Kıbrıs tüp bebek uzmanı Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen ile tüp bebek hakkında herşey

280 x 150 (8).jpg
 
Yumurta Donasyonu Kimlere Yapılır?

Yumurta donasyonu yumurta hücresi problemlerinden dolayı yumurtlama fonksiyonunu tam olarak yerine getiremeyen anne adaylarında alternatif olarak düşünülen yöntemlerdendir.

Annesi yabancı biri olsa da en azından babası kendi kocası olan pek çok bayanın çaresiz kalması durumunda bu yöntemi seve seve kabullendiği dikkat çekmekte. Yıllardır bebek sahibi olmayı bekleyen çiftlerin bu noktada fazla da seçim yapabileceği durumlar olmayabilmekte.

Donasyonun erkek ve kadın kaynaklı olarak gerçekleştirildiği yöntemleri mevcuttur. Sperm ya da yumurta hücresi nakli sorunun bulunduğu tarafı pasifize ederek sağlıklı bireylerden alınan hücrelerin üreme fonksiyonlarına dahil edilmesi mantığına dayanır. Erkek kaynaklı bir sorunda da anne adayı kendi annesi olsa da babası yabancı olmakta.

Sperm nakli olarak ifade edilen bu yöntemde erkek kaynaklı problemlerde düşünülür ve de uygulanır. Kıbrıs tüp bebek tedavisinde başarı ile karşılaştıran noktalardan biri olma özelliği ile yıllardır bilinir ve tercih edilir. Çeşitli nedenlerden dolayı dünya ülkelerinin büyük bir kısmında yasaklanmış olan birtakım tedavi yöntemleri yıllardır serbest bir şekilde Kıbrıs’ta uygulandığında gelişmeye imkan bulmuş ve kendini bu süre içerisinde göstermesine de fırsat tanımıştır.

logo k.jpg
 
PGT’nin Avantajları Nelerdir?

· – İleri yaşlardaki bayanlarda sağlıklı embriyoların seçilmesi,

· – Tekrarlayan implantasyon başarısızlıklarında sağlıklı embriyoların taransferi ile implantasyon oranında artış,

· – Çoğul gebelik oranında azalma,

· – Gebelik oluşmadan önce sağlıklı embriyo transferi ile gebelikte oluşacak sonlandırma işleminin önüne geçilmesi,

· -Aileye cinsiyet seçme hakkı tanıma,

· – Klinik gebelik oranında artış.

http://tupbebekmerkezlerikibris.com/cinsiyet-secimi/


logo k.jpg
 
Sperm Bağışını Kimlere Öneriyoruz ?

• – Doğuştan ya da sonradan gelişen bir nedenle sperm hücresi olmayan (azospermi) erkeklere,
• – HIV gibi bulaşıcı hastalığı olan erkeklere,
• – Tanısı konulmuş genetik geçişli hastalığı bulunan erkeklere
• – Mikro-TESE ,TESE,TESA yöntemi uygulanmasına rağmen sperm hücresi bulunamayan erkeklere
• – Tek başına ebeveyn olmak isteyen kadınlara
• – Spermin tespit edildiği fakat yapısal bozukluklarının saptandığı, yumurtayı dölleme yeteneğinin olmadığı durumlar
• – Etkilenmiş RH uyuşmazlığı olduğu durumlar.
• * Sperm Donasyonu öncesinde anne adayı ultrason ve jinekolojik muayene ile değerlendirilmelidir. Bunlar normalse çifte tarama testleri yapılmalı ve işleme hazırlanmaları sağlanmalıdır. Ultrason ve hormon testleri kullanılarak anne adayına yumurta takibi yapılır.

Detaylı Bilgi için: http://tupbebekmerkezlerikibris.com/sperm-donasyonu/

logo k.jpg
 
logo k.jpg



Microenjeksiyon (İntrastoplazmik Sperm Enjeksiyonu – ICSI) Yöntemi

Mikroenjeksiyon sperm sayısının ya da hareketliliğinin eksik olduğu durumlarda , ayrıca sperm şekillerinin (morfoloji) bozuk olduğu durumlarda kullanılabılen erkeğin sperminın kadın yumurtasında sitoplazma (cytoplasma) içine yerleştirilmesi ile oluşturulan bır tüp bebek tedavi şeklidir.Erkek infertilitesi için devrim yaratmıştır. “Intra-Cytoplasmatic Sperm Injection” (ICSI) olarak da bilinmektedir.
 
ICSI (MİKROENJEKSİON) HANGİ DURUMLARDA YAPILMALIDIR

Önceki IVF(Tüp Bebek) denemelerinde döllenme sağlanamayan veya döllenme oranı düşük olanlarda TESA/TESE gibi cerrahi yöntemlerle sperm elde edilmesi gereken olgularda Kötü sperm parametreleri olanlarda ICSİ büyük önem taşımaktadır.

Başarı oranlarının daha yüksek olması nedeniyle bir çok tüp bebek merkezi tüp bebek uygulamalarında ICSI (mikroenjeksiyon) yöntemini birlikte kullanır hale gelmiştir.

logo k.jpg
 
logo k.jpg


ICSI (MİKROENJEKSİON) HANGİ DURUMLARDA YAPILMALIDIR

Önceki IVF(Tüp Bebek) denemelerinde döllenme sağlanamayan veya döllenme oranı düşük olanlarda TESA/TESE gibi cerrahi yöntemlerle sperm elde edilmesi gereken olgularda Kötü sperm parametreleri olanlarda ICSİ büyük önem taşımaktadır.
Başarı oranlarının daha yüksek olması nedeniyle bir çok tüp bebek merkezi tüp bebek uygulamalarında ICSI (mikroenjeksiyon) yöntemini birlikte kullanır hale gelmiştir.
 
Tüp Bebek

Tüp bebek yöntemi, genellikle bebek sahibi olmakta zorlanan ya da genetik hastalık geçmişleri bulunan ebeveynlerin tercih ettiği bir yöntem.

Tüp bebek, erkekten alınan spermin çeşitli işlemlerle yumurta ile döllenmesinin ardından bayanın rahmine verilmesi ile yapılır. Bu yöntem sayesinde hamilelik oluşumu ihtimali %70-80 civarında artmaktadır.
 
logo k.jpg


Tüp Bebek ile Cinsiyet Belirlemek Mümkün Mü?


Tüp bebek yöntemi, doğacak bebeğin cinsiyet belirleme için de kullanılabiliyor. Eğer istenilen kromozom elde edilebilirse %98-99 oranında istenilen cinsiyet seçilebilir. Tüp bebek yöntemi ile bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi mümkün olsada, işlemin başarı şansı %100 değildir.
 
logo k.jpg


Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkileri var mı?


Yan etkilerin çoğu tedaviyi etkileyecek veya yarıda bıraktıracak ciddiyette değildir. Bu konuda doktorunuz size gerekli bilgi ve desteği verecektir.
 
logo k.jpg



Tedaviniz neden iptal edilebilir?

>> Birkaç günlük ilaç kullanımından sonra follikül gelişimi hiç olmaz veya çok zayıf ise size tedaviyi iptal etmeniz tavsiye edilebilir. Genellikle tavsiyeler ya ilaç dozajını yükseltme ve/veya kısa protokole dönmektir.

>> İlaçlara aşırı cevap vermiş ve şiddetli OHSS riski mevcut ise, siklus iptali bir seçenektir. Siklus iptali durumunda ileride planlanacak strateji geliştirilecektir.
 
X