Köfteler Kıbrıs Köftesi---> Taşkent Yumurta Sponsorluğunda

Selvos88

............................
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2015
4.519
11.844
128
36
Yavruvatandan herkese selamlar:KK28:
Size kıbrıs mutfagından kıbrıs köftesi yaptım :-)

IMG_20151103_111322.webp Malzemeler(yukarida fotosu var)
-1 yumurta
-3 orta boy patates
-2 kucuk soğan
-500 gr kıyma(kuzu ve dana karisik)
-5-6 diş sarimsak
-çeyrek demet maydonoz
-tuz,karabiber,kimyon
-kizartmak icin siviyag
-servis icin kibris pidesi
IMG_20151103_112522.webp Once patatesleri rendeliyoruz(rendenin en ince bolumuyle) sonra avucumuzda suyunu sıkıyoruz resimdeki gibi(yukarida)IMG_20151103_112918.webp ince dogranmis maydonoz rendelenmis sogan sarimsak karabiber tuz ve kimyonu yogurma kabina aliyoruzIMG_20151103_113051.webp guzelce yoguruyoruzIMG_20151103_113335.webp elimizle cok buyuk olmayacak sekilde sekillendiriyoruzIMG_20151103_114008.webp kizgin yaga atip sonra kisik ateste kizarincaya kadar pisiriyoruz.. Bu malzemeler tam 4kisilik..
İnsallah begenirsiniz ilk yarismam bu :-)
Koftelerimi orijinaline uygun kibris pidesi ile servis ettim. Yanina roka marul ve cevizle salata yaptim.. Afiyet olsun..:KK24:
IMG_20151103_115337.webp

yöresel bi lezzet hmmm ellerine sağlık:kk77: :KK68:yarışmada başarılar
ilk yarışma daha bi heyecanlı oluyor dimi bağımlılık yapabilir :KK28:

Hemide kıbrıs köftesi ellerine sağlık,başarılar dilerim.
Kıbrıs'ta hava nasıl,sen napan orda gardaşşş :KK68: hellim olsada yesek şimdi

Hemide kıbrıs köftesi ellerine sağlık,başarılar dilerim.
Kıbrıs'ta hava nasıl,sen napan orda gardaşşş :KK68: hellim olsada yesek şimdi
Tesekkur ederimmmm:KK200: bir kibris gelini olaraktan kibris koftesi yapim dedim :-) havalar eyi garda benda eyiyim sen napan tamamsjn :-) hellim kalmadi evde olsaydi kizartacaydim yanina :-)

Tesekkur ederimmmm:KK200: bir kibris gelini olaraktan kibris koftesi yapim dedim :-) havalar eyi garda benda eyiyim sen napan tamamsjn :-) hellim kalmadi evde olsaydi kizartacaydim yanina :-)

Şeftali kebabı meşhurdur birde,gerçi yedinmi de yemedim..
Valal şimdi orada lsaydım denize girerdim kesin,hellimsiz olurmu beaaa :KK68:

Yavruvatandan herkese selamlar:KK28:
Size kıbrıs mutfagından kıbrıs köftesi yaptım :-)

Eki Görüntüle 1675823 Malzemeler(yukarida fotosu var)
-1 yumurta
-3 orta boy patates
-2 kucuk soğan
-500 gr kıyma(kuzu ve dana karisik)
-5-6 diş sarimsak
-çeyrek demet maydonoz
-tuz,karabiber,kimyon
-kizartmak icin siviyag
-servis icin kibris pidesi
Eki Görüntüle 1675824 Once patatesleri rendeliyoruz(rendenin en ince bolumuyle) sonra avucumuzda suyunu sıkıyoruz resimdeki gibi(yukarida)Eki Görüntüle 1675826 ince dogranmis maydonoz rendelenmis sogan sarimsak karabiber tuz ve kimyonu yogurma kabina aliyoruzEki Görüntüle 1675827 guzelce yoguruyoruzEki Görüntüle 1675829 elimizle cok buyuk olmayacak sekilde sekillendiriyoruzEki Görüntüle 1675830 kizgin yaga atip sonra kisik ateste kizarincaya kadar pisiriyoruz.. Bu malzemeler tam 4kisilik..
İnsallah begenirsiniz ilk yarismam bu :-)
Koftelerimi orijinaline uygun kibris pidesi ile servis ettim. Yanina roka marul ve cevizle salata yaptim.. Afiyet olsun..:KK24:Eki Görüntüle 1675833

Ellerinize sağlık sağlık yarışmada başarılar :KK68: Kıbrıs köftenin farkı sanırım içinde patates olması mı? :)

allahııımmmmmm bu nasıl bir görsellll hemide taaaa kıprıstaannnn ... çok güzel görünüyor canımmmm ellerine sağlık servis sunummmm.. hadi bakalım hayırlı olsun hakkında

Şeftali kebabı meşhurdur birde,gerçi yedinmi de yemedim..
Valal şimdi orada lsaydım denize girerdim kesin,hellimsiz olurmu beaaa :KK68:
hellimsiz olmaz tabii :-) denize gircwk hava yokkiz :-) kebap yarismasi olursa seftali yaparim muhtesem bi lezzet :-)

Ellerinize sağlık sağlık yarışmada başarılar :KK68: Kıbrıs köftenin farkı sanırım içinde patates olması mı? :)
evet canim patates rendesi olmasi :) tesekkur ederimm

Bebeğim ellerine sağlık sayende bugun ne yemek yapcam derdim yok senin tarife karar verdim başarılar bitanemm :)
saol bitanemmm :) ayy begenmene cok sevindimm insallah tadinida begenirsinn

allahııımmmmmm bu nasıl bir görsellll hemide taaaa kıprıstaannnn ... çok güzel görünüyor canımmmm ellerine sağlık servis sunummmm.. hadi bakalım hayırlı olsun hakkında
Ayy gercekten guzel gorunuyormu kuzum yaa cok heycanlandim :-) saol bitanemm

Ellerinize sağlıkkk , Yarışmada başarılarrr....

hellimsiz olmaz tabii :-) denize gircwk hava yokkiz :-) kebap yarismasi olursa seftali yaparim muhtesem bi lezzet :-)

evet canim patates rendesi olmasi :) tesekkur ederimm

saol bitanemmm :) ayy begenmene cok sevindimm insallah tadinida begenirsinn

Baya bereketli olur ozaman bu köftee ımmmm:kk77: Verdiğin bilgi için ben teşekkür ederiiim :KK15:

Baya bereketli olur ozaman bu köftee ımmmm:kk77: Verdiğin bilgi için ben teşekkür ederiiim :KK15:
Evet cok bereketli bi yemek.. Ben diyete oldugum icin patatesi az koydum artirabilirsinde cok guzel oluyor.. Yanina bi salata yogurt mis gibi yemek :-)

Back
X