- 30 Mart 2009
- 3.315
- 1
-
- Konu Sahibi gullerdiyari
canım bu bizde yapılandan farklıymış.bizde et veya tavuk etiyle yapılıyor.buğdayla et malzemesi.tam bilmiyorumk ama bugday ve et haşlanıp büyük kazanlarda güçlü kuvvetli erkekler tarafından karıstırılır.bu karıstırma işi saatlerce sürüyor.sonucta keskek özleşiyor.anneannem sağolsun her bayram yapar,eşiminde babaannesi. çok severim ben.biz üzerine eritilmiş tereyağı gezdiririz. canım çekti napcam şimdi yaw cokacimcoook
canım denemeyi çok isterim inan.aklımda olsun ısparta tarafına gidersem mutlaka deniycem.ben çok severim keşkeği.eminim güzel olur çok naziksin.bizde İzmir keşkeği yemeye bekleriz inşallah.
evet yapılış şekli farklı eminim o da çok güzeldir.mutlaka deniycem canım opuyorumnanaktan
Bende Amasyalıyım ve orada bayramlarda akla gelen ılk sey keşkektir...
Icıne et konur ve sadece keskeklık bugday konur,nohut ve fasulye koymak pek yaygın deıldır..
Arkadasımında dediği gibi çömlekte pişirilir,gece bır koyarlar sabaha kadar yavas yavas pişer ateste...
Üzerınede kızmış tereyagda salca sosu...
Resmı görunce canım cektı yemınle,emegıne ellerıne saglık arkadasım.Böyle yöresel yemeklerı gördükce keyıf alıyorumm
bayılırım...olsada yesekcokacimcoook
ayy bana keşkek demeyin,
hımmm bayılırım,bizim burda da tawuk etiyle köylerde düğünlerde yapılır özellikle...
ben çok sewdiğim için annem de ewde yapar,tabi o koca kazanlarda we odun ateşinde yapılmış olmanın lezzeti ayrı ama ewde de güzel oluyo.
annem rondodan geçirdiği için melhem gibi oluyo,hımmm tadı damağımda walla...alkisalkisalkis
bende amasyalıyım yanında keşkegin bide haşhaşlı çörek olsa ne güzel gider ama yanınada semafer çayı deyme keyfime be
elline saglik valla keskek deyince bende benim afyonun keskegine gittimm
keskeklik buydayi
dana pacalarini koyardik azda aci biber atilirdi icine mahlle firinlari olur gecen onun isisi yetiyor kalan talasin üstüne konuyor sabah namazina kardar yumusacik oluyor namazdan sonra firindan alip kahvaltida afietle yeniyor ohhh valla canim cektiiiiiiii.
ben muğlalıyım.. düğünlerin vazgeçilmezidir..kandillrde de yapılır. pilavla yeriz biz. tavuklu olur. çok güç ister bunu yapmak.düdüklü de şipşak oluyor demek. anneciğim saatlerce döver buğdayı tencerenin içinde.. üzerine kızgın zeytınyagı gezdiririz biz.. bol da karabiber..
aslında çok sevmem ağır bulurum ama canım çekti.. anne yemeği ya.. özlenmez mi..uzak olunca :sinifsinif:
sizinki de çok lezzetli duruyor bu arada güllerdiyarı..
ısparta hakkında bilginiz varmı..oraya gelin gidicem de istemiyorum ama
ya bilmiyorum sevgilim sevdiğim adamla yasıcam sonucta ama ıstanbuldan taa orası ürküyorum biras o şehre ayak uydurmak bilmiyorum oraları hiç ya duramazsamya çok zor ya aileden uzaklara girmek
canim bence hic korkma ne demisler dogdugun yer deyil doydugun yeryerimseniben
en azindan Türkiye icindesin ne zaman istesen otobüse atladinmi Istanbuldasin.
bak bizler taaa yurtdisina geldik dil bilmez yol bilmez hesabi ama insan zamanla herseye alisiyor.
eminim kisa zamanda alisirsin yeterki sevgi olsun allahin izni ile asilmiyacak birsey deyilŞeniz
iki gönül bir olunca samanlik seyraan olurmus allah sevgi muhabbet versin canim insallah cook mutlu olursun:Saruboceqpuyorumnanaktan