Kıbrıs'ta Okumak

eiderin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
118
4
Merhabalar. Ben bu sene yabancı dilden sınava girdim. Sonucum denemelerimden düşük oldu, istediğim gibi gelmedi, dilde bu sene girenler beni anlayacaklardır. Her neyse...Sınava hazırlandığımdan beri Mütercim-Tercümanlık istiyorum. Kıbrıs tutuyor. Kıbrısta yaşayanlar, okuyanlar beni bilgilendirebilir mi? Aynı zamanda MT okuyanlarda yazarsa çok sevinirim.

Yaşamın çok pahalı olduğunu biliyorum burda %50 okumak orda tam burslu okumaya denk gibi.

Yaşamın çok pahalı olduğunu biliyorum burda %50 okumak orda tam burslu okumaya denk gibi.
Gece hayati olursa gecim zor diyorlar. Zaten kyk yurdu 210 liraymis. Hadi ayda 100 lira 3 ogun yemek tutsun. Pek bisey degil aslinda. Eve cikmak maddi anlamda yukmus. Yillik aliniyormus kiralar. Ve elektrik pahaliymis

Gece hayati olursa gecim zor diyorlar. Zaten kyk yurdu 210 liraymis. Hadi ayda 100 lira 3 ogun yemek tutsun. Pek bisey degil aslinda. Eve cikmak maddi anlamda yukmus. Yillik aliniyormus kiralar. Ve elektrik pahaliymis

Tek bildiğim bu, hocalarım geri çevirmişti geçen sene :)

kıbrısta okuyorum fakat hiç memnun olmadığım için bu sene tekrar sınava girdim ve türkiye ye yerleşicem. kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum arkadaşlar. hesap yaptığınız gibi basit ve uygun ucuz değil. ilk olarak düzgün bir yurt istiyosanız 2 kişilik odalarda 10 bin liranın aşağısını bulamazsınız ev tercih ederseniz de içinde yaşanılacak bi ev senelik en az 13 bin lira evlerde kalorifer vs hiç bir şey yok sadece elektrikli ısıtıcılarla ısınıyorlar ki elektirkte deli gibi pahalı. kıbrısta soğuk olmaz vs demeyin kışış istanbulla aynı ce gerçekten çok soğuk oluyor.yemek vs ye gelirsek şöyle örnek veriyim burda 10 tl olan nesfit orda 20 tl burger kingte 10 liraya yediğiniz menü orda 20 25 lira genel olarak her şey çok daha pahalı.fiyatlar olayın sadece küçük bir kısmı benim için onun dışında kıbrıs çok küçük bir yer özellikler istanbul izmir gibi bütük şehirlerden gelicekseniz tamamen bi hayal kırıklığına uğrayacaksınız 2 3 günde bütün kıbrısı dolaşabilirsiniz. her caman üniversitenin benim için kendimi geliştirebiliceğim çeşitli etkinlikler ve kültürel faaliyetlere katılıp daha yararlı faaliyetler yapabiliceğim bir yer olsun istemiştim ki kıbrısta buna imkan yok denecek kadar az. benim bakış açımla orası kasaba hatta resmen köy. gerçekten hiç kimseye tavsiye etmiyorum ve öğrencilerin benim gibi pişman olmasını istemiyorum. aklıma gelmeyen bir sürü detay var sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin

Dogu akdenizin kyk yurtlari varmis. Aylik 210 lira dediler

Bende kıbrısta okuyorum üniversite hayatını yaşamasam da olur önemli olan okumak diyorsan gidebilirsin. Bazı ürünler türkiyeden bile ucuz. Yakındoğunun eğitimi iyi değil diyr duydum çok. Kesinlikle ilk sırada girne amerikan ikinci olarak doğu akdenizi seçmelisin. Yurtlar pahalı ve çoğumuz memnun değiliz. Eve çıkabilirsin yıllık 12-15 bine rahat bulursun. İki kişi çıkarsan 6-7 bine gelir. Kredi alırsın aylık 500 lira, geçinirsin bence. Kıbrısta geri ödemeli kredi 500 lira aylık. Maddi açıdan sıkıntı çekersen part time çalışıp ayda 1000 lira veya üstü rahat alırsın. Su sıkıntısı var tabi orasını unutmamak lazım. Ama bazı yerlerde su sıkıntısı yok. Ben psikolog olmak istiyordum hayalimdi sırf bu bölüm için okuyorum, katlanıyorum.

Bi konusa fikirsel yardimina ihtiyacim var. Yardimci olabilir misin ?

Kıbrısta okuduktan sonra türkiyeye geri dönmeyi düşünüyorsanız biraz eksi olabilir bu konu. Araştırmalarım sonucu Kıbrıs diplomanla Türkiye diplomalıların gerisine düşersin burada iş imkanı açısından. Okuyan arkadaşlarımdan genelde aldığım yorum da hangi bölüm olursa olsun okuması çekilmez yaşaması ayrı çekilmez oluyor genelde

Yanılıyorsunuz diploma aynı. Hatta çift diploma sahibi olabiliyorsunuz.

Ben lefkoşadayım herkes soğuk olmaz vs demişti kışlık mont götürmemiştim bir kış oldu buz tuttum, bildiğimiz kış hatta kar yağmadığından dolayı hava daha da sert oluyor.
Ayyy tesekkur ederim. Bi kac hirka alirim yanima diyordum mont gotureyim en iyisi. Kapali marasla ilgili bisi sormak istiyorum. Tsk yurdu varmiz(kiz) kapanmis mi bilgin var mi ?

Ayyy tesekkur ederim. Bi kac hirka alirim yanima diyordum mont gotureyim en iyisi. Kapali marasla ilgili bisi sormak istiyorum. Tsk yurdu varmiz(kiz) kapanmis mi bilgin var mi ?
Kesinlike almalısın kalın mont. Özel olmazsa okul ve bölüm? Orduevi var lefkoşada tsk kız yurdunu hiç duymadım ben. Tabi sorabilirsiiin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…