Bazıları evlenince alırsın, çocuk doğrunca alırsın filan yazmış. Kilo Almanın bunlarla alakası yok, bilimsel olarak

kilo almanın bilimsel tek yolu var, alman gereken kalorinin üzerine çıkmak. Çıkamıyorsan alamazsın, şurup ve gece yatarken iki üç parça şey deneyerek de olmaz. Kalori sayacaksın başka yolu yok. Benden zayıf kimse olmasın 167 boy 43 kiloydum ünide. Sağlam bir diyetisyene gittim, ben ne yesem alamıyorum dedim, bana dedi ki kaya bile aşınır, yerinden oynar, alamama mümkün değil. Bir diyet başladı, bunları ye 15 gün sonra gel dedi. Ama şunu ekledi, yiyemeyeceksin, zorlanacaksın, kusacak gibi olacaksın, pencereyi aç derin nefes al, dışarıya çık hava al spor yapma dedi. Ben 4 ayda 15 kilo aldım, fakat böyle bir yeme yok bakın başka yolu da yok söylüyorum. 1200 kaloriyse alman gereken 3 bin yapacaksın onu. 58 kilo oldum ve diyeti bıraktık. Yıllar içinde evlendim, çocuğum oldu, lisansüstü eğitim filan derken ben yine zayıfladım 49 a düştüm. Çünkü yine çok az yiyordum. Yani çocukla, doğumla, evlenmekle ilgisi yok. Bazılarının yapısı almaya müsait değildir, fazla uğraşman lazım. Şimdi yine kalori sayarak diyrt başladım günde 2300 kaloriyi görmeden uyumuyorum, 2 kilo aldım. O kiloyu alana kadar çok yiyeceksin, sonra belli bir seviyede kaloriyi tutmaya çalışacaksın, olayın özü bu.