldır kola içmiyorum elimden geldiğince
son 2-3 senede toplam1lt. anca içmişimdir
o da genelde dışarda yemek yediğimde içecek sıkıntısı olunca
mecbur kaldığım zamanlarda..

hoşgeldin canım
bende sıcaklardan dolayı iştahsızlık sorunu yaşıyorum
elimden geldiğince zorluyorum kendimi..
kışın 46 iken 44 oldum şimdi
çereze başladım bu ara
sıcakta pek gitmiyor ama napiyim
kalorisi yüksek:hulya:

bende geldim aranıza arkadaşlarrr kabul ederseniz
nurr sendemi kilo alcann .. hadi bakalım hepimize sağlıklı kilolarr..

bilmiyorum onunla ilgili bişiy..olabilir tabii ama daha çok yedirir acı bence hani nekadar düşürecekki kaloriyi bilemedim..

Kola kilo aldırır mı ??

aldırır çünkü çok fazla şeker içerir hatta ben 1 bardak kolada 32 küp şeker kadar şeker olduğunu duymuştum.. dolayısı ile kilo aldırır da asitli olduğundan zararıda çok tabii kafende var.. ama ben çok seviyorum.. her gün olmasasda 2 güne bi garanti içiyorum..

arkadaşım gebelikte kola çok zararlı direk plesentayı geçiyormuş diye okudum, bende cok severdim ama hamile olduğumu duyduğumda bıraktım cok canım cekerse bir yudum alıp bırakıyorum. aklında bulunsun

teşekkür ederim cnm hoşbuldukk. bende fındık fıstık tüketmeye çalışıyorum ama onları bile istemio cnm. ya kızlar günde bi tane muz yemeye çalışın, ben gecen sene faydasını görmüştüm. öğün aralarına sıkıştırın. ya bu arada ben gecen sene bomba die bi ürün kullanarak kilo almıştım ( 41 kilodan 52 kiloya)ama dediğim gibi yaz gelince iştahsızlık başladı yine. sipariş verdim zaten tekrar, bi iki güne kadar elime ulaşır.

bu arada sunuda yazayım ben 174 boy 52 kiloydum kilo almayı cok istedim mamalar pekmezler ballı sütler neler denemedimki ama en son sipraktin (adını yanlış yazmış olabilirim)şurubu denedim müthiş iştah açıyor öyleki biley bulamasam kuru ekmek yiyordum açlıktan uykudan uyandırıyor. doktorun demesine benim sindirim sistemi jetten hızlıymış ve kilo alımı yavasmış ayrıcada ne gerek varmış.....
ama tek yan etkisi bende uyku oldu inanılmaz uyku yapıyor cocuklu annelere ve calısanlara tavsiye etmem bi yerde uyur kalırsınız :)

arkadaşım gebelikte kola çok zararlı direk plesentayı geçiyormuş diye okudum, bende cok severdim ama hamile olduğumu duyduğumda bıraktım cok canım cekerse bir yudum alıp bırakıyorum. aklında bulunsun

canım teşekkür ederim ama ben hamle değilim bebeğim 10 aylık oldu . hamileyken içmedim bende kola .. ilk 6 ay da yoğun emdiği için yine içmedim.. şimdilerde emmeyi azalttı biraz bende kasmıyorum.. öyle yani..

ben kullandım onu
praktinde kullandım sipraktinde
gözümü açamadım çok fena oldum
annem kızdı böle kilomu alınır diyesempatiksalakcinni
uyumaktan yemek yiyemedim
ya şu metabolizmayı yavaşlatcak bişey yokmu yaa
benimkide jetmiş aynen:gitme:

yaklaşık 2 bucuk aydır pskiyatr'mın verdiği antidepresan haplarla birlikte kullandım bu şurubu.evet uyku yapıyor ama 2 bucuk ayda 9 kilo aldım.:hulya:inşallah bi 6 kilom kaldı 50 olmama 48 olsam yeter kaydirigubbakcemile3

bakalım birazcık daha azim :kedi:

bu gece itibari ile başladım bu ilaca p..ten 'e ...sonuç ne olur göreceğiz...
düzenli kullanmakta karrlıyım ..günde 3 kez...
1 saat oldu içeli ama henüz uyku halim yok boshayallersmile

slm kızlar..mina teşekkürler cnm aama tıp fakültesinde baktılar b vitamiini eksik mi die..bi de kan sayımı ile tsh hormonlarına baktılar ALLAH a şükür bişey çıkmadı..depresyondan sanırım..bi de iş ve düşünecek şeylerin yoğunluğundan kaynaklanıyor
kola kilo aldırır derler içindeki şekerden olabilir ama asitin zararlarını unutmamak lazım..önemli olan sağlıklı kilo alabilmek..sonra şekilsiz yağ kütleleri olarak dolaşmayalım dimi
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiler...arkadaşımız paylaşmış ve demişki spordan sonr akalorili yiiyecekler..evet..sonuçta enerji gerekiyor acil olarak..ve hızlı yemek lazım bence :)

ilaç sayılmasa da isim verilmiyceni bilmiyodum özür dilerimm,ben sadece faydasını gördüm paylaşayım demiştim:ecrin_bebek: ben cok kola içen biri olarak söyleyim arkadslar durabildiğiniz kadar uzak durun. hayatım boyunca hiç böyle bi sorunum olmamıştı ama acaip selülit yaptı bende.hem sedna03 arkadsımın dediği gibi inanılmaz göbek yapıyo. suan kilo almaya calıstığım halde bi yandan da mekik cekiyorum. sakın abur cuburla kilo almayın, ben bi ara göbek ve kalçadaki yağlanmadan dolayı spor salonlarından cıkamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…