Kilo almak için öneri

ben de malesef 45 kiloyum ve herkesin zayıfsın demesi artık yordu beni.çok yemek yiyorum ama malesef etkisiz eleman bundan 2 yıl önce sabah ve akşam olmakk üzere 2bardak ballı süt içtim 1ay düzenli olarak ve 2 kilo almıştım yani ballı süt çok işe yarıyor.ama şimdi öğrenci olduğum için yapamıyorum yani üşeniyorum açıkçası.bol kilolu günler

Arkadaşlar bir zamanlar kilo almak isteyen, zayıf olmaktan şikayetçi, zayıflığın dezavantajlarını yaşayan biri olarak ben de yazmak istedim.

1.70 boyunda 52 kiloydum ve durdurulamaz bir şekilde vermeye devam ediyordum. Dolabımdaki kıyafetler belimden düşmeye başladı ve yakışmıyordu artık. 2 yaşlarındaydı oğlum o zamanlar. İlgi istiyordu, tuvalette onu benim çiş tutmamı istiyordu ama benim gücüm yetmiyordu, kaldıramıyordum. Maaşallah ona iyi bakmış olmalıyım ki çok tombişti. 36 bedene düştüm. Boyu uzun olanlar bilir, boy uzun olunca leğen kemiği geniş olur. Yani 36'dan aşağı pek düşemezler. Leğen (kalça) kemiği geniş olsa da o boyda pek belli olmaz eğer zayıfsanız.

Kendimi oklava gibi hissediyordum. Dümdüz! Kimisi söylüyordu ''ne güzel, uzunsun, inceciksin, giydiğin yakışır'' diye ama Ben içimden onlara 'tuzunuz kuru' diyordum. Anlamıyorlardı. Sürekli 'Aaa çok zayıfsın!' diyenler hiç te az değildi. Canım çok sıkılıyordu, sanki ben çok memnundum bu olanlardan.
Zayıflığın olumsuz yanlarından biri de halsizliktir. Bilmiyorum herkes aynı sıkıntıyı yaşar mı. Ben yaşadım, tansiyonum düşerdi sık sık. Hastaneye kan vermeye gittim ve daha kanımı bile vermeden tansiyorum bir anda dibe indi ve bayıldım. Hayatımda ilk defa bayılmıştım ve bu zayıflıktan kaynaklanan birşeydi.

Benim zayıf olma ve zayıflama nedenim psikolojikti galiba. Bir neden bulamıyordum. Balık yağı kapsülleri kullandım. uzun süre kullanmadım 1 paketten sonra bıraktım. Pek faydası olmadı. Zaten eğer zayıfsanız kilo almak çok zordur, tıpkı kiloluların kilo vermesinin çok zor olduğu gibi.
Ben de sık sık keşke kilolu olsam da kaslarımı değil yağlarımı kaybetsem derdim. Keşke kilolu olsam da bir keyifle dietler yapsam derdim. Sanki kilo vermek çok kolay gibi. Dediğim gibi, ne derdiniz varsa ondan muzdaripsinizdir. Herkes başındaki derdi büyütür ya.

Benim tavsiyem zayıflar bunu dert etmesinler. Eğer hamile kalırsanız çok kolay kilo alırsınız.

Ben de ilk gebeliğimde 20 kg almıştım. Doğumdan hemen sonra hızla ve fazlaca kilolarımı verdim. 25 kg verdim. Yukarda anlatıtığım gibi kilo vermeyi durduramıyordum.

