• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşkelere dair

japongulu

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2009
208
27
318
50
Diğer
Siz hiç düşündünüz mü bilmiyorum ama ben,''keşke'' kelimesinin hayatımızda ne kadar çok kullanıldığını farkettim.
Yanlış yapılan tercihlerimiz, kararsızlığımız sonunda seçtiğimiz yolun pişmanlıkları bizi hep bu kelimeyi
kullanmaya
mecbur eder.
Genelde her zaman karşımıza iki yol çıkar. Hangi yolu seçersek seçelim negatif yönleriyle karşılaşır karşılaşmaz
kullanırız keşkeleri..
Henüz küçük bir çocukken başlar bu kelimeyi kullanmamız. Keşke bisikletim olsa deriz, keşke kabarık etekli
elbisem olsa...
Bunlara sahip olunca da cayarız bir süre sonra.Keşke bisiklet yerine kaykayım olsaydı filan gibi.Büyüdükçe
keşkeler de büyür
bizimle beraber.Keşke saçlarımı kestirmeseydim, keşke diğer okulda okusaydım, keşke okulun en yakışıklısıyla
flört edebilseydim.
Keşke boyum uzun olsaydı,keşke mavi gözlü olsaydım, keşke keşke..
Sonra bir adım daha büyürüz keşkelerimizle: Keşke üniversite tercihlerimi daha dikkatli yapsaydım,keşke
farklı bir şehirde okusaydım,keşke
bu bölümü seçmeseydim veya keşke okumasaydımda çalışsaydım falan filan.
Durmaz zaman devam eder yine keşkelerle: Keşke daha evlenmeseydim deriz,keşke daha geç çocuk sahibi
olsaydım ya da keşke daha erken
çocuk sahibi olsaydım da genç anne olsaydım deriz.Keşke sezaryen yerine normal doğum yapsaydım deriz
ya da tam tersini.Keşke kiloma
daha çok dikkat etseydim, keşke kırışık kremimi düzenli kullansaydım,keşke anneme sesimi yükseltmeseydim,
keşke bu sabah eşime bu kadar
kapris yapmasaydım.Keşke yemeğin yanında tatlı servis etseydim, keşke ,keşke,keşke,oooff...Okurken bile
bunaltıyor değil mi?

Ne kadar çok , ama bitmedi.Ama bitmeez,devam eder.Keşke çocuklarıma daha çok şey yapabilseydim deriz,
keşke daha az çalışıp
daha çok gezseydim deriz.Keşke daha çok ibadet etseydim,keşke daha düzenli spor yapsaydım,keşke daha
genç olsaydım,keşke
ihtiyarlamasaydım,keşke daha çok yaşasaydım,keşke ölmeseydim;keşke...
İnsanoğluyuz işte,hangi yolu seçersek seçelim mutlu olmayı bilmez keşkelerle karartırız dünyamızı,
şükretmeyi pek bilmeyiz.
''Keşke'' yerine ''iyi ki'' demeyi bir türlü beceremeyiz. Sonuç hoş olmasa bile ''keşke olmasaydı''
yerine '' iyi ki olmuşta bu da benim kulağıma
küpe olmuş''demeyiz.Hatalarımızdan olgunlaşmayı bilemeyiz, pişmanlıklarla tüketiriz üç günlük dünyamızı...
Ya, aslında ben şimdi düşünüyorum da çok saçma oldu bu yazı,keşke hiç yazmasaydım.Hadi yazdım keşke
Kadınlar Kulübünde yayınlamasaydım.
Tüh yaa,keşke yazılarımı kendime saklasaydım,bak çok pişman oldum şimdi.Neyse ya olan oldu,ne yapalım.
Keşke beğenen olmasa da dikkat çekmese bari :)

paylaşımını çok beğendim her gün sık sık herkesin kullandığı kelime bence
keşke keşke
ben bile konuyu okurken aklımdan o kadar keşke geçti kii
şaşırdım bu kadar keşkelerim varmıydı
ama ne yazıkki varmış
neyse sağlık olsun
inşallah bu saatten sonra hiç kimse keşke kelimesini kullanmaz
ellerine sağlık

bende şöyle düşündümde keşkelerim benimde var.keşke o olayda öyle yapmasaydım
keşke bu kelimeyi demeseydim keşke gitmeseydim.
ama n büyük keşkemi evliliğimde yaşıyorum galibaç
keşke evlenmeseydim demiyorum oğlum var çok şükür.
ama keşke daha iyi tanısaydım keşke daha çok ortama girip kişiliğii çözebilseydim
belki buğün yaşadıklarım bu kadar çok etkilemezdi beni.
bukadar üzülmezdimde belki.

bende şöyle düşündümde keşkelerim benimde var.keşke o olayda öyle yapmasaydım
keşke bu kelimeyi demeseydim keşke gitmeseydim.
ama n büyük keşkemi evliliğimde yaşıyorum galibaç
keşke evlenmeseydim demiyorum oğlum var çok şükür.
ama keşke daha iyi tanısaydım keşke daha çok ortama girip kişiliğii çözebilseydim
belki buğün yaşadıklarım bu kadar çok etkilemezdi beni.
bukadar üzülmezdimde belki.

