Köfteler Kıbrıs Köftesi---> Taşkent Yumurta Sponsorluğunda

harika görünüyor selvoş yemiştim bundan ben tadıda nefis ama o pidelerle daha güzel duruyor :kk77: yanınada hellim peyniri kızartıp yersen of ya canım cekti :KK70::KK70: eline sağlık başarılar canım:KK66:

harika görünüyor selvoş yemiştim bundan ben tadıda nefis ama o pidelerle daha güzel duruyor :kk77: yanınada hellim peyniri kızartıp yersen of ya canım cekti :KK70::KK70: eline sağlık başarılar canım:KK66:
Nerde yedin canimm.. Evet yaninda hellim olmasi lazim ama kalmamis carsambalari aliyoruz az tuzlu olanini :-) malum diyet :-)

Nerde yedin canimm.. Evet yaninda hellim olmasi lazim ama kalmamis carsambalari aliyoruz az tuzlu olanini :-) malum diyet :-)
üniversitedeki ev arkadaşımın nişanına gittimde yazın yengeleri var hataylı ama kıbrısta yaşıyorlar onlar yapmıştı yanında da hellim kızartmışlardı ayçok güzeldi anılarım canlandı :KK60: şu anda yiyemiyoruz zaten güzel şeyler hep zaralı ya:KK67:

üniversitedeki ev arkadaşımın nişanına gittimde yazın yengeleri var hataylı ama kıbrısta yaşıyorlar onlar yapmıştı yanında da hellim kızartmışlardı ayçok güzeldi anılarım canlandı :KK60: şu anda yiyemiyoruz zaten güzel şeyler hep zaralı ya:KK67:
Bende aslen hatayliyim :-) evet yaa lezzetli seyler hep zararli :-)

Yavruvatandan herkese selamlar:KK28:
Size kıbrıs mutfagından kıbrıs köftesi yaptım :-)

Eki Görüntüle 1675823 Malzemeler(yukarida fotosu var)
-1 yumurta
-3 orta boy patates
-2 kucuk soğan
-500 gr kıyma(kuzu ve dana karisik)
-5-6 diş sarimsak
-çeyrek demet maydonoz
-tuz,karabiber,kimyon
-kizartmak icin siviyag
-servis icin kibris pidesi
Eki Görüntüle 1675824 Once patatesleri rendeliyoruz(rendenin en ince bolumuyle) sonra avucumuzda suyunu sıkıyoruz resimdeki gibi(yukarida)Eki Görüntüle 1675826 ince dogranmis maydonoz rendelenmis sogan sarimsak karabiber tuz ve kimyonu yogurma kabina aliyoruzEki Görüntüle 1675827 guzelce yoguruyoruzEki Görüntüle 1675829 elimizle cok buyuk olmayacak sekilde sekillendiriyoruzEki Görüntüle 1675830 kizgin yaga atip sonra kisik ateste kizarincaya kadar pisiriyoruz.. Bu malzemeler tam 4kisilik..
İnsallah begenirsiniz ilk yarismam bu :-)
Koftelerimi orijinaline uygun kibris pidesi ile servis ettim. Yanina roka marul ve cevizle salata yaptim.. Afiyet olsun..:KK24:Eki Görüntüle 1675833
elinize sağlık, yarışmada başarılar dilerim.

Melegim ellerine saglik super gorunuyor:kk77:.Ilk katilimin ama mudavimi olacagina eminim basarilar dilerim bitanem:KK60:

Back
X