Sonra 52 kg den yükselmeye başladım. Nasıl mı? Bİr işe başladım kreşe ve orda 3 öğün yemek vardı. Bir de evde akşam yemeği yiyordum. İş beden gücü istiyordu, ağırdı ama bu düzenli yeme sayesinde 59 a kadar yükseldim. Yaz tatilinde yani işim tatile girince bende aldığım kiloları vermeye başladım. Yeniden başlamıtık artık. Sonra yaz tatili bitip işime dönünce yeniden kilo amaya başladım ama çok fazla alamamıştım. Bir sürpriz oldu. Yeniden gebe kalmıştım. Ben hamileyken iştahım süper açılıyor. Herşeyi yemek inanılmaz keyifli hale geliyor. Fırsat bu fırsat ben keyifle yemeye başladım ve gebeliğim boyunca 25 kilo aldım. Hiç önemsemedim. Nasılsa doğumdan sonra hızla eriyeceklerdi. Ben de depolayabildiğim kadar depoladım. 82 kiloyla 9 ayı doldurdum. Düşünün 52'den 82' ye yolculuk...
Ama umduğum gibi olmadı doğumdan sonra hızla kilo veremedim. Bu seferde zayıf olduğum günleri özlüyordum. Gerçekten Başınızdaki dertlere şükredin. Bir diğer dert başınızdakinden asla daha iyi değil. Bazen belamızı arıyoruz galiba, demeden edemiyorum.

Şimdi bebeğim 5 aylık ve ben 8 kg daha vermeliyim. Aslında hiçbirşey yapmıyorum, kendiliğinden gidiyor. Bir yağın tencerede hızla erimesi gibi eriyorum. Ama ilk 3 ay veremediğim için gerçekten çok sıkılıyordum.

Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim, Asla hızla kilo alıp, hızla vermeyin, benim gibi vücudunuz çatlaklarla dolmasın. Çok şikayetçi değilim ama 2. gebeliğimde ilkinden daha fazla çatlaklarım oldu. Bir de derler ki ilk gebelikten sonra fazla çatlak olmaz diye. Alakası yok. Birsürü çatlak önleyici kullandım, banamısın demedi.

Kiloları Alırken de verirken de dikkat etmek gerekir.

Tabi kilo alırken ve verirken ne buldum delisi olunca olumsuz sonuçlar doğabiliyor. Allah korusun inş.
Tabi sağlığınız ve güzelliğiniz için kilo alın ve bunun çabasına düşün ama kendinizle barışık olun. Kendinizi her halinizle sevin. Boşverin sizi seven böyle sevsin. Bir de gelecekte yaşayacağınız gebelikler inşaallah size kilo kazandıracaktır. Kadınların % de 90 ı istemedikleri kadar kilo alırlar zaten.

BEN SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM HEPİMİZE!

Nedense kilo alma çabası bendede mevcut sırf sağlığım için almak istiyorum iştahım var ama ihmalkarlık yapıyorum diyebilirim yorumlarınızı okudum bir çok şeyi denemekte fayda var diye düşünüyorum ayrıca herkese tavsiyeleri için teşekkür ediyorum..

Son düzenleme:
Ben de bir ara bu topikte gezinip duruyordum. Kilo almak için ne yapmam lazım diye araştırıp duruyordum. Evlendiğimden dolayı doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. 3 ayda 7 kilo aldım. Tabi bünyeye göre değişiyor. Denemekte fayda var. Hem adetinizde düzene girer, ağrınız sızınız olmaz. Mis gibi. Öyle bir iştah açıyor ki. Amanın diyeyim. Fakat dediğim gibi benim bünyemde böyleydi, sizde de böyle olacak değil. Ancak denemek birşey kaybettirmez derseniz buyrun.

