Keşke evlenmeseydim diyen var mı?

Var cocuk düşkünler hem de cok bıraz dınlenım dıye anneme bırakıyorum(annemlerle de dukkan yuzunden bozuşmuştuk duzeldık sayılır tabıkı kırgınlık var içimde).Onu da burnumdan getırıyorlar.Niye bıraktık ne zaman alcaksaın cocuk sana ne yapıyor.Allahım kendılerı bır saat uyuyamasın olay olur.Ben butun gece uyanığım ne o ben alışmışım artık.Beni de gorsenız 45 kıloyum.Kansızlık da var.Ama bunlar için benımkı bir sey değil.

Nasıl kabul ettireceğim eşime bu evden gitmeyi?

önce işe gir
çocuğu kreşe var
sonra eşini al karşına güzelce konuş
elden ayaktan düşerlerse, yine birleşiriz
bir süre ayrı yaşayalım vs de

ama önce bir işe gir

Allahım senin emeklerinin hürmetine, sana çok güzel bir iş nasip eder inşallah

canım en azından altlı üstlü oturabileceğiniz bi yere geçseniz.. ikna etsen eşini.. en azından kapısını kapattığında "benim" diyebileceğin bi evin olsun.. kocanla akşamları başbaşa kal.. gün içinde iner k.validenle de ilgilenirsin bi kaç saat.. birden tamamen uzaklaşmak olmaz yaşlı insanlar.. eşin de haklı.. ama böyle hiç olmaz hiç.. sana da yazık.. anam babam derken seni kaybedecek böyle giderse

canım her insan evlenecegi kişiyi kendi tanıyarak isteyerek secer eger sen keske evlenmeseydim diyorsan demekki doğru kişiyi bulamamış ve tanıyamamıssındır

Soru "Keşke evlenmeseydim diyen var mı?" değil "Keşke kaynanla bir evde oturmasaydım diyen var mı?" olmalı!
Anladığım kadarıyla sevginiz ölmemiş, stresten biraz yıpranmış.
"Bekara karı boşamak" derler ya, benimkisi deşimdi öyle olacak. Evli değilim, büyük konuşmak istemiyorum, insan olayın içine girince birden farklı düşünebiliyor.
Ama şimdiki aklımla kayınvalidemle bir evde asla yaşamak istemem diyorum. Kayınvalidem melek huylu olsa bile.
Eğer evleneceksem, kendi ailemi kurmak için evlenirim.
Kendi ailemide başkasının evinde kuramam. Anne, baba çok yaşlıysa onlara yakın bir yerde ev tutulur, acil durumlarda yanlarında olabilmek için.
Keşke zamanında birisi seni uyarsaydı.
Uzun vadeli düşünmek lazım. Başkasınin evinde asla rahat edemez insan. Biz kızlar zaten öyle yetiştilidik ki, kendimizden önce başkalarını düşünürüz. Laf gelmesin diye kendimizi yırtarız. Ya sonuç? Yaptığı fedakarlıkları için madalya alan var mı aranızda? Yıpranan hep biz oluruz. Biraz ağır olacak, ama bazende anca büyükler vefat edince rahata kavuşuyoruz. O gün gelinceye kadar biz tabiki içten yavaş yavaş ölüyoruz ve rahatıma kavuştum diye takatimiz bile kalmıyor.
Yiyeceğin soğan ekmek olsa bile ayrı bir eve çık. Herkes kendini yerini bilmeli. Oğluna nasıl bir kadın figürü verdiğini hiç düşündün mü? Annesini hep stresli, yorgun, ağlamaklı gören çocuğun psikolojisi söz konusu.
Bunların farkındasın sen. Aklında bir çözümde var. Yapman gereken sadece bir adım ileri gitmen. Kocanı al karşına, hatta yatak odasında mumlar felan yak...özelimiz olsa fena olmaz mı diye konuya yavaştan gir. Gerisi gelir inşallah!
Rabbim sabır versin.

Rabbim bizi kadın olarak yaratmış. Değerimizi bilelim!

birkaç ay sonra evleniyorum, bu sorunu o zaman belki olumlu yanıtlayabilirim yani evet var olarak....

Şuda var. Evlilikte ilk günlerde nasıl hareket ettiğimiz de önemli.
Her işi yapıp, sonrada bir işi yapmazsak, dünyanın en kötüsü oluruz. Ilk günden orta yolu bulmaya çalışmalı! En önemlisi, kendimize zaman ayırmayı unutmayalım!

Bende 28 yaşındayım ve keşke evlenseydim diyorum!

Eger suan evlenmemisler varsa suan ki hallerinin kiymetini bilsinler.
Evet Allah hakkimizda hayirlisini nasib etsin kimse bilemez belkide daha iyi olunur .
Ama inan hic bir yer baba eviniz gibi olmuyor insanlar cok acimasizlar, merhametsizler..
Allah hayirli insanlarla karsilastirsin..
Zamani geriye alabilmeyi ne cok isterdim.
Keske demek seytandan , allah kimseyi pisman etmesin heleki evliliginden..
Ama bende pismanim icim aciyor..
Allah kaderimizi guzel etsin ..

İnş canım cok guzel bir dua oldu benim için

birkaç ay sonra evleniyorum, bu sorunu o zaman belki olumlu yanıtlayabilirim yani evet var olarak....

İnş. senin için hayırlısı olur.Tavsiyem tabiki yapını bılmıyorum ama mesafeli ol.Kendinden taviz verme ben bunu yapıyorum o kırılmasın bu uzulmesınle hayat gecmıyor.

Canım amin inş.Senin ne gıbı sorunların var?

canım her insan evlenecegi kişiyi kendi tanıyarak isteyerek secer eger sen keske evlenmeseydim diyorsan demekki doğru kişiyi bulamamış ve tanıyamamıssındır

Eşini az cok tanıyabiliyorsun hadı anne babasını da tanıdın diyelım ama nasıl bir hayat surduklerını,fıkırlerini ya da sulasını tanıyamıyorsun

her evlilikte sorunlar olur..özellikle ilk yıllar..birsürü badireler atlatırsınız..kavgalar sonra barışmalar evi terketmeler ağlamalar isyan etmeler ohooo daha neler neler...tabi bunu yaşamayan azınlıklarda var...
sonra o sular durulur..gül gibi geçinmeye başlarsınız..hele bide çocuklar oldumu bazı taşlar oturmuş demektir..
ben onca badirelerden sonra iyikide evlenmişim diyorum.. bir senedir çok çok mutluyum..allah bozmasın..

o yüzden hiçbişey evlilikten soğutmasın arkadaşlar sizi..ama gerçekten tanıdığınız biriyle evlenin..hepsi gelir geçer..yeterki sevginiz bitmesin..

Aynı benim durumum..Bende k.validelerle birlikte oturuyorum ne yazıkki.Öğlen yediklerini akşama yemezler illa taze yerler.K.peder dolapta ne bulursa çöpe döker..Şımarıklıktan başka bişey değil ALlah ın nimetlerine saygısızlık yapıyolar uyarsamda anlamazlar alıştırmış kaynana bunları her öğün farklı yemeye..

Çok haklısın oğluma uzuluyorum zaten.Eşim beni çok sever ben de onu ama yani ne bilim bir paylaşım yok o işi gucu takıyor ben evi.O yıne de bana yardımcı olmaya calışıyor.Bİraz kendımı toparlasam kendıme gelsem ben duzelene kadar işler hepten sarpasaracak
Bİr arkadas konu acmıştık herkes bugun eşine ne olursa olsun guler yuzlu olsun diye ben beceremiyorum.Oructa tutuyorum o da zorluyor beni.

Evda kalmış kızlarda var.Onlarıda düşünün.Evlendikten sonra keşkeler birşey getirtirmez demeyin efenim.

Aynen benim cok zoruma gıdıyor bız boyle değildik bız de kayınvalıde doker.Annem bır tabak yemek kalsa onu oğlen ısıtır yerdik.Ben anlamış değilim kımseyı yargılamak bana da düşmez hanı dın konusunda da bılgılı ama
Allahım yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…