Yöresel Tarif Keskek (isparta yöresi) resimli

Yöresel Yemekler

tabiki tatlim her yörede yapilis sekli farklidir.
burada antakyali bir arkadas var onlarda tavuk eti ile yapiyorlar birde üzerine ceviz koyuyorlar.
bizde aslinda firinlarda cölmeklerin icinde piser yavas yavas pistigi icin iyice özlesir tadi daha lezzetli olur.
ama biz buralarda düdüklü tencerede yapiyoruz.
üzerinede kizartilmis kaymak yagi gezdiriyoruz her yöremizin tadi farkli bir lezzettedir bencecokacimcoook
buyur gel tatlimbuyrunnnnnnnnn ben sana yapayim anneannenin ki kadar lezzetli olurmu bilmem ama:sm_confusedpuyorumnanaktan

canım denemeyi çok isterim inan.aklımda olsun ısparta tarafına gidersem mutlaka deniycem.ben çok severim keşkeği.eminim güzel olur çok naziksin.bizde ızmir keşkeği yemeye bekleriz inşallah.
evet yapılış şekli farklı eminim o da çok güzeldir.mutlaka deniycem canım opuyorumnanaktan

Bende Amasyalıyım ve orada bayramlarda akla gelen ılk sey keşkektir...
Icıne et konur ve sadece keskeklık bugday konur,nohut ve fasulye koymak pek yaygın deıldır..
Arkadasımında dediği gibi çömlekte pişirilir,gece bır koyarlar sabaha kadar yavas yavas pişer ateste...
Üzerınede kızmış tereyagda salca sosu...
Resmı görunce canım cektı yemınle,emegıne ellerıne saglık arkadasım.Böyle yöresel yemeklerı gördükce keyıf alıyorumm

ayy bana keşkek demeyin,
hımmm bayılırım,bizim burda da tawuk etiyle köylerde düğünlerde yapılır özellikle...
ben çok sewdiğim için annem de ewde yapar,tabi o koca kazanlarda we odun ateşinde yapılmış olmanın lezzeti ayrı ama ewde de güzel oluyo.
annem rondodan geçirdiği için melhem gibi oluyo,hımmm tadı damağımda walla...alkisalkisalkis

sagolasin canim gelmis kadar oldum hem nasip kismet kimbiliryerimsenibenopuyorumnanaktan
benim en cok sevdigim yemeklerden birisi hatta ailecek severiz bizler yapmamiz lazimki cocuklarimiz yöresel yemekleride bilmeleri gerek yoksa bu nesil fast food yiyeceklerle büyüyeceklerlmaz:

canim her yörede deyisik bakiyorum bazi yörelerde dügün yemegi bazi yörelerde ise bayram yemegi olarak yapiliyor demekkiyerimseniben
ah aha o cöklmekte pisen keskegin tadina doyum olmaz hhmmcokacimcoook
bizim orada kuru fasulye ve nohutta konuluyor tabiki keskek bugdayi kadar deyil onlarin miktari az oluyor yaptiginda birer avuc atarak deneye bilirsin tabiki damak zevki ama sanki deyisik bir tat veriyoryerimseniben
cok tesekkür ederim tatlimopuyorumnanaktan

tatlim demekki sizin keskekte antakyalilarinkine benziyor onlarda tavuk etiyle yapiyorlar.
ben her cesidini seviyorum tabiki dedigin gibi köylerde pisenlerinkine benzemez ama evde pisenin tadida güzel oluyoryerimseniben
tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

elline saglik valla keskek deyince bende benim afyonun keskegine gittimm
keskeklik buydayi
dana pacalarini koyardik azda aci biber atilirdi icine mahlle firinlari olur gecen onun isisi yetiyor kalan talasin üstüne konuyor sabah namazina kardar yumusacik oluyor namazdan sonra firindan alip kahvaltida afietle yeniyor ohhh valla canim cektiiiiiiii.

aynen canim bizdede öyle firinlarda pisirirler hhmmm onun tadina doyum olmaz..
ne yapalim bizlerde böyle düdüklü tencerelerle o tadi bulmak imkansiz ama hic yoktan iyidir diyoruzyerimseniben
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

ben muğlalıyım.. düğünlerin vazgeçilmezidir..kandillrde de yapılır. pilavla yeriz biz. tavuklu olur. çok güç ister bunu yapmak.düdüklü de şipşak oluyor demek. anneciğim saatlerce döver buğdayı tencerenin içinde.. üzerine kızgın zeytınyagı gezdiririz biz.. bol da karabiber..
aslında çok sevmem ağır bulurum ama canım çekti.. anne yemeği ya.. özlenmez mi..uzak olunca :sinifsinif:
sizinki de çok lezzetli duruyor bu arada güllerdiyarı..

evet canim düdüklü tenceredede oluyor ama tabiki bayaa uzun pisirmen lazim ses cikarmaya baslayinca ocagi kisip 1 - 2 saat ocakta pisirilmesi lazim denersen olmusmu diye acip baktiktan sonra sakin yeniden kapatip ocaga koymalmaz: yoksa dibi tutar mümkünse vakitli koyup uzun süre pisir..
biz zaten keskegi sevdigimiz icin cok sIk yapariyerimseniben
dedigin gibi alistigimiz tat anne yemegi bizlersde yapalimki cocuklarimizda ilerde keskek ne diye sormasinlar.
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

ısparta hakkında bilginiz varmı..oraya gelin gidicem de istemiyorum ama

ah canim kiyamam neden istemiyorsunki:sm_confused:
ne sormak istiyorsan sor canim tabiki sonucta memleketim benim icin cok güzel bir yer her ne kadar ispartanin icinde yasamasamda her yil izine gittigimde bir kac günlügüne ispartayada gidiyoruz canim insallah cok mutlu olursunopuyorumnanaktan

ya bilmiyorum sevgilim sevdiğim adamla yasıcam sonucta ama ıstanbuldan taa orası ürküyorum biras o şehre ayak uydurmak bilmiyorum oraları hiç ya duramazsam ya çok zor ya aileden uzaklara girmek

ya bilmiyorum sevgilim sevdiğim adamla yasıcam sonucta ama ıstanbuldan taa orası ürküyorum biras o şehre ayak uydurmak bilmiyorum oraları hiç ya duramazsam ya çok zor ya aileden uzaklara girmek

canim bence hic korkma ne demisler dogdugun yer deyil doydugun yeryerimseniben
en azindan Türkiye icindesin ne zaman istesen otobüse atladinmi Istanbuldasin.
bak bizler taaa yurtdisina geldik dil bilmez yol bilmez hesabi ama insan zamanla herseye alisiyor.
eminim kisa zamanda alisirsin yeterki sevgi olsun allahin izni ile asilmiyacak birsey deyilŞeniz
iki gönül bir olunca samanlik seyraan olurmus allah sevgi muhabbet versin canim insallah cook mutlu olursun:Saruboceqpuyorumnanaktan

çok teşekkür ederim az da olsa içimi rahatlattın :):Saruboceq:

hemşerilerimi görmek çok sevindirdi beni yaa..
güller diyarı kardeşim bende bilmiyorum bu yemeği ister inan ister inanma..hiçde yemedim...Bir katmerini bilirim meşhur ,bir sarı burma tatlısını..yazışalım merak etdim sizleri emi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…