Katılıyorum tatlım ama bizim kızların anlamadıkları şu, aslında zayıf insan diye bmi oranı 18 altındakilere denir, doğrusu 20 değildir...Kendini bmi 20+ olarak görenler neden hala zayıf olduklarını düşünüyorlar anlamıyorum, Türk insanları yapı olarak zaten kalçalı bir ırk buna rağmen herkes zayıfım diye dolaşıyor ortalıkta, bu çok yanlış...birileri diyor ki boyum 1.62 kilom 50 çok zayıfım, şaka mı bu kaç kilo olmak istiyorsun 60 mı yani? şu bmi olayına bir bakın, boy 1.62 ise kilonuzu 62 bile girseniz normal sınırda gösteriyor burda bir tuhaflık yok mu sizce? Bizim kızlarda buna bakıp kendini tatmin ediyorlar herhalde...Boyu ile kilosu arasında 20+ fark varsa evet zayıfsınız yoksa normalsiniz bunu bu şekilde kabul edin artık, gerçekten zayıfsanız bunuda kabul edin, sağlıklı beslenmek yerine önünüze gelenleri yemek yerine biraz kas geliştirici egzersiz yapın olduğunuzdan çok daha hacimli görüneceksiniz ve sağlıklı hissedeceksiniz...milletin söylediklerinede kulak tıkayın, ince olmayı hala fakirlik olarak gören veya yemek yemediğimizi sanan insanlar var etrafta ve zayıflayamayan kadınların hepsi zayıf kadınlara karşı öldüresiye nefret duyarlar ve bu sebeplede sürekli size zayıf olduğunuzu, tahta gibi olduğunuzu vs vs söyleyerek öz güveninizi kırmaya çalışırlar! Kulak asmayın!!! kıskanç şeyler ne olacak!!! hayatım boyunca hep zayıftım, ne yaparsam yapayım kilo alamadım gördüğüm maksimum kilo 57 oldu(boyum 1.80) bu yıl, o da meğer hipoglisemi hastasıymışım, vakitsizlikten yemek yiyemediğim için insulin dengem bozuluyormuş bu yüzden almışım, şimdi ne olursa olsun zamanında yemek yiyorum ve eski kiloma yaklaşmış durumdayım ama 57 kiloyken giydiğim 34 beden pantolonların poposunu dolduruyordum ne yalan söyleyeyim hoşuma gidiyordu, şimdi yine herşey bol olmaya başladı her şeye rağmen sağlığımı geri kazanıyorum önemli olan bu, bir dahada zayıfım diye üzülmeye niyetim yok... bu yüzden arkadaşlar, yok zayıfım, yok şişmanım demeyi bırakın az kilolu olmak veya çok kilolu olmak sağlığınızı tehdit etmiyorsa biraz kendinizle barışık olun...Dünya vucutlarınızdan ibaret değil, önce kendinizi olduğunuz gibi kabul edip sevin, vucutlarınıza yatırım yapın sonrasında kilonuz değişmese bile giydiğinizi yakıştıracaksınız...

Bu arada 2. gebeliklerde daha fazla çatlak oluşuyormuş annemde öyle söylüyor...Bol bol vazelin sürecekmişsin onun dışında eğer imkanın varsa radyofrekans yaptır 2-3 seans çatlaklar geçecek taze olduğu için...Not: eski çatlaklarda hemen hemen işe yaramaz...

Son düzenleme:
dıdıcım hatırlıyorum senı .....kılo aldıgına cok sevındım darısı bızlerın basına

Evet canım. Sanırım evliydin sen de kadın-doğum doktoruna görünüp gerekli tahlillerini yaptırıp sen de kullan istersen. O zaman kilo derdin kalmaz canım.

merhabalar...aranıza yeni katıldım.ilk buraya yazmak kısmetmiş:) bende oldukça zayıftım,daha sonra internet ortamında araştırırken tamamen bitkisel içerikli bir karışım buldum ve sipariş ettim...Yan etkisi yok ve haftada 1-2 kiilo arası aldırıyor.ben 47 kiloydum şu an 53.5 kilo oldum ve bu kiloya 3 haftaya yakın bir zamanda ulaştım kilo aldım ama göbeğimde çıktı orası kötü oldu :) ismini yazmam sakınncalı mı bilmiyorum?... sakıncası yoksa yazayım varsa da özelden bilgi verebilirim...:87:

Merhaba hoş geldin, yeni üyelerin direkt isim yazmasını forumca pek hoş karşılamıyoruz, malum burası çok geniş bir forum ve reklam amaçlı üyelerin sayısı son zamanlarda fazlalaşmaya başladı tatlım, yanlış anlaşılma kurbanı olmanı istemem, uyarayım dedim...

kilo aldım nihayet....çok mutluyumm,2 ayda 6 kilo aldım kızlarrr...tabi bol kalorili ve sürekli yiyerek,herşeyin başı azim ve kararlılık,gerisi geliyo zaten...herkese bol şansss...hedefim 52-54 az kaldı 2 ay içinde onu da alıcam inşallah...

