Keşke evlenmeseydim diyen var mı?

nslhn84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2012
796
8
Kim umursuyor sizi?Eşiniz mi kayınvalideniz mi ya da kimden bekleyeceğiz bizi düşünmesini?Sadece kendimizden beklemeliyiz dediğinizi duyar gibi oldum.
Benzer konular acmıştım daha once.Ama su an cok doldum yıne bir temızlık yapıcam on tane sey eklenmezki.Her seye de karışılmazki.
Çok bunaldım ağlıyordum eşim de geç gitti işe o da sordu kackez noldu dıye yok bir sey dedim.Kızdı cekti gitti.(yani kızdığı için gıtmedi ama sinirli cıktı,hazırlanmıştı)
Ayakkabılıkta 2. ayakkabım olsa hemne dısarı cıkarır.Ne o koyayım odama,Az oncede toz alıyorum.Yok salonda cekmecede ceyızlerım var ortuler faln ılle onu koy odana dıyor.her seyı bır odaya sığdırmaya calışıyorum.Bazalı 2 cekyat var salonda.Kızının esyalarıyla dolu kackez soyledım onaları alsın soyle yok anam.İLle ben kaldırıcam.Sığıntı gıbı yasıyoruz.İş buldum gıdemedım ayağı alcıya alındı kayınvalıdemın her seyını yapıyorum hala yaranamıyorum.Akşam esımın yanında dıyorkı neymış ayağı alcıdaymış acaba kızının yazlığına mı gıtseymış(o olmayınca bayrama kımse gelmez dıye soyluyor).Duyanda her işi o yapıyor sanıcak şaşırdım kaldım ya.Sankı evın temızlığını o yapıyor mısafırlerı o ağarlıyor.Cok doldum.Eşimden de soğudum artık onunla hiçbir sorunumuz yokken ne durumlara düştük.Ne bir sohbet ne bir paylaşım.Ben evin bakıcısı,Temizlikçisi o da evin bekar oğlu gibi yuzunu bile doğru dürüst görmüyorum.

Niye kayınvalideyle aynı evde yaşamayı kabul ettiniz?
Zor olacağını hiç mi tahmin etmediniz?

ya canım çok üzüldüm senn adına. bir an önce ayrı eve çıksan işe girip. çok zor çünkü bu halde. benm eltim de aynı evdeydi ve eşi eve doğru dürüst gelmezmiş, sorun yaşarlarmış hep. 8 seneden sonra eltim ne yapıp edip evi ayırmış ve şu anda kaynım işi bitince hemen evde, çok da mutlular maşallah. alkol problemi vardı kaynımın, onu bille halletmiş nerdeyse. düşün artık k.v. farkında olmadan kendi oğluna torununa da zarr veriyo ama anlayan kimmmm...

Ayri eve cikmaniz sart, baska cikar yolu yok gibi gozukuyor. Yoksa zamanla dahada dolacaksin ve isler dahada kotuye gidecek. Bir cok ornek var burda.

Neden aynı evde yaşamayı kabul ettin keşke baştan tavrını koysaymıssın ben ayrı ev istiyorum diye eger imkanlarınız varsa ayrı bir eve kiraya çıkın derim eşine durumunu anlat aynı evde yaşamanın çok zor oldugunu söyle yapamadıgını söyle eger eşin seni seviyorsa senin sözünü dinler başka bir eve çıkar

Niye kayınvalideyle aynı evde yaşamayı kabul ettiniz?
Zor olacağını hiç mi tahmin etmediniz?

Düşünemedim.Genclik diyelim ask diyelim.İlk basta kimse gercek yuzunu gostermıyorkı.İlk zamanlar calışıyordumDedim yaslı ikisi de iyiler.Öyle gordum.Akıl vercek kimse de yoktu,.Annemle konuştum olabilir dedi.Dedik birikim yapar cıkarız.Ama bilmiyorum bakırkoye az kaldı.

sana tavırları art niyetlimi,eşini dolduruşamı getiriyor, seni kıracak hareketlerde mi bulunuyor, hakaret vs varmı... bunlar yoksa... Acaba sen kalabalıktan bunalıp,eşinle başbaşa birşeylerin özlemini yaşadığın için söyledikleri herşey sanamı batıyor... Belli bir yaştan sonra insanların konuşmaları,karışmaları biz gençleri sinir ediyor ama arada art niyet yoksa çok takılmamaya çalış derim nihayetinde birlikte yaşamayı kabul etmişsin... Allah kolaylık versin....

Yani duymayayım diyorum 1000 tanesini duymuyorsam 1001i duyuyorum ben de sakinimdir.En cok oğlum yuzunden cok uzuluyorum.Bir sey oğretiyorum mesela doktuyu oyuncakları bırlıkte topluyoruz.Arkamı bir dönuyorum oğlum yalnız toplarken hemen o baslıyor toplamaya.Bİr seyi yapma diyorum ya da kola içmesin arkamı dönuyorum.Vermiş eline bir de diyor annen sorarsa su de.Renklı bardak 2,5 yasında yalanı öğretiyor.Gel de sınır olma.Ben bastan bu sıteyı gorseydım aman kabul edermıydım.Bır arkadas vardı yazmış nişanlı ille oturcam kayınvalıdeyle yapma etme dedım ama dınlemedı.

Cok guzel bir yaklaşım olmuş Allah için kayınvalidemin oyle bir tavrı yok.Can sıkıntısından yaslı baska işi gucu yok akşama kadar evde,kardesı var Almanya'da onun da bir gelini var aksama kadar bizi cekıştırırler.Gorumcem art niyetli kıskançlıktan kayınvalıdemi doldurur.O da kım ne derse onun lafına gıder.Ama her seye o kadar cok karısıyorkı artık dayanamıyorum:tabıkı eşime karsı ozlemın var 4 yıllk evlıyız ama 70 yıllık evli gıbıyız..

Zaten ailelere inanamıyorum.
Kız gidecem dese ana baba hoooop nereye demeli.
Neyse...
Bence şu anda kendine iyi kötü bir iş bul.
Temizliğe gelen kadınlar bile günde 100 lira alıyor. Sen 80 iste ki talebin çoğalsın.
Bence şu an tek amacın çalışmak ve para biriktirmek olsun.

aynı evde oturmayı neden kabul ettin? hiç mi durumunuz yoktu ayrı eve çıkmaya?

Biraz genc olsalar.Hiç düşünmeyeceğim ama ıkısı de yaslı,kızı yakın ama bır hayrı yok.Sozde var tabi
gun asırı saglık ocagından ilaç yazdırıyoruz.Kadın tutsan eve mi baksın yemeğe mi alışveriş ilac yazdır bilmiyorum ama artık dayanamıyorum ayrılmak istıyorum bu evden.Kendi saglıgımdan oldum.

O kırılmasın bu gucenmesın her seye susuyorum.Butun hırsımı esımden cıkarıyorum.

Gerçekten insan olayın içindeyken fark etmiyor. Seviyorsun herkes iyi davranıyor, bir büyü gibi...Sonra gerçek yaşam başlıyor...Mantıken para biriktirip ayrı eve çıkmak harika olurdu, anne baba yanında olunca oğul olarak anneye babaya masraf yaptırmayacağı içi aynı masrafa gelir bence...Bilmiyorum birikim yapabiliyormusunuz ama ben şöyle düşünüyorum, iki kişi olsanız ne olsa yersiniz. 4 kişi olunca ve büyük olunca ona göre gıda alışverişini yapmanız gerekiyor. Bugun de akşam yemeğinde yumurta kıralım demek zor...Kayınvalide ile yaşamak çok çok zor ve yaranmakta mümkün değil. Halbuki kendi kızı da ya elde yada ele gidecek. Aynı muameleyi görse nasıl tepki verir, üstelik kendisi de kadın. Anlaması ve anlayışlı olması gerekiyor. Başkaları yüzünden ilişkiler bozuluyor Erkekler ayrı bir aile olmayı beceremiyorlar sanırım, çünkü çevremde de görüyorum, benim eşimde öyle...Ailesi çok değerli, elbette değerli olacak ama ayrı bir aile olduğunu görerek değer vermeli...Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama tek çözüm ayrı ev...Bunu kabul ettirmek biraz zor olabilir, ama mutlu olmak için şart

Saol canım önerin için.Benim cok sukur mesleğım var üni. mezunuyum.Benim dezavantajım su 2,5 yasında oğluma hamıleyken işten ayrıldım 3 senedir çalışmıyorum o yani.O yuzden pek dönüş olmuyor basvurulara.Bakalım bizim de yıyecek ekmeğimiz vardır elbet.
(Ben su an kendı evimi temızlığinden bahsediyorum)

eğer gerekiyorsa, sizde bir işte çalışmaya başlayın ve ayrı bir eve çıkın.. başka yolu yok.. eşinizle de huzurunuzu bozmayın,onun ne günahı var..

Kendi kızları oyle değil tabıkı evde iş yapsın aa kızım hepsını aynı anda yapma.Ben yapım ay sunu da yapsaydın bunu da.Onun kayınvalıdesi kayınpederı gelır ona 3 ay.Gelir bana neler sayar onlarla ilgili o 45 yasında ben 28.Yok tv izleyemiyormuş yok bacak uzatamıyormuş yok her gun ılac yazdırıyormuş yok bılmem ölselermiş.Şasarsınız.Güler misin ağlar mısın?Yok istedığı gıbı dısarı cıkamazmış.Sankı onları dınler yıne yapacağını yapar ama oyle anlatıyor.İçimden guluyorum ağlanacak halıme sankı ben bunları yapabılıyorum:ama yarışamazsınız kı onunla mutlaka vardır cevabı...

eğer gerekiyorsa, sizde bir işte çalışmaya başlayın ve ayrı bir eve çıkın.. başka yolu yok.. eşinizle de huzurunuzu bozmayın,onun ne günahı var..

Asıl istediğimde bu benim duymayayım kayınvalıdemı ya da gorumce mi ama burası oyle bir evki.Eskı konumda bahsetmiştim.Bir arkadas tımarhane demişti doğru bildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…