Yöresel Tarif Keskek (isparta yöresi) resimli

Yöresel Yemekler
Amannnnnnnnnnn hemşerim nasıl cnm çekti nasıl bir bilsen,resmen kokusu geldi.
Birde bunun mahalle fırınında çömlekte piştiğini hayal ediyorum sanırım bayılacağım ben kaçıyorummmmmmmmmmmm

Amannnnnnnnnnn hemşerim nasıl cnm çekti nasıl bir bilsen,resmen kokusu geldi.
Birde bunun mahalle fırınında çömlekte piştiğini hayal ediyorum sanırım bayılacağım ben kaçıyorummmmmmmmmmmm

ah ah canim o cömlekte pisen keskegin tadini nerde bulacagiz ama ne yapalim artik bizde benzetmeye calisiyoruzyerimseniben
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

ayyy çok yaşa emii keşkek mişşşşşşşşşş:roflol::roflol:
Ben kesilen kek anladım da Ispartayla ne alaka diyorum:roflol::roflol:
Ellerine sağlık canımcokacimcoook

ayyy çok yaşa emii keşkek mişşşşşşşşşş:roflol::roflol:
Ben kesilen kek anladım da Ispartayla ne alaka diyorum:roflol::roflol:
Ellerine sağlık canımcokacimcoook

isparta yöresine ayit kesilen kek ha:roflol: güzelmis:roflol:
tesekkür ederim canimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Çok severim ama bu sulu görünüyo bizim ki koyu oluyo

aslinda cok sulu deyil ama burada antakyali bir arkadas var onda yemistim cok daha koyuydu
bayaa kati birde servis yaparken üzerine ceviz koyuyorlar
bilemiyorum belki sizin oradada öyle oluyorduropuyorumnanaktan

aaaa ben de ıspartalıyım canım amabiz hiç keşkek yapmayız...

aa neden yapmiyosunuz canim akrabalarin falandami yapmiyor:uhm:
bizim icin keskegin ayri bir yeri vardir aslinda kis yemegidir firinlarda yada yufka yapilan tandirin icine aksamdan cömlekle koyarlar yemeye doyulmaz
ama buralarda düdüklü tencere ile o lezzeti yakalamaya calisiyoruz her ne kadar olmasada benziyoropuyorumnanaktan

bizim yöredede çok pişirilir,özellikle köylerde,ekmek fırınlarında keşkek çömlekleğinde ne güzel olur,etli kemiklerle.
yanlız fasulye katmayız.nohut ve bütün yarma .
üzerinede pul biberli tereyağı ooohhhhh.bayramda yapacam mutlaka..

sizin kaymak yağıylada çok nefis olur eminim.
ellerine sağlık gülüm.opuyorumnanaktan

bizim yöredede çok pişirilir,özellikle köylerde,ekmek fırınlarında keşkek çömlekleğinde ne güzel olur,etli kemiklerle.
yanlız fasulye katmayız.nohut ve bütün yarma .
üzerinede pul biberli tereyağı ooohhhhh.bayramda yapacam mutlaka..

sizin kaymak yağıylada çok nefis olur eminim.
ellerine sağlık gülüm.opuyorumnanaktan

evet canim bizim oralardada ekmek firinlerinda yada yufka yapilan tendirlarda yapilir cok nefiss olurcokacimcoook
tabiki biz buralarda düdüklü tencerede yapiyoruz ne yapalim ama fena olmuyoryerimseniben
bizim orada kaymak yagi meshurdur corbalara bulgur pilavina keskek yemegine falan cok güzel olur.
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Aydın bölgesindede yapıyorlar bunu. Düğünlerinde baş yemekmiş. Kuşadasında yemiştim. hoşlanmadım hiç.
Yoğurt ve sütle yapılan hiçbir yemeği yiyemiyorum ne olacaksa benim halim öfff :bbo:

canım bu bizde yapılandan farklıymış.bizde et veya tavuk etiyle yapılıyor.buğdayla et malzemesi.tam bilmiyorumk ama bugday ve et haşlanıp büyük kazanlarda güçlü kuvvetli erkekler tarafından karıstırılır.bu karıstırma işi saatlerce sürüyor.sonucta keskek özleşiyor.anneannem sağolsun her bayram yapar,eşiminde babaannesi. çok severim ben.biz üzerine eritilmiş tereyağı gezdiririz. canım çekti napcam şimdi yaw cokacimcoook

Aydın bölgesindede yapıyorlar bunu. Düğünlerinde baş yemekmiş. Kuşadasında yemiştim. hoşlanmadım hiç.
Yoğurt ve sütle yapılan hiçbir yemeği yiyemiyorum ne olacaksa benim halim öfff :bbo:

doğru canım bizim izmirdede düğünlerin onur konugudur.özellikle köy düğünlerinin olmazsa olmazı.yoğurt veya süt katıldığına eminmisin.bu civarda benim anlattığım şekilde yapılır hep.aydın ve izmir yöresinde yani. fisfisfis

doğru canım bizim izmirdede düğünlerin onur konugudur.özellikle köy düğünlerinin olmazsa olmazı.yoğurt veya süt katıldığına eminmisin.bu civarda benim anlattığım şekilde yapılır hep.aydın ve izmir yöresinde yani. fisfisfis

Beyazımsı bir renkti. Acaba buğdayın özümüydü. Uzun süre oldu. Belkide ondan huylandım. Valla yemek seçen eşim yemişti :))

tamam canım özdeşleştiği için buğday eridiği için bugdayın özü süt veya yoğurt girmez çünkü..o kadar çok ve kuvvetle karıstırılıyorki bulamaç gibi olur böyle ağzına sadece et parçaları gelir.neyse bir dahakine mutlaka dene beğeneceğine eminim.arkadaş tavsiyesi opuyorumnanaktan

tatlim bunun icine yogurt veya süt girmez:eek:lmaz:
evet bazi yörelerde dügün yemegi imis ama bizim oralarda dügünlerde yapilmaz.
her yörenin farkli yapilisi olabilir tabiki damak zevki biz cok severizcokacimcoook
keske yakin olsakta birde bunu denesen belki seversinyerimsenibenopuyorumnanaktan

X