Kilo alma korkusu

Sunur1998

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2016
5
1
26
Merbaba ben yaklasik bir yilda 14 kilo verdim ve suan ki kilom 54 kilolu olmak benim icin dayanilmaz bir hale gelince benim icimde yememek gibi bir durtu olustu ve bir yildir ekmek agzima surmuyorum hamur isi kesinlikle yemiyorum abur cuburdan uzak duruyirum fakat cikolata ve dondurma az yiyorum onu birakamadim tek kilo almak bile benim icin korkunc ve o yuzden son bir aydir kahvalti yapmak istemiyorum fakat annemin zoruyla peynir veya yumurta az yiyorum ve bu bile benim icin kilo aldiran yememem gereken seyler kategorisinde ve onlari yemek bile moralimi bozuyor sadece sekersiz cay iciyorum gun icerisinde kesinlikle bir sey yemiyorum aksam yemeginde ise yine annemin zorlamasiyla en fazla 5 y.kasigi corba ve yogurt yiyorum ve onlar bile sanki cok fazla yemisim gibi geliyor ve kilo aldimasindan olesiye korkuyorum makarna pilav falan yemiyorum ve canim da artik bunlari yemegi istemiyor zaten
bazen canim yemek istese de kilo almamak icin kesinlikle yemiyorum su son iki haftadir ise fazla yedigimi dusundugum zamanlarda kusuyorum ve her seferinde bunu bir daha yapmayacagima dair kendimi uyarsam da iki haftadir her gun olmasada fazla yedigimi dusundugum sira kusuyorum annem bu durumdan cok rahatsiz ve gun icinde elma yediriyor sabahlarida sut icmem icin zorluyor ve onu kirmamak icin dedigini yapiyorum cevremde herkes yuzumun cok soldugunu ve betim benzim atmis oldugunu soyluyor ara ara bas donmelerim oluyor ve iki haftadir karin agrisi oluyor en ufak yeme girisimlerimde. Kendime zarar verdigimin farkindayim vucudumun sagligiyla oynadigimin ama kilo almaktan olesiye korkmam birseyler yememe hep engel oluyor ve yemiyorum. Baslarda hedefim 50 kiloya inmekti ve hala 4 kilo vermem gerekiyor bana gore fakat annem bunun hastalik oldugunu soyluyor ve psikolojimi olumsuz etkiliyor ama kilo almak kabus benim icin ve bence hala daha zayif degilim fakat herkes cok zayifladigimi soyluyr bunun anoreksiya olma ihtimali nedir sizce hasta oldugumu dusunmuyorum ve annem israr etsede hastaneye gitmiyorum bilgisi olanlar yardimvi olabilirse sevinirim:)

Bence anneniz haklı, sanırım yaşınız küçük, vücudunuzun gıdaya en fazla ihtiyaç duyduğu gelişme çağında olduğunuzu zannediyorum, boyunuz kaç cm bilmiyorum lakin kilonuzla orantılı olduğunu düşündürdü annenizin söyledikleri.

Yeme sonrası pişmanlık duygusuyla kusma, kendini hala kilolu görme, yemek isteğinize rağmen yememeniz evet ne yazık ki bir hastalık ve böyle devam edersiniz bağışıklık sisteminizi çökertir, ağır kansızlık sorunları yaşar, en önemlisi hızla kilo vermeye devam eder ve maalesef vereceğiniz aşırı kilolar sonrası ölümün eşiğine gelecek kadar sağlığınızdan olursunuz.

Yazdıklarımın hiçbiri abartı değil, sizin anoreksiya olma ihtimaliniz yüksek gibi geldi bana, çünkü anoreksiyanın bazı belirtileri var sizde, soluk ten rengi, mide ağrısı, kusma.
Eğer daha da zayıflamak için annenize inat yaparsanız regl görmemeye başlayacaksınız, cildiniz yumuşayacak, aşırı kilo kaybı düşük tansiyon ve çarpıntı sorunlarına neden olacak.

Evet fazla kilo sağlıklı değildir ama aşırı kilo kaybı da sağlıklı değildir, her ikisi de ölümcül olabilmektedir.
Yemek yemeyi kesmek yerine sağlıklı ve dengeli beslenmeli, spor yapmalısınız.

Bence anneniz haklı, sanırım yaşınız küçük, vücudunuzun gıdaya en fazla ihtiyaç duyduğu gelişme çağında olduğunuzu zannediyorum, boyunuz kaç cm bilmiyorum lakin kilonuzla orantılı olduğunu düşündürdü annenizin söyledikleri.

Yeme sonrası pişmanlık duygusuyla kusma, kendini hala kilolu görme, yemek isteğinize rağmen yememeniz evet ne yazık ki bir hastalık ve böyle devam edersiniz bağışıklık sisteminizi çökertir, ağır kansızlık sorunları yaşar, en önemlisi hızla kilo vermeye devam eder ve maalesef vereceğiniz aşırı kilolar sonrası ölümün eşiğine gelecek kadar sağlığınızdan olursunuz.