nasıl beslendiğimi de paylaşayım hemen...(ölçülü değil ama miktar olarak aşağıdaki civarlarda)
SABAH: 3-4 dilim ekmek,1 kibrit kutusu kadar beyaz beynir,birkaç ince dilim kaşar peyniri,3-4 siyah zeytin,3-4 yeşil biberli zeytin,1 domates,yarım salatalık,1 yumurta haşlanmış ve de çikolata(ekmeğe sürülelen)
ARA: 1 dilim kek,küçük paket süt,meyve(elma,muz,portakal,kivi dönüşümlü)
ÖĞLE: 3 çeşit yemek (çorba,sebze ya da et yemeği,pilav ya da makrna,yanında salata,yoğurt ya da tatlı)
ARA: 4-5 tane bisküvi, 1 meyve,1 avuç karışık kuruyemiş
AKŞAM: 3 çeşit yemek(öğle menüsü gibi)
YATANA KADAR: Meyve+kuruyemiş+çay
YATMADAN ÖNCE:1 büyük bardak süt(içine bal karıştırarak)

Bu zaten normal bir insan menüsü, demek ki daha evvel bu kadar bile yemeyen iştahsız bir kızmışsın canım benim şu an kilo alman normal ama dikkat et yemediğin için zayıf olduğundan dolayı bu rutine alışınca vucut yağ depolamaya başlamasın ağırdan spor yapmaya başla...

haklısın spor şart ama vaktim yok ki,çalışıyorum ve 2 yaşında çocuğum var...zaten hemen göbekten kilo almaya başladım...(

haklısın spor şart ama vaktim yok ki,çalışıyorum ve 2 yaşında çocuğum var...zaten hemen göbekten kilo almaya başladım...(

Çalışıyorsan durum zor tatlım ama gözünü seveyim göbekten kilo alma, böyle oturduğun yerde bacaklarını indir kaldır, accuk mekik çek göbiş olmadan kilo al sonra o göbişe yerleşen yağlar sittin sene gitmiyor...

ayy lütfen kiloyu napacaksınız kıymetini bilin bedenlerinizin

Bencede kilo almaya uğraşmak çok manasız bir şey artık denemiyorum bile çünkü sağlığımın daha önemli olduğunu anladım, evet zayıfım ama sağlıklıyım önemli olanda bu zaten...

Mrb arkadaşlar kısa bir süre sonra tekrar u dönüşü yaptım=) Ben 45 kilodan 51 kiloya yükselmiş biri olarak dr. kontrolünden sonra kesinlikle bala üzüm çekirdeği tozu karıştırılıp sabah akşam birer kaşık yenemsini tavsiye ediyorum. Bir de eczenelerde ensure diye bir içecek var zararsız onu akşam yatmadan önce için. Ayrı elinizden geldiğince zorlayın mideniz bulansa bile pes etmeyin fındık yiyin kalorisi yüksek olduğu için kilo almaya yardımcı olur. Ben akşamları saralle ekmekte yiyordum zorla ve üstüne 2 tane muz meyve suyu 30 dk bekleyip yatıyordum.İşe yaradı herkese bol şans umarım ideal kilolarınıza ulaşırsınız.

kızlar ben de son üç gündür ha gayret yemeye çalışıyorum gece yatmadan önce tahin pekmez yiyorum.yaklaşık 800 gram da aldım ama hepsi de göbeğe gitti galiba her yerim aynı ama göbek şişmeye başladı.Ayakta filan yesek yemekleri basene gider mi ki acaba

arkadaşlar kilo alıp zayıflıktan bir an önce kurtulmak isterken dengeyi koruyamayıp daha sonra fazla kilo sorunuyla karşı karşıya kalmamak için dengeli beslenmek şart,bir günde almamız gerekn karbonhidrat,protein,vitamin ve mineralleri alınca zaten vücut normal ve dengeli görünümüne kavuşur fazlası sıkıntı ve zarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…