herşey bizim için malesef geçen günlere üzülmenin faydası yok boşverin en iyisi, herşey gönlünüzce olsun

Size can dündarın Güzel bir yazısı ilekatılıyorum

Teypte eski bir Cohen şarkısı: ˊYolumu gözleyen bir kadını terk ettim /
karşılaştık bir süre sonra /
ˊGözlerinin feri sömüşˊ dedi bana: /ˊ
Aşkım, ne oldu sana? ˊ/
Böyle gerçeği söyleyince /
ben de doğru söylemeye çalıştım ona /
ˊSenin güzelliğine ne olduysaˊ dedim, /
ˊbenim gözlerime de o olduˊ

.*** 8 - 10 dizeye sıkışmış hazin bir aşk hikayesi
Buruk; kırılmış oyuncaklar kadar
Ve yenik; ˊkeşkeˊli cümleler gibi
Bu sözcüğü kaç konuşmanızın başına eklemişseniz onca ıskalamışsınızdır hayatı
Dört mevsimlik bir sene olsa ömür, ˊkeşkeˊ, onun güzüne denk gelir.
Hepten vazgeçmek için erkendir, telafi etmek için geç
Mağlubiyetin takısıdır ˊkeşkeˊ
Kaçırılmış fırsatların, bastırılmış duyguların, harcanmış hayatların, boşa
yaşanmış ya da hakkıyla yaşanamamış yılların, gecikmiş itirafların ağıtıdır.
Çarpılıp çıkılmış bir kapıda, yazılıp yollanmamış bir mektupta, göz
yumulmuş bir haksızlıkta, vakit varken öpülmemiş bir elde, dilin ucuna gelip ertelenmiş bir sözdedir.
Feri sömüş bir çift gözde ya da yitip gitmiş bir güzelliğin ardından iç çekişte
ˊYolunu gözlemeseydimˊ, ˊöyle demeseydimˊ, ˊterk edip gitmeseydimˊ, ˊen güzel yıllarımı vermeseydimˊ diye diye sızlanır gider.
***ˊKeşkeˊ nin panzehiri ˊiyi ki ˊdir.
İlki ne kadar pısırıksa, ikinci o denli yiğittir.
ˊKeşkeˊ, çoğunlukla bir ˊahhöla kopup gelir ciğerden esefler, hayıflanmalar, yerinmeler sürükler peşinden
ˊİyi kiˊ ise, muzaffer bir ˊohhöla büyür; cüretiyle övünür.
ˊKeşkeˊ li cümlelerde nasıl yaşanmamışlığın, yarım kalmışlığın o ezik Tuzu kuruluğu varsa, ˊiyikililer de de göze alabilmişliğin, riske girebilmişliğin, tadına varabilmişliğin mağrur yaraları kanar.
Okulu hiç kırmamışsınızdır, sinemada öpüşmemişsinizdir; dokundurtmamışsınızdır kendinize, bir kez olsun gemileri yakmamışsınızdır.
Konuşmanız gerektiğinde susmuş, koşacağınız zaman durmuş, sarılacağınız yerde kopmuşsunuzdur.
Bir insana, bir işe, bir davaya ömrünüzü adamışsınızdır.
O insanın, o işin, o davanın, bunu hak etmediğini sezmenin hayal kırıklığındadır ˊkeşkeˊ
ˊŞimdiki aklım olsaydıˊ dövünmesindedir.
Geriye döüp baktığınızda, ayıplara, yasaklara, korkulara, tabulara feda edilmiş, ˊNe derlerˊe kurban verilmiş, son kullanma tarihi geçmiş bir yığın haz, bilinçaltından el sallar.
ˊKeşkeˊcilerin hayatı, kasvetli bir pişmanlıklar mezarlığıdır.
ˊİyi kiˊ öyle mi ya!
Onda, yara bere içinde de olsa, yana yana, ama doyasıya yaşamış olmanın iç huzuru ve haklı gururu haykırır.
ˊİyi kiˊlerinizi toplayın bugün ve ˊkeşkeˊlerinizden çıkartın.
Fazlaysa kardasınız demektir.
Aldırmayın yüreğinizdeki kramplara, mahzun hatıralara Rüzgarlarla koştunuz ya
ˊKeşkeˊleriniz, ˊiyi kiˊlerden çoksa
Telafi için elinizi çabuk tutun.
Tutun ki, yolunuzu gözlerken terk ettiğinizle bir Gün yeniden karşılaştığınızda siz susarken, feri söen gözleriniz ˊkeşkeˊ diye nemlenmesin​

herkesin keşkeleri vardır ama ders almak lazım belkide keşkelrdir bizleri büyüten çok güzel paylaşımında:43:

benimde canımı sıkar keşke demelerim. cok var cok cok cok... iyiki yapmısım dıyemıcegı kadar kötü keşkeleri de olur ınsanın bazen.
o keşkeler tecrubedır aslında ınsana ama acıdır işte... tecrube, yediğiniz kazıkların tümüdür diye bı laf vardı. soyleyenını hatırlamıorum suan. keşkelerde bence ınsanın kendıne atttıgı kazıkalrdır. yani enazindan benım oyle.

Back