Yazdıklarımın hiçbiri abartı değil, sizin anoreksiya olma ihtimaliniz yüksek gibi geldi bana, çünkü anoreksiyanın bazı belirtileri var sizde, soluk ten rengi, mide ağrısı, kusma.
Eğer daha da zayıflamak için annenize inat yaparsanız regl görmemeye başlayacaksınız, cildiniz yumuşayacak, aşırı kilo kaybı düşük tansiyon ve çarpıntı sorunlarına neden olacak.

Evet fazla kilo sağlıklı değildir ama aşırı kilo kaybı da sağlıklı değildir, her ikisi de ölümcül olabilmektedir.

Aslinda benim ki inat degil ama kucuklugumden beri kilolarimla ve kendimle hic barisik olmadim ve bu durum kendiliginden gelisti yasim 18 ve boyum 1.55 kisayim ve suan ki kilom 54 hedefim en basinda 50 olmakti fakat soyledikleriniz cidden korkuttu cevremde ki herkeste hayalet gibi gorundugumu soyluyor fakat kilo almak istemiyorum ve zaten midem de pek fazla birsey kabul etmiyor ama insallah kendimi hasta etmemeye calismak istiyorum sizin bilginiz var mi bu konuyla ilgili daha detayli

Aslinda benim ki inat degil ama kucuklugumden beri kilolarimla ve kendimle hic barisik olmadim ve bu durum kendiliginden gelisti yasim 18 ve boyum 1.55 kisayim ve suan ki kilom 54 hedefim en basinda 50 olmakti fakat soyledikleriniz cidden korkuttu cevremde ki herkeste hayalet gibi gorundugumu soyluyor fakat kilo almak istemiyorum ve zaten midem de pek fazla birsey kabul etmiyor ama insallah kendimi hasta etmemeye calismak istiyorum sizin bilginiz var mi bu konuyla ilgili daha detayli
Ben uzman değilim, anoreksiya hakkındaki bilgilerim kısıtlı ama yeme bozukluğunuzu, kusmalarınızı engellemezseniz ani ve aşırı kilo kaybına neden olan bu hastalığın öldürücü olduğunu biliyorum, ciddi tedavi gerektiriyor belli bir kilonun altına düşülünce.
50 kilo boyunuz için ideal bir kilo ama bunu kusarak yapmayın, dengeli ve sağlıklı beslenin, kendinize beslenme ve spor çizelgesi hazırlayın, hamur işini çok yemeyin ama sebze, meyve, özellikle lifli gıdalar, protein ihtiyaçlarınızı karşılayın, hergün 1 saat kadar düzenli spor yapın, pilates, vücudu şekillendiren, sıkılaştıran egzersizler var, size link vereyim egzersizler için, orayı inceleyin.

Yaşınız genç, sağlıklı dengeli beslenip spor yaparak fit olabilirsiniz hem böylesi emin olun daha sağlıklı olur, üstelik siz gençlerin yaptığı bir yanlış ergenlik döneminde vücudunuzun aldığı kiloları ağır diyetlerle vermeye çalışmak, bu çok sağlıksız, vücudunuzda çatlaklar, sarkmalar oluşur bu bilinçsiz diyetle, sonra genç bir kız olarak ağır diyet sonrası vücudunuzdaki deformasyonu düzeltmek için uğraşırsınız.

Bakın şu linki inceleyin orada fit bir vücut için egzersiz konuları var, eminim size en uygun egzersiz programını bulacaksınızdır.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/egzersizler.514/
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/spor-gorsel-paylasim.580/

Ben uzman değilim, anoreksiya hakkındaki bilgilerim kısıtlı ama yeme bozukluğunuzu, kusmalarınızı engellemezseniz ani ve aşırı kilo kaybına neden olan bu hastalığın öldürücü olduğunu biliyorum, ciddi tedavi gerektiriyor belli bir kilonun altına düşülünce.
50 kilo boyunuz için ideal bir kilo ama bunu kusarak yapmayın, dengeli ve sağlıklı beslenin, kendinize beslenme ve spor çizelgesi hazırlayın, hamur işini çok yemeyin ama sebze, meyve, özellikle lifli gıdalar, protein ihtiyaçlarınızı karşılayın, hergün 1 saat kadar düzenli spor yapın, pilates, vücudu şekillendiren, sıkılaştıran egzersizler var, size link vereyim egzersizler için, orayı inceleyin.

Yaşınız genç, sağlıklı dengeli beslenip spor yaparak fit olabilirsiniz hem böylesi emin olun daha sağlıklı olur, üstelik siz gençlerin yaptığı bir yanlış ergenlik döneminde vücudunuzun aldığı kiloları ağır diyetlerle vermeye çalışmak, bu çok sağlıksız, vücudunuzda çatlaklar, sarkmalar oluşur bu bilinçsiz diyetle, sonra genç bir kız olarak ağır diyet sonrası vücudunuzdaki deformasyonu düzeltmek için uğraşırsınız.

Bakın şu linki inceleyin orada fit bir vücut için egzersiz konuları var, eminim size en uygun egzersiz programını bulacaksınızdır.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/egzersizler.514/
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/spor-gorsel-paylasim.580/
Ilginiz icin cok tesekkur ederim egzeriz ve sporda yapiyirum ama azcik bile olsa yemek yedigim zaman cok buyuk bir pismanlik oluyor annem zorlamasa zaten yiyecegimi de sanmiyorum kusmalarim iki haftadir oldu sadece ve son iki gundur kendimi azarlayarak uyararak kusma istegimi gondermeye calisiyirum ve iki gundur kusmadim insallah benim istedigim de daha basindayken bunun onlemini almak kontrol edilemez bir noktaya gelmeden normale donmek ama kilo almak korkutucu da olsa kilo almadan azar azar meyve ve protein almaya baslayacagim link icinde cok tesekkurler

Ilginiz icin cok tesekkur ederim egzeriz ve sporda yapiyirum ama azcik bile olsa yemek yedigim zaman cok buyuk bir pismanlik oluyor annem zorlamasa zaten yiyecegimi de sanmiyorum kusmalarim iki haftadir oldu sadece ve son iki gundur kendimi azarlayarak uyararak kusma istegimi gondermeye calisiyirum ve iki gundur kusmadim insallah benim istedigim de daha basindayken bunun onlemini almak kontrol edilemez bir noktaya gelmeden normale donmek ama kilo almak korkutucu da olsa kilo almadan azar azar meyve ve protein almaya baslayacagim link icinde cok tesekkurler
Yeme sonrası pişmanlıklarınız ve kusmalarınızdan kendi çabalarınızla kurtulamazsanız annenizi dinleyin ve doktora gidin olur muHoppa
Çünkü kendi kafamıza göre yaptığımız sağlıksız diyetler metabolizmamızı, bağışıklık sistemimizi ve sağlığımızı ciddi sonuçlar doğuracak şekilde bozuyor.

Vermek istediğiniz 4 kiloyu yavaş ve sağlıklı bir şekilde verin, ki zaten vücudunuz henüz şekillenme ve gelişme döneminde olduğundan 20 yaşına kadar kilonuz birkaç kilo yukarı veya aşağı oynar.

Hayırlı geceler ve hayırlı bayramlar diliyorum size Hoppa

Yeme sonrası pişmanlıklarınız ve kusmalarınızdan kendi çabalarınızla kurtulamazsanız annenizi dinleyin ve doktora gidin olur muHoppa
Çünkü kendi kafamıza göre yaptığımız sağlıksız diyetler metabolizmamızı, bağışıklık sistemimizi ve sağlığımızı ciddi sonuçlar doğuracak şekilde bozuyor.

Vermek istediğiniz 4 kiloyu yavaş ve sağlıklı bir şekilde verin, ki zaten vücudunuz henüz şekillenme ve gelişme döneminde olduğundan 20 yaşına kadar kilonuz birkaç kilo yukarı veya aşağı oynar.

Hayırlı geceler ve hayırlı bayramlar diliyorum size Hoppa
Insallah bu sorunu baslamadan cozebilirim benim icin cok zor olacak ama insallah yapabilirim cevaplariniz icin tekrar tesekkur ederim sizede iyi geceler ve iyi bayramlar

Kusma varsa ilaç şart diye düşünüyorum aynı sorunu yaşıyordum ama ben isteyerek değil bilinçsiz kusuyordum.

merhaba, ben bir psikolog olarak size önerim etrafinizdakilerin dediklerine kulak vermenizdir. benzer bir durumu arkadaşimda yaşamistik. başta spor sevdasiyla basladi, sonra hastaliga donustu. sabahin 5 i uyanip kosuya gidiyordu. verilen yemekleri peceteye saklayip cope atmayla son bulan bir hal aldi. yakınları ve ben de dahil olmak uzere kimseyi dinlemiyordu. daha sonra israrlara dayanamayip psikolog ve psikiyatriste gitmeye karar verdi. direk hastaneye yatirilarak tedavi edildi. serumlarla beslendi surekli. artik midesi birseyi kabul etmiyordu. doktorun dedigine gore 1-2 kilo daha verseydi ölürdü. siz siz olun kizlar kendinize tam da gelisim caginda bunlari yapmayin. tabiki fazla kilolarinizdan kurtulun fakat bunda asiriya kacmamaya dikkat edin. ozellikle annen baban ve cevrendekileri dinlemeni tavsiye ediyorum, sen durumu farkedip yataklara dusunce hersey icin cok gec olmus olabilir. bu durumla ilgili sorularin varsa da yardimci olmaya hazirim. S Sunur